Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bligisayarım çabuk ve çok ısınıyor ?

1 hafta önce böyle değildi internet tarayıcıları ram i çok yiyor 4 gb ram var şu anda 2 gb tı geçiyor

bütün Microsoft visual C ++ programları yükledim şu an sadece ısınması kaldı pc çok hızlı

bütün Microsoft visual C ++ programları yükledim şu an sadece ısınması kaldı pc çok hızlı
Cooler master bir tane fan al kasa ise büyük fan oluyor işlemci fanı ya da sıvı sogutmalı
Notebook ise soğutma için ekstra fan al alt kesime notebook soğuk durmaz hepsi ısınır
Kullandıgın termal macunu iyi seç tehcnopat da öneriler var oradan bak macunu damla şeklinde işlemcinin ortasına sık ve kredi kartı gibi kartvizit kagıt vs birşey ile yüzeye komple yay4 GB ram de az onu 8 16 yapın MHz uyumuna bakıp internetten sipariş ederek DDR3 4

Son düzenleme:
Cooler master bir tane fan al kasa ise büyük fan oluyor işlemci fanı ya da sıvı sogutmalı
Notebook ise soğutma için ekstra fan al alt kesime notebook soğuk durmaz hepsi ısınır
Kullandıgın termal macunu iyi seç tehcnopat da öneriler var oradan bak macunu damla şeklinde işlemcinin ortasına sık ve kredi kartı gibi kartvizit kagıt vs birşey ile yüzeye komple yay4 GB ram de az onu 8 16 yapın MHz uyumuna bakıp internetten sipariş ederek DDR3 4
ben bu işlerden pek anlamıyorum teknisyen işlemciye ve ekran kartına termal macun sürdüm demişti internetten araştırdım diş macunu sürün diye bir yazı okumuştum teknisyen bana bi kızdı naptın sen diye

ben bu işlerden pek anlamıyorum teknisyen işlemciye ve ekran kartına termal macun sürdüm demişti internetten araştırdım diş macunu sürün diye bir yazı okumuştum teknisyen bana bi kızdı naptın sen diye
youtube de detaylı videoları var oradan izleyebilirsiniz

@Ahmet T, Bilmiyorsanız bu işlerde videolar izleyerek müdahede bulunmayın. Evet yapa yapada öğrenilir doğru ama bazen daha ilk denemede bozarsınız. O yüzden kaş yapayım derken göz çıkarmayın. Kendi yazınızda söylemişsiniz diş macunu süren var diye. İnşaat işini, derzin, boyanın nasıl yapılacağını artık hanımlar anlatıyor youtube da. Youtubeden para kazanma başladığından beri süreç çok farklı bir hal aldı. Bilmeyen birisinin hangisinin ne derece doğru olduğunu anlaması güç. Sizin bilgisayarınız çok eski. Soğutucu tırnaklarının gevremiş olma ihtimali çok yüksek. Son yapıldığında değişmediyse muhtemelen onlarında değişmesi gerekir. Bir tanesi kırılsa soğutucu oturmaz ki dediğim gibi bu kadar eski bilgisayarda onların hala esnek olması pek mümkün değil.

@zubizaretta, Bilgisayar gerçekten çok eski. Bu sisteme para harcanmaz ve bu sistemler aşırı ısınmaz aslında fan temizliği / yağlamasını yaptığınız sürece ölene kadar orjinal hali ile kullanırsınız. Belki üstündeki fan bozulur (ses yapar) ama soğutucuya dokunmadan fan değiştirilerek yine bir o kadar gider. Sıvı soğutucu takmak sistemin kendisinden pahalıya gelir. Benzer sistem bende var 1,000 TL vereyim deseler vermem ama 500e al deseler almam. Yedekleme için tuttuğum birşey sadece.

@Ahmet T, Yukarıda ki mesajımda bilgisayarınızı kötülemek istemedim yanlış anlamayın. Masraf yapmaya deymeyecek bir şey olduğunu ifade etmeye çalıştım sadece. Özellikle soğutma konusunda.

@zubizaretta, i3ler yine işinizi görüyorsa devam edebilir. Ben senelerce core 2 duo ile bile idare ettim ancak bir yönden de eski sistemle devam etmenin şu yönü kötü oluyor.Kendi yaşadığım tecrübeden açıklamak gerekirse. autocadde 2d den 3d ye geçildi ama bilgisayar artık kaldırmaz oldu haliyle ve ben nasılsa bilgisayar üzerinden para kazanmıyorum düşüncesi ile sadece gerektiğinde eski versiyonları kullanarak pcyi yenilemediğim için yeniler üzerinde çalışamadığımdan ilgim de bilgim de zamanla yok oldu gitti.

@HuYSuz79,

yazım yanlısı oldu i7 3770 - h61m anakart 8 gb ram+ssd 1050ti 4 gb ekran kartı (yeniledim) 700w psu bu sekılde son updatesinde cunku daha gıtmez ddr4 e gecmem gerekecek o nedenle bu sekılde +10 sene ıdare etmeye calısacagım +10 sene pc gıdecek de ben gıdecekmıyım orası mechul :D yenileme işlemi yaparsam da benchmark sıtesınden bakar oyle sipariş edip yenilerim muhtemelen evde değiştiririm.

Bende yanlış, eksik ve devrik :) cümlelerle yazmışım sonradan farkettim saat 12 ye geliyor malum. Saatlerdir ekran başında olmamızın getirdiği etkiler. Takdir sizin tabi ki. Ama bana kalırsa oyun oynamıyorsanız ve bilgisayar üzerinden para kazanmıyorsanız çok fazla para harcamaya gerek yok. Tabi benim yaptığım gibi abartıp çok uzun sürede idare etmemek lazım. benchmarkları boşverin. Benim şuanki sistemde ekran kartı bile yok mesela. Hayatımda ilk kez böyle bir bilgisayar kullanıyorum. Fakat artık gpu ile işim yok. Ve pc de ilk gidecek parçalardan biri ekran kartıdır gerek yok. Bu benim mantığım, siz kendi mantığınızı yürüterek en doğru seçimi yaparsınız tabi. Ama pcdeki mevcut parçaları yenilemek çok akıl karı değildir. Ya komple değiştireceksiniz ya sadece bozulan parçayı. Ram ekleyip devam edebilirsiniz slotunuzda yer mevcutsa. Ne zaman işinizi görmemeye başladığını düşünürseniz satıp komple yenileyin.

havalar biraz soğuyunca ısınma azaldı kasanın mevsimlere bağlı da olabiliyor

artık internet tarayıcılar için 4 gb ram şart ben bunu öğrendim

sinirim bozuk yeni pc parçaları sipariş ettim halen gelmedi 8 gün oldu bilgisayarcı gelecek gelecek diyor gelmiyor bugün de aradık ben ankaradayım dedi siparişten 3 gün sonra eline teslim edecem demişti

Üst Alt