Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vergi indirimi için nereden başvuru yapıyoruz?

forsaken45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar süresiz engelli raporum var iş yerine engelli olarak gireceğim rapor için çalışma belgesi verdi iş yeri vergi indirimi için nerden başvuru yapıyoruz yada online olarak başvuru yapabiliyoruz mu acaba

Hocam iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesine başvurabilirsiniz

@forsaken45,

Vatan caddesi uzerindeki istanbul vergi dairesine gidiyosun. Hemen giriste engelli servisi var oraya basvuracaksin gerekli evraklarla

@santomarine,

Hocam öyle çalıştığı iş yeri gözükmeyebiliyor ben mesela 29.01.2025 de yeni iş yerine sigorta baslangıcım yapıldı 1 haftadır Dijitalden yapmaya çalıştım iş yeri vkn yi girince çalıştığım gözükmedi sistemde bende direkt vergi dairesine gittim oradan halletim

Bana 24 Aralıkta talep oluşturuldu 10 Ocak günü işyerime cevap geldi.

@forsaken45,

Hocam benim daha önce vergi indirim hakkım vardı zaten sadece yeni iş yeri için bildirim yaptım 2014 de başvurmuştum o zaman 2 mi 3 ay mı ne sürmüştü onaylamaları ilk yaptığım da yeni iş yeri içinse bir hafta içinde iş yerine bildiriyorlar engelli indiriminiz mevcutsa

@lordert,

iş yeri bana sgk sicil numarası verdide bunu kabul etmiyor mu online olarak başvuru yaparsak vkn istiyor da iş yeride sicil numara veriyor sadece

@forsaken45, İşveren çalışılan aya ait primleri bir sonraki ay bildirir SGK'ya. İşe girişiniz yeni yapıldığı için vergi dairesi sistemi bu işe girişi hemen göremez.

Şu an online olarak başvuru yapmakla zaman harcamayın olmaz.

- O işyerinde çalıştığınıza dair yazı.
- Engelli Raporu
- İşe giriş bildirgesi ( Yeni işe giriş olduğu için bazen isteniyor )
- Vergi dairesinde bir form daha dolduracaksınız orada verirler.

Bu evraklar ile vergi dairesine gidip başvuru yapacaksınız o kadar. Sonuç size SMS ile bildirilecek ve işyerine gönderilecek.

Arkadaşlar engelli dairesine başvuru yapmıştım engelli vergi indirimi için işe giriş yaptım raporum ise 2014 de almıştım %44 oranında sürekli raporum mevcut vergi dairesinden tekrar engel raporu istediler güncel olarak almanız gerek diye rapor zaten sürekli olarak verilmişti yeniden hastaneyemi gitmem gerekiyor

Basvuru sonucumu online olarak nasil öğrenebilirim. (Ankara defterdarligi) 25 aralikta online olarak basvurdum. Durum sorgula yaptigimda isleme alindi, evrak gönderildi, sonuclandi yaziyor. Ama bana mesaj gelmedi. Ne olarak sonuclandi nereden gorebilirim. Bilen varsa cevap rica ederim...

Üst Alt