Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Lodos Denizcisi] Anılarım,Engelli Şiirlerim,Engelli Olmaya Dair Yazılarım

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Komik Bir Balık Avı Macerası. :D

Bir gün arkadaşlarla kararlaştırdık Kırıkkale'ye balık tutmaya gittik. Sonra geri dönüş yolunda bir çeşme başında aldığımız tavuk butlarını mangalda pişirmek için mola verdik. Hepimiz arabadan çıkmaya başladık, yaz mevsimi dolayısıyle üzerimizde yazlık şortlarla , yarı çıplak vaziyette dışarı çıktık. Susamış olduğumuz için çeşmeye hepimiz birden hücum ettik. Tam bu sırada arkadan çat çat sesler gelmeye başladı.Geriye dönüp baktığımızda arabanın güvenlik sistemi devreye girmiş ve bütün kapılar otomatik kilitlenmişti.Hepimiz donup kaldık. Hemen anahtar dedık O da arabanın içinde kalmıştı. Hepimiz şaşkınlıkla birbirimize bakışırken Allah'tan 5 kişinin içinde bir kişi cep telefonunu almayı akıl etmiş. Aklımıza arkadaşımızın babasının bize 25 km mesafede balık avında olduğu geldi. Hemen cep telefonuyla onu aradık ve gelen şahin arabasının anahtarıyla Doğanslx ın kapısını açtık.Hepimiz derin bir oh çektik.. Sonra arkadaşın babasına verdiğimiz zahmetler için teşekkür edip geri gönderdik.

Artık mangalı yakıp, tavukları pişirebilirdik. Mangalı hazırladık sıra ateş yakmaya gelmişti. O da nesi bende bulunan tek sağlam çakmağın içine su kaçmış ve birdaha yanması ımkansızdı. Yine suratlar asıldı.Çözüm önerileri aramaya başladık ve arabanın çakmağı aklımıza geldi. Onu aldık ve denemeler yapmaya başladık ne yazıkkı onunda gücü zayıf ve ateş yakmaya elverişli değildi. Bir arkadaşımızın aklına sigara ateşini kullanarak mangal yakmak geldi.Araba çakmağıyla sigarayı yakıp, kurumuş otlar topladık ve tekrar yakmaya koyulduk.Ağzına birer sigara alan gelip otları tutuşturmaya çalışıyordu. İnanırmısınız bir paket sigaram vardı nerdeyse hepsi bitti ateş yanmadı.

Ya dedik buda olmadı arabadan benzin çekelim birde onu deneyelım.Arabadan benzini çektik ve yanan sigaraların etkisiyle üfürünce çok az duman tüten kuru otların üstüne döktük.Sonuç aynı suyu ateşe dökersin ya o türden koskocaman bir sıfır.

Aklıma 200 metre ilerimizde duran yoldan geçen arabaları durdurmak geldi.Ve hemen yola koştum ve dağlık bir bölge olan yerde beklemeye başladım.5 dakıkada bir araba geçiyor dur işareti veya ateş için sigarayı göstermeme rağmen kimse durmadı.Balık avına gidenler bilirler üzerimizde bulunan kıyafetlerin eski görüntüsündenmidir nedir kimse durmadı.Herhalde bizi terörist bile zannettiler. Bu çabamızda sonuçsuz kalmış pes etmiştik.

Evet arkadaşlar itiraf ediyorum 5 kişi bir ateşi yakamadık.Kör talihimize üzüldük.Herkes bir köşeye çekilip eline ekmek ve domatesi alarak yemeye başladık.Tavuklar mı onları öylece geri getirmek zorunda kaldık.

İşte bu kadarlık bir anım oldu.Umarım sıkılmadınız.
smiley.gif

Anılarım ve yazılarımın devamı gelecek....

Epey heyecanlı bir macera olmuş bu. Aradan geçen o kadar zamanın getirdiği müthiş açlıkla domates ekmeğin tadı tavuğu aratmamıştır bence :) Benimde başıma böyle maceralar gelmişti. inşallah bir başlıkta paylaşırım. Güzel bir gün geçirmişsiniz bence :) sevgiler

Ağzına birer sigara alan gelip otları tutuşturmaya çalıyordu. İnanırmısınız bir paket sigaram vardı nerdeyse hepsi bitti ateş yanmadı.

işte bu bölüm çok komik :)...okumaktan büyük keyif aldım..neyseki aç gelmemişsiniz...
teşekkürler....

İşin açığı gayet eğlendik.Şimdi arkadaşlarla her buluşmamızda bu olayı hatırlar ,gülme krizlerine gireriz. Domates ekmekte öyle güzel yeniyor ki anlatamam. :) Ayrıca sizinde anılarınızı okumaktan zevk duyacağız.Yorumunuz için teşekkürler.

Evet defnex sigara içmeyen arkadaşlarım bile tiryaki oldu ama ateş yanmadı.Olan bizim bir paket sigaraya oldu ama bu eğlenceli dakikalar herşeye değerdi. Değerli yorumun ve beğendiğin için teşekkürler.

Sukut orasını hıc karıstırma.Kollarım koptu at-çek yapmaktan saydım 15 bın kez at -çek yaptım balık yerine kocaman bır sıfırı aldım. :D Onuda pişiremedik. Yorumun için teşekkürler.

Beğendiğine sevindim Ensar kardeş. Nasipten öteye gidilmiyor.Allah tan domates -ekmek vardı. Yoksa açlıktan bayılırdık herhal. Yorumun için teşekkürler.

Hımm bende küçük bişi yazayım barimmm :) Teşvik ettiniz :)

Bende birkaç arkadaşla beraber istanbulun havasından kurtulmak için abant taraflarına gitmiştik. Orada patika bir dağ yolu vardı, dedim girelim bi bakalım ne var ne yok.. Girdik git babam git yol bitmiyo, geri döneyim dicem ama çok dar bi yol geri manevra yaparak dönmek biraz zor. Neyse gittik gittik sonunda bi baktık tepeye çıkmışız vede manzara süper. Biraz ileriye baktım bir çeşme var su akıyo, dedim oraya gidelim hadi atlayın, tekrar bindik ve 300 metre ilerideki çeşmeye geldik, çeşme yolun biraz sağında 30 metrelik bir patikada duruyo, ben dedim arabayı oraya alayım daha rahat ederiz otururuz biraz, arkadaşlar hemen dur girme çıkamassın bişi olur falan dediler, ne diyonuz yahu dedim benim araba canavardır yağmur yok bişi yok çıkar elbet.. ve onları dinlemeden aldım girdim arabayla oraya. neyse oturduk hoş beş derken baktık hava kararcak. Hadi kalkalım dedik, ben arkadaşlara siz patikanın başında bekleyin arabayı boşuna zorlamayalım dedim, onlar o tarafa yürürken ben bastım marşa, vitese soktum ve arabayı hareket ettirdim, ama o ne lastikler dönüyo fakat araba milim gitmiyo, allaaaa, dedim noluyo böle tavşan yılan falan bişimi sıkıştı arabanın lastikleri arasına :))))) ormandayız ya :) arkadaşlarda uzaktan bakıyo bana, bende durumu kurtarmak için bastıkça basıyorum gaza artık arabanın debriyaj balatalarından dumanlar çıkmaya başladı, mecbur durdurdum. Arkadaşlar geldi ittik falan yok araba ilerlemiyo, oradaki o çeşme boşa akarken meğer arabanın bulunduğu yere doğru akıyomuş, oradada otlar biraz sık belli olmuyo, çamur içinde yerler, 30 m de olsa yol meyilli olduğundan çıkmıyo. İttik uğraştık yok yok yok olmuyo. Dedim tatam dönecez yardım alcaz, havada kararmak üzere arkamızda nerden baksanız 3-4 km yol var. Arkadaşların yüzüne baktım hepsi tırsıyo, (bende öle tabii ama mal "Araba" bizim mecbur belli etmemeye çalışıyoz yoksa orda kalıp çürücüek:) ) nese başladık gerisin geri yürümeye, arkadaşlar habire şurdan kurt sesi, burdan çakal sesi geliyo, yokkk haaa şurda domuz hışırtısı var, abooo kurtlar bizi takip ediyoo peşimizdeler falan filan diye diye yani tabiri caizse küçük abdestlerimizi kaçıra kaçıra indik dağdan, bi kamyonet bulduk orda onada yüklüce bir bahşiş hadi çıktık çektik arabayı, dönüştede bizi çeken araç bozuldu, bu sefer hadi onla uğraştık mecbur (verdiğim bahşişin bir kısmını geri aldık :D:D ) Yani korku dolu bir macera oldu, inan istanbula gelince sevinçten kuduracaktık hepimiz :))))

bu güzel anılarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler inanın sonuna kadar yüzümde bi tebessümle okudum neye niyet neye kısmet dedikleri bu olsa gerek :)

İNSANLAR YAŞAMAK İÇİN YAŞAMAZ.öyle yapanlar sanal dünyada soğuk bir yaşam sürerler.sanal alemde bütün dünyayı dolaşırsın bazen güler bazen ağlarsın.. ama kendi başına tek başına sıcaklık veya kalb atışı hissetmeden .atmayan kalbin seside duyulmaz.o zaman böyle 1,3,5, arkadaş bir araya gel sıcak bir ortam sevgi seli olsun azığımız tuz ekmek olsun yaşansın hatırlansın vede sonuçta can dostlarınızla paylaşılsın...
sayğı,sevgi ,emek vede yemek hepsi bir olunca ruhun rahatlaması ve sonuç bir anını olması ve paylaşılması ,,,
lodos böyle anılarımızı YAŞANAN ANILAR,YAŞANAN HAYAT HİKAYELERİ. gibi başlık altında toplasak sonra olaki birgün ENGELLİLERDEN YAŞANMIŞ HİKAYELER KESİTLER BAŞLIĞI altında öykü kitabı yayınlasak olmazmı..gelirinide zor durumdaki engelli dostlara medikal malzeme alımı ile değerlendirsek olmaz mı?
sevgi dolu yaşam dileğiyle,,,
yalnız yaşam hikayelerinin karakalem fiğürleri senin kaleminden çıkacak.....

Arkadaşım bütün terslikler seni bulsa da güzel bir gün geçirmişsin.O çakmağı iyiki de bulamamışsın .Neden dersen böyle güzel bir anın hafızandan silinip giderdi.Yazılarının devamını bekliyoruz denizci...Teşekkürler:)))

Tersliklerin olduğu fakat eğlenceli bir gezinti olmuş...Tebessümle hatırlanan ve okuyana tebessüm ettiren bir anı :) paylaşımın için teşekkürler Lodos...

Sevgili Sağır Sultan Bey,
Arabanızın yolu çıkamaması çok kötü olmuş.ayrıca gece karanlığında yol almak,üstelik ağaçlık bir mekanda herkesin korkabileceği bir durum olmuş.Bu samimi duygularınla yazmış olduğun anı için çok teşekkür ederim.

Sevgili Eva,
Yüzünüzde ufak bir tebessüm ,oluşturabildiysem ne mutlu bana,
Herzaman yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.Yorumun için teşekkürler.

Sevgili Nurullah Abi,
Anım Hakkında ki değerli yorumunuz beni çok mutlu etti.Teşekkürler.
Önerinize gelince aslına bakarsanız çok güzel bir öneri. Ancak bu öneriye konu hikayeleri bir çok kişi yazı ekleyeceğinden öykü kitabına konular çoğalıp yayınlanmak istendiğinde herkes anısının kitap haline dönüştürülmesini istemeyebilir. Ayrıca "ENGELLİLERDEN YAŞANMIŞ HİKAYELER KESİTLER BAŞLIĞI" Forumda "O an" başlığında bir sürü hüzün dolu hayat hikayesi var. Bu hikayelerin kitap haline dönüştürülüp, gelirinin yardıma ihtiyacı engellilere dağıtılması çok güzel olur.Tabi bu işlemleri yapabilecek tecrübeli,bilgili bir arkadaşa ihtiyac olabilir.

Sevgili Feyyam,
Çok haklısın.İyiki çakmak arızalanmış, yoksa monoton geçen bu dünyada böyle değişik bir anım olmayacak ve sizlere anlatamayacaktım. Bu güzel yorumun için teşekkürler arkadaşım.

Sevgili Mısra,
Yazımı beğendiğine sevindim.Sizlerin tebessüm etmesi beni de mutlu eder.Değerli yorumun için teşekkürler.

----------

Madem Engelliye Dair Şiir dedik işte size kendi kalemimden dökülen bir engelli şiiri. Not:Şiir konusunda pek bir iddaam yok ama duyguları yansıtmakda güzeldir.

g%C3%B6zya%C5%9F%C4%B1duvar%C4%B1.jpg

g%C3%B6zya%C5%9F%C4%B1duvar%C4%B1.jpg

Duvarlarda Gözyaşım Saklı

Dört duvar arasında yaşıyorum

Duvarların rengi pek bir soluk

Odamın içinde ,bir o yana bir bu yana

Bakar dururum o asık suratlı duvarlara,

Bazen ağlar,gözyaşlarımı duvarlara saklarım

Kimse bilmesin,görmesin gözyaşlarımı...

Hiç dışarı çıkamam ki birinin yardımı olmasa

Bekler dururum biri yanıma gelsede vaktim çabuk geçse,

Ölmeyi bekleyen umutsuz hasta gibiyim,

Ama ne ölüyor, ne yaşıyorum.

Bazen pencereden bakıyorum

En sevdiğim yerdir pencerem

Ah o sokakta ki çocuklar yok mu?

O neşe dolu sesleri,koşuşturmaları

Baktıkça yüzümde gülümsemeler açar.

Bende oyun oynarım bazen,

Duvarlara gözlerimle hayalden resimler çizerim.

Çizdiğimi sormayın, hep mutluluk özlemidir.

Küçük kardeşim gelince odama,

Yüzümde güller açar,

Çünkü masadan alamadığım bir bardak suyu verir.

Siz bilirmisiniz bir bardak su için saatlerce beklemeyi,

Tuvalete gitmek için mahçup gözlerle beni götür demeyi...

Yine gece oldu ama farkeden nedir ki,

Bak yine aynı yatakta, aynı karanlıktayım

Günlerin rengi değişiyor anlamsız siyah,beyaz..

Böyle yaşamak ne kadar zor bir bilseniz

Hiç olmayan sabahları beklemenin acısını...

Yazar:Lodos Denizcisi

Lodos şu piknik anına bayıldım doğrusu.. Hani aksiliklerolur ama bu kadar mı olur :) O gün eminim çok sinirlenmişsinizdir belki ama şimdi iyi gülüyoruz:)

Sevgili dostum Mediha,
Gerçekten aksiliğin bu kadarına da pes doğrusu.Zaten hiç balıkda tutamadık.Ufakcık bir mutluluk mangalda tavuk hayalimizde olmayınca iyice üzülmüştük.Ama şimdi geriye baktığımızda ne kadar hoş bir anı olmuş diye hala o günleri hatırlar,gülümseriz.
Değerli yorumun için teşekkürler.

çok güzeldi lodos herşey seni bulur saten ya balıklar:D oltaya gelmez yada tavuklar mangal olmaz teşekkürler:D...

Beğendiğine sevindim deli mavi.Saten herşey yolunda gitse şaşardım. :) Değerli yorumun için teşekkürler.

şiirde iddialı olmadığını belirtmişsin ama ortaya anlam yüklü,duygusal bir anlatım çıkmış...hiç kimsenin dört duvar arasına sıkışıp kalmaması dileğiyle....
eline,yüreğine sağlık....
[SPOILER=lodos'a]şiirdede yetenekliymişsin.:)[/SPOILER]

Sevgili Defnex,
Şiirde gerçekten iddaam yok ama elimden geldiğince bazı duyguları yansıtmaya çalıştım.Kimsenin dört duvar arasında kalmasın dileğin bu durumda olan tüm engelli kardeşlerimiz için inşallah gerçekleşir.Bu anlamlı yorumun için teşekkürler defnex.Yüreğine sağlık.

Arkadaşımın böyle güzel kalemi vardı da neden yazmıyordu bakalım...Karanlıklardan aydınlığa çıkman dileğiyle denizci.Yüreğine kalemine sağlık:)

Sevgili Feyyam,
Neden yazmıyordum sorusuna cevabım; şiir yazmakda bir sanattır. Ve bu sanat işin ehlinde daha güzel dururdu. Ben yeni yeni başladım bakalım daha neler çıkacak. Şiirimi beğendiğin ve değerli yorumun için teşekkürler.seninde yüreğine sağlık.

Bir Bacağım Yoktur Benim

Neden koltuk değneğime takıldı gözlerin?
Bir bacağım yoktur benim,
Koltuk değneğim,ayrılmaz kardeşim
Sevgini verirsen sende olursun kardeşim.

Beni görünce yüzünü niye çeviriyorsun?
Gerçekte engel fizikte değil biliyorsun.
Ne olur hor görme beni,
Vereceğiz elbet bu emanet bedeni
Sevgiyle gülümse bana her zaman severim seni.

Bana bakınca sandalyemi görüyorsun?
Üstünde insan yok mu sanıyorsun
Yaklaşsana biraz, korkma benden
Biraz sevgi versen en derininden
Başka isteğim yoktur senden

Bana bakınca acıyor musun?
Kalbime hançer saplıyorsun,
Engelime yıkılmamda, gururuma yıkılırım
Dost elini uzat kurtulurum bu engelden,
Dünyalar benim olur gerçekten...

Yazar:Lodos Denizcisi

Not:Bu şiir ilk denememdir.

Bana bakınca acıyor musun?
Kalbime hançer saplıyorsun

ilk şiir denemen inanılmaz duygu yüklü olmuş...okurken çok duygulandım...her bir kıtasına ayrı bir anlam katmışsın..eline,emeğine sağlık....

İlk şiir denememi beğendiğine sevindim defnex.Naçizane duygularla engelli dünyasını anlatmaya çalıştım. Değerli yorumun için teşekkürler.

Lodos yazarlık zamanla geliştirilebilir bir şeydir.Ama şairlik doğuştan gelen bir yetidir.Sende bu yeti var be kardeşim.Yeni şiirlerini bekliyorum.Yüreğine sağlik.

yüreğine sağlık duygularımızı dizelere ne güzel dökmüşsün okurken hissetmemek elde değil
teşekkürler

Sevgili Ensar değerli yorumun için teşekkürler.

Sevgili Vilajnık,
İşte naçizane duygularımı şiir tadında yazmaya gayret gösteriyorum.Bunu başarabiliyorsam ne mutlu bana.Değerli yorumun için teşekkürler.

Sevgili Eva,
Duygularımı anlaman çok güzel.Değerli yorumun için teşekkürler.

Çok güzel bir şiir olmuş Lodos. Yüreğine sağlık. Şiirlerinin devamını bekliyoruz.

Sevgili Sükut-u vaheyla arkadaşım. Biraz gölgelendirmede hatam olabilir af edin. Şiirlerimi beğendiğin ve yorumun için teşekkürler arkadaşım.

Sevgili Duru,
Çok güzel tespitlerde bulunmuşsun.Tüm insanların Engelleri Yürekten kaldırması için, duyguları şiirlerimde dillendiriyorum.Beğenileriniz ve bu değerli yorumunuz için teşekkürler.

Tüm yazılarını şimdi okudum lodos hem güldüm hem düşündüm. Devamını bekliyorum. Yüreğine sağlık.

Üst Alt