Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçilerde dışkılama sorunu

börülce

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
5
herkese selamlar 2020 den beri omurilik felçliyim hasarımın boyutu c7-c8 göğsümden aşağıda his yok sadece ellerimi ve kafamı hareket ettirebiliyorum.
5 yıldır son biir ayda hiç olmadığım kadar kabızlık problemi çeekiyorum. özellikle afedersiniz tuvaletimi yapamadığım zamanlarda otonomik disrefreksiye giriyorum tansiyonum aşırı derecede yükseliyor ve
kan ter içinde kalıyorum tabiri caizse hayat kalitemi çok düşürüyor bu durum.
kabızlık için sizin tecrübelerinizden yardım almak istedim deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
iyi forumlar

Doğru beslenmek, bol su içmek, ekmek yememek, az olmak şartı ile her şeyden (kuruyemiş, kayısı, incir, bakliyat, lifli gıdalar) yemek, haftada 2 defa C vitamini içmek, mineralli su içmek, magnezyum ve çinko temelli takviyeler içmek, asla ama asla kabız yapan şeylerden (muz, havuç vb.) %100 tüketmemek.
Dambıl ile çalışarak efor sarf etmek. Karna saat yönünde masaj yapmak.

Bunları mutlaka yapacaksın. Sonrasında bu işin tek çözümü var: DEVİTALE SPLUS L-Karnitin ve Vitamin C İçeren Sıvı Takviye Edici Gıda

Bu şey %100 iş görüyor. Enteresan bir şey. Asla ishal yapmıyor. Barsakları bozmuyor yani, çalıştırıyor. İlk kullanımda (yani ilk işe yaramasında) ishal yapabilir, dert değil. Çünkü barsakları tam boşaltıyor. Ama sonrasında dozunu ayarladığında, asla ishal yapmıyor.

Herkesin farklı kullanımı var. Dozu ve zamanı sen kendin belirleyeceksin. Önerilen sabah-akşam aç karnına bir doz içmek. Ama ben omurilik felçlilerde buna gerek yok diyorum. 3-4 günde bir tuvalete çıkma ritmi bence kusursuz bir ritim. 3. gün akşam yatmadan önce aç karnına ve sabah kalkıp aç karnına içerek deneyebilirsin. Ya da 3. gün akşamında 2 doz içmek de denenebilir. Bunu yapan arkadaşım da var. Dediğim gibi, bunu deneyerek, ilacın sendeki etkisini görerek belirleyeceksin.

Bunu içen kişiler mutlaka mineral ve vitamin takviyesi alsınlar. Özellikle B12 eksikliğine neden olabiliyormuş.

ÖNEMLİ NOT: Bu takviyenin sendeki etkisini görme aşamasında mutlaka evde ol. Yani işe-okula-dışarıya çıkma.

abicim güncel olarak fizyoterapi alıyorum hareket etmemin bağırsakları çalıştıracağını daha önce yine burada okumuştum fizyoterapistim de aynısını söyledi. saat yönünde karın masajını uygulayacağım kesinlikle tavsiye ettiğin takviye gıdayı da bu gün sipariş edeceğim ek olarak zaten hali hazırda bir b12 ve vitamin eksikliğim mevcut onu aile hekimime tekrar danışıp ek vitaminlerle devam edeyim. çok teşekkür ederim

Çok benzer durumdayız. Ben kazamın ilk gününden beri 4 senedir ciddi kabızlık yaşıyordım hatta lavmansız yapamıyordum. 2024’te doktor kontrolünde lustral almaya başladım ve tamamen düzene girdi. Şimdi bıraktım çok şükür iyi devam ediyor.

Eğer Wc ye oturup kalkmada sıkıntınız yoksa, günde iki defa oturun ilkinde bağırsaklar uyarılıyor ikincide rahatlıyorsunuz ben bu şekilde rahatlıyorum.

Üst Alt