Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol ve bacak nakli ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar şuan gündemde bulunan kol ve bacak nakli konusunda fikri olan var mı? Benim aile bana diyor ki sende akdeniz üniversitesine başvuru yap ben ise kararsızım bilgisi olan var mı nasıl bir yol izlemeliyiz...

TEŞEKKÜRLER

Bildiğim kadariyle kolu veya ayağı ampute olan kişilere nakil yapılıyormuş.

Hımm anladım... İşte umut dünyası ailemde umutlanmış sende başvur diyor. Benimde sol ayak diz altı ampute, ama sağ ayak diz üstü hiç diz yok :(

Ben korkuyorum ameliyathane görmek istemiyorum artık ama ailem illa gidelim diyor uygun bir zamanda giderim

bende hastane görmek istemiyorum. sağ bacak kalçadan ampute. ağrılardan kurtulsam yeter bana ..

Allah kimseye hastane yüzü göstertmesin ve o doktorlarında eksikliğini vermesin

Hüseyincim. You tube da bir sürü protez videosu var. Mekanik uzuvlar şu an için tek çare.
Öyle bu iş o kadar kolay başarılı olsaydı. Bilim adamları mekanik kollarla bacaklarla uğraşırmıydı?
Sinirleri hasar görmüş hastaya bile yardım edemiyorlarken:confused:
Kalkıpda başkasının bacağını nakledip onu hareket ettiebileceğimizi benim aklım almıyor.
Öyle olsa daha kolayı olan siniri değiştirirlerde. Adamın felç olan uzvunu hareket ettirmezlermiydi?

hüseyin çok geçmiş olsun bence bir git görüş tek bacağın olsaydı olma derdim ozamn durumun hayatını pekte etkilemezdi ama bu şekilde yaşadığın zorlukları tahmin edebiliyorum iki kolu ve iki bacağı olmayan biri oldu bu ameliyatı ve vucudu sadece bir bacağı kabul etmedi geçen gün haberlerde gösterdi kolları ve bacağı artık hareket etmeye başlamış çocuklarına sarılıp ellerinden tutabiliyordu ve gün geçtikçe de daha da ii olacağını söylüyor doktorlar bence hiç olmazsa git bir doktorlarla görüş eğer olursan bişey kazanmazsın kazancın olur 1 senen sıkıntılı geçer ama şimdide sıkıntı çekmiyor musun zaten cesur ol arkadaşım korkma hastaneden derdinin dermanı varsa eğer ara protezle gerçek bir bacak aynı değil eğer ben senin yerinde olsaydım denerdim..

Ben protezlerle çok rahat hayatımı devam ediyorum ama işte gündeme böyle bir haber düşünce yakınlarım telefonla aradılar beni sende git başvur diye bakalım artık önümüzdeki günlerde olmazsa gider bir fikir alırım

plastikten diğil etten kemikten bacakların olucak olursan senin adına çok sevinirim .

bende iki kolu dirdsek altından amputeyim ben geçen ay antalya buluşmasına gitmiştim orauya kadar gitmişken akdeniz ünüversitesine gidip kaydımı yaptırdım rabbim nasip ederse bana uygun donör bulunurda nakilim gerçekleşir tabiki nasipse

2Kadir nasıl bir yol izlemeliyiz tıp fakültesinin hangi birimine başvuru yapmalıyız ya da herhangi bir evrak lazım oluyor mu? Prosedür ney biraz bilgi verir misin?

slm arkadaslar benim sol dirsekten ampute ben akdeniz üniversitesini aradım bana hemen gelip basvuru yapabilceğimi sölediler kan doku röntgen alıncak bir günlük iş fakat öncelik 2 koluda olmayan arkadaslara tanıcakmış siz gelin sıraya yazalım dediler! şubat ortası veya sonuna doğru gitcem antalyaya !!!Allah herkezin hal ve yardımcısı olsun ve gönlüne göre versin...

valla zor karar ama iyileşme süreci 2 yıl kadar sürüyor bildiğim kadarıyla bunuda göze almak lazım bence protezlerle rahatsan ağrın sızın yoksa yani bu şekilde mutluysan böyle idare et derim bir de bu takacakları uzuvlar vücuda %100 uyum sağlaması garanti mi doktorlarla görüşüp bunları da öğrenmek lazım Allah hakkınızda hayırlısını nasip eylesin...amin

ve uzun bi süre ilaç kullanılması gerekiyomuş hmm artı!!! kortizon!!! bağışıklık için kaldırması için dokular şuan bunun üzerinde calışmalar yapılıyomuş bir ilacı nakilde direk bir kereye mahsus vuruyolar ve sonradan ilaç milaç kullanma yokmuş!!!forumdan bir arkadas açıklamıştı bana çünki ben daha önce bu konuyu açmıştım...!

kardeşim şuan senin başvurman bişey ifade etmez hemen sana nakil yapılmaz çünkü sana uygun organ bağışı yapcak birini beklicen sana uyum sağlayıp sağlamayacağını test edecekler uygun görülürse nakledilecek buda beklemek beklemek demek ameliyattan korkman normal ama bi söz var KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK ne kadar erken başvurursan senin için o kadar iyi imkan olsa ben bacaklarımı kestirip böyle bi nakil yaptırmayı düşünürüm...

Zaten şu an bacak nakli olumsuz sonuçlanmış ama kollarda sorun yok diye biliyorum.
Gelecek için iyi haberler aslında.
Tabi böyle bi şeyin sıradan hale gelmesi en az bi 30-40 seneyi bulur kanımca...

ben müracat ettim sadece kan talili ve röntgen istedi,lrer b blok plastik cerrei polikliniğine mürat ediyoruz

birde kilotça resim istiyolar boydan yani ten rengini görmek için

Benimde aklımda şu an düşünme aşamasındayım kısmetse ğidip bizzat yüz yüze görüşmeyi düşünüyorum.Benimde sol ayak diz altından ampute

Antalyaya şubat sonuna doğru araba ile gidicez 2 kişiyiz! 2 kişi daha alabilirim..................!!!

Kol nalki Başvuru!!!

Ankara-Antalya!...

Mehmet Abi Benimde Sol elim doğuştan yok bende başvurabilirmiyim acaba bende ankaradayım olursa sizle gelebilirim.
mehmetselcuk;1010586]Antalyaya şubat sonuna doğru araba ile gidicez 2 kişiyiz! 2 kişi daha alabilirim..................!!!

Mehmet Abi Benimde Sol elim doğuştan yok bende başvurabilirmiyim acaba bende ankaradayım olursa sizle gelebilirim.

mrhba hüseyün kardeşim öncellikle çok geçmiş olsun rabbim yar ve yardımcın olsun..benimde sağ ayak diz altı porotezim var sol ayak bilekten dondurulmuş yani protezden farkı yok
yerinde olsam giderim en az senin kadar genç olsaydım yine şansımı denerdim ama..genç değilim:)sen baş vuru yap inşallah sana güre UYUMLU donor çıkar en azından kolunu dahi kazansan
senin için iyidir ayak derdi çekilir ama kol çekilmiyor sana ve senin gibi olanlara dua edecem inşallah bu yeni gelişme herkese umut kapısın olur herkes istediğine kavuşur.
YÜCE YARADAN YARDIMCIN OLSUN VE HERKESİN YARDIMCISI OLSUN..KARDEŞİM..

çok pardon belki saçma gelebilir ama benim aklıma ... maddiyat takıldı...
sanırım bu bi çok kişinin aklına gelipte yazamadığı şeyler olabilir...

bu işlem için hrehangi bi ücret öduyormuyuz ( ne kadar)
nakil yapılan birinin engelli hakları gidiyormu

xcoll;

Yok saçmalık falan değil.
Mantıklı bir soru bence.

E kolu olmayan kolu yok diye rapor alıyor. Nakil olupda kolu hareket kabiliyeti kazanıyorsa demekki engeli ortadan kalkıyordur.
Bu durumda verilen hakkın alınmasıda oransal olarak mümkün.
Yani deselerki emekli olmuş birisine denetleme yapıyoruz. Yeniden güncel heyet raporu istiyoruz. Adam beş sene önce kolsuzdu şimdi kollu:eek:
Elleride iş görüyorsa hastane vericek % 20 rapor. O raporla gidecek.
Üstüne hakları geri alınıcak bide dava acıcak sgk buna haksız yere sahte engelli raporuyla bizden maaş alıyorsun diye.
Burası Türkiye bence olurmu olur dedirtenbi senaryo...:confused:

Geçmiş olsun arkadaşlar. Yaşınız genç ameliyatın başarılı olma ihtimalini sakın gözardı etmeyin. Belki bir-iki sene sıkıntı yaşarsınız ama önünüzde (Allah ömür verirse) uzun bir ömür var. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

benim kolum olsunda tüm aklarımın elimden alınmasına razıyım

ayıca maddi yönden bizlere bir külfeti yok sgk karşılıyor tamamını

bundan önceki kol nakli olan kişi AYDIN ili umurlu ilçesinde oturuyor onuda ziyarete gideceğim onunla detaylı bir şekilde görüşeceğim onunla görüştükten sonra size bilgi bveririm

Üst Alt