Sevgili Sukut zaten öyle birşeye teşebbüs bile etmem.Uyarın için teşekkürler.
Karanlıklarda Işık Aramak
Bu hafta Beyaz baston görme engelliler haftası olması münasebetiyle bir başlık açtım. Görme engellilerin sorunlarını konuşalım, isteklerinin ne olabileceğini dile getirelim.Nede olsa araştırdım ve Ülkemizde 700 bin görme özürlü insanın, karanlıklara mahkum olduğunu öğrendim. Ne yazıkkı forumda bir iki arkadaşım dışında bu başlığa gereken ilgiyi göremedim. Bu başlığı açmamın sebebi görme engellilerin dertlerini,isteklerini dile getirmekte ne kadar zorlanabileceğini düşündüğümden kaynaklandı.Amacım onlara bu konuda elimden geldiğince biraz olsun yardımcı olmaktı.Malesef bu amacıma ulaşamadığımı düşünüyorum.
Sokaklarda bazen görüyorum ellerinde uzunca beyaz bastonlarla biryerlere gitme telaşı içinde genellikle ikişerli,üçerli gruplar halinde görme engelli insan gördüğümde acaba bu insanlar nasıl yaşıyor,nasıl otobüse biniyor,tehlikelerden nasıl korunuyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Belliki iki veya üç kişi olunca birbirlerinden destek alıyorlar. Hele içlerinden biri, az bir ışık görüyorsa bu onlar için büyük destek ve gidecekleri yeri daha rahat bulabilecekler anlamına geliyor. Bu zorlu hayat mücadelesinde ufak bir ışığı bile değerlendiren görme engelli kardeşlerimiz gibi değişik engel gruplarında olan tüm engelli kardeşlerimizinde birlik içinde engelleri aşmak için birbirlerine destek olmaları, o ışığı yakalamaları gerekmektedir.
Bu bütünleşmeyi sağlamak içinde ben ortapedik engelliyim, görme engellini hakkından banane lafını kesinlikle kullanmamalıyız.Sonuçta hepimizin amacı engelleri kaldırmak, toplumda ki engelliye bakış açısını acıma hissinden çıkararak topluma yararlı,işine sadık, güvenilir insanlar olarak empoze etmektir.Bunun içinde kendi içimizde ayrışmayı durdurmalı, bir bütün olarak hareket etmeye özen göstermeliyiz.
Sevgiyle ve sağlıcakla kalınız.