Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kınıyorum] Dilenciler

Oya Tekin

Üye
Konular
59
Reaksiyonlar
0
Bugün yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. Arkadaşımın dükkanında oturuyorduk. İyi giyimli saçları bembeyaz olan yani yaşlı bir bayan içeri girdi. Yakasında rozet ilk olarak dikkatimi çekti. Çantasından bir zarf çıkararak oradaki elemana uzattı. Eleman patron yok diyince bayan hemen çıkıp gitti. Olayı kavramıştım ama emin olmak için elemana sordum. Zarfın üzerinde işitme engelliler derneği yazıyormuş. Yani bağış toplamaya gönderilmişti.

Şimdi soruyorum bu derneğin yetkililerine eğer konudan haberdar iseniz sizlerin bilgisi dahilin de yapılıyorsa bu olay cevap verin. Kapı kapı bağış mı toplanır? Bizleri dilenci durumuna sokmaya ne hakkınız var? Bu kadar mı alçaldınız. Sizleri kınamakla kalmıyor yasal olmayan bu olayı ilgili mercilere taşıyorum.

Yok eğer durum sizin bilginiz dahilinde değil adınız kullanılarak yapılıyorsa bir an önce bu olaya müdahale edin. Hiç kimse engellileri bu konuma düşüremez düşürmeye hakkı da yoktur.

of Oyacığım OF çok bunlardan Şebekemi kurmuşlar nedir anlayamadım Dün aynı şey benim başıma da geldi iş yerindeydim 25 30 yaşlarında bir genç masamın üzerine bir Kağıt bıraktı Kağıdı aldım okudum . Şöyle yazıyordu :
Sağır ve Dilsizim
Yatacak yerim ve Yiyecek Yemeğim yoktur
Kimsesizim Allah Rızası için bir yardım

bizler Engelimizin arkasına sığınarak Hazıra konmadık Kimseden birşeyler beklemedik Engelimizden kaynaklanan sıkıntılara katlanarak , Karda kışta düşerek kalkarak Okul okuduk çokçaba gösterdik, kendi emeğimiz ve Beynimizle İş Güç sahibi olduk
Şimdi bu kişilerin Engelini Bahane ederek Kendilerine çıkar sağlamaları , Engellileri Toplum içerisinde Zavallı acınacak Muhtaç Dilenci Pozisyona düşürmeleri Bizleri gerçekten Üzmektedir.

Gülpembecim işin kötüsü bunun dernek aracılığı ile yapılıyor olması. Ama bu işin peşini bırakmaya gerçekten niyetim yok. İlgili yerlere şikayetimi yapacağım. Bir dernek bunu yapıyor, yaptırıyorsa daha ne dene bilir. Üstelik bu olay o kadar meşru imiş gibi bir de gazetelere ilan vererek bu işi yapıyorlar. Ondan sonra toplumun gözünde engelliler zavallı konumunda. Tabiki düşer bu ve bunun gibi olaylara bizler dur demedikten sonra düşecektir, düşmeyede mahkumdur. Bu yüzden hepimiz üstümüze düşeni yapmalı bunu yapanların önünü tıkamalıyız. Ki bu gidişe dur diyebilelim.

bir yıl önce kuaförde traş olurken bir genç geldi yakasında
sagır ve dilsiz yazıyordu orada müşterinin biri laf söyledi
ona ve sagır ve dilsiz olan genç başladı konuşmaya
bir güzelde dayak yedi :D :p

Arkadaşlar bunlar gerçekten bir şebeke gibi çalışıyorlar. Aksaray'da da hayli var bunlardan. Elinde makbuzla dolaşan sağır dilsizler var. Ama çoğu rol yapıyor. Bunlara çok dikkat etmek gerek ve yardım yaparken araştırmak gerek. Yardım gerçekten ihtiyaçlı kişiye yapılmalı bence. Bunlar sadece sömürücü bir grup.

bazı kurumlarda bayanları kullanıyolar :lol: vede ceplerini dolduruyo bu kişiler :evil:

oya hanım bu konuda size tam olarak katılamıyorum.gerçekten son çareyi bu yolda bulanları ayırt etmemiz lazım belki sizlerin durumu iyidirr.bunlar sizin gururunuzu incitiyor olabilir.ama birde gerçek ihtiyac sahiplerinin gözüyle bakmak lazım olaya

yarenn66' Alıntı:
oya hanım bu konuda size tam olarak katılamıyorum.gerçekten son çareyi bu yolda bulanları ayırt etmemiz lazım belki sizlerin durumu iyidirr.bunlar sizin gururunuzu incitiyor olabilir.ama birde gerçek ihtiyac sahiplerinin gözüyle bakmak lazım olaya
Bu konuda sana katılmak hiç mümkün değil yaren66. Neden dersen gerçekten gerçek ihtiyaçlı bir kimse çıkıpta asla böyle dilenci tarzı istekte bulunamaz. Çünkü gerçek ihtiyaçlıdırda ondan. Gururunu incitmez. Buna mukabil; komşu yardımı yapılır bu kişilere. Bu tipte toplamak ise sadece aç gözlü tamahkarların işidir. Saygılarımla..

Bügün kapıyı görme engelliyim diyen bir dilenci çaldı daıre 4 katta bırde zili nasıl buldu onu anlamadım gözünde sıyah gözlükler vardı sahtekarmı yoksa gerçekten ıhtıyaç sahibimi anlamadım :(

YANİ YUUH DİYORUM:( BU KADAR'DA OLMAZ DİYORUM. ESKİDEN DİLENCİLER,SADECE ELLERİNİ AÇARLARDI VE MALUM İĞRENÇ MESLEKLERİNİ İCRA EDERLERDİ :(
DEVİR DE DEĞİŞTİ HERHALDE.
ARTIK, İNSANLARI DAHA KOLAY NASIL AVLARIM HESABINA DÖNÜŞTÜ OLAY:(

NE YAPACAKLAR;TABİİ BÖYLE YAPACAKLAR. AMA DOĞRU AMA YALAN BİLMİYORUM AMA,BÖYLE DERNEKLERİN ARKASINA SIĞINARAK,BELKİDE ONLARI KULLANARAK MENFAAT TEMİN EDECEKLER:(

HEPSİNİ KINIYOR,LANETLİYORUM VE YUH OLSUN DİYORUM SİZİN İNSANLIĞINIZA :evil:

slm

evet oya hanım bende size katılıyorum ama sadece onlar degilki cok var duygu somurusu yapanlar

:evil: :evil: Kesinlikle katılıyorum ben de... Kınıyorummm...Ne ayıp yaaa...

Sevgili Oya

Türkiye'deki derneklerden bunu yapmayan parmakla sayılacak kadar azdır siz de takdir edersiniz ki. Dilenciliğin yasallaşmış/kurumsal halidir dernekler. Bir çok dernek dilenciliğin şeklini yardım toplama kanununa uydurmaya çalışır.

Toplum tarafından dernekler adeta yardım ve bağış toplayan sivil toplum kuruluşları olarak görülmektedir. Buna spor kulüpleride dahil. Bir yıl Başkanlığını yürüttüğüm Pozitif Engelliler S.K.D derneğini bu yüzden fes etmek durumunda kaldık. Ya diğer dernekler gibi olacaktık yada bırakacaktık. Yaptığımız her organizasyonun yardım ve bağış toplama kanununa göre değerlendirilmesi. Bizimde her ne kadar bunu yapmasak ta yaptığımız anlamına geliyordu.

Bir de sanal dilenciler var.

Malatya'da da dilenciler çok.

hepsine yuh olsun
kınıyorum

sizin derneklerdede bu işlere raslandı zamanında :lol: :evil:

BİR KERESİNDE APARTMANIN BEŞİNCİ KATINA KADAR ÇIKTI BİRİSİ KAPIYI AÇAN KOMŞUMUZ PARA VERMEK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEYİNCE DİLENCİ KAPI KAPANIR KAPANMAZ BEDDUA ETMİŞ VE BUNU DUYAN KOMŞUMUZ ONU POLİSE VERMEKLE TEHDİT EDİNCE KADIN KAÇMIŞ BİZ BUNLARA PARA VERİNCE İYİ VERMEYİNCE KÖTÜ OLUYORUZ

basari' Alıntı:
sizin derneklerdede bu işlere raslandı zamanında :lol: :evil:

Sen beni gördün mü de benim hakkımda yorum yapıyorsun? Bir önceki mesajımdaki bazı cümleler sana mı dokundu yoksa?

Hiçbir derneğin bu şekilde para toplamaya -başka bir deyişle dilencilik yapmaya- hakkı yoktur. Bir kere en başından yasal değil. Kuruluş tüzüklerinde böyle bir madde yoktur. Yargı yolu açıktır böyle bir uygulamaya.

Bir de dilencilere kızıyoruz. İnsanlar ihtiyaç duydukları için dileniyor, çalışamadığı için belkide en iyimser tahminle. Ya derneklerin bu davranışları? Buna ne isim vermeli? Bunlar böyle davrandığı sürece, bizler toplumda hiçbiryere gelemeyiz. Bu konuda oldukça karamsarım.

Yaptırım uygulanması kanısındayım...

UTANMANIN YERİ VE ZAMANI

İŞTE ARKADAŞLAR BİZİM ENGELLİ OLMAMIZDAN UTANACAĞIMIZ AN SOKAKTA GİDERKEN SENİNLE AYNI ENGELLİLİĞİ TAŞIYAN,YAŞAYAN BİRİNİ DİLENİRKEN GÖRMEKTİR.

ozan elektironik' Alıntı:
dilençiler hepsimizi rencide ediyor kaymakamlık yardım yapıyor belediye yapıyor dernekler yapıyor 2022 sayılı yaşlılık maaşı alıyorlar ama dilenmeyide bırakmıyorlar dükkan kirası yok elektirik su telefonu yok sadece allah rasız olsun demeyle rant peşinde koşuyorlar günlük 100ytl kazanırsa vergiside yok bu kişiler dilenciligi meslek haline getirir bu gün başımdan gecen olayı anlatayım dirsekten bir kolu yok ptt de işim vardı çok hareketli bir yer milyonlarca insanın geçtiyi yer her gün ayni yere tezga kurup dilenmeye devam ediyordu neden bu işi yapıyorsun neden kaymakamalıga belediye gitmiyosun dedi gitsene işine sen benim başıma belamısın dedi ve başladı külanlaşmaya dövecek gibi tamda adamına çatmıştı biz onunla tartışırken genç bir kız para vermeye çalışıyor vermeyin bunları siz alıştırıyorsunuz desmde insanlar verdiyi parayla kazadan allah onları koruyacak inanci içinde polisi arayacam dedim giti bende ptt de bizler gibi engelli arkadaşla çay içtik havadan sudan sohbet ettik ppt cıktım birde ne göreyim yine tezgahı kurmuş dilenmeye devam polisi aradım 5 dakika içinde zabıta karga tulunba aldı gitti lütfen taviz vermeyelim böyle kişilere mücadele etmeyi ögrensinler herkes üstüne düşen görevi yerine getirsin :)

günde 100 ytl kazanana zengin derler arkadaş :lol:

Ben de bu şekil de yardım toplanması girişimlerinin derneklerle ilgisi olmadığı kanısındayım .

Ozan arkadaşım ben dilencilerin dilenmesini savunmadimki bende karşiyim yanlız bu gibi arkadaşlar sakatlıklarını kullanarak sokakta para istemelerini gönlüm razı değil bunlar bizim sırtımızdaki kanburlar diye düşünüyorum.Herhalde herkes hürdür sen denize atlayacaksın diye benim atlamam gerekmez benim görevim seni o anki girişiminden kurtarmak bunuda başarabilirsem ne mutlu bana derim. Sayın arkadaşım sokakta para isteyen bir çok insan başkaları tarafından kullanılan bir sürü dilencilik yapan arkadaşlar var, bunlar bu işleri kendi iradesiyle yapmıyorlar ben de bunlara üzülüyorum. savunduğum bir taraf yok NEDENDE ÜZÜLDÜĞÜMÜ çocukluğumda yaşadiğim olayı okursan belki hak verirsin. Birde şöyle bir anımı sana bahsedeyim bir gün sokakta gidiyorum allah inandırsın eve gidecek dolmuş param yoktu o andada sokakta dilenen dilenciye vatandaş para veriyor sen nedüşünürsün bu olay karşısında BİZLERDE YOKSULLUKLARLA BÜYÜDÜK AMA SAKATLIĞIMIZI KULLANMADIK VEDE KULLANDIRTMADIK;

SAYGILAR SİZLERİ SEVİYORUM.

geçen sene aynı olay eşimin yanında gerçekleşmiş.birisi elinde bir kağıtla yardım topluyor konuşma ve işitme engellyim vs. yazıyormuş.tam yardıma alacakkken adamın cep telefonu çalmış bizimki alacele yardımı alıp dışarı çıkmış eşimde işi bittiği için mağazadan ayrılmış biraz ileride yardım alan kişiyi cep telefonuyla konuşurken görmüş...Allah tan korkmuyorlar bu tür insanlar, gerçekten ihtiyacı olan kişilerin önüne baltalıyorlar.bazen yardım ederken acaba demekten kendimi alamıyorum

ÇOK HAKLISIN OYA ABLA BİR ÇOK YERDE BU TÜR İNSANLARA RASTIYORUZ ÖZELLİKLE HASTANE KÖŞELERİNDE KİMİSİ BEBEKLERİYLE GETİR YERDE BOYNUNA TAKAR BİR KAĞIT ELİNDE RÖTGENLER....BU NE YA O ÇOCUK HASTAYSA DIŞARDA NE İŞİ VAR YA BUNLAR BÖLE DÜŞÜNCESİZ ÇALIŞMAZLAR MİLLETTEN MADET UMAR!!!YAZIK GÜNAH....BENDE KINIYORUM!!ÖZELLİKLE BEBEKLERİ ÇOCUKLARI ALET EDENLERİ!!!

aslında bikaç gurup kursak.Şebeke olup biz de mi dilensek ne??
yönetim sesimizi duy.organize et bizi.Pazar payından bizde 3-5 bişeyler alalım...
ahahahaha
yaw şaka bi yana ezelinden beri varmış bu durum.yazık ...
aklıma gelmişken başımdan gecen bi hadiseyide anlatmak isterim.
Aracımın hemen önüne bi araç parketmiş ve yolcu koltugundada birisi oturuyordu.Arac biraz ileri gitmeden çıkma şansım yoktu.Bende sandalyemle öle tin tin adamın camına yaklaşıp hafifce cama vurdum ve bi parca ileri gitmesini sölicektim ki daha cümleye başlayamadan adam eliyle git başımdan allah versin gibi bi işaret yaptı ve lafımı agzıma tıkıp kafasını aksi yöne cevirdi.Tabi benim ve hemen arabanın yanında duran arkadaşımın nevri döndü.Arkadaşım dövim mi dövmi die kendiyle cebelleşirken ben arabaya gectim.Hafifce önümde duran arabaya arkadan dokundurdum( yaşasın kasko:D ).Bizim kaaleye almayan beyimiz bi hışımla arabadan atladı.Beni gördü ama az öncede yüzüme dahi bakmadıgı için durumu anlamadı tabi. Öle arabada bişey olup olmadıgını incelerken polis cagırmak içinmevcut hasarın az oldugunu eger cagırcaksak biraz daha arkadan dürtmem gerektigini söleyince :evil: :evil: :evil: aracı hemencecik çekti...

maaşların yetersizliği insanı dilenciliğe zorluyo devlet insanına sahip çıkmazsa olacağı budur avrupada niye dilenciler yok çünkü avrupalı insanına bakıyo

:D :x :x :D :D :D
[size=7]
BIRAKIN DİLENSİNLER
[/size]

HAYATIN TADI ONLAR YA 1 YTL YE BİR SAAT DUA EDİYO :: :lol:

bende zaman zaman dilencilik yapsammı diye çok düşündüm :lol:

Re: hayret

İsmet TANIŞ' Alıntı:
meslek icabı dilencilerde varmış bravo vallahi.

evet devlet insanına sahip çıkmazsa bu dilencilik işi meslekte olur işte olur :lol:

Üst Alt