Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lokal anestezi ile ameliyat olanlar tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
278
Reaksiyonlar
208
lokal anestezi ile ameliyat olanlar bilgilerini paylasirlarmi rica etsem
nedir
nasil uyguluyorlar
ameliyatta aci hissediyormusunuz yani genel anestezide uyutuyorlar hicbirsey duymuyorsunuz ama sersem sepet oluyorsunuz ayildiginizda ondada oyle oluyormu
akciger filmi gerekiyormu
aksam saat 12 den sonra yeme icme yasak diyorlarmi
lokal anestezi olanlar yasadiklarini yazarsa sevinirim

Lokal o bölgeye uyuşturucu enjekte edip kesip biciyorlar. Acı duymazsın.
Ufak bölgesel ameliyatlar böyle oluyor. Dişciye gitmiş gibi farzedin...
Beyin ameliyatı gibi ciddi bir ameliyattan bahsetmediğinizi farzederek cevapladım!.
Ciddi bir ameliyatsa bu işin uzmanından bilgi edininiz.

saww ben sagirim:) zor duyanlara anlatmaktan usenen takimi sorunca kaciyor yaaa:( ondan sitede bi danisayim belki anlatan guzelce bilgi veren arkadaslar olurda bende rahat ederim okuyarak diyorum

Yapılacak işleme göre değişir.

Kimi işlemlerde kişi hiç bir şey hissetmez.. kimi işlemlerde ufak tefek sızı hisseder, kimindeyse lokal anestezi yapılsa dahi işe yaramaz.

Lokal anestezide çeşit çeşittir. Örneğin bel altı bir işlem yapılacaksa spinal blok yapılabilir. O zaman hiç bir his duymazsınız. Eğer ciltten ben aldırmak gibi bir işlem yapılıyorsa genellikle hiç ağrı olmaz. Ama laparoskopi gibi (karnınıza bir delikten kamera sokularak içeride işlem yapılması) bir işlemse dışarıda yapılanlardan ağrı durmazsınız ama karnınızın içinde sızılar ve ağrıları hissedersiniz.

Sinirlerin yoğun olduğu yerlerde (örneğin parmak uçları) lokal anestezi işe yaramaz. Ne kadar yapılırsa yapılsın hissedersiniz.

Beyinde yapılan işlemlerde ağrı sızı olmaz. Çünkü beyinde ağrı sinirleri yoktur. Ama beyin ameliyatlarında başka unsurlar önemli olduğu için ve işlem genelde uzun sürdüğü için genellikle genel anestezi yapılır.

Akciğer filmi gibi şeyler yapılan ameliyata göre istenir. Ben aldıracaksanız istenmez.. laparoskopi yapılacaksa istenir. Geceden aç kalma vs. de aynı şekilde...

Lokal anestezinin avantajı hastanın işlemden sonra ayağa kalkıp gidebilmesi, hemen yemeye içmeye başlayabilmesidir. İyileşme süreci ve komplikasyon oranı çok daha düşüktür. Daha hızlıdır. Hasta ayaktan gelip işlemi yaptırıp akşamına eve dönebilir.

Lokal anestezi dediğimiz şey, işlem yapılacak bölgeye bir iğne ile citanest veya benzeri bir uyuşturucu zerkedilmesi ve sadece o bölgenin hissizleştirilmesidir. Bedenin geri kalan tüm kısımları normaldir ve hasta tamamen uyanıktır.

cok tesekkur ederim doktor bey
tam sordugumun cevaplarini yazdiniz sagolun

Rica ederim. Aklınıza takılan bir şey varsa seve seve açıklamaya çalışırım.

Selam tesadüfen sayfanızı buldum benimde bir sorum olacak bilkide mevzuyla alakalı değil ama boynumda ufak bir yag bezesi var bunu aldırmak istiyorum 1,5 santin kadar büyüklüğünde bu sıralar birazda olsa agrı yapmaya başladı o yüzden aldırmak istiyorum lokal anestezi oluyormuş galiba :confused: aceba ameliyatsız bunun çözümü varmıki :confused: şimdiden TEŞEKKÜR ederim cevabınız için

Yağ bezesi (lipom) ise ameliyatsız çözümü yok. Bunlar iyi huylu ur olarak bilinir. Küçülüp büyüyebilir, ama kendiliğinden geçmez.

gecen senen ameliyat olacaktım ama doktor olması lazım değil dedi ama ozaman agrı yapmıyordu şimdi bazı geceleri cok ufakta olsa incede agrı yapıyor birde görüntü olarak hiçte hoş değil aceba ameliyetla alınamasında bir mahsur olabilirmi :D birde igneden korkuyorum yaşım 41 olmasına ragmen :D

Yarım saatlik bir işlem. Lokal anestezi ile yapılabilir. Elbette biraz ağrı sızısı olacaktır ama zor bir şey değil.

Alınmasa da olur. Bunlar iyi huylu olurlar. Yani bir riskleri yok. Ama zamanla büyüyebilirler.

evet zaten büyüyor yıllar gectikçe . Vazla bir sıkıntı olmuyordur umarım nede olsa sonucta işin uçunda igne yaparak uyuşturuyolarmış bu igne hobisini bir türlü yenemiyorum yani korkulacak birşey yok diyorsunuz 30 dakkalık küçük bir operasyonla alınıyor yani öylemi ?

Ben tahmini olarak söylüyorum. Elbette yeri, şekli, konumu vs. göre işlem süresi daha kısa da olabilir, daha uzun da... Daha kolay da olabilir, daha zor da.

En doğru bilgiyi sizi ameliyat edecek doktor verir. Eğer yüzeysel bir lipom ise doktorun becerisine göre 10 dakikada bile alınabilir. Eğer atar damarlara yakın bir yerdeyse genel anesteziyle ve daha zor bir işlem olabilir.

Genel olarak lipomlar basit işlemlerdir.Ama her hasta farklıdır. Genellemek doğru değil.

ilginiz için teşekkürler yarın sabah gideyim bari doktara iyice aklıma koydum aldırmaya

Doktor bey, ben sirtimdaki beni aldırmak için tıp fakültesinden gün aldım. Beni yanlışlıkla kopardım ve et beni olduğu için iki gün kanadı. öncesinde herhangi bir zararı yoktu. fakat şimdi aldırmak şart oldu. hem kanıyor hem de açık yara gibi durmasi beni urkutuyor.
aldiracagim fakat basit bir işlem gibi dursa da çok fazla korkuyorum. yorumlarınızı okudum bir nebze de olsa rahatladım.

bu küçük operasyondan sonra yatmam gerekmeyecek değil mi ? Zira ertesi gün önemli bir sınava girmem gerekecek.

bir ikinci sorum ise dikiş atılmak zorunda mı ? Atilmasa olmaz mi? Bel kesimde sert bir yerde olduğu için çok aciyacak gibi geliyor zira.

üçüncü sorum ise özel hastane bu işlem ve (özellikle talep ettiğim) patolojiye gitmesi için 237tl fiyat çıkarmıştı bana. araştırma hastanesinde sigorta karsiladigi takdirde ne kadar ücret öderim?

Kolaylıklar..

Ben de bu yakınlarda kafamın tepesindeki koca beni aldıracağım. Araştırdığımda, lokal anestezi ile operasyon ardından hiç bir ağrı vb. olmayacağını yazmış herkes...

bülent abi ben sıfır anestezi bası yarası amelliyatı oldum sorun yok :D

E kardeşim et-benim kıçımda olsa ben de hava atardım, ama ne yazık ki kafamda! :)

hahaha sana yakışıklı bi bere hediye etmek farz oldu :D

Doktor bey, ben sirtimdaki beni aldırmak için tıp fakültesinden gün aldım.

Ben aldırmak oldukça basit bir işlemdir. Eğer çok büyük değilse (3-4mm geçmiyorsa) genellikle punch biopsi denilen bir aparat yardımıyla 5dk içinde alınır. Daha büyükse cerrahi olarak lokal anestezi ile alınır. Elbette her işlemin biraz ağrı sızısı olur. Ama bu, biçakla elinizi kestiğinizde yaşadığınız acı gibi bir şeydir. Eğer aparatla alırlarsa dikiş gerekmez. Yara kendiliğinden kapanır. Eğer alınan ben yarası büyükse belki 1-2 dikiş konulabilir. Dikiş konulması her hangi bir sorun teşkil etmez.

Bel kısmında sinir yoğunluğu düşük olduğu için, elinizde veya yüzünüzde yapılacak bir işleme göre çok daha az ağrı duyarsınız.

Patoloji ücretiyle ilgili bir şey diyemeyeceğim. Kamu hastanelerinde ücret alınmıyor diye biliyorum. Özel hastaneler devletin karşıladığı kısmın 2 katına kadar ücret alabiliyor.

Ben de bu yakınlarda kafamın tepesindeki koca beni aldıracağım. Araştırdığımda, lokal anestezi ile operasyon ardından hiç bir ağrı vb. olmayacağını yazmış herkes...

Kafa derisi çok hassas değildir. O yüzden fazla acısı olmaz. Ama biraz fazla kanar. :)

Operasyonda lokal anestezi ile hiç ağrı olmaz. Ama anestezi etkisi geçince haliyle biraz acısı olacaktır.

Haklısınız. basit bir operasyon muhtemelen ama insan hiç ameliyat vs.olmayinca basit de olsa korkuyor. bu forumda okudum. bir nebze de olsa rahatladım. size de şimdiden geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim Doktor Bey. içim rahatladı. bu arada sanırım ben biraz büyük ki, önce doktorum biyopsi dedi daha sonra vazgeçti lokal ameliyathaneye yönlendirdi..

önce doktorum biyopsi dedi daha sonra vazgeçti...

Sıkıntı yaratabilecek benlerde biraz çevresinden geniş almak tercih edilir. Sanırım doktorunuz da öyle düşünmüş. Endişe etmeyin. İnanın sünnetten daha kolay bir işlemdir. :) 10-15dk içinde halledilecek bir şey. Dikiş koyabilirler. Dikiş koymaları hem yaranın daha kızlı iyileşmesi, hem de yara izinin az olması içindir. Zaten onu da 5-6 gün içinde alırlar.

Hehe düşündükçe gülüyorum:)) Tabi bir bayan olarak sünnet olayını anlayamayacağım:)) çok teşekkürler tekrar. inanin operasyonun hemen ertesi aralıksız bir sınav süreci olacak o yüzden çok kafaya takıyordum. Şu an tamamiyle rahatım.

MeTePe: belden yapılan iğne ile anestezi sağlandı ama ameliyattan 1 gün sonra başımda şiddetli bir ağrı oldu ve 5-6 gün sürdü.

neden ölyle oldu ki hocam? yan etki dediler ama. pis bir baş ağrısı idi.

Belden omurilik sıvısına ilaç verildiyse elbette bu sıvı beynin içine de gittiği için böyle yan etkiler yapabilir. Normal birşey...

Merhaba ben dün lokal anestezi ile ben aldırdım ama bakımını nasıl yapmam gerektiği ile alakalı endişelerim var.doktor göz pomadı verdi,batikon demedi ama batikon ile de bakım yapmalı mıyım?

Küçük bir şey ise yapabilirsiniz.

Günde 2 kez batticonla temizleyip, üstüne pomadı sürün. Üstü kabuklandıktan sonra sadece batticon sürseniz bile yeter.

irencigdem

Ben 3 hafta kadar önce kafamdaki beni aldırdım. Hatta, el değmişken 2 tane de küçük ben vardı, onları da aldırdım.

Büyük olanın çevresini önce bir iğneyle uyuşturdular, sonra makasla kestiler, sonra bir şeyle yaktılar. Hiç bir şey hissetmedim. Sadece iğne yapılırken birazcık ısırdı tabii. Bir de yakma esnasında yanık et koktu :)

Sonra basit bi yara bandı ile kapattı. Günde birkaç kez Fucicort antibakteriyel merhem sür dedi. İki gün sürdüm, sonra bant takmama da gerek olmayacak şekilde kurudu. Sonra 3-4 gün daha başka bir yara merhemi sürdüm. Sonra geçti bitti zaten. 10 gün sonra hiç bir iz kalmayacak şekilde yok oldu gitti.

burun kemiğimi aldırdım ve gözden lokal amaliyat oldum hayatımın en kötü tecrübesi oldu..

okbli

aci ceksenizde lokal anesteziden sonrasi hayat daha guzel.dusunsenize genel anesteziyle nu kafa kaliyo inbsanda nede akil.ayildiktan sonraSI HIC HOS DEGIL. LOKALDEN SONRA HAYAT AKISINIZ BOZULMUYOR, dahA CABUK IYILESIYORSUNUZ.

Hocam merhabalar. Ben ayak baş parmağımın tabanındaki kistten dolayı local anestezi olacağım. local anestezi de ameliyat anınca acı hissedilir mi ? teşekkürler hocam.

Üst Alt