Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlilikte tercihiniz engelli mi yoksa engelsiz biri mi olur?

• Konbuyu başlatan derya_1986
  • Başlangıç tarihi
aşk bir otobüstür binmesini bilmeli
son durağa gelince inmesini bilmeli:D
işte bu kadar

ayça çok doğru aktarmışsın düşüncelerini.toprakkaleli umutsuzluk bizim işimiz değil haydi canlan bakalım bir yerlerdi seni bekliyen var çabamaya devam .melek hanım ayça hanım döktürmüş katılmamak mümkün değil herkeze umutlu günler...

ben engelsiz birisi ile evlendim ve eşim ile çok mutluyum. ancak evlilik zor zanaat. ilk başta başladığı gibi gitmeyebiliyor. zamanla her şey değişiyor ve başta önemli olmayan şeyler sonradan çok önemli hale gelebiliyor. karşınızdaki insanla bu konuda sıkıntı yaşamasanız bile ailesi ile ciddi sıkıntı yaşanabiliyor. bu bakımdan yeniden karar vermek gerekse kendim gibi engelli birini tercih ederdim galiba. en azından anlaşılmaya çalışmak zorunda kalmazdım.

Çok merak ediyorum. Engeli olmayan bir insana bu soru soruluyor mu?
Engelli insanların böyle konularda ayrıcalıklı görülmesini anlamıyorum ya.
Bence evlilik engel işi değil gönül işidir. Engelli bir kişi evlenmek için illaki engelli birini seçmek zorunda değildir.
Evlilik yaparken yöre, töre, dil, din, farkı inanın ki dikkat edilmesi gereken konulardır.
İmzayı atarken verdiğin sözle ve Allah huzurunda ettiğin yeminle zaten zorlukları aşıp birbirlerine kol kanat gereceğini söylüyor eşler.Evliliğin ilerleyen zamanlarının ne göstereceği eşin engelli veya engelsiz olmasına kesinlikle bağlı değildir.

engelli ya da engelsiz olması değil de, yeterince hüzün yaşamış bir kadınla evlenicem. sonrasında her yaşananı mutluluk hanesine yazdırıcam.

uzanıp kanlıcanın orta yerinde bi taşa
salkımından tutup üzüm yiyeceğiz

Eger bayan engellı adam engelsız olursa o evlılık olmaz adamın gözu bır sure sonra dısarda olur

Ben böbrek nakli hastasıyım bana kalırsa benim durumumda birini kendime layık görmemek hiç mi hiç haddime değil bu benim görüşüm ama engelli olur ama sağlam olur onu Allah bilir ama engelli birini seversemde asla bırakmam

ben hastayim engeli birine kesinlikle bakamazdim herhal...asik olsamda bi noktada biter... ev islerini ve calistigimiz para ortak olarak paylasmali diye dusunuyorum...tekerlikli sandalyade birine ne kadar asik olsamda husranla biterdi

LEGİONNAIRE;

zaten kendi görüşüm diye belirttim :D

tercih edecek gibi bir alternatifim yok sağlam engelli nefes alsın yeter benim engelim dışardan belli deil olurda sağlam birine aşık olurum engelimi açıklamam kaybetmemek için :l

kamu2014;

okudum ama sadece nefes alsın yeter kısmına takıldım kusura bakma kötü niyetim yok :D

butterflyeffect;
büyük konuşmuşsun canım ,yada kırıcımı demeliyim burdaki engelli arkadaşlarımız bunu okuyunca üzlürler:(

LEGİONNAIRE;
eşinin engelli olmasına gerek yok erkelerin yüzde 99zunun gözü zaten dışarıdadır ,ne kadınlar bilirim kraliçe gibi güzel akllı maharetli onların bile eşleririn gözü dışarı kaydı ...
gözleri çıksın:eek::cool::p

şem_i;

sevgili şem_i erkeklerin yüzde 99 demenizz bence biraz fazla kaçmış:) o kadarda abartmayın lütfen,özellikle evli erkeklerin gözü dışardaysa mutlaka evde bir sorun vardır bence,eşini seven,eşiyle mutlu olan erkek neden başka bayanlara baksınki dimi ama:)

sevgili arkadaşlar evlilik ciddi bir müessedir,egerki kendinizi buna hazır hissediyorsanız,engelli yada engelsiz aslında çokta önemli degil,en azından ben böyle düşünüyorum,evlilkte erkegin yapması gerekenler var,kadının yapması gerekenler var.evlilikte karşılıklı sevgi.saygı.hoşgörü ve hayatın zorluklarını paylaşmak çok öenmli,iki tarafından bir aile kurabilme özellikleri olmalı mutlaka,sorumluluk alabilmeli.şahsen ben işitme engelli biri olarak fiziken engelli bir bayanlada mutlu olabalirim diye düşünüyorum,yeterki insan olsun,önemli olan insanların karekteri ve kişiligidir..unutmayın hayat güzeldiir ama sevginizi paylaşırsanız hayat dahada güzeldir.
saygılar...

Bir insanın sexapalitesi varsa ,ister engelli olsun ister olmasın ,kimse ona hayır diyemez ,karşısında mum gibi erir ,sexapaliteyi arttıran özellikler ise hayata olumlu bakmak pozitif olmak sevmek ,çıkarsızca sevmek ,güzel müzikler dinlemek resimle şiirle sinemayla modayla ilgilenmek vb ,burada kırıcı bir şekilde ben şu tarz insanlarla engeli şöyle ya da böyle olan insanlarla birlikte olamam diyenler ,bi tanesi yazmış tekerlekli sandelyede ki biriyle birlikte olamam ....çüşşş yani ,bu nasıl bir kabalık ,bulunmaz hint kumaşımısın ,ne ayıp ,bence bu tarz düşünen insanlar hiçkimseyle birlikte olmasınlar ,çünkü sevgiyi ,sevmeyi bilmeyen insanlar ancak başkalarının hayatını mahvetmeye yararlar.Bir insanın dünya kadar engeli vardır ama gözlerinin güzelliğinden yüreğindeki güzelliği farkettiğinizde ona teslim olursunuz

hakancan06;

tipik erkek bahanesi hakan bey:)gözü dışarda olan erkeklerin uydurdukları bahaneler evde sorun var ,eşim istedigim gibi deyil,çok deyişti,yemek yapmayı bilmiyor,alışamadım,ısınamadım, sevemedim,bunlar hep dışarı kaçmak için uydurulan bahanelerden :)adamın çocugu bile var hala alışamadım diyor nasıl bi iş bu:)ayrıca bizim kadınların hiçmi evde sorunları olmuyor...

şem_i;

sevgili şemi hanım,haklı oldugunuz yönler tabiki var,bazı yorumlarınıza katılıyorum,ama herşeyi biz erkeklere yüklemek biraz abarlı geliyo bana:)unutmayın böyle gözü dışarda erkek yetiştirende bir kadındır sonuçta:) neyse konu dagılmasın,aslında yazılacak çok şey var ama onlarıda başka bir konuda yazarız belki:)
saygılar...

Engelli engelsiz ne farkeder yahu insanlık karakter önemli kürt türk şişman zayıf beyaz siyah fakir zengin hep bu yapılıyor bırakın onuda kalp düşünsün engel engel neye engel yahu insan istesin yeter

engelli olsa nolurki o benim aşkım olduktan sonra neyi degiştirir ki hey yavrum hey peh :)

bence evli insanlar yorumlarını yazsa daha mantıklı bir sonuç ortaya çıkar bence

bu konu açıldığında ben bekardım, şimdi evliyim iki yıl oldu evleneli. hiçbir sağlık sorunu olmayan biriyle evlendim.kendim tekerlekli sandalye kullanan bir engelliyim.şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kendinizi eve hapsetmediğiniz sürece ve özellikle başkalarına muhtaç bırakmadığınız sürece başaramayacağınız fazla bir şey kalmaz.ben kaza geçirdiğimde henüz 15 yaşlarında bir gençtim.ama hiç pes etmedim ticaret yaptım para kazandım araba aldım kullanıyorum,üniversiteyi bu yıl bitireceğim hayırlısıyla, şuan devlet memuruyum yani kısacası herkes neyse bende oyum. evlenecek arkadaşlara tavsiyem evliliğin olmazsa olmaz iki-üç şartını taşıyorsanız evlenin.evlenmek sadece bizim için değil herkes için risktir.bu riski almaya değerdir.ALLAH her şeyin hayırlısını versin

Bazı arkadaşlarımız özellikle erkekler nedense memur olduğu halde, arabası, evi ve parası olduğu halde evleneceği kızın okumuş olmasını, engelli olmamasını, fizik olarak kusursuz olmasını ya da açık olmasını isterler yahu arkadaşlar sizin bahsettiğiniz kızları bizden daha iyi durumda olna normal erkekler bulamıyorlar ki bizler bulalım bi kere bir çift mıknatıs gibi + ve - gibi olması lazım iki (+) ya da iki (-) belli bir yere kadar olumlu olurlar ama sonraki yıllarda birbirleri ile devamlı çatışırlar yani doğanın kanunu budur...

Evlilikte bir gözün alacak son gönlüne koycan sonrada aklına soracan sıkıntı yoksa arabana binip yol alacan.

Arkadaşlar gerçekci olmakta yarar var aşk engel tanımaz gibi sözler sadece boş avuntu biz engellilerin engelleri bedenlerinde oluyor ruhları kalpleri engelsiz oluyor ama bu pek işe yaramıyor malesef yaşadığımız dünyada ilişkiler ruha kalbe bakmıyor hayatın kurulu bir düzeni bir gidişatı var bu düzendede biz kabul eden olur etmeyen olur oyunun dışında olan insanlarız bizim aşamayacağımız tek engel ilişkilerdir.

İş hayatı spor hayatı hepsi olabilir ama biri ile beraber olmak evlenmek olsa bile uzun sürmez bunun sebebide hayatımızın zorlukları karşı tarafın hayattan beklentileri ailesi özellikle aileside diyorum aile bu konularda çok belirleyici ben 2010da evlendim 2013 te ayrıldım ve hiç birşey başta konuşulduğu gibi olmadı başıma gelmeyen kalmadı eşimin ailesi tarafından özellikle ve eşim sağlıklıydı başta herşeyimi anlatmama kabul etmeme rağmen yaşayınca zorluklardan kaçtı. ama genede hak veriyorum kolay değil lafın kısası yaşamış biri olarak bazı şeyleri çok nadir istisnalar olabilir sonradan engelli olur biri onun benim gibi küçük yaşta yada doğuştan engelli olanlara göre şansı daha yüksek ilişkilerde ama çoğumuzun şansı yok bu karamsarlık yada bezmişlik değil yaşadıklarımdan sonra bunları yazıyorum ve açıkcası şimdi birinden hoşlanmamak sevmemek için fellik fellik kaçıyorum :))

Üst Alt