Arkadaşlar soruma cevap arıyorum. 2018 de sürekli raporum var. Emekliliğime mani bir durum yok, fazlası ile şartlar var.
Halen çalışıyorum. Ocak 15 de işyeri hesap kesimine denk gelsin diyerek 15 ocakta işi bırakmak istiyorum..
Direk SGK ya mı gideceğim. İş yerime işi bırakacağımı emekli olacağımı söyledim.
15 ocakta nasıl bir yol izlemem lazım?
Kendi soruma, bilirkişi olarak kendim cevap vereyim.
Evet keşke daha önce sorduğum soruya bilen birileri doğru cevap verebilseydi.
Son hafta işlemlerimi hallederek 15 Ocak itibarı ile emekli oldum.
*Süreç şu şekilde.
-Hastaneden aldığınız rapor ile de müracaat edebilirsiniz ama ben Ankara'dan işyerime gelen rapor ve evrakların orjinalini aldım, SGK Müdürlüğüme gittim.
-Emekli Olabilir Yazımı aldım. ( Bu benim forumda sürekli sorduğum ama kimsenin doğru cevap veremediği bir soruydu (!) EEMEKLİ OLUR YAZINIZI Raporunuzu alıp uygun şartları hakeden herkes alabilir... Bu EMEKLİ OLDUNUZ anlamına GELMEZ (!) Yazınızı alın cebinizde dursun.)
-Daha sonra bu yazı ile istediğiniz zaman işyerinize müracaat edip dilekçe ile emekli olacam diye yazı yazın ve muhasebe servisine verin.
-İşyerinde bir takım yazışmalar var ben Kamuda çalıştığım için bir haftayı buldu bu yazışmalar, izinler, alacak verecek borçlar (detayları uzun) vs. işler hesaplanıp 14 Ocağa çıkış tarihi verdiler... ki..15 Ocakta İşlemler başlamış olsun yoksa SGK işleri bir ay sonraya atar.
-Evrakları SGK ya verdim işlemler bu tarihten itibaren RESMEN başlamış oldu.
-Yani 15 Ocak itibarı ile emekliyim.
-Bir hafta sonra tekrarSGK ya gidilecek ve emekli maaşı vs. bilgiler alınacak ve bu bilgiler işverene verilecek.
-İşveren tazminat miktarını belirleyerek ibraz edecek ve işlemler sonuçlanacak.
Bu işlere yeni başlayanlara ışık olsun. Hakımızda hayırlı olsun.