Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu yenilersem sağ kol brekial pleksus oranım düşer mi?

Ben arac otve indirimi için tekrar başvurmak mi gerekiyor ne yapmam lazim

@yasinsyigit,
raporda açıklama kısmında SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLİ ARAC KULLANABİLİR İbaresi yazıyor ise sorun yok yazmıyor ise ya rapora itiraz edip ÖTV yide ilave ettireceksin b engelli ehliyetin var mi ben 2 ay önce rapor almıştım ehliyetim b engelli değil diye kurul kalemi ÖTV basvurumu kabul etmedi bende vergi indirimi aldım ve emekli oldum şimdi b engelli ehliyetimi aldım aldığın rapordan sonra tekrar rapor alabilmek için 6 ay geçmesi gerekiyor benim 2 ay oldu 4 ay sonra tekrar rapor a sırf açıklama kısmında HAREKET ETTİRİCİ AKSAMLİ ARAC KULLANABİLİR İbaresi yazssin diye heyete gireceğim ve oranım inşallah düşmez

Yok yazmıyor malasef

Tekrardan raporu bozunca oran düşüyormu. Ehliyet icin benim b ehliyetim var. Ama ne kadar düşerki benim ikinci raporum çok fazla birsey oynamadı misal üstelik arttı oran

@yasinsyigit,
itiraz edince oran düşer mi bilmiyorum açıkçası aynı oran verme ihtimalleri yüksek gidin ÖTV yide ekleyeceğim diye söyleyin benim raporum temmuz 2024 tarihinde alınma ehliyetim b engelli olmadığı için kabul etmedi heyet kalemi ehliyet aldıktan sonra başvurun dedi bende vergi indirimi ve emekliliği hallettim 4 ay sonra tekrar gideceğim . ehliyetiniz normal b sınıfı mi ?

Evet normal b . Ehliyeti . Hocam bir de kafama takıldı raporda basvuru nedeni tüm sosyal haklar yazıyor buna otv idirimi dahil oluyor değil mi basvuru yapan bir çok engelli arkadaşlarda aynı ibare vardı. Dediğin gibi gidip sorayım ekleyebiliyorlar mi belki daha sonra güç olur

Yani bu raporla emekliligimde bir sorun olmaz değil mi

@yasinsyigit,

yeni raporlarda maliye istiyor" Sadece haraket ettirici aksamli araç kullanabilir "ibaresini ben işte sırf bu ibare için tekrar heyete gireceğim ama önce bir sor b engelli ehliyeti olmadan bazı hastaneler yapmıyor maalesef örneğin benim şehrimdeki hastane

Hocam vergi imdirimi emeklilikte bir sorun yaşamam değil mi raporda veriliş amacı yenileme tüm sosyal haklar yazıyor. E vergi dairesi islemlerinden GIB den online başvuruda bulundum

@yasinsyigit,

O zaman vergi indirimi başvurusu yaptı isen rapora itiraz edemezsin ancak 6 ay sonra tekrar benim gibi önce ehliyetini değiştirip tekrar bu sefer ÖTV için başvuru yapacaksın ben 2 ay önce % 57 süresiz rapor ile sürezi vergi indirimi aldım ve emekli oldum şimdi 4 ay sonra heyete gireceğim ve oranım düşmemesi lazım ama bilmiyorum ne ile karşılacağız .Ama hep bir risk var ben 3. dereceden vergi indiriminden emekli oldum 18 yıl 4080 günden ,örneğin senin % 60 vergi indirimin onaylandı 2. derece işe giriş tarihin nedir? şayet ötv için rapor almaya gittiğinde % 60 altına düşer ise 3. dereceye inersin ve prim gün ve yıl sayısı artar böyle bir sıkıntı var

Benim eski raporum vergi indirimi yazıyor rapor suresi bittiğinden yenileme talebinde bulundum. Yeni raporda muracat tipi.yenileme işaretli yanında da tüm sosyal haklar yazıyor. Ama diğer engelli arkadaşlarda da aynı ibare vardı gördüm hatta sordum onlarda emeklilik için vergi indirimi.icin gelmişlerdi

Bakalım dün evis üzerinden e devletten giris yaparak basvuru yaptım vergi dairesine 2 haftaya sonuçlanacak bakalım ne sonuç cikacak

Ayrica yeni raporumda süresiz ibaresi var

Bir önceki rapor 57 süreli yeni çıkan rapor 60 süresiz hasar sağ kol fizik tedaviden tek oran verilmiş buradan bir karşılaştırma yaparak düşürürler mi onu bilmiyorum bekleyip göreceğiz

Yani, eski rapor ortopedi kanati ile verilen yüzde 57 var. yeni raporda fizik.tedavi kanaati ilen verilen yuzde 60 rapor var. bir sey farkeder mi bilmiyorum

Son düzenleme:
HARAKET ETTİRİCİ AKSAMLI ARAÇ KULLANABİLİR İBARESİ YAZMALI YENİ RAPORLARDA ÖTV İNDİRİMİ ALABİLMEK İÇİN YOKSA OLMUYOR İŞTE SIRF BU YÜZDEN HEYETE GİRECEĞİM 4AY SONRA

Merhaba, bugun vergi indirimim sonuçlandı oranda bir değisiklik olmadı. %60 oran ile onaylanmış. 20 gunde sonuçlandı. Şimdi emeklilik islemleri icin basvuracagim. Mart nisan gibi otv icin basvuracağım insallah oradan da olumlu sonuç alirim.

Bilen arkadaşım vardır burada sağ kol üst trunkus ağır düzeyde hasarlı engelli oranı net olarak 45 yada 40 veriliyormu kesin

Üst Alt