Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diyanet İşleri Başkanlığı EKPSS atamalarında kadro..?

CrystaL

Üye
Konular
54
Reaksiyonlar
1
Selamlar,

Bu soru yanlış anlaşılmasın herkesin dini kendine ama merak ettiğim için samimi olarak sormak istiyorum.
Engelli bireyler olarak eğitimler bir şekilde zor şartlarda tamamlanıyor. Özellikle din alanlarında okumak daha mı kolay? Din alanından çok mu mezun var? Neden bu kadar diyanet işleri başkanlığına kadro açılıyor?
İmam-hatip mezunu veya 3329 nitelik koduna uygun aday sayısı çok mu fazla?
Tercih dönemlerinde oldukça fazla olduğunu düşünüyorum. ve kadroyu şişirme olarak görüyorum.

Bence aksine daha zor bi alan çünkü diğer branşlar da Türkçe eğitim alırken imam hatip ve ilahiyatlarda ayrıca yabancı dil gibi bir zorluk söz konusu hele ki bu dil Arapça gibi zengin bir dilse iş daha da zorlaşıyor. Ayrıca kontenjan olarak meb de çok mağduruz tarih felsefe gibi bölümler 90 kontenjan ile alım yaparken dikab öğretmenliğine 11 ihl öğretmenliğine 5 gibi ufak bir rakam ayırıyor.
Şuan bu seneki lisans adayı belki 200 belki 300. watsap grubunda 90a yakın aday var.
bu rakama bakarsak bize büyük bir haksızlık yapılıyor. Tespit yaparken sadece bir tarafa değil genel bir araştırma yapmak gerekir.
Ayrıca öğrencilik hayatımdan ve öğretmenlik tecrübelerimden faydalanarak şunu söyleyebilirim açıp 5 sayfa kuran ezberlemek bile eğer liyakatiniz yoksa çok zor ama mezun olmak için sayfalarca ezber yapmak zorundasın zorluğunu denemek isteyen buyursun hodri meydan.
Ben şuan yüksek lisansımı yapıyorum ve lisans döneminde Arapçayı 2 sene alttan almak zorunda kaldım. Derslerde kesinlikle kolay değildi her branş gibi kendine has usül ve içerikleri barındıran bir çok alt dalı var ve bunlar imam hatiptede mevcut. birinden değil hepsinden başarılı olmak gerekiyor.
Küçük bir örnek vermek gerekirse nun-u sakinden sonra hangi harfler gelirse idğam-ı bila gunne olur sorusuna 9.sınıfa giden blr öğrencinin cevap vermesi gerekiyor. Varın burdan düşünün siz artık.

Engelliler Diyanet kapılarında ne yapabilir ne kadar saçma yahu

Mücahit55

şakamı hocam bu ülkeye hiç bir katkısı olmayan hiç bir vasfı olmayan diyanetin bu kadar kadro ile alması normal mi bu ülkede onca bakanlık onca devlet kurumu var ekpss tercihlerinde ise tamamen imam hatip mezunu alan(Normal mezun dahi seçemiyor) sadece diyanet var 2-3 tanede milliği eğitim koymuşlar yazık günah bunuda savunuyorsunuz ya ne diyim Direk imam hatipleri alsınlar o zaman devlete biz niye sınava giriyoruz değil mi Zaten bu düşünceler zihniyet yüzünden bu halde sürünüyoruz atamada yapmıyorlar neyse durmak yok yola devam

Kimse yanlış anlamasın, zaten millet bu şekilde istiyor ki arkasında duruyorlar. Hepiniz biliyorsunuz her yıl milli eğitim bakanları ve politikaları değişiyor. Son olarak imam hatip okullarına ağırlık verdiler.

Hatta çok iyi anımsıyorum bir hakim olacaksa imam hatip mezunu olsun, o eğitimden (dini, ahlaki vs) geçsin anlamında bir şey söylüyorlardı. Yani ülkedeki eğitim modelini islami ahlaka, kurala (ya da nasıl söylemek isterseniz) ona bağlamak istiyorlar ancak gelin görün ki evdeki hesap çarşıya uymadı, bu liseden mezun olanların "istatiksel" ortalamaları ortada.

Bir de olursa bizden olsun nasıl olursa olsun mantığı var ona hiç bulaşmak istemiyorum yoksa iyice siyasi olacak mesajım.

Son yorumun ise üniversiteden yeni mezun bi vatandaş görüşü: Kendimi geçtim, biz zaten eğitimi kaçırdık, bizden sonraki gençler için "şuan" gelecek pek parlak görünmüyor. Neyse umarım ülkemiz adına hayırlı olur.

Mücahit55

yerden göğe kadar haklısınız hocam. biz medrese usulu okurken çekilen eziyet dayakların haddi hesabı yoktu. hizmetli kadrosuna sankı srcli psıko belgeli tır soforu alıyormuş gibi alım yapıyor hizmet kadrosundakıne hafızlık belgesi niye istenir? kaldı hafızlık herkesın yapabileceği bir şey değil. ciddi zaman sabır efor istiyor

forsaken51ve o yazıyı beğenme her kimse
hiç bir vasfı olmayan diyanetin camisinde görevli imama cesedinin namazını kıldırma o zaman. anneni babanı çoluğunu çocuğunu hiç bir vasfı olmadığını iddia ettiğin diyanetin görevlilerinden uzak tut. Cenaze namazını kıldırtma kabre sokunc
a dua ettirme telkinde bulunmasın imam efendi. A

Ayrıca son bir şey daha Kıskanlar Çatlasın. 🙃
sende git imam hatip oku madem çok avantajlı madem kolay madem bu kadar kontenjan var
KEDİ ULAŞAMADIĞI ETE YİNE MINDAR DİYOR olay bundan ibaret.
vesselam

2014 alımında diyanet 150 engellinin atamasını iptal etmişti hatırlarsanız engelini begenmemişti ruhsal duygusalları hep elemişti bari başta uyarı koysalardı şunlar şunlar olmaz diye adamların hakkına girmişti diyanet

Mücahit55

o senin dini vazifen sen demek ki dini vazifeni sadece para karşılığı yerine getirmeyi seviyorsun ve burada bana din dersi veriyorsun din dediğimiz karşılıksız bedelsiz yapılan bir şeydir para karşılığı cenaze işleri ezan okuma vb böyle din mi olur :) Peygamberimizin zamanındaki geçmişteki müminler para karşılığımı ezan okuyordu para karşılığında mı din dersi veriyordu insanlara

lafımın da arkasındayım bu ülkeye ne imam hatiplilerin neden diyanetin hiç bir katkısı veya vasfı yoktur

@forsaken51 Benim dini vazifem neymiş ben hiç bi kurumda çalışmıyorum boş boş konuşuyorsun anca hakkımda bişey bildiğin yok

Cumhurbaşkanımızda imam hatipli katkılarını görüyoruz ki
Yıllarca camileri ahıra çeviren zihniyet başörtülülerin hakkına tecavüz eden zihniyetin ne halt olduğu ortada memlekete faydadan çok zararları dokundu.
Ayrıca Diyanet, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Resmi bir kurumu dur
Allah Dini hizmette bulunan imamların öğretmenlerin, Kuran kursu öğreticidi hocaların dini hizmette bulunanların sayısını artırsın çocuklarımız Dini bütün yetişsin inşallah

Bu arada bu faaliyetlerden rahatsız olanlara mesajım : Rahatsız olmaya devam edeceksiniz.
ÇATLAYIN 👍🤗

Ayrıca @forsaken51 sen kimsin ki ben sana din dersi vereyim
Öyle bişey hakkettiğin kanısına nereden kapıldın.

İmam hatipten mezun olanlar umarım kendi alanlarından yerleşirde yüksek puan alan düz lise mezunlarıda yerleşebilir..

Arkadaşlar lütfen imam hatipten mezun olmuş yüksek puan almış arkadaşlara sesleniyorum kendi alanınızdan tercih yaparsanız atamanız hem gerçekleşmiş olur hemde diğer arkadaşlarda mağdur kalmamış olur hepimiz rahatça atanmış oluruz..Bakın görün imam hatipten mezun olumş arkadaşlar bizim yere bile tercih yapabiliyorken biz diyanete yapamıyoruZ ve tercih yapma alanımız düşüyor bu yüzden rica ediyorum..Diyanetten Memur kadrolarınız bile açılmış atanma olasılığınız çok fazla mümkünse diyanetTen atanmayı özen gösterirseniz çok mutlu olurum..Teşekkür ederim :)

Ülkenin imam hatip açığı kapatıldı sanırım çok önemli bir konu.
Yine boş kadrolarla dolu bir liste geldi geçti.

@Mücahit55
Maşallah akıl küpüsün. Senin verdiğin eğitimle öğrenciler çığır açacak!
Diyanet olmasa olmaz. Çocuklara kuran kurslarında yapılanları görüyoruz.
O elinden kitap düşürmeyen. Ağzından süreler eksik etmeyenleri de görüyoruz.
Hatta 82 Milyon (sadece görmek isteyenler görüyor) ülkenin başındakinin
imam hatip okumasıyla verimli olduğu kanısına varmak ilahi bir güç sanırım.
Devam et evlat! Bugünlerde geçer.

@Mücahit55

Daha önceki devlet yöneticilerine burada yazmayacağım imalarda bulunmuşsunuz. (o kısımları sildim) Bunu tekrar etmeyin. Zira suç işlemiş olursunuz...

Yıl 2021 ve ben bu diyalogları görmekten sıkıldım, bıktım. Size ne kardeşim diyanet imam-hatip mezunu istiyorsa, başarılı olsaydınız da normal kontenjandan yerleşip atamalarınız yapılsaydı. Burada gelip ağlamanın; dine, diyanete, belli bir zümreye hönkürmenin anlamı yok. Ne boş adamlarsınız.

Neyse arkadaşlar, mesele din-iman meselesine gelince tartışmak zordur bu memlekette. Aşağıdaki duruma düşmeyelim de:

james7773424
İşte sorun burada çıkıyor; o kadar güzel kutuplaştı ki ülke, insanlar ya dindar ilan ediliyor ya da dinsiz imansız. Milletin (dinsiz ilan edilenlerin) sorduğu şey neden kontenjanların büyük kısmının diyanetten çıkması. Bakın kimse neden emniyetin, sağlık bakanlığının, eğitim bakanlığının kontenjanlarının sayısının fazla* olmasından yakınıyor mu?

Bir de şu var elbette. Buradaki vatandaş söylemiş çalışsaydınız da normal kontenjandan atansaydınız, X bölümünden adam 80 küsür puanla atanamıyorken diyanetten 70 civarında atanıyorlar, insan ister istemez hakkının yendiğini düşünüyor.

Neyse, millet böyle istiyorsa bize de fazla söz etmemek düşer. (Maazallah bize de dinsiz derler)

CrystaL kuran kursunda gördüklerin neymiş kaç kere gittin haberlerden mi öğreniyorsun herşeyi
CHP deki her hafta yenisi çıkan tecavüzleride takip et ilgini çeker belki. tamam hadi yaptığın yorumlar saçma bişey demiyorum da evlat falan neyin kafasını yaşıyorsun daha 31 yaşındasın.

[FONT=Verdana]@Mücahit55[/FONT][FONT=Verdana]

Seninle tartışmak istemiyorum. Polemik yaratma zira sen sıradan bir vatandaş değilsin. bağımlı bir parti sempatizan profilin var. Muhtemel öylesin. Parti adı kullanmadan zihninde hemen parti şekilleniyor hep böylesiniz. Düz kafa suçluluk kafası DİN üzerine en büyük kötülük bu! Şeytan taşlar gibi taşlıyorsunuz halkı. [/FONT]

CrystaL

1.si polemik yapan sensin bana mesaj atan sendin ben sana yazmadım.
2.si iki tane mesajdan profilimi çıkartacak kadar zeki olduğunu sanıyorsun ama alakası yok.
3. sü de gücün yetmeyince mi böyle olduk hep aynı tantana siz söylesiniz düz kafalısınız şöyle böyle yav he he bi sen doğrusun sen normalsin.
Senin gibi düşünürsem normalim senin gibi düşünmezsem anormalim hee oldu canım
geçti o devirler.
Ayrıca şeytan taşlar gibi taşılyor diyorsun onu yapan sensin aynaya baksan bi görürsün.
Git de yazdıklarını bi oku sanki kendin çok düzgünsün bir de etrafa şöyle yapma böyle yapma evlat. Öğüt vermeden önce kendin uygula.

@Mücahit55

Mümin vatandaş. (!) Sana neyin mesajını gönderdim? Çarpıtmayı iyi biliyorsunuz taktikler hep aynı özelden mi yazdım sana? Konu başlığına yazan sensin üstelik yazdığını okumadan ne yazdığının farkında olmadan yazıyorsun. Öyle ki biraz dil bilgisi yazım kurallarına çalışmış olsaydın tavsiyemdir. (hoş senin gibi ilim adamına tavsiye verilmez ama…)
Senin profilin beni bağlamıyor. Bağlamaz da sen yolunu bulmuşsun. Profilin belli zaten.
güç yarıştırma ortamı değil burası. Herkesin dini kendine demiştim. Sen buradan imam hatip mezunlarını peygamber ilan edeceksin neredeyse. Taşlıyorsunuz anlamı zaten taş atmanıza gerek yok laflarınız taştan beter şeytan görse kayıt olur eğitim için.
öğüt alacak kafada olsan yazarım ama zor.

İşte diyorum ki bana dediklerini sen yapıyorsun yazdıklarını idrak edemiyorsun daha
polemik çıkarıp başkasına çıkarma diyorsun.
Taşlama yapma diyorsun yazdığın bütün mesajlar baştan itibaren taşlama
ilk mesajından beri ne memlekette kuran kursu bıraktın genelleme yaparak ne memlekette ki insanları bıraktın
beni doğru düzgün tanımadan taşladın
yok cumhurbaşkanı na itam da bulundun taşladın ona oy veren herkes sanki aynıymış gibi taşladın ki haklısın anlıyorum ( benim de her seçimde desteklediğim parti kaybetse bende kıskanırım)
neyse sözün özü işin gücün taşlamak yani sırf taşlama yapmak için yazım kurallarına kadar değindin!
Her istediğini yaz yap onu taşla bunu taşla şunu taşla ama başkasına gelince tahammül edeme.
Madem hassassın o kadar önce bi kendine çeki düzen ver bırak bu ayakları. CrystaL

Bir Ülkenin en büyük yatırımı önce sağlık sonra eğitimdir. Diyanet alımını istediği zaman yapıyor, bunu her zaman görebiliriz o kadar alım yapıyor ki sonuç olarak ortaya engelli açığı oluşuyor. peki bu dolmayan kadroları diyanet ne yapıyor? yeniden yeniden ısıtıp klavuza mı koyuyor? yoksa engellileri İ.F okuyun daha da kadro veririm bakın mı demek istiyor. Diyanet temizlik personelinden bile belge isteyen kurum baktığımızda şartları o kadar da kolay değil. Mücahit55 sana Aziz Nesin'in sözüyle cevap verebilirdim. sonra düşündüm ki ne gerek var.:)

Bende sana tam şuanda ki durumuna göre meşhur bi söz söylemek isterdim de ne gerek var 🙃
Bende diyordum nerde kaldı normalde bunlar tek dolaşmaz birisi damlardı..
Engelli açığını Diyanet e bağlayacak kadar mantıksız bi düşünce yapısında olan birisine cevap vermeye gerek yok da neyse boş vaktime denk geldin.
Ve Diyanet istediği zaman alım yapmaz özel sınavları olur dhbt 2 yılda bir oluyor. Önce araştır sallama kafana göre. Ayrıca Ekpss ile bile atandan girdikten sonra da mülakatı olur hatta geçmiş yıllarda da engelli bir çok vatandaşı işten çıkardı.

Siz hala yok Diyanet çok kolay hep İmam hatip liler atanıyor Türkiye de işsizlik Diyanet in yüzünden Diyanet olmasa ülke çok daha güzel olacak der gibi
Sana cevabım Nurtan YAV HE HEE
bizler İmam hatip okuyamadığımız için kıskanıyoruz deseniz daha mantıklı olacak yani.
Madem bu kadar kolaydı Diyanet siz de imam hatip oku saydınız atansaydınız. Yok madem çok zor okuması atandıktan sonra da mülakatıdır engel durumudur işe alma işlemleri uzun ve çok riskli o zaman neden karalamaya çalışıyor sunuz.
Karar verin ya Dine Diyanete karşı bi kin var içinizde bunu kusmaya yer arıyorsunuz ya da bariz bi şekilde kıskanıyorsunuz.

Komik 🙃🙃

Mücahit55

Din ve devlet işi ayrıdır biz niye kıskanalım. Herkes sevdiği mesleği yapmak istiyorsa ya da yapıyorsa ikinci üçüncü kişilere söz hakkı düşmez. 🙂

O zaman sıkıntı yok ne güzel.
Diyanet Devletin resmi kurumu yaptığı alımlarda devletin kontrolü altında siz kıskanmıyorsanız sıkıntı yok Nurtan
artık kıskananlar da Çatlasın napalım
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demokratik bir ülke nasıl olsa beğenmeyen şeriatla yönetilen bir yere gidebilir mesela🙃👍

Yazmayım diyorum ama cahil yazmaya devam ediyor!
Bir kere senin kurduğun cümleler bozuk “kıskananlar çatlasın” yok “chp”
böylesiniz işinize gelmiyorsa gidin.” Sen kimsin la kimi nereden gönderiyorsun?
Sapık ruhlu! Elinize Kur'an-ı Kerim alıp 2 Sûre ezberleyip millete imam mı kesiliyorsun.
Senin düşüncen böyle kendi düşünceni yaz geç. Ders verme “imam hatip böyle şöyle ulaşmadığı ete mındar diyor.” burada imam hatip suçlayan yok. Sadece soru cümlelerinden oluşuyor. Sen imam hatip okumayanları kıskandığımızı çekemediğimizi düşünüyorsun narsist gibi cümlelerle kışkırtıyorsun amacında bu.

Yazma bu konuya daha yazma!

Din veya imam hatip okuyanlara bir eleştirim yok İslam dinini yaşayanları tenzih ediyorum. Sadece mezun varsa sayısını alanla ilgili bilgi için açıldı bu konu.

Ne yazık ki böyle hiçbir şey hakkında bilgisi olmayan kulaktan dolma kişilerle miting meydanı gibi görüp sabote ediliyor.

CrystaL
Kimi ne konuda eleştiriyorsan hepsini tek mesajda barındırıyorsun ve bunlardan haberin bile yok. Düşünceni yaz geç demişsin ben seni etiketlemedim ki ortaya konuşuyorum.
İsim verilmeyen bi konuda niye üzerine alınıyorsun herşeyi.
Herkese açık bi tag açıp da yazma demek, eleştirdiklerinin aynısını yapmak, ders verme deyip bMillete ders vermeye çalışmak kalkmış yazma sen şöyle yapma sen böylesin falan falan falan... O kadar ortada ki herşey işine gelmeyince görmüyor demek ki insan🙃 komik gülüyorum🙂

sonra atama neden olmuyor diye ağlıyorlar işte atama yapmamalarının nedeni bunlar zaten devlet bunlar kabulleniyor her şeyi zaten diyip sesini çıkarmadıkları için kontenjanı ne artırıyorlar nede atama yapıyorlar 2018 de kaç atama oldu iyi bakın kaç kişi almışlar görün şu 1 üstümdeki adam gibiler yüzünden artık nereden para alıyorsa(muhtemelen değil kesin bir yerden para alıyordur) şu durumu bile ölümüne savunuyor evet bu ülkede 10'larca bakanlık var hiç birinde engelli kontenjanı yok da sadece imam hatip isteyen diyanette mi var gülsen mi ağlasan mı

forsaken51

Yok, dostum bunlara para vermeye gerek yok çok düşük bir ihtimal. Genelde bedava yapar böyle zihniyete sahip olanlar eziklik duygusu. Her lafın altına "çatlayın patlayın" yaşasın diyor ama yazık acınası durumlar. Politikalarda kararlarda yanlışlık olduğunu bildiren sorgulayanlar “ezik zavallılardan” çok daha üst standartlarda yaşadığını taahhüt ederim. Oysa ki tam tersi olmalı ülkenin yanlış giden politikası varsa sorgulamak gerekir.

diyanet 2014 alımlarında 150 engellinin atamasını iptal etti madem almıcaksın kulavuzda yazaydınız bari hepsi madur oldu ateist oldum valla;););););););)

Üst Alt