Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Covid-19 (korona) aşısı kimlere ve nasıl uygulanacak?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
619
Reaksiyonlar
307
COVİD-19(KORONA) VİRÜSÜ Aşısı Herkese aynı doz da herkes için standart olarak mı uygulanacaktır?

Sen hangi gruptasın? sanırım 4 GRUP a ayırmışlar vatandaşları

Bu 4 grubun şartları nelerdir?

Bu virüsü atlatanların durumu hangi kategoride yer almaktadır?

Yakın zamanda kimin ne zaman aşı olacağı E-DEVLET ve E-NABIZ da belli olurmu?

On milyon kişi bakalım

Birinci grub 65 ve üstü olacakmış diyorlar,

Ve 11 aralıkta başlanıyor

Ölsem dahi vurulmam o aşıyı corona büyük bir oyun

bill gates rothchild rockfeller ve diğer büyükbaşlar dünyada sadece zengin ve güçlülerin dediği olur ve buna hiç bir orta sınıf karşı gelemez

aşıyı zorla yapamazlar çünkü insan sağlığının dokunulmazlığı var yasalar gereği...

okatur

Bu bir oyunsa BAŞROL de kim ve kimler var? Sence nasıl bir oyun bu kim yazdı bu oyunu?

Çok önemli bir konu=
KİŞİ İSTERSE AŞIYI OLMAKTAN VAZGEÇEBİLİRMİ?

BU AŞIYI ZORLAMI YAPACAKLAR?
ZORUNLU MU?
MECBURİ Mİ?

HANGİ ŞIK.

okatur
Vay kardeşim büyük oyunu çözmüş bak, devletlerin çözemediği işi çözmüş kafasında, helal olsun;) aşıda neymiş ya okursun 2 dua, virüs falan kalmaz değilmi okan kardeşim, ne dersin bu işe:D

kazazede

Bu aşı herkese uygulanır er yada geç demedi demeyin. Kimsenin kaçışı yok gibi. (Kritik hastalıklar hariç tabi ki)

ayDÜNYAvazo
Benimki ironiydi kardeşim, elbette herkese vurulacak, bu arkadaş gibi cahilce kafasında kurgu yapanlar için ironi yapmıştım, bunlar hala hastalığın aşıyla değilde dua ile geçeceğini umuyorlar ya , ne desem boş

kazazede

Biliyorum tamam. Benim tek korkum iğne olmak. İğneye karşı Alerjim var ve kendimi çok sıkıyorum iğne olurken kasıyorum.

Bu aşının bize maliyeti(Ekonomiye) varmı yokmu birde bu taraftan bakalım.
VARMIDIR ACABA?

yaww dua ile geçmez korkma sadece ilim ve bilim ile geçer bu virüs birde sen galiba sorgulamıyorsun, çinde virüs başladı bütün dünyaya yayıldı, ama acaba neden şu anda çinden ses çıkmıyor birde 5g teknolojisi bunu hiç araştırdın mı ne olduğunu neden ülkelerin çoğu yasakladı da Türkiye 4 elle sarıldı 5g sinyallerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ve İtalya'daki dr ların söyledikleri...
ve daha niceleri rna hormonuna nasıl etki edeceğini o aşının ve daha niceleri yada sizin gibi uyuklasammı uyandıktan sonra ne olacağımı bilmeden..

okatur
Üstad kusuruma bakma sen , cahilliğime ver, ne kadar engin düşünmüşsün )))
Önünde düğmelerimi ilikliyorum )))

okatur
ne kadar zenginlerin para kazananmasına vurgu yapıyorsan merak etme onlar her halükarda yine parasını kazanacak,bundan kurtuluş yok:)öyle virüs yarattılarki dünya alt üst oldu,evden çıkamaz hale geldik,esasen bu covidin laboratur ortamında üretildigide inkar edilemeyecek bir gerçek,yıl 2016 da abdnin en saygın tıp dergileri bahsetmiş bu virüsten,ayrıca bu covid hakkındada bazı belgeseller var,sonuç itibarıyla sen haklıda olsan bir şey degişmeyecek,aşıda olsan yada olmasan bu aşılar zaten ülkelere saatılacak,ayrıca böyle bir salgında devlet isterse aşıyı sana kullanır,ben aşı olmam diyemezsin yani:)

aşı tabiki zorunlu olacaktır adı üstünde pandemi,sadece kişiyi etkilemiyor hastalık tüm toplumu etkiliyor,muhtelemen dünyada da zorunlu olacaktır,ama dünyanın tamamına yetecek aşı ne zaman olur oda meçhul,toplum saglıgı konu oldugu zaman ben aşılanmıyorum diyemezsin:)

hakan06

Mesela aşı vatandaşlara zorunlu olursa milletvekillerinede zorunlu mu olacak?

kardeşim ona bişey diyemem işte:D,biliyorsun bu ülkede milletvekili olmak,makam sahibi olmak büyük lutuf,onlar herşeyden muhaf:)onların keyfine kalmış artık:)

hakan06

Ama onlar toplumun en başında yer alıyorlar. Hemde milletin oyuyla seçilmişler.

aşı hiç kimseye zorla yapılamaz/yaptırılamaz, bu mümkün değil...
ama aşı yaptırmayanlar bazı haklardan mahrum olacaklar tabii doğal olarak...
mesela, kafe, restoran, spor salonu, stadyum, vesaire gibi çok sayıda insanın olduğu yere giremeyecek...
toplu taşıma kullanamayacak...

özetle, aşı yaptırmamış kişiye toplumla herhangi bir yakınlaşma/etkinleşme izni verilmeyecek, "git evine, ne halin varsa gör!" denilecek...
ki, bu da toplum sağlığı için gerekli...

Söyle canım... Neye bakayım?

Aşı şimdilik zorunlu değil. Zaten zorunlu olsa da yeterli aşı yok. Yeterince aşının temini belki de 1 yılı bulacak.

Aşı ilk etapta SAĞLIK ÇALIŞANLARI ve 65 yaş üstüne yapılacak.

Sanırım sağlık çalışanlarına kamu destek hizmeti yapanları da ekleyeceklerdir. (polisler, filyasyon ekipleri vs. gibi)

Şimdilik kimse merak etmesin. Ortada aşı falan yok! Daha aşı gelecek ve onay sürecinden geçecek. Öyle haftaya milleti aşılıyorlar gibi bir şey yok.

Dr abi sağolun arkadaşların merakı gitmiştir, bizleri bilginizle aydınlattığınız için teşekkür ederim çok sağolun

bügün sözcüde yogun bakım hemşiresinin anlattıklarını dinledikten sonra öleceksem aşıdan öleyim diyorum valla,20 yaşında hastam abla ne olur yanımda dur ellerini bırakma dedi,bu saabah hastamızı kaybettik diyor:(,önceden mezarlıktan geçmeye korkan ben hergün cesetleri torbaya yerleştiriyoruz.,bazı hastalarım nefes alamadıgı iin aletlerin kablosunu kopartıyor,farkında bile degil,bende artık yoruldum insanların feryatlarına çaresizligine dayanamıyorum demiş:( bu hastalık hala bilinmez yanları var,çocuklarda hafif geçer diyorlar çocuklar ölüyor,gençlerde hafif geçer dediler gençler ölüyor,kaldıki bu hastaların hiç bir kronik rahatsızlıgıda yok,hastalık herkesde aynı olmuyor,kendini ne kadar korursan koru garantisi yok,aşı bügün gelsin koşa koşa giderim.

aşının yaratacağı tahribatı bilmeden konuşmayın. bu aşının üretildikten sonra yıllar süren denemeleri yapılması gerekir. bakın bill gates afrikada aşıladıkları çocuklarda yarattığı tahribatları googledan bir bakın derim. aşı öyle sihirli bir değnek değil. dikkatli olmakta fayda var. iyice düşünün taşının. aşı sonrasi doğabilecek komplikasyonları bilmiyoruz diye geçenlerde aşıyı üreten alman firmasının türk sahibi demedi mi? Dikkat edelim arkadaşlar. aşıya karşı değilim ama bu aşının nasıl bir aşı olacağını da çok iyi irdelemek lazım.

Korkuyorum ben bu aşıdan nedense. ("AŞI ÜCRETSİZ OLACAK ZORUNLU DEĞİL") diyor haberlerde.

"YAYGIN AŞI SONRASI hes e İŞLEME OLABİLİR" diyor.

18 altına aşı yokmuş.

arda_ben

2005 yılında askerliğe başlarken olduğumuz o iğneler beni psikolojikman kötü yönde etkiledi. (Aynı anda 3 iğneydi sanırım) (O aşılardan sonra bayılacak gibi olmuştum başım dönüyordu ama kimseye söylemedim ayakta kalabildim korkmuştum sanırım yani) Belkide bu aşıdan bunun için ben çok korkuyorumdur.

Belkide bende aşılara karşı aşıpati oluştu.

Ben bu aşı veya aşılardan korkuyorum. Çok zor bence aşıyı vurunmak ve sonucunda aşının KİŞİDE nasıl bir etki göstereceği de belli değil.

kazazede olmak istemeyen insanlara cahil yaftasını neye dayanarak yapıştırıyorsunuz ... herkesin kendi kişisel görüşü , isteyen istediği gibi karar verme hakkına sahip vücudu ve sağlığı hakkında.. Aziz sancar da senin dediğin cahillerden olacakki o da aşı hakkında tamda cahiller gibi düşünüyor!!!

Aşı konusunda endişe etmek çok normal ama elimizde aşıdan daha güçlü hiç bir şey yok henüz.

Aşıyı bir şemsiye gibi düşünürseniz, bu şemsiyenin şurası delik mi, burasının rengi niye siyah, sapı çatlamış mı vs diye düşünüp durmak yerine ıslanmaya mı razısınız, yoksa iyi kötü bir şemsiye kullanmaya mı?

Öyle düşünün...

'Hiçbir' birleşik yazılır :):)

Aziz sancar da senin dediğin cahillerden olacakki o da aşı hakkında tamda cahiller gibi düşünüyor!!!

Aziz Sancar aşı ile ilgili hiçbir söz söylemedi. Kendisine ait olduğu iddia edilen twitter hesabınım ve paylaşımların sahte olduğu anlaşıldı. Böyle aydın bir bilim adamının aşı karşıtı olmayacağı malum.

Aşı konusunda fikir yürütmek ve endişelenmek için de çok erken. Bekleyip, sakince gelişmeleri takip etmek gerek

*Sevgili*

Bugün Sayın Koca, Sancar'ın aşı ile açıklamasına teşekkür mesajını iletti. Sancar'ın ne demek ''Vatandaşlık görevimi yaptım'' yanıtını bekliyorum.:eek:

Üst Alt