Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Champix sigara bırakma ilacı kullanan var mı?

mmmy1983

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
olası yan etkileri ve herhangi bir piskiyatrik ilacla kullanan var mı?
bilgisi olan paylaşabilir mi ..

O ilac ayni zamanda anti depresan. Doktor onayi olmadan kendi kafana gore kullanma bence.

Champix: Sigara bırakmakta yardımcı, vücudun nikotin yoksunluğunu hafifletici azaltıcı özelliğine sahip bir ajandır.olası yan etkiler bu ilaç size reçete edildikten sonra ve düzenli kullanımdan 10 gün sonra karaciğer enzimleriniz Ast/Alt bakılmalıdır.değerlerde çok ciddi yükselme varsa ilaç kullanımına son verilmelidir.
Zaten bu ilacı reçete eden hekim sizi 10 gün sonra kontrole çağıracaktır...

1 kutudan sonra sigara icemiyorsun yani isteesende olmuyor gitmiyor.Ama ikinci kutuyu yazdırmak lazımmış devam etmedim ilacı bıraktıktan 1 ay sonra geri sigaraya başladım

Psikiyatrik ilaç kullanana (sistemde görüyorlar) bu ilacı vermezler. Parayla alırsın

perseküsyon

evet bakanlık ilacı göndermiyormuş
kendim aldım sabah ilk dozu aldım bir ay deniyecem bakalım bırakabiliyormuyum

mmmy1983

Çok şükür bıraktım Sadece başlangıç paketiyle ama biraz ters etki yaptı Agresifleştim

perseküsyon

BİR PAKET YETERLİ OLDU DİYORSUN
inş. bende de aynı sonucu verir bende bir paket kullanmayı düşünüyorum
pazartesi başladım sabahtan 10 . günü belirledim sigara bırakma günü olarak.

senin şizofreninde bir alevlenme oldumu kardeşim veya uykularında bozulma

Şizofrenide biraz alevlenme oldu Bunun dışa yansıması da "sinirlilik" olarak kendini gösterdi İş yerinde birkaç defa yabancı kişilerle sözlü kavgaya giriştim. Ama çok şükür ki ilacı bırakınca her şey düzeldi

ben dün gece uyuyamadım
inş olağan bir şeydir tekrarlamaz

bu gün ilaca başlayalı 8. gün
sigara içmedim henüz
bu günü bırakma günü olarak belirledim.
sabah kahve ve çay içerken biraz zorladı onun haricinde şimdilik bir sıkıntı yok.
herkese sigarasız günler dilerim.

O ilac ayni zamanda anti depresan. Doktor onayi olmadan kendi kafana gore kullanma bence.

ben 10 dakikada bır sıgara ıcıyordum bırakalı 4 ay oldu :D sigara bıraktırma ılacıda kullanmadım :)

Champix kullanarak sigarayı bırakabilmiş arkadaşlar

171 sigara bırakma hattını aradım. Verdikleri ilaç sayesinde bıraktım. :eek: Yaklaşık 24 gündür içmiyorum. Hayata yeniden dönmüş gibiyim. Sigarayı bırakmak isteyen herkese champixi tavsiye ederim. Bu ilacı kullanan başka arkadaşlar var mıdır ? Varsa deneyimleri paylaşalım. Biraz içme isteği oluyor ama geçiyor...

perseküsyon

Champix kullandim hiç bir şeye yaramadi mide ağrısı yaptı bende bırakmak irade ile ilgili bir şey bence ya da hastanelere düşünce er ya da geç bırakıyorsun..

Sent from my iPhone using Tapatalk

santor

Etkisi kişiye göre değişebilir. Günde 1,5 paket içiyordum Buna rağmen bıraktım. Hafif agresiflik yaptı ama zamanla bünyem alıştı. Sen başlangıç paketini tamamen kullandın mı ?

perseküsyon

Malesef mide ağrıları bunaltıları yüzünden ilk hafta sonunda devam edemedim..

Sent from my iPhone using Tapatalk

turgutcobanoglu

171 sigara bırakma hattını arayın. Göğüs hastalıklarına yönlendiriyorlar Solunum testi vs yapılıyor. Ondan sonra da champix alıyorsun. Yalnız psikiyatrik ilaç kullananlara vermiyorlar. Ters etki yapıyormuş..

Sigarayı bırakalı 2 ay oldu şizofren hastasıyım doktor en başta devamlı kullandığın ilaç var mı diye soruyor. Benim var dedim, doktorunuza danışın bir sakıncası yok ise champiks ilacı kullanabilirsiniz dedi. İlacı kullanmaya başladıktan sonra 8. günde sigarayı bıraktım. İlk bir ay kullandım biraz sinir yapıyor onun dışında fazla bir yan etkiyle karşılamadım. Bazı arkadaşlar full hd kalitesinde halüsinasyonlar gördüğünü söylüyor bende hiç öyle bir şey olmadı. Devamlı su içtiğim için akşama kadar tuvalete gidiyordum. Birinci ay sigarayı bıraktırma ilacı bitti doktor ikinci ay ilacını yazdı ama içmedim evde duruyor. İlaç sigarayı bırakma aşamasında baya yardımcı oluyor. sigara yoksunluğunu krizini atmasında size yardımcı oluyor.

Sigarayı biraktirmakta en etkili tedavi tavsiye ederim. biraz pahalı ama değer bide en az 2 ay kullanmalısınız. çabanız boşa gitmesin istiyorsanız.

ilaç devlet hastanesinden randevu alınca doktor reçeteyi yazınca halk sağlık merkezlerinde ücretsiz olarak veriliyor. yani herhangi bir ücret ödenmiyor.

Siz bilirsiniz ama tekrar sigaraya başlama ihtimali var.bi arkadaşım gerek görmedi sizin gibi 2ci pakete bilginiz olsun

Champix kullanarak sigarayı bırakabilen var mı ?

Bu ilaç sayesinde 29 ekim 2020'de sigarayı bıraktım. Kullanan başka arkadaşlar da var mı ? diye merak ettim. Sigarayı bir türlü bırakamayanlara tavsiye ederim.. Yalnız özellikle psikiyatri ilacı kullananlar doktoruna mutlaka danışsın. Bu ürün ters etki yapabiliyor.. Fiyatı da biraz pahalı ama 1 ayda sigaraya verdiğin parayı göz önüne alırsan bıraktıktan sonra kara geçiyorsun..

psikolojini bozmadı değil mi anksiyete varsa kullanmayın demişti bana birisi

psikolojini bozmadı değil mi anksiyete varsa kullanmayın demişti bana birisi

Bana da kesinlikle kullanma dediler. Antipsikotiklerle ters etki yapabilirmiş. Yine de her şeyi göze alıp kullandım. Biraz agresif yaptı; onun haricinde sorun yaşamadım...

kaç günde bıraktınız zorluk yaşadınız mı

Üst Alt