Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ömer Sayar Hastanesi'nin çocuk felci tedavisinden yarar görür müyüm?

LORA

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
2
Birçok kişi Mersin Tarsus ta Ömer SAYAR hastanesine git orada iyileşirsin diyor. Bu konuda bilgisi olan var mı...

Bir yaşında çocuk felci geçirmişim. Sol ayağım cansız ve kısa.54 yaşındayım.

geçmiş olsun. ömer hoca önceden baya iyiydi sonra hastane kapandı başka isim altında açıldı ömer hocanında yaşı geçti, kısalık için tedavisi iyi, şuan nasılsınız degermi bıçak altına yatmaya bunları gederlendirmek lazım

Can lazım. Kısalık az. Can gelecekse değer diye düşünüyorum...

Hastane neden kapandı bir bilginiz var mı....

ömer hocanın yanında şimsarlar çok vardı gelen giden hastadan hocanın dediginin dışında ücret alıyorlardı birde oglu batırdı hastaneyi.yani ayakdaki canlanmayla ilgilide birşey diyemem ben yan tarafta eczanede çalışıyordum kasların güçlenmesi zor

Hiç bir faydası olmaz tabii ki. Aklınızdan bile geçirmeyin.

yeni filmizniz yada bunla ilgili bir sonucunuz varsa uluşıp göstermeye çalırım dr beye

Çok teşekkür ederim mehmet sekmez bey. Benim en çok da merak ettiğim şey bu doktorun diğer doktorlardan farkı nedir. Farklı bir tedavi mi uyguluyor. Kimsenin bilmediği tıbbi bir bilgiye mi sahip sizce...

Ömer SAYAR öldü diye duydum.

Gerçekten filmlerimi gösterecek kadar yakın mısınız doktora... Çok teşekkür ederim...

dediğim gibi hastanenin yanında eczanede çalışıyordum. bence ekstra bir yetenegi yok risk alıyor, yapılmaz denilen işleri yapıyor. evrak yada film varsa göstermeye çalışırım. bu arda ölmedi mersinde su hastanesinde, ve ırak ta bir hastanede çalışıyordu hastanenin kapanma sürecinde

Hanımefendi öncelikle geçmiş olsun. Hastalığımız aynı: Çocuk felci. Yalnız adı aynı olsa da hastalığın şekli, şemali, harabiyeti yine de farklılıklar gösterebiliyorlar. Bu doktor kısalığın giderilmesi için nasıl bir teknik uyguluyor bilemiyorum. Ben mesela 1970 senesinde sağlam ayağın diz kapağından ameliyat oldum. Platin koyup o ayağın büyümesini yavaşlattılar, hasta olan sol ayak daha fazla büyüyünce 13 santimlik kısalık yok oldu, iki ayak uzunluğu zamanla eşitlendi. Lakin bu ameliyat çocukken yapılıyor, ben ameliyat olduğumda 12 yaşında idim. Hatırımda kaldığı kadarıyla 13/14 yaşından sonra bu ameliyat yarar sağlamıyor. Sizin olmayı düşündüğünüz ameliyat bu teknikle yapılan bir ameliyat ise hiç bir faydası olmaz. Şayet adı geçen doktor kısalığın giderilmesi için kemik kesme/ilave v.s. gibi farklı bir teknik uyguluyor ise onu bilemem, bilmediğim için de bir şey söyleyemem. Öte yandan bu doktor için daha ziyade kırık, çıkık alanında uzman olduğu söyleniyor.
Ancak size yardımcı olabileceği düşüncesi ile internetten bir kaç haber başlığının linkini aşağıda veriyorum. Muhtemelen siz de bunları görmüş ve okumuşsunuzdur. Ayrıca adı geçen tabip ile ilgili bizim burada, bu sitede daha önce bir başka başlıkla bir konu açılmış. Onun da linkin veriyorum.
Tabii ki karar sizin ama ben olsam böyle bir riske girmezdim. Ben evde uzun bacak yürüme cihazını kullanmıyorum, sadece ev dışına çıktığımda takıyorum. Belki siz böyle bir aparatı hiç kullanmadan ev dışında hafif bir aksama ile yürüyorsunuzdur. Aksamayı gidereyim derken beter olmak da var, Allah korusun.
Hakkınızda hayırlı olacak olan kararı vermeniz temennisi ile.
Selametle.

https://medimagazin.com.tr/guncel/super-doktor-dunyayi-ayaga-kaldiriyor-2128

https://www.hatayvatan.com/bir-insanlik-abidesi-dr-omer-sayar.html

https://www.sikayetvar.com/ozel-omer-sayar-hastanesi

Dr. Ömer Sayar ameliyat ederek omurilik felçli hastayı ayağa kaldırmış mı?

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben de 14 yaşında sağlam ayağımın uzamasını durdurdular ve sol ayağıma uzatma ameliyatı yaptılar. Acaba yedek bir kas kullanarak ayağı canlandırıyor olabilir mi diye sordum. Çünkü arkadaşım orada ameliyat olmuş ve bundan bahsetti.

Ben tarsus ta ömer sayar a ameliyat oldum. Şuan için olmama durumuna göre çok çok iyiyim bence. yukarıda arkadaşlar çok güzel açıklamışlar risk alınıyor bende de alınmış ve kalp ameliyatındaki by pas gibi canlı damar cansıza cansız damar canlıya kros işlem yapılmış ben çocukken hatırlamıyorum bile rahmetli babam annem anlattığı kadarı ile. Aynı doktorun babama dediği "laf kuruyan dal yeşerir mi" yeşerirse Allah'tan biz sadece vesile olmaya çalışırız. risk çok büyük alınır mı alınmaz mı tabiki sizin kararınız.

Yani damarınız canlandı mı. Felçli ayağınızı hareket ettirebiliyor musunuz.

Şuan gerçekten çok üzgünüm. Yani yıllar önce gitseydim iyileşebilirdim öyle mi...

felçli olan ayağım normal ayağın itme gücüne 10 dersek şuan benim ayağımın itme gücü 1 veya 2 diyebilirim, çekme gücü ise sıfır.
Herkeste aynı sonuçlar olmayabilir ifadelerim benim durumum ile alakalı en iyi kararı kendiniz vermelisiniz. Doktorların şuanki tıbbın ve teknolojinin gelinen durumu ile size söyleceklerinin daha kıymetli olduğu kanaatindeyim.

İyice kafam karıştı. Hiçbir şey anlamadım...

Kafa karışacak bir şey yok, felç in tedavisi de yok sadece hayat konforunu arttırıcı işlemler bunun sonuçları da kişiden kişiye değişiyor.
Hepsi bu.

ÖNCE ;Ben tarsus ta ömer sayar a ameliyat oldum. Şuan için olmama durumuna göre çok çok iyiyim bence. yukarıda arkadaşlar çok güzel açıklamışlar risk alınıyor bende de alınmış ve kalp ameliyatındaki by pas gibi canlı damar cansıza cansız damar canlıya kros işlem yapılmış ben çocukken hatırlamıyorum bile

SONRA; Kafa karışacak bir şey yok, felç in tedavisi de yok sadece hayat konforunu arttırıcı işlemler bunun sonuçları da kişiden kişiye değişiyor.
Hepsi bu.

iyileştim demiyorum ki; olmama durumuma göre daha iyi olduğumu söylemişim. Size iyi günler.

Haklısın benm benim anlayışsızlığım...
Size iyi günler demek istemiyorum....

Karmakarışık günler... Önce yağmur yağsın.. Arkasından güneşli. Sonra birden kar yağsın sonra da her yer donsun. Buz kessin. Bunlar aynı gün için de olsun...Hatta hemen sonra çöl sıcağı çıksın her yer erisin sel baskını olsun...

Hayat konforunuz artar kişiden kişiye değişen......

Bir zamanlar da Isparta'daki (sanırım Eğridir Kemik Hast. olabilir, tam emin değilim) hastaneyi ve İstanbul Baltalimanı'ndaki kemik hastanesini öve öve bitiremiyorlardı ama sonuç öyle övdükleri gibi olmuyordu duyduğum kadarı ile.
Arkadaş çok güzel demiş, şu an felcin tedavisi yok. Ufak tefek rötuşlarla bazı kolaylıklar elde edilebiliyor sadece. Mesela ben yukarıda da yazdım, ev dışına çıktığımda uzun bacak yürüme cihazını takıyorum. Adını hatırlamadığım bir ortopedi doktoru geçmişte bana bir teklifte bulundu ve 'İstersen felçli olan ayağın diz kısmından sana bir ameliyat yapalım, dizi sabitleyelim, ayak dizden hiç kıvrılmasın (kazık gibi kalacak yani) ve sen bunun neticesinde uzun bacak yürüme cihazını artık fırlatıp at, ona ihtiyacın kalmasın.' Anında reddettim. Ayıptır söylemesi ev dışında bir tuvalet ihtiyacın olsa ve tuvalet de alaturka tuvalet olsa, o kazık gibi bükülmez bacakla nasıl halledeceksin işini? İşte bunun gibi rötüşlar, oynamalar filan biraz yaşam kalitesini belki olumlu yönde arttırıyor ama felcin tedavisi yok. Deprem dede 'depremle yaşamaya alışacaksınız' diyordu. Biz de bu felç ile yaşamaya alışacağız. Şahsım adına söylüyorum BEN ALIŞTIM. Zerre kadar da dert etmemeyi öğrendim.
Selametle.

LORA

Boşuna gidip kurcalatmayın . Hiçbirsey olmaz kaybedılen guç ıle alakalı. Ancak spor yaparsınız mevcut kas gücünüzü 1 birimden 1,5birime cıkarırsınız bu kadar . Başka hiçbir sekılde tahrıp olmus ölmüş sinirler gerı getırılemez .

Geçmiş olsun bende çocuk felci geçirdim sol ayağım kısaydı yürümekte zorlamıyordum istanbulda bir doktor buldum allah razı olsun hem sol ayağimdaki kısalık gitti hemde yürüyebiliyorum çok iyi bir doktor o kadar doktor gezdim hepsi diz kitleme ameliyatı söyledi sol ayağım için ama ben olmadim istanbuldaki doktoruma oldum sol ayağımi bükebiliyorum normal de yuruyebiliyorum

Neden ADALETE SİTEM e müdahale etmiyorsunuz OturanBoğa
Bana yapılan şey psikolojik şiddet ve küfür sayılır neden bu duruma göz yumuyorsunuz. Sadece seyirci kalacaksanız orada olmanızın ne anlamı var....

Üst Alt