Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Covid-19 (korona) aşısı kimlere ve nasıl uygulanacak?

ayDÜNYAvazo

O işi geçeceksin bana zorla vuracaklarsa eğer ya değort etsinler gidip kutuplarda bile yaşarım o aşıyı olacağıma ya da ötenazi hakkı getirsinler ölürüm daha iyi daha faz 3 çalışması aşamasındaki Çin aşısını kimse bana VURDURTAMAZ ben denek değil alman aşısını düşünebilirim ki onu bile olacağım kesin değil

Değort değil deport olacak

aşi konusunda ınsanların kafası karısık bır doktoru dınlıyorum iyi yorum yapıyor dıgerı tam tersi asağı tukursek sakal yukarı tukursek bıyık ALLAH sonumuzu hayırlı etsın...

katrancalı

Bunları yapacaklarsa uyarım otobüse binmem cafeye oturmam vs eyvallah ancak toplum sağlığı için gerekli kısmına katılmıyorum neden mi o aşının da toplum sağlığı için uygun olup olmadığı daha bilinmiyor ya asıl toplum sağlığını etkileyecek olan belki 5 belki 10 yıl sonra daha tam olarak yan etkileri denememiş bu aşı etkilerse mesela 10 yıl sonra bu aşıyı olanların yüzde 80nin de kalp krizi oluşursa ne olacak ya da başka bişi olursa ayrıca çinden çıkan salgın için çinin ürettiği aşıya şüpheyle yaklaşırım ki aşı karşıtı da değilim bu sene 8 tane filan aşı oldum yıllardır uygulanan güvenilir tetenoz aşısından 5 defa oldum pekiştirmek aşısıyla birlikte yani aşı karşıtı da değilim ancak bi aşının güvenilir olması için en az 10 15 yıl geçmesi gerektiğini biliyorum 1 yıl içinde acele ile üretilmiş aşıyı olmak toplum sağlığı için gerekli mi bence bunu bilemeyiz evet

covid aşısı olacak mısınız ?

sağlık bakanlığında çalışan arkadaşlar covid aşısı olacak mısınız ?

Aşı konusundaki görüşlerim Emrah Altındiş'in görüşleri ile birebir aynı. Türk Tabipleri Birliği ne derse uyarım.

1- Önüme Faz 3 çalışması tamamlanmış, bilimsel yayını yapılmış, FDA veya EMA onayı almış hangi aşı gelirse gelsin bir saniye bile tereddüt etmeden o aşıyı olurum.

2- Görünen o ki mükemmel boktan bir süreç yönetimi ile dünyanın en başarısız aşılamama günlerini yaşıyoruz. Bütün dünya harıl harıl aşılamaya girişmişken ve daha da önemlisi neredeyse biz hariç bütün ülkeler gerek onay almış gerek faz 3 çalışması devam eden 10'un üzerinde ilaç firması ile ön anlaşmalar imzalamış ve halkın ihtiyacı olan tüm aşılama planları tıkır tıkır işlerken, biz bir tek Sinovak aşısına kaldık ve onda bile elde aşı yok! Müthiş bir başarı.

3- Sinovak'ta sanırım sağlığa zararlı olacak bir risk neredeyse sıfır, ama kimde ne kadar işe yarayacağı, toplumsal bağışlıklığı sağlamaya yetip yetmeyeceği muamma. 18 yaş altına ve 59 yaş üzerine zaten hiç çalışılmamış bir aşı Sinovak... Ama bu durumda bile olmak olmamaktan iyidir. Zira covid adama bir çarptı mı, ayağa kalkmak zor.

4- Zenginsen tabii bunların bi anlamı yok. Zaten herkes 1.5 ayı aşkın süredir aşı oluyor. Gariban kendini düşünsün...

1- Önüme Faz 3 çalışması tamamlanmış, bilimsel yayını yapılmış, FDA veya EMA onayı almış hangi aşı gelirse gelsin bir saniye bile tereddüt etmeden o aşıyı olurum.

FDA veya EMA onayı Sinovac için mümkün değil. Çünkü bu ülkelerde aşının kullanımı yok. O yüzden DSÖ onayına bakıyor herkes.Tabi Faz 3 veri kırımlarının da mutlaka bağımsız gözlemciler tarafından yayımlanması lazım. FDA'yi çok abartmamak lazım. Oldukça siyasi bir kurum. Covid sürecinde skandal kararlar da aldılar.

2- Görünen o ki mükemmel boktan bir süreç yönetimi ile dünyanın en başarısız aşılamama günlerini yaşıyoruz.

Kesinlikle aynı kanıdayım.
Sıtmaya (sinovac'a) razı olduk ama o bile yok ortada... Firmanın vaad edilen aşıyı temin edip edemeyeceği belli değil. Çünkü çeşitli ülkelere önsatış yaptığı miktar yıllık üretim kapasitesi kadar.

Mesela 3 milyon aşı geldi deniliyor ama Ankara'ya tahsis edilen aşı miktarı sadece 85 bin. Kime yetecek bu aşı. Sağlık personeline bile yetmiyor.

Şubat sonuna kadar 50 milyon aşı için her hafta 7-8 milyon aşılama yapılması lazım. Ama aşı yok ortada.

başka ülkelere tırlarla yardımlar yapılıp kendi ülkemize yapılan maske dağıtımı gibi olacağını düşünüyorum

Merhaba,

Burada çin aşısı veya aşı karşıtlığı yapanların sığ bir karaktere sahip olduğunu düşünüyorum. Kulaktan dolma kültür ve bilgiyle konuşabiliyorsunuz, çok kısıtlı düşünceye sahipsiniz. Adamlar bir gün de biyoloji, kimya uzmanı oldu. Hangi aşının iyi hangi ajının kötü olduğu tespit etti. Hemde eczanelerde ne idiğü belirsiz avrupadan getirilen bütün ilaçları içmenize rağmen. Çocuklarınıza doğum sonrasında nasıl olurda aşı yaptırıyorsunuz peki, neye güvenerek? test mi ediyorsunuz? iyi polis kötü polis mi var bu dünyada? Yurt dışından getirilen kola, fanta, buna benzer ürünleri nasıl olurda içersiniz? gerçi siz onu da test etmişsinizdir, o daha güvenli dimi? Çinden veya avrupadan tedarik edilen hiç ilaç yok mu sizce türkiyede? şöyle bir düşünün yav.

Burada çin aşısı veya aşı karşıtlığı yapanların sığ bir karaktere sahip olduğunu düşünüyorum. Kulaktan dolma kültür ve bilgiyle konuşabiliyorsunuz, .

Bu mesajı kime hitaben yazdınız bilmiyorum ancak ben tıp doktoruyum. Salgının başından beri covid'i takip ediyorum. Aşıları en başından beri takip ediyorum. Çin aşısı hakkındaki ilk bilgilendirmeyi basında yayınlanmadan önce ben buradan duyurdum. Mesajlarımda da aşı karşıtlığı veya çin aşısı karşıtlığı yapmak bir yana daha çok teşvik edici mesajlar yazdım.

Diğer taraftan aşı konusunda izlenen politikanın yanlışlarını da dile getirmek gerekir. 2 Türk'ün bulduğu aşıyı bütün gelişmiş ülkeler kullanmaya başlamışken bizim daha doğru dürüst faz 3 çalışması bile yayınlanamamış çin aşısını bile temin edemememiz, aşılamaya başlayamamamız de irdelenmeli...

Diğer yazdıklarınızda da kısmen yanlışlar var. Türkiye'de kullanılan tüm aşı ve ilaçlar FDA veya EMA onaylıdır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Ne idüğü belirsiz değildir. Şu anda Acil Kullanım Onayı veriliyor. Bu bir ruhsatlandırma DEĞİLDİR. Eczaneden aldığınız her ilaç veya aşı normalde RUHSATLANDIRILMIŞ olmak zorundadır. Kola, fanta gibi şeyler ilaç değil gıdadır.

Bunları Çin aşısı kötüdür, güvenilmezdir diye söylemiyorum. Güvenilir olduğunu yayınlanan Faz1-2 sonuçlarından zaten biliyoruz. Ama işe yarayıp yaramadığını hala bilmiyoruz. Kaldı ki ona da razıyız ama ortada hala aşı yok.

Aşı Randevuları Açıldı (kaynak:TRT1)

Aşı uygulandımı Sağlık Bakan ımıza bilen varmı?

MeTePe Aşı konusunda Sağlık Bakanı'ndan daha fazla bilgi veriyorsun teşekkür ederim.

MeTePe

Sn. Doktorum; Size canımız feda olsun. Sizin iyiliğiniz bizim iyiliğimiz. Bu güne dek her kimde emeğiniz var ise Allah razı olsun. Ben sadece bilgi sahibi olunmadan faz 1, 2 nedir bilmeden "ben aşı olmam, bill gates'in oyunu" diyenlere yanıyorum.

https://covid19asi.saglik.gov.tr
Burada detaylı bilgi var aşılanan sayı sürekli artıyor. Enabızdan aşı durumunu da kontrol edebilirsiniz.
Benim anlamadığım engellilere öncelik yok muydu sistemde önceliğiniz yok diyor bana enabızda engelli raporum da mevcut?

Sn. Doktorum; Size canımız feda olsun.
Nezaketinize teşekkür ederim.

Benim anlamadığım engellilere öncelik yok muydu sistemde önceliğiniz yok diyor bana enabızda engelli raporum da mevcut?

Değerli arkadaşım, şu an eldeki aşı sadece sağlık personeline yetecek kadar. Sonrasında sırasıyla en yaşlı olanlar, ciddi sağlık sorunu olanlar vs. diye gidecek. Engelli olmak tek başına öncelik için yeterli değil.

Örneğin bir ayağı olmayan da engelli, karaciğer nakli olan da engelli. Ayağı olmayanın bir sağlık riski yok ama organ nakli olanın sağlık riski çok yüksek. Bunu sistem otomatik dikkate alacak.

MeTePe

Aktif Kanser hastaları'da, özellikle Akciğer kanseri hastaları, sağlık çalışanlarından sonra olabilir diye düşünüyorum.

Aşı zorunlu değil.ben istemiyorum zorlamı vuracak.

Yunanistan AB' ye sadece birliğin uygulama için onayladığı ı aşıları olanların serbest dolaşımı hususunda önerge veriyor. Sinovac bildiğim kadarıyla bu kapsamda değil. Kısa vadede yurt dışı düşünenler için ek bir bilgi.

Aşı uygulanacak kişiler gruplara göre belirlendi. Şuradan görebilirsiniz.

hozgul
:eek:eve kapattiklari adamlari asilicaklarmis:p saglikcilardan sonra. onlar yutumeyi unuttu. olselerde olur. ne yiyolar. ne iciyolar. markete bilem gitmeye yasaklardan

Dün olsa çekinmeden sıramın gelmesini beklerdim; domuz gribi aşısında da size çip takacaklar, robotlaştıracaklar, bunlar hep billi geyts oyunu vs. dediler yine diyecekler çünkü komplo teorisi üretip bundan para kazananlar var.

Sorum ise şimdi epileptik ilaçlar kullanıyorum (3 farklı) bunlar aşı ile yan etki yapar mı? Uzun süredir nöbet geçirmedim kendimi eskisi gibi hissediyorum aşı hastaneye düşürür mü diye düşünüyorum ?

Sorum ise şimdi epileptik ilaçlar kullanıyorum (3 farklı) bunlar aşı ile yan etki yapar mı? Uzun süredir nöbet geçirmedim kendimi eskisi gibi hissediyorum aşı hastaneye düşürür mü diye düşünüyorum ?

Aşıların herhangi bir ilaçla etkileşimde bulunma ihtimali yok denecek kadar azdır. Çünkü aşının içindeki hammadde mikrogram seviyesindedir.

Nadiren alerjik reaksiyona yol açabilir. Epilepside aşı yapılmaz diye bir engel de yok.

Bu aşı çin işkencesi değilki😁😁😁
Ama neden çİn den geldi bilmiyorum😎😎😎
Eksenimiz çİn e kayıyor sanırım "DOĞRUMU"

Siz çin aşısına karşı olan ya da aşı karşıtlığını savunan insanlara sığ diyemezsiniz genelleme de yapamazsınız mesela geçen sene toplam 5 6 defa aşı oldum ben tetenoz aşısı pekiştirme aşıları vs yani aşı karşıtı değilim Bill Gates vs ortaya koyduğu gibi komplo teorilerine de inanmıyorum Çin aşısı kısmına gelirsek çinin dahil olduğu bi denklemde her şeyi beklerim temkinli yaklaşırım ayrıca apar topar bi sene içinde üretilmiş aşıya temkinli yaklaşmak da gayet doğal ama asıl kovid 19 aşısını kesinlikle olmayacağımın asıl gerekçesi ise tamamen kişisel olarak ŞU : BAĞIŞIKLIK SİSTEMİME GÜVENİYORUM henüz daha yeni bulunmuş aşıya güvenmek zorunda da değilim bu sığlık değil yani

Ayrıca aşı zorunlu olacak diyenler aşının zorunlu olacağını hiç sanmıyorum

Aşı zorunlu neden olmamalı ki. Sokağa çıkma yasağı, maske gibi hem toplumsal hem kişisel önlemdir bence.

Zorunlu olması mantıksız çünkü aşının yüzde 100 koruyuculuğu yok aa ben aşı oldum artık ne maske takarım ne sosyal mesafeye uyarım ne de sokağa çıkma yasağına uyarım dersen fena halde yanılabilirsin ayrıca şahsen uzun yıllar yan etkileri denememiş ilaç ya da aşıyı kullanmam asıl önemli nokta ise şu zaten herkes için yeteri kadar aşı yok olsa bile mesela ben en son gruptayım kamu çalışanı değilim kronik rahatsızlığım yok ya da riskli yaş grubunda değilim sıra bana gelene kadar zaten bu pandemi endemik olacak yani siz sanıyor musunuz ki herkes aşı olunca bu hastalık tamamen bitecek hayır öyle değil tıpkı domuz gribi sars vs gibi her sene mutasyon geçirerek insanları hasta etmeye devam edecek ve tıpkı grip ya da zatürenin sebep olduğu ölümler gibi devam edecek ölümler sonuç olarak zaten tıpkı grip aşısı gibi bu aşılar da her yıl yenilenecek mutasyondan dolayı ee yani mesela benim gibi hiç grip aşısı zatüre aşısı olmamış insanlar neden bu aşıyı olmak zorunda olsun ki evet

Üst Alt