Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kol ve bacak nakli ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

hüseyin yılmaz;

arkadaşım benim de sol bacak dizaltı ampute bacağım. ben asla böyle birşey düşünmem.bacağın uyum sağlayıp sağlamayacağı belli değil uyum sağlasa fizik tedavi vs. bacak güç kazanana kadar uğraş kimbilir kaç sene :( üste para verseler yaptırmam ...:confused:

ilknur helvacıoğlu;

Bencede ihtiyacınız yok dizaltı bir sürü çözüm mevcut.
Devlet önce yapay protezlermizi yaptırsın. Bende üstüne para verseler yaptırmam.

bakıyorum yorumlara düşünüyorum taşınıyorum ben olan bacaklarımı kestirip böyle bir imkanı değerlendirmek isterken uzuv eksikliği hayatınıza engel değilmi diye karar veremiyorum tedavi imkanı varsa neden değerlendirmez ki insan?

Bacakların dursun benden uyarması. Nakledileni beden kabul etmeyebilir. Bir sürü problem yaratabilir. Bazı ağrılar vardır. Çekilmez...
Çalışmasada kendi bacağının görüntüsü yeter...

saww kardeşim oturup kalkamadıktan,gezip dolaşamadıktan sonra görüntü olsa ne olur görüntü olmasa ne olur ailem dışında gören pek yok görüntü önemsiz ağrıya sızıya her türlü şeye razıyım çıkıp dolaşabilceksem özgürce işe yaramayan bacaklarımı feda etmeyede kaybetcek neyim var kaybetceklerimi kaybetmişim zaten en azından şansımı sonuna kadar zorlarım...

xxxman kardeşim seni çok iyi anlıyorum. sen de kendi açından çok haklısın.dizaltı ampute bacaktan senin durumun daha farklı.o nedenle senin yazına yorum yapmak zor.dilerim herşey gönlünce olur....

saww a katılıyorum xxxman düşüncelerine saygı duyuyorum ama ben garanti olmadıktan sonra bacaklarımı kaybetmeyi göze alamam her ne kadar işe yaramasada onlar benim bacaklarım eğer ki sen kaybetmeyi göze alıyorsan protez yaptırmayı da düşünebilirsin.

öncelikle merhabalar,
bu konu bizim durumumuzdaki insanları epeyce heyecanlandırdı ve umutlandırdı. ancak göz ardı edilmemesi gereken bir çok nokta var, en önemli nokta kişinin mevcut durumu, kişi ister tek taraflı ister bileteral ( çift taraflı ) ampute olsun hayatını devam ettirebiliyorsa bence bu tür operasyonlar için dikkatli davranmalı.
ben yaklaşık 15 yıldır çift taraflı dizaltı protez kullanıyorum ki protezler yüzünden oluşan yaralar sebebiyle neredeyse her yıl birkaç ameliyat olmak zorunda kaldım. tabiki bu durumda olan bizler kaybettiğimiz uzuvların yerinde soğuk sert bir protez yerine, etten kemikten canlı daha da önemlisi bir protezden daha işlevsel bir uzvun yer almasını isteriz ama bu tür ameliyatların artıları ve eksilerinin iyi değerlendirilmesi gerekir.
rahatsızlığım sebebiyle neredeyse gitmediğim doktor ve hastane kalmadı, bundan 7 yıl önce hacettepe hastanesinde tedavi görürken doktorlara sormuştum" bacak nakli yapılabilir mi " diye adamlar gülmüştü, çok zor ve gereksiz olduğunu düşünüyorlardı. oysa şu an yüz nakli yapıldı.
burada önemli olan bu tür ameliyatların yapılabilmesi ve yapılamaması değil, kişiye kazandırabilecekleri veya kaybettirecekleri;
ve çoğu ekip (doktorlar) bu tür ameliyatlarda eksilerin artılardan çok fazla olduğunu düşündükleri için bu tür ameliyatlara yanaşmıyorlar.
böyle bir ameliyatın daha köklü ankara tıp, hacettepe, istanbul tıp gibi çoğu profları yetiştiren bir kurumdan değil de akdeniz üniv.de yapılması açıkçası beni şaşırttı.
cesaretleri için oradaki ekibi tebrik etmek lazım... ama bu olayın sonuçlarının daha net olarak ortaya çıkmadan basında sıkça yer alması açıkçası beni rahatsız etti..

Bazıları biraz heycan yapmış ama şunun bilinmesi lazım, nakil edilen bacak yada kol hiç bi zaman bir orjinal olmaz ve devamlı sıkıntı çıkarması muhtemel.
İlerisi için güzel sevindirici haber ama öyle herşeyin dört dörtlük olmasını beklemeyin bence....

Merhaba arkadaşlar benim sag bacak diz üstü ampute diz üstünede nakil yapılıyormu acaba 12 yıl önce kanser den kaybeetim ayagımı şuan protez kullanıyorum eger nakil oluyorsa başvuru yapsam iyi olurmu hiç diz üstü için görüşen varmı acaba hastahane ile

Merhaba.
benim sağ ayağım dizaltı ampute. 3 sene önce bir trafik kazası geçirmiştim 18 yaşımdaydım şimdi 21 yaşımdayım bu nakil muhabbetlerini inceledim ve düşündümki
ya bu yapılan ameliyat başarılı olmazsa ben o acıları tekrarmı yaşayacağım ? şuan protez kullanıyorum koşma haric her işimi kendim yerine getirebiliyorum halimden mutluyum
bu ameliyatın masrafı nedir bilmiyorum ama yeni gelişmekte olan bir ülkeyiz kol bacak nakilleri yurtdışında amerikada çok eskilerden beri yapılıyor bu işi ciddi ciddi kafasında düşünen varsa ben yurtdışına özellike almanya yada amerikaya gitmesini tavsiye ederim ama şunuda göz önünde bulundurun
ya bu ameliyat başarılı olmazsa onca acıyı tekrar yaşamayı göz önüne alıyormusunuz güdüğün kapanması oturması iyileşmesi ? yada ameliyat başarılı oldu eski sağlığının geri geleceğine % kaç inanıyorsunuz ?

İlknur hanım merhaba

Bu gelişmelerden sonuç alan var mı bilgi verir misiniz bende sol bacak kalçadan amputeyim

Üst Alt