Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı aracı kimler kullanabilir?

ergunnn

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Güncel durum nedir?
Tertibatın ilave olarak takılmış olması , normal sürüşü engellemeyecek durumda olması halinde başkası kullanabiliyor mu?

Bildiğim kadarıyla hayır olağan dışı durumlarda kullanamiyo bir başkası

@ergunnn,

''Tertibatın ilave olarak takılmış olması'' derken.. Yani siz kendi ihtiyacınıza göre mi taktınız.
proje tadili olarak kod'lara göre mi ?

Yönetmelik çok açık özel tertibatlı aracı sadece araç sahibi kullanır. Hiç bir durumda bir başkası kullanamıyor,ruhsata açık açık yazıyorlar. Ben de bir engelli eşiyim ve ikinci bir araç alacak durumda değiliz kaçak kullanıyorum, yakalanırsak ta yetkilinin insafına kalıyorum elbette.

@sclafgut,
Neye göre.. Kime göre..
İşlemlerini yaptır.. Sen ve 3.dereceye kadar yakının ve çalışanın kullansın..(Aynı Belde sınırları içinde kalmak kaydıyla)
Saygılar

@ergunnn,
Evet...

@suskun62 gerekli linki atmış,, Bulunduğunuz ilin TSE' KURUMUNA BAŞ VURUN,, ALIN BELGENİZİ.. iŞLETİN Ruhsatınıza...Güle Güle kullanın..

Özel tertibatlı engelli aracını kimler kullanabilir?

%90'ın altında engel sahibi bireyler araçlarını kendileri kullanmak zorundadır. Aracın tertibatlı veya otomatik vitesli olması ile ilgili bir ayrım göz edilmez. Rapor oranı %90 ve üzeri olan engelli bireylerin araçlarını ise eş, çocukları, kardeşleri, yakın akrabaları ve onlar için çalışan birinin kullanması mümkündür.

@cann.sm,
Bu ülkede uygulama prosedürü bellidir, kanun koyucu kanunu çıkarır ya da uygulayıcı makama yetki tanımlar. Engelli ehliyeti ile alınan engelli aracını sadece kendisi kullanır.ilgili yönetmelik çok açık yaptığınız bir işe yaramaz yakalamanız halinde ödeyeceğiniz ceza haricinde devlet satın alma işleminde vazgeçtiği ÖTV yi da almakta ve aracınız engelli sınıflaması dan çıkmaktadır. Hiç bir bayi taahhüt imzalatmadan bu aracı satmaz. Yakalanmamaya çalışın bence.

Arkadaşlar, iyi gunler.
Yüzde 40-50 ortopedik engelli,polio sekeli ortopedik cihaz kullanan bir vatandaşım
* EŞİM BENİM KULLANDIĞIM OTOMOBİLİ KULLANAMIYACAK MI?
*OTOMOBOLİMIZİN SATIŞI ON YILA MI ÇIKTI?
* Bu yasaya tepki olarak gösterilen etkinlikler ve bu tepkilere ilgililerin verdiği cevqplar nelet olmustur?
Bu konuda bizler nelet yapabiliriz?
TEŞEKKURLER..

@hascan01,
ruhsata işletirken yakınlarınız kullanabilir ibaresini ekletin aynı durumdayız benim ruhsatta yazılı. otomaobil satışı aynı her yerde yazıyor 5 yıl olarak 10 yılı nerden çıkardınız

@sclafgut,
yanlış biliyorsun eşim çocuklarım kullanıyor tertibatlı aracım ruhsatta yazılı kullanabilir diye

@tugra aysema,

Bende TSE den uygunluk belgesi aldım araca gaz fren elden mevcut bir başkasının kullanmasından bir engel yok ancak TSE ye başkasının kutlamasında engel yoktur ibaresi eklemeyiz dedi

Benim ilk aracım özel tertibatıliydi uygunluk belgesi arti kullanabilirlik belgesini ayni anda vermişlerdi sistem değişmesede orda ki memurların çoğunun bu bilgilerden haberi olmuyor ben elimde kanun taslağıni ile gidiyorum tüm resmi kurumlara yoksa kimseyi ikna edemiyorsunuz

Trafiğe gidin orda ısrarcı olun kanun metnini ısrarla isteyin ve ruhsata isletin

Biraz umursanmıyoruz ama ellerinin altında her şey var sadece gelen kanun taslağını okumaya tenezzül etmiyorlar

Son düzenleme:
@tugra aysema,
Kardeş TSE den uygunluk belgesi aldım notere gidip işletim ancak herkes kullanılabilir ibaresi ekleyemedim bunun trafik ile ne ilgisi var

@muşlukop,
Trafikle alakasi şu ruhsatınıza o aldığınız belgeyi işletmek 3 kişiye kadar kullandırma hakkınız var 1. Derece akraba şartı ile. Bunu noterde yapamazsınız.

Dün ben bayilere sordum bu soruyu TSE nin uygunluk raporunu vergi dairesi kabul etmiyor dedi ruhsata ișletebilen varmı son durum nedir

@mcaglarr,

benim araç 1 aylık olup soldan gaz pedalı tertibatlı ruhsatta açıklamada yazılı yakını kullanabilir diye biz ailece kullanıyoruz tse onay evrağı var bende

@turan1977,

Nerde aldın Tse, denmi trafiktenmi, baştan sona kadar paylaşırsanız, teşekkürler ederim şimdiden.

@SanalHayat,

ben araç aldığım bayiye söylemiştim,onlar beni tertibatı takacak kişi ile görüştürdüler,soldan gaz pedalı takıldı tertibatçı plan projeye yakınları kullanabilir diye yazmış tse onay vermiş o evraklar sonradan hepsi beraber vergi dairesine gitti bayiye onay bilgisi gelince,bayinin çalışmış olduğu trafikçi ruhsat çıkarırken yakınları kullanır ibaresini ekletmiş evrak ile

Bu konuya ilişkin maliye Bakanlığı'nın tebliğini ekliyorum özel tertibat olsun yada olmasın %90 altı engelli ehliyeti ile alınan aracı sadece kendisi kullanır. Aksi durumda kullananı ne bekliyor lütfen onu okuyun. Kimse zarar görmesin. T.C.Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının 23.12.2023 tarih ve R-76264044-135[52-010-49]-137182 sayılı yazısı

Benim ruhsatta da "sahibi,eşi, 3. derece kan/kayın hısmı ve ya çalışanı kullanabilir" yazıyor.
Araçta tertibat olarak vites topuzu, silecek aparatı mevcut, otomatik vites araç

Bayi bana şu bilgi verdi siz onu ts'den o bilgiyi yazdırabilirsiniz ama ruhsatta yazsa bile Vergi Dairesi bunu kabul etmiyor dedi maksadımız trafik polisini Manipüle etmekse işe yarar yani trafik polisi oradan bakacak ruhsatta yazıyor geç kardeşim diyecek ama sıkıntı kazalarda maddi ya da manevi ölümlü adli kazalarda bizi ne karşılar ne Bekler o önemli

Üst Alt