Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak için ameliyat olan var mı?

yesim turkmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar düşük ayak için ameliyat olan var mı tendon transferini hangi doktoru tavsiye edersiniz?

Siz de düşük ayak sorunu neden kaynaklanıyor..of dan dolayı mı bunun amaliyatıda mı oluyor hiç duymadım şimdi bnde merak ettim..

arkadaşım ben oldum.şuan daha yeni ayağa kalkıyorum.merak ettiğin varsa sor bana bende amaliyattan önce sorularla kaldım.sorularınızı cevaplıyabilirim.

arkadaşım önce riskini arastırın ben risten korkarım.eğer illa olmanız zorunluysa öyle olun derim.ben 3,5 ay yattık

evet yarım kalmış işim vardı kusura bakmayın.3,5 ay yattım.bu kas uzatma amaliyatı kemikten daha çok acı verdi bana.kalktım şuan ayaktayım.ne iyileştim ne iyileşmedim nasılım bende bilmiyorum ama kasların gücünde yüzde elli bir azalma oluyormuş.ben zorunlu oldum yoksa olmayacaktım bu amalıyatı arastırın öyle olun sizi rahatsız etmiyorsa hiç olmayın derim.her amaliyat insana biraz daha zarar veriyor diye düşünüyorum.

geçmiş olsun...inşallah eskisinden iyi olursun....

sağolun tşk.arkadaşlar sorularınızı cevaplıyım diyorum ama sorunki cevaplıyım.

Benim annem olacak.Pazartesi.Kas uzatılacak heralde.Annemin daha çok topuk kısmında var düşük ayak.Doktor,kendisine kası uzatıp ön tarafa bağlayalım demiş.nasıl olacak ben de bilmiyorum.O da çok korkuyor ve çok kararsız her an vazgeçecek gibi..elif arkadaşımız bizi bu konuda daha çok aydınlatırsa seviniriz..

Benim de her iki ayağımda "düşük ayak" sorunu var, yani yürürken parmak kısmını yukarı kaldıramıyorum, basamak çıkarken cok zorlanıyorum, düz zeminde bile takılıp düşüyorum...daha doğrusu düşüyordum çünkü bu haftasonu düşük ayak ateli satın aldım :) Çalışma mantığı çok basit olan ve her türlü bağcıklı veya cırt cırtlı ayakkabı ile kullanılabilen bu atel yürüyüşümü hem kolaylaştırdı hem de gözle görülür biçimde düzeltti. Yürüyüşüm de hızlandı, ayaklarımın burun kısmını kaldırabilecek miyim diye düşünmeme gerek kalmadı.
Aynı sorunu olan arkadaşlara faydası dokunabilir diye paylaşmak istedim. Satın aldığım ürün: Kifidis - Sağlık Ürünleri
Not: resimde ayağın ön tarafındaki bant cıplak ayak ile kullanmak için, normalde takılmıyor - lastik kısmı ayakkabının bağcık kısmından geçiriliyor.

ya sizin düşiük ayak dediğiniz cmt hastalığı mı yoksa pesekiovarus yada pescavus denilen ayak tipi mi ?
yani ayak parmakları içine bükülmüş vaziyette ayak tabanında normal ayklardan daha fazla boşluk ve ayak üst bölgesinde kemik daha dışarı çıkmış şekli gibi mi?

2003 te ameliyat oldum ben. çok basit yaklaşık 2 saat sürdü. ameliyatla birlikte ayak baş parmağımda donduruldu.yaklaşık 1 ay kadar alçıda kaldı. şimdi iyiyim çok şükür. doktor meselesine gelince işin ehli bir dr bulun hangi ilde olduğu önemli değil. zaten zor bir ameliyatta değil...

landish arkadaşım açılan sitede ürün bulunamadı diyor.çok acil benimde o alete ihtiyacım var.fiyatını ve nerden aldığını yazarsan sevinirim.benimde sağ ayakta var.bir numara büyük ayakkabı alıyorum altı düz olan ayakkabının sağ tekinin içine tabanlık koyuyorum tabi tabanlığın yarısını kesiyorum ön taraf yüksek olunca ayağım rahatlıyor.ama ayakkabu sıkıyor.başka önerisi olan varsa yazsın.landish arkadaşım özellikle senden haber bekliyorum.tşklr.

ya normal bi bulyon çıkıntı ,metatars ateli de aynı işe yarar ,normal ortopedik ürün satılan yerleerde bulursun.ben tarak kemiği için bunun bi çeşidini aldım daha sonra kendim bilek kısmından lastik gibi bi kumaş ile diktim ve ayağıma sarıp birleşecek şekilde yaptım.yalnız kan dolaşımını azaltıyor gibime geldi ,çünkü ayaı sıkınca uyuşma da oluyor haliyle....
birde ,sizde düşük ayak hangi hastalıkdan dolayı gelişti ?

Cahit Gönen,
Düşük ayak atelini Kifidis mağazasından aldım, dediklerine göre yurtdışında yaptırıyorlarmış, tanesi 110 lira. Kifidis Esnek Hareketli Dk Ayak Ateli | Ayak Bileklikleri | dermoshops.com Eczane , Gzellik , Salk ve Kozmetik rnler sitesinde 45 tlye sattıklarını gördüm ama güvenemedim. Kifidis mağazsından deneyerek aldım. Ayak bileğinizin ölçüsüne göre ebatları var.
Ben cok faydasını gördüm, yürüyüşüm bariz bir şekilde değişti, etrafımdakiler söylüyor. Sırtım bile dikleşmiş. Tabi onları kullanıyorken ayağım takılacak yere kapaklanacak korkum da olmuyor. Özellikle bağcıklı spor ayakkabılar ve bu atel ile çok düzgün yürüyebiliyorum, yürüyüşüm de biraz hızlandı.
Benim hem düşük ayak var (her iki ayak bileğimi kontrol edemiyorum, yukarı çok küçük bir açı ile kaldırabiliyorum) hem de sağ ayağımda pescavus var.
Çocukluğumda ayak bileği dondurma ameliyatı da geçirmişim ama tam olarak sabitlenmiş değiller.

Karbon afoyu öneririm, bunlar kalıcı çözüm değil.

landish arkadaşım verdiğiniz linkden sipariş verdim.45 tl yazıyordu.atel elime ulaşmadı ama aynı site şimdi 110 tl yazıyor.45 tlye sipariş onaylandı.perşembeye elinde olur dediler.malatyada kifidis mağzası yok.mecburen internetten sipariş ettim.bmd hastasıyım.bana faydası olurmu.karbon afo bmd lerde işe yarıyormu.tşklr.

Cahit gönen,
İnşallah faydasını görürsünüz. Kutusunu güzelce hasar vermeden açın, deneyin, eğer ki içinize sinmezse biliyorsunuz internet alışverişlerinde 7 gün içinde iade hakkınız var. İade edersiniz. Ama umarım işinize yarar.

Faruk34, evet karbon afo güzel birşey ama tanesi 1500 TL civarında !!! Ayrıca bana fizik tedavi doktorları şimdilik AFO önermiyorlar. AFO sürekli sabit pozisyonda tutuyor, bu atel ise ayağınız yukarı kaldırdığınızda ayağın burun kısmını yukarı çekiyor tam bastığınızda lastik esniyor, doğal yürüyüşe daha çok benziyor. Bu arada ben spina bifidalıyım.

Yeşim hanım merhaba öncelikle geçmiş olsun. Tendon transferi oldunuz mu?

Landish

merhaba arkadaşım bunu arıyordum ne kadar normalde 37 numara giyiyorum fiatını öğrenmek istiyorum s.m.l yazıyor hangisinden almalıyım

AK 17809

bende düşük ayaktan dolayı tendon transferi ve tenodez oldum fakat ikisi de faydalı olmalı 2 ay önce ayağımı dondurdular su an basmıyorum üzerine fakat gözle görülür değişiklik var elhamdülillah. afodan rahatsız olduğum için bu ameliyatı istedim ayağım dimdik daha da iyi olacak inşallah...

Enjeksiyon sonrası düşük ayaktan dolayı oğlumda 15 gün önce kalçadan ameliyat oldu.3 gündür ftr ye başladık ftr uzmanı 1.5 ay sonra düzelir dedi bugün.İnşallah düzelir gelişme oldukça yazarım hafiften oynatma var gibi ama en iyi sonucu emg testi belirleyecek

2007 de peroneal sinir kesisinden dolayı amaliyat oldum ve düşük ayak oldum.Afo kullaniyom 9 yıldır.Amaliyat olmak için çok hekim araştırdım En iyisinin Konya da prf.dr.Tunç cevat öğün oolduğunu öğrendim.Gitdim amaliyat için ama doktor bu halin daha iyi bu amaliyatı yaparsak kemikleri kaynatacağız kazayağı gibi yukarı aşağı yapar ama sağa sola haraket etmez dedi.Vaz geçtim.

Arkadaşlar ben tendon transferi oldum faydası olmadı tenodez oldum yine olmadı en son çare artrodez di ve yaptırdım Rabbime çok sukur afoyu attım ve çok rahat takılmadan yuruyorum ayağımda afo varmış gibi sabit duruyo hem bilegim hem parmaklarım da hareket ediyo gerek sağa sola gerek aşağı yukarı. Bu kadar korkulacak bisey yok afo kullanırken ayakkabı dahi bulamiyodum şimdi babet terlik hatta topuklu ayakkabı giyebiliyorum. İzmir özel gazı hastanesinde ortopedi doktoru Alp Varılsüha adında bi doktor yaptı ameliyatimi çok başarılı ve ekip halinde çalışıyorlar 600tl ye yaptı ameliyatimi. Derdinizin dermanı mutlaka vardır araştırın sadece bende çok çektim 6 tane ameliyat oldum ama olduğuma da değdi elhamdülillah.... Rabbim cumlemizin sifasini versin inşallah... tozcu70 deliemin

Merhaba arkadaşlar, 25 şubat 2017 de geçirdiğim kazanın 3 gün sonrasında yani 28 şubat 2017 de sol aseta bulum kırığı nedeniyle 8 saat süreli bir ameliyat sonucunda sol ayağım düştü.

Doktorlarım herkese denilen 6-7 içinde döner sözünü bana da söylediler. Gece yatarken ayrı gündüz ev içinde ayrı ve dış mekanlarda ayrı olmak üzere Her türlü afo ve dinamik walk kullandım ancak 9,5 ay geçmesine rağmen hiçbir hareket olmayınca 30 Kasım 2017 tarihinde Çorlu Reyap hastanesinde Yrd. Doç. Dr. Ahmet Duran KARA ve Op. Dr. Osman ORMAN tarafından yaklaşık 4 saat süren tendon transferi ameliyatı oldum.

Şu anda ayağım dizaltına kadar alçıda, iyileşme sürecinde. Gelişmeleri bildirmeye devam ederim, herkese geçmiş olsun acil şifalar.

@nur çakır
Nur Hanım Merhaba, dondurma süreci hakkında bilgi verebilir misiniz ne kadar sürede basabildiniz ne kadar sürdü yatış süresi kas gerilemesi yada sonrasında fizik tedavi süreci? Eğer ki dediğiniz gibi rahatlık veriyor ise ben boşuna 12 yıldır Afo kullaıyorum :(

tarety
Geçmiş olsun inşallah daha iyi olur

Meraba arkadaşlar.. Bundan tam 1 yıl önce kaza sonucu düşük ayak oluştu.. çok hastane doktor gezdim ama sonuç alamadım. Ya umutsuz vaka cevabı aldım yada 60-70 bin tl para karşılığında düşük ihtimaller verildi.. Fakat kendi memleketimde.. Yani muğla da çok başarılı bir profesörle karşılaştım.. Sinirimi tamir etmek için girişimde bulundu fakat sinir tamir edilemeyecek şekilde hasar aldığı için sonuç alamadık.. Bir süre daha geçtikten sonra tendon trasferi ameliyatı kararı verdik.. Başarılı bi ameliyat ve sıkı bir fizik tedavi sonrası olumlu sonuçlar aldık.. 1 yıldır kullandığım afodan kurtuldum.. Düşük ayak tedavisi olmayan bir hastalık değil..

Düşük ayak olan arkadaşlar !! Sinir felcinden sonra yapılan emg lerde total müp kaybı varsa ve 6 ay geçtiyse artık tendon transferi yolu görünmüştür. Kesinlikle karamsar ve umutsuz olmayın. Düzelmesem ben düzelmeyecektim.. Hem sinir felci hem çapraz bağlarım hem menisküsüm hemde diz kapağım hepsi parçalandı yada kopmuştu.. Düşük ayak olup azda olsa kımıldama olan arkadaşlar ise şok tedavisi uygulasın iyileşme süreleri kısalır.. Soru sormak isteyen aklına bişey takılan olursa 0544 252 48 68 numaram... Düşük ayak tedavisi olmayan bir hastalık değil !!! En son ihtimal tendon transferi ile yine düzeliyo.. Iyi günler dilerim

merhaba geçmiş olsun bendede düşük ayak var sağ bacağım sol bacagımdan ince ve sinirimi bozuyor afo benzeri şeyler kullanmıyorum kısmi felçliyim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum beyin ameliyatı sonrası felçliyim dusunuyorumda şimdi gözle görülür sekilde incelme var sonrasını düşünüyorum :confused:

Merhaba arkadaşlar. 45 gün önce kalça protezi ameliyatı oldum. İlk gün ayagım da bi sorun yoktu ama ikinci gün düşük ayak oluştu doktorum zamanla iyileşir diyo ama 45 gün geçti hiç bi kıpırdama yok. Düzelir mi.?

Arkadaşlar düşük ayak olduğunuzdan itibaren ameliyat olma süreniz maksimum 6 ay. 6 Aydan sonra yapılan ameliyatlar pek başarılı olmuyormuş.Düşük ayak oluşmasının nedeni kalçadan geçen sinire yapılan iğne sıvısının veya ameliyat sırasında sinire baskı yapılmasından kaynaklanıyor.
Nuray Dede doktorunuz zamanla düzelir demekle yalan söylemiş size. Zamanla düzelmeyi boşverin diz altındaki deriniz kemiğinize yapışacak kas tamamen yok olacak.
Tens cihazıydı galiba ismini hatırlamıyorum bu alet ve fizik tedavi süreci bir miktar yavaşlatır ama tek çözüm kalçadan küçük bir ameliyat olup sinirin rahatlatılması.
Geçmiş olsun

Üst Alt