Bir zamanlar da Isparta'daki (sanırım Eğridir Kemik Hast. olabilir, tam emin değilim) hastaneyi ve İstanbul Baltalimanı'ndaki kemik hastanesini öve öve bitiremiyorlardı ama sonuç öyle övdükleri gibi olmuyordu duyduğum kadarı ile.
Arkadaş çok güzel demiş, şu an felcin tedavisi yok. Ufak tefek rötuşlarla bazı kolaylıklar elde edilebiliyor sadece. Mesela ben yukarıda da yazdım, ev dışına çıktığımda uzun bacak yürüme cihazını takıyorum. Adını hatırlamadığım bir ortopedi doktoru geçmişte bana bir teklifte bulundu ve 'İstersen felçli olan ayağın diz kısmından sana bir ameliyat yapalım, dizi sabitleyelim, ayak dizden hiç kıvrılmasın (kazık gibi kalacak yani) ve sen bunun neticesinde uzun bacak yürüme cihazını artık fırlatıp at, ona ihtiyacın kalmasın.' Anında reddettim. Ayıptır söylemesi ev dışında bir tuvalet ihtiyacın olsa ve tuvalet de alaturka tuvalet olsa, o kazık gibi bükülmez bacakla nasıl halledeceksin işini? İşte bunun gibi rötüşlar, oynamalar filan biraz yaşam kalitesini belki olumlu yönde arttırıyor ama felcin tedavisi yok. Deprem dede 'depremle yaşamaya alışacaksınız' diyordu. Biz de bu felç ile yaşamaya alışacağız. Şahsım adına söylüyorum BEN ALIŞTIM. Zerre kadar da dert etmemeyi öğrendim.
Selametle.