Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bacak eğriliğinden dolayı ameliyat olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Bacak eğriliğinden dolayi ameliyat olan var mı lütfen yardimci olun

Nasıl yardımcı olalım?
Bacak eğriliğinin sebebi önemlidir ameliyat kararı öncesinde.

Tesekkur ederim doktor bana platin sistemi uygulayacağini söyledi ama ömür boyu kalacakmış ileride ne gibi sorun yaşayabilirim.Ve ben dışardan olan yani ilizarov istiyorum peki ilizarov ciktiktan sonra kemiğin icinde platin filan koyuyorlar mı

Benim doğuştan yürümemde bi sıkıntı yok bacaklarımı birleştirdiğimde bacaklarımin arasinda 10 cm e yakin boşluk oluşuyor ilerde sıkıntı yaratabilirmiş.istanbulda bildiğiniz doktorlar var mi devler hastanelerinde

Parantez şeklinde oluyor

Bacaklarimi kapattiğimda patantez şeklimde oluyor

O halde normal bir implant ile çözüm sunulabilir, kemikleriniz kirilip içlerine kaynama sürecinde eğimli Kuntscher koyularak düzleştirilir.
Nurettin Yılmaz'ı öneririm.

Fahrettin Kerim Gökay Cad. No:122 K:4 D:9
Göztepe, Kadıköy, Istanbul
Tel: 0216 567 8658

Kuntscher omur boyu mu kaliyor yoksa kemik kaynatiktan sonra cikariliyor mu peki bu doktor devlet hastanesinde mi benim maddi durumum iyi değil

"Ömür boyu" kalmiyor, kemik kaynayinca ya da duruma gore sonra cikarilmasi iyi olur. Kemik kaynadiktan sonra ne kadar erken cikarilirsa o kadar iyi olur zira kemigin kendini onarmasi gecikir zamanla. SSK göztepe de calisiyordu, hala orada midir bilemem.

Çok gerekli değilse yaptırmayın bu ameliyatı bu arada. Estetik / dış görünüş kaygısı ile bu yola çıkıyorsanız zaten yanlış yoldur, bence. Ama bacak deformasyonu veya yurume bozuklugu cok fazla artacaksa tabii ki doktorunuzu dinlemeniz gereklidir.

yeni üye oldum.forumları okuyorum herkese geçmiş olsun. kardeşimin sol bacağında 6.5 cm lik kısalık var ve balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olacak balta limanı kemik hastanesinde ameliyat olan varmı? nasıl bir hastane? aramızda kemik uzatma ameliyatı olan varmı aynı ameliyattan olanlar yorumlarını paylaşabilirmi?

Merhaba neden bu alt ekstremite Ameliyatları yani bacak eğriliği ile ilgili bilgi yer almıyor bu forumlarda. Bu ameliyatı olan az kişi var galiba. Insan tedirgin oluyor. Bu konuda bana yardımcı olabilecek olan var mı? Ameliyat sonrasında eski sağlıklı hale dönebilmek mümkün mü?

Sizin bu konuda bilginiz var sanırım. Bu bacak eğriliği ameliyatı düzeldikten sonra tam iyileşme söz konusu mu

Merhaba arkadaşım ben de o-bayn deformitesi adı altında içe doğru Parantez bacak konseptinde ameliyat oldum... 2 dizimden ve bacagın belli yerlerinden kırıp düzelttiler.. 4 ay alçıda kaldı ve devamlı yattım ailem iyi baktı inan bana hiç sıkılmadım... Dediğiniz ameliyat çivileri her gün 1 milim mi 1 cm mi ne indiriyorsunuz ve çok ağrılı sancılı bir ameliyat diye ben kabul etmedim... Bu işin kralı Tarsus'tadır... Reklam olmazsa ismini yazayım Özel Ömer Sayar hastanesi... o bana deli gibi koşar topta oynarsın dedi ama ona olmadık maddiyatsızlıktan sonra SGK 'da Can Bey'e olduk zerre kadar ilgilenmediler... Şimdiki sıkıntım uzun süre ayakta duramıyorum... Ha bu arada elbetteki boyunda 2-3 değil 5-6 cm uzama olacak ameliyattan sonra... Sen iyice araştır dediğim doktorada gidebilirsen git... Allah şifanı versin

selamünaleyküm Degerli dostlar benim kaval kemiklerinde dışa doğru eğrilik var. balta limanı kemik hastanesine gittim amaliyat olucaksın dediler. sekreterliğe numara bırak amaliyet zamanın gelince ararlar sizi dedi doktur. Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanacak dedim 3-4 çeşit yöntemi var onu amaliyat önceci pr. hocalarımız ile birlikte karar vereceğiz dedi. bu amaliyattan olan arkadaşlar bilgilerinizi paylaşırmısınız lütfen. ben şimdi amaliyat için aranmayı bekliyorum amaliyat olacakmıyım yoksa olmayacakmıyım çok kararsızım. Bu konnu hakkında bilgim yok. Benim şuan için bir rahatsızlığım yok endişem yaş ilerledikçe eğilme daha çok olur diye. Bilgilerinizi paylaşın lütfen. (yaşamış olanlar) Herkese geçmiş olsun sağlıklı günler...

Bjk52 benimde sorunum seninle ayni bende baltalimanindan ameliyat icin randevu almistim ama ameliyata girmedim sen hangi doktora basvurdun

Merhaba Bowleg Sami sokucu hocadan ama başkası muayene etti. Bende kararsizim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi yardımı bekliyorum.

Ben bu konuyla ameliyat olan kisilerle konustum duzelme oluyor ama tedavi cok uzun suruyor 1 seneyide buluyor eger sigara iciyorsan tedavi daha uzun suruyor bu ararda yas kac yasda etkiliyor

Yaşım 34 15 sene sigara kullandım. Çok şükür 3 sene oldu bıraktım sigarayı.

Arkadaşlar merhaba,
Çarpık bacak ameliyatı ile ilgili en iyi yöntem sizce hangisi?

kardeşim merhaba senden benimde bir ricam olacak benimde bacaklarım x bacak dizlerim içe dogru dönük ve ben bu durumdan aşırı derecede rahatsızım.sen ameliyat olmussun eğer kabul edersen ameliyat hakkında konusmak istiyorum.

isagsu, ilizarov yöntemi eski bi yöntem olarak gören doktorlar çok fazla, sorun çıkmazssa etkili bi yöntem ama enfeksiyon ve kemiğin sağlamlaşamaması sıkıntısı her zaman bi risk, ve sistem bacağına takıldıktan sonra hayatını çok kısıtlıyo, belli bi süre tek ayakla idare etmen gerekiyo, yatarken çok özgür olamıyosun, demirdiplerine pansumanı aksatmamalısınki enfeksiyon riski olmasın.. Bunlar ilk aklıma gelenler

Merhaba benim bacaklarımda da dışa doğru eğilim var ayakta duramıyorum yürüyemiyorum 1 2 dakika ancak yürüyorum 30 saniyeden uzun ayakta kalamıyorum sağa sola cok zor dönüyorum ve bir çok sıkıntım var ameliyat olmak istiyorum ama zor mudur korkuyorum biraz yardımcı olursanız sevinirim

bu kemik konusunda benim fikrim ve tek tedavi görüşüm yapay kemik üretilip onu vücuda yerleştirmek. yoksa kemiğiniz sağlam değilse nasıl uzatılacak veya platin takılacak ki, sağlam olsun.

benim bacağımda uzama olmayacak bana cevap verdiysen eğer kesilip birbirine yaklaştırılacak ilizarov ya da fixatörle varsa bu ameliyatı olan ulaşırsa bilgi berirse çok memnun olurum burakaypek06@gmail.com

arkadaşlar merhaba öncelikle hepinize çok geçmiş olsun ben recep 30 yaşındayım benimde bacak eğriliği sorunum var genu varum olarak biliniyor baltalşmanında ameliyat önerdiler bu şikayetten dolayı ameliyat olan varsa sürecin nasıl işlediğini yazabilirmi gokay_1990_@hotmail.com

Meraba bana bu numaradan ulaşabilir misiniz 05051561459 benimde kemik eğriliği var yardımcı olur musunuz

merhaba arkadaşlar bacak egriligi sorunu olan arkadaşlarla tedavi yöntemleri iyileşme süreci hakkındaki deneyimlerimi paylaşabilirim benim doğuştan her iki bacağımda eğrilik vardı ameliyatlarımı oldum egrilikten eser kalmadı eğrilik derecesi ne kadar olursa olsun tedavisi mümkün resim video atabilirim siteye fazla giremiyorum 0538 095 33 68 bu numaradan arayıp yazabilirsiniz Bacak egriligi (Genu varum-Varus deformite-Akut deformite boy eşitsizliği) Ameliyat edilmediği sürece daha büyük sorunlara yol açmaktadır

merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum . iki bacagımda O bacak halk arasında çarpık bacak diz kapagıma yaptıgı basınçtan dolayı doktora gittim iki bacagımıda kaval kemiğimde ayrırıp düzeltmesi gerektiğinin söyledi . bu ameliyatı olan varmı süreçleri nedir olduguna pişman mı sonrasında spora dönüş yapabildimi yada hangi sporları yapabildi yardımcı olursanız çok sevinirim . biraz acill benim ki çünkü son 2 gündür ciddi sıkıntı yaşıyorum dizim katlanmıyor :( 0553 326 46 92

merhaba numaranıza ulaşamıyorum bana dönüş yaparmısın lütfen 05533264692

Üst Alt