Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak eğriliğinden dolayı ameliyat olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

esrakız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar öncelikle hepinize geçmiş olsun..benım sorunum kısalık değil eğrilik yanı halk arasında çarpık bacaklılık.bu konuyu onceden estetık amaçlı kafama takıyordum ama sağlık sorunu olduğunu öğrendim.istanbul üniversitesinde muayene oldum.ınternetten araştırm yapmaya calısıyorum ama ne bır ornek hastayla karsılasabılıyorum ne de surecle ılgılı detaylı bılgıye doktorum ılızarov takacağını soyledı burda yazanları gorunce bıraz çekınıyorum dogrusu ama uzatmadan daha kolay ve kısa bır ışlemmıdır eğrılık duzeltmek?..bana yardımcı olabılırsenız cok sevınırım

Esrakız hastalığınızı tam olarak yazarsanız eğrilik tam olarak nerede iki ayağınızda varmı kısalık varmı yazarsanın cevap verelim

özur dılerım haklısınız..oncelıkle doktorum levent eralp çapada prof...hiç bir kısalık yok sadece 2 bacağın dızden aşağı kısmı dışa doğru eğri arada ıkı alt bacak arasında kapalıyken 8 cm boşluk var ve ılızarov cıhazıyla kemıklerı duzelterek yaklastırıcagını soyledı doktor.

İlizarow dışardan Fix edilen halkalar şeklinde dizAyn edilen amelyat türüdür.doktorlar bu ameliyatları genellikle kısalık,eğrilik ve açık parçalı kazalı tanılar için yapılır.i̇lizarow external fixatör ameliyatı halkaların uzun süre üzerinizde kalarak(3 ay-1 yıl)arası tedavi edilen ve sağlam sonuç veren tekniktir.doktorunuza güveniyorsanır ve sabırlı iseniz sağlınız için ameliyat olabilirsiniz.birde doktrunuza sorun yapılacak bu ameliyatta ayak bileğiniz dondurulacakmı?(atrodez) geçmiş olsun.

çok teşekkur ederım verdiğin bilgiler için peki dondurulması daha mı ıyı yanı ne gıbı etkısı var, bu cıhaz ayagımdayken son bır ıkı ay ustune basıp yuruyebılıyor muyum?..bir de şunu merak edıyorum cıhaz kaç delık açıyor ve de buyuk ızler mı kalıcak bacaklarımda

selamın aleykum cumleten.

esra ben aynı dedıgın anlattıgın amelıyattan oldum hemde 4 kere . dız ustlerımden ve dız altlarımdan.kısaca bıraz anlatayım bu arada nadır gorulen bır kemık hastalıgı oldugunu bılıyorum.amelıyat surecı cıhazı taktıktan sonra 5 aydan 8 yada 9 aya kadar surebılır bunu gozden cıkarman gerekıyor yanı sabır ve azımlı olmalısın hersey oncelıkle sende bıter.tek tek yapar buyuk ıhtımalle amelıyatları once bırını ıyılestıkten sonra dıgerını olmak uzere.bıraz zorluk cekebılırsın ama saglam bır yontem.eskısıne nazaran sukurler olsun baya bı duzeldı benımkıler.amelıyat olduktan sonra zaten uzerıne bastırıyor yanı koltuk degneklerınden destek alarak yuruyebılırsın senı yataga baglamıyor.bıraz sancılı bır operasyon ama dedıgım gıbı hersey sende bıter bıraz dayanıklı olursan azımlı olursan ustesınden gelebılırsın. saglıgına kavus gerisi onemlı degıl ız kalsın yada kalmasın hayatta en onemlı sey saglık bence.. emek sabır dua :) umarım bıraz da olsa acıklayıcı olabılmısımdır. bu konuda sorusu olan olursa herkeze tum samımıyetımle yardımcı olmaya calısırım.

ıyı gunler ( ali temur )

bu amelıyatla ılgılı bılgılere okadar zor ulasabılıyorum kı senı bulduguma cok sevındım.öncelıkle cok geçmiş olsun.peki senın yurumende cok problem var mıydı .bır de dokorum 2 bacagımdan yapacagını soyledı.bır şey daha sormak ıstıyorum benım boyum kısa baya 151 cm suan. acaba bu amelıyatın sonucunda boyumda uzama olur mu bı kaç cm de olsa sonucta egrı bısey duz hale gelıyor mantıken uzaması lazı gıbı.peki senın suan yurume kosma ya da spor yapmanda bı problem oluyor mu yanı normal saglıklı bır ınsanın yapabıldıgı herseyı yapabilıyor muyuz?

allah razı olsun.yurumede zorluk yanı goruntu acısından dıger ınsanlardan farklısın sonucta psıkolojık olarak atlatılması zor bır durum.yınede ıster ıstemez takıntı yapıyorsun goruntu dısında yas ılerledıkce vucut agırlıgın tabıkıde bacaklara yansıyo yanı sıra agrılar olusuyordu tek care amelıyat oldum bırazda doktorumun kesın konusmasıyla ıkna oldum acıkcası.amelıyatlardan sonra 4 5 cm kadar bır uzama oldu 1.60 sım sımdı yas 25 normal olarak herkezın yaptıgı gıbı yuruyebılıyor kosabılıyorum eger amelıyat olursan amelıyatlardan sonra spor yapmanı ve bacaklarını sureklı calıstırmanı gelıstırmenı onerırım hareketsız kalmaması ılerıde daha ıyı olabılır. tam anlamıyla dumduz olmasada eskıye nazaran cok cok ıyıyım.benımkı alt ust ıkı taraflı oldugu ıcın bu orantı belkıde boyle oldu ama sen anladıgım kadarıyla sadece dız altı dıyorsun umarım ıstedıgın gıbı olur hersey.umudunu yıtırme.senın yaştı acaba nereden katılıyorsun esra ben ızmırdeyım.

goruntu meselesı bazen saglıktan da cok takıntı yapabılıyor malesef hele bayansanız daha da moral bozucu ama saglıgımıza sukretmelıyız yıne de elımızdekılere.ben antalyada yasıyorum suan.senden bır şey rıca etsem cok mu sey ısterım amelıyattan once ve sonra fotoların var mı gondermek ıstemessen nlayısla karsılarım.ozel msj nasıl atılıyor bılmıyorum oyuzden sen bana maılını ozelden yazabılırsın

aynı ilizaror ameliyatı ile boyunuzuda uzatabilir.aynı seansla eğrilikte düzeltilebilir.

bu tedavı suresını uzatır ve ıkı bacagımda aynı oranda uzamaz dıe cekınıyorum doktorumdan boy uzatmayı da talep etmekten ki etmiycem buyuk ıhtımalle.ben sadece egrılık duzelınce 2_3 cm uzarmış gıbı düşünuyorum ama.sure konusunda telaslı olmamın nedenı hazıran sonunda amelıyat olucam ve eylul sonunda okula baslamam gerekıyo.benım sorunum sadece alt bacaklarımda ve aynı anda udzeltılıcek uzatma da olmıycak acaba 4 ay gıbı bı sure yeterlı olur mu cıhazdan sonra alçıya alınacak mı peki?

5 aydan once cıhazlar cıkmaz belkı 6 belkı 7 bu ıyılesme durumuna baglı senın.bu arada mailimi aldın umarım yolladım.allah tan şifa dılıyorum..

benımde dız kapaklarım ıce dogru carpık.ust kemıkler egrıymıs doktor ıkı yerden kırıp yapabılcegını soyledı.buna boy uzatmayı da eklersek sure ne kadar uzar ve ıstenılen yanı carpık gorunen bacaklar duzelır mı ? sızde ne kadar duzelme saglandı? bu amelıyatı olan bırılerı varsa bılgılendır mısınız? butun amelıyat ve tedavı suresını anlatırsanız cok sevırınım...

ArkadaşlarBiraz geç olabilir mesajım ama görünce yazmadan geçemedim. Benimde kısalıkla birlikte ciddi bir eğrilik vardı bacaklarımda. Bana oldukça fazla sorun olan bu konuda çok doktor gezdim. Bazısı bu konuya bulaşmak istemedi. Bazısı ise güven vermedi. Sonunda üç kişi beni ikna etti ameliyat olmaya ama tüm aile varlığımızı ödememiz gerekecekti ameliyat için. En sonunda ben biri memlektimiz tekirdağ üniversitesinde Doç dr Alper Gökçe ve diğeri baltalimanında Dr. sami sökücü. Yaptıkları ameliyatları görünce tedavimi başarıyla yapacaklarına ikna oldum açıkçası. Tekirdağ da bizim memlekette geliştirilmiş bir bikgisayarlı cihaz önerdiler. Devlet de ödüyor neyseki. Baltalimanı ilizarov ve bu aynı bilgisayarlı fiksatörü önerdi ama bilgisayatlı olan Smart correction denen cihaz ile daha kısa sürede tedavinin biteceğini söylediler. Bir miktar uzatmada olacağı için bilgisayarlı düzeltmeyle birlikte uzatmayıda aynı zamanda yapıyormuş. 28şubatda baltalimanında olacağım ameliyatı çünkü eve daha yakın burası. Duanızı eksik etmeyin benden. Sonucu da yazacağım size inşallah.

Hasan kardesim benimde sorunum seninle ayni sana danismam gereken seyler var mailim utkuurhan@gmail.com bana mail atarsan telefononu yazarsan cok sevinirim. Simdiden gecmis olsun

Merhaba Utku. Teşekkür ederim. Rica etsem özel mesaj ile sorar mısın? Anlayışın için teşekkürler.

gecenin bu vakti selam aleyküm Hasan ve Utku kardeşlerim, malüm bende aynı sorunla karşı karşıyayım. öncelikle hasan kardeşime geçireceği ameliyat ve operasyon için Allah' tan en hayırlı ve isabetli bir operasyon olmasını dilerim ve sorunların şifa bulur inşallah. benim sorunumda diz altında bacaklarım parantez. yaşım 37 senelerdir üzerimde ciddi bir sorun ve hemde psikolojimi çok bozan bir sorun, ama yinede Allah'a şükür ki bu durumuma. pantolon giyerken çok bol giyemiyorum diz verincede iyice parantez görünüyor, herkesin tuhaf bakışlarıda moral bozucu oluyor. merdiven çıkarkende ayaklarımda bazen sorunlar yaşıyorum. birde şuan menüsküs yırtıkları var zaman zaman ciddi sorun oluyor tuvalete dahi oturamıyorum, acaba etkisi varmı bilemem???
bu rahatsızlıklarından tedavi gören ameliyat olan kardeşlerimiz varsada zahmet verip forma üye olup bikaç satır yazı yazarlarsa çok memnun oluruz bu sorunu yaşayıp bilgisi az olan arkadaşlar adına. herkese sağlık sıhhat dolu mutlu günler dilerim. saygılarımla..

birde bu operasyonların fiyatlarını bilen, meliyat ve tedavi olan arkadaşlar buraya maliyet olarak yazarlarsa çok memnun olurum. bu konuda sigortalı olmak işe yarıyormu??? yoksa estetik bir dorum olarak algılanıp sigorta kapsamı dışımı??? bu konuda arkadaşlar zahmet edip yardımcı olursanız gülen yüzlere, düzelen psikolojilere yardımcı olacağınız için minnet ve dualarımı alırsınız... şimdiden ilginiz için teşekkürler. saygılarımla

belirtiyim, benim sorunum diz altı bacakların parantez olması sorunu... birde yere eğilirken dizlerim kırık eğiliyorum. otururken diz kapaklarım gene kırık duruyor tam L şeklinde oturamıyorum. ayakta iken yere ayak uçlarıma eğilirken (bu bir egzersiz hareketidir bildiğiniz üzere) gene dizlerim düz durmuyor kırılıyor biraz, bunla ilgiside varmı bilemem, sanki diz kapaklarımın arkasında kaslar kısaymışta sünmüyomuş gibi bir durum. işte hal diliyle ancak bu kadar anlatabildim yazılara dökerek durumumu. biraz gülünç ama naparsın. yardım ve görüşlerinizi paylaşmanız ümidi ile...

_______________________-
BABACANLAR, 26.02-2013 01:23 GÜNÜ Bİ MESAJ YAZMIŞIM, SORUNLARIMI DİLE GETİRMİŞİM, İNSAN Bİ CEVAP YAZAR DEĞİLMİ ALLAH RIZASI İÇİN.

HASAN ARALI KARDEŞİM ÖNCELİKLESENDEN BEKLERDİM BİŞEYLER YAZMANI, 28 ŞUBATTA AMELİYAT OLACAM DEDİN, NEDİR NE DEĞİLDİR DURUM Bİ CEVAP YAZMA ZAHMETİNDE BULUNUN YAZDIKLARIMA...

Yusuf kardeş. Benim ameliyatım çok iyi geçti. Allah bu yeni bilgisayarlı sistem olan smart correction fiksatörü bulandan razı olsun. Çünkü kısa sürede tedavim sonuç verdi.
Ben ameliyat olduğumda başka bir sistem daha kullanılmış bir kız vardı ve çakma bir bilgisayarlı sistem ile tedavi edilmiş ve düzelmemiş eğrilik. o nedenle tekrar ameliyat oldu ve bende kullanılan smart correction ile tekrar ameliyat olarak şifa buldu.

senin rahatsızlığın ile ilgili olarak hekim ile görüşmeni tavsiye ederim öncelikle. Çünkü nasıl bir tedavi önerileceğini değerlendirmeleri lazım. Mesela Doç. Dr. Alper Gökçe ile görüşebilirsin. Veya Baltalimanında Sami Sökücü hoca var, onu da ziyaret edebilirsin.

Eğrilik olduğu için estetik düzeltmeye girmez senin ki ve benim gibi sigortadan faydalanabilirsin. Allah Devlet'e zeval vermesin, ne gerekiyorsa bize sağlıyor gerçekten.

Allah Razı olsun Hasan kardeş, cevabın için çok teşekkürler...umarım hiç bir sorun yaşamaz ve tamamen şifa bulursun. benim sorun diz altı eğriliği, Allah'ıma şikayet gibi olmasın, şükür yürüyoruz her türlü ihtiyacımızı görüyoruz, ama senelerdir bu eğrilik psikolojimi çok bozuyor,her pantolonda diz vermesi ile birlikte bu eğrilik daha da fazlaymış gibi görünüyor, günde kaç kez aklıma geliyor bu durum bi bilseniz. birde yaş ilerledikçe kiloyla birlikte iyice eğrilik artıyor sanırım, yaşım 37. ayrıca ayakkabı topuklarını aşındırıyor sürekli. işte bildiğim bilmediğim sorunları da vardır belki. mail adresim yusuf_y1@mynet.com istersen buraya telefonunu bırak arayıp görüşelim kafamdaki sorunları net çözerim. istersen ben bırakırım telimi sen ararsın, tabiki 5-10dk zaman ayırabilirsen ve nasıl istersen. Allah 'a emanet olasın, cevabın için çok teşekkürler...

hasan senin ameliyatın üzerinden 4 ay geçti sanırım bilgilendirebilirmisin bizi

arkadaşlar benim sorunum da eğrilik.29.07.2013 tarihine dr sami sökücüden randevu aldım. Bakalım nasıl olacak. açıkçası sizlerin yorumlarından cesaret aldım. hepinize teşekkür ederim. Fazla bir eğrilik yok uzatma da yaptırmayacağım umarım tedavi süreci çok fazla uzamaz. malum okullar açılacak.gerçi ameliyat için gün verirler herhalde.hakkımızda hayırlısı olsun. Allah hepimize şifalar versin. herkesin ramazanı mübarek olsun.:)

teqtonic
sonuç nedir acaba ameliyat olucakmısın ? ne dedi doktor . ssk ile mi yapıcak özel olarak mı ?

Merhaba arkadaslar ben yeni ameliyat oldum bir hafta oldu kemik egriliginden ancak gun gectikce agrilarim siddetlendi bu ilizarov sikildikca vidasi agrim artıyor artik ilaclarda fayda etmiyor ne yapmaliyim ne olur yardim edin ne yapmam lazım

şekil bozuklukları egrilikler için lütfen mecbur olmadığı sürece ameliyat olmayın.. ağrılar daha da artıyor kireçlenme oluşuyor kesilen kırılan biçilen yerler daha da kötüleşiyor siz, siz olun olduğu gibi kendinizi kabul ediniz bu tür operasyonlar geçirenler çoğu pişman söylemesi benden

arkadaşlar bende de x bacak sorunu var çok olmasada var. birçok yer ameliyat dedi. ayağımda menüsküs yırtıkları var antroskopi oldum. ama takılmalarda devam ediyor. kıkırdaklarda da aşınma başlamış. Ben her ne kadar ameliyat olmaktan kaçsamda sanırım ameliyat gözüküyor. 28 yaşındayım memurum. benim ricam olan arkadaşlar tüm detayları ile ilgili anlatabilir mi bu ameliyatların başarı oranı nasıl. be önereceğin hastane yada doktor var mı. gokko58@hotmail.com a e mail de atabilirsiniz. lütfen samimi yaşadıklarını ve bildiklerinizi anlatırsanız memnun olurum

arkadaşlar bende de parantez bacak var. diz altında mevcut sadece. doktor her iki ayağa tek tek ameliyat yapıp düzeltecez dedi ama karar veremedim. her ayak için 1 ay verdi. iki hafta çift koltuk değneyi sonrasında tek değnek. hemen yürüyebilirsin ve iyileşince spor yapabilirsin koşabilirsin de dedi lakin iyileşme sürecince ağrı olayı nasıl olur? kemiği kesiyolar mı ne yapıyolar tam fikre sahip değilim. olan biri varsa özelden yada buradan yazabilir mi lütfen..

izmir'den yazıyorum hangi doktora gittiysem ameliyatı yapmadı. bacaklar parantez ama estetik amaçlı istiyosun diyip geri önderdiler. izmirde yokmu bu ameliyatı yapan.

Trafik kazası sonucu sağ fibula kemiğimde çok parçalı kırık oluşmuştu, 2kere ilizarov sistemini denediler inatla, "bu sefer olacak bu sefer olacak" dediler bizde başımıza gelen büyük kazanın travmasıyla hep razı olduk, ve 2sinde de başarılı olmadı, zaten ilizarov takıldıktan sonraki bakımı/pansumanı/ilacı/ağrısı/hareket kısıtlılığı v.s insanı hayatından bezdiriyo.
Diceksinki sen neden 2kere razı oldun, ilkinde olmayınca "zaten bu beklenen bişeydi kemikler toparlandı bu sefer olacak" dedi doktorlar 2.yi denedik, o da olmayınca başka bu sefer özel doktora gittik o farklı bi tedavi yolu izledi, sonucunda başarılı oldu ALLAHA ŞÜKÜR.

Üst Alt