Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Özel tertibatlı aracı kimler kullanabilir?

Onayı vergi dairesinden almiyorsun ki tse den alıp noterde isletiyorsun
Șöyle düşünün arkadaşlar 2.el araç alıyorum tertibatlı i projeyi trafik yönetmeliğine göre tse karar veriyor tertibatin sağlam sürücü için uygun diyor sen gidiyorsun ruhsatına isletiyorsun vergi dairesi işin içindemi? hayır bunu söylemeye yetkisi yok herkes kullanıyor. Buraya kadar her şey tamam 0 araçta işe senden ötv yi almam ancak sen sadece sen kullanacaksın diyor vergi dairesi, iyide sen ötv muafiyeti kötü niyetlilerin kullanmamasi için ise, de ki eș çocuk kullanır de hatta engelli araç içindeyse kimin kullandığının bile önemi olmamalı de kötü niyete mahal verme oldu bitti gitti. ne demek abi engelli den başkası kullanamaz... Teknik hiç bir donanım ve yeterlilige sahip olmayan maliye bakanlığınin akıl almaz bir kararı neticesinde Tahmin ediyorum ki kan bağı gibi ifadeler ruhsatta yer aldığı takdirde trafik hiçbir zaman aracı bağlamaz maddi manevi kazalarda bile mesuliyet içine girmez suçu yoksa, ama atıyorum perte çıktı araç, vergi dairesi rapora bakarmi bakarsa ne karar verir bunu bilemem

Son düzenleme:
Eğer ruhsata işletirseniz ve sadece ihtiyaç halinde ve sürekli olmamak kaydıyla 3.dereceye kadar yakınınız kullanırsa hiçbir şey olmaz.

Özel tertibatlı aracı sadece engelli kişinin kullanıp dışında eşinin çocuğunun kullanıp kullanmayacağına vergi dairesi mi karar veriyor. Emniyet mi karar veriyor. Arabayı aldıktan sonra Emniyette eşi ve çocuğu kullanabilir diye Araç ruhsatına işletme şansımız var mı? Ortopedik engelli ve yüzde 90 altı için soruyorum.

Eski araçlar için değil yeni alınan araçlar için soruyorum

Türkiye şartlarında bir aile ancak bir araç alabilir. Engelli aracını bir kişi kullanabilir demek çağ dışı bir hareket. Eşi ve çocuklarının kullanması lazım.

@selo46,

Soru 5: Özel tertibatlı araçları kimler kullanabilir?

Engellilik derecesi %90’ın altında olan engelliler tarafından bizzat kullanılmak amacıyla düzenlenmiş özel tertibatlı araçları, engelli araç sahibinin yanı sıra araç sahibinin eşi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü de kullanabilir.

Ancak, söz konusu kişilerin de engelli aracını kullanabilmesi için “herhangi bir engeli bulunmayan kişilerin kullanımına uygun olarak üretilmiş olan aracın teknik donanımlarında hiçbir değişiklik yapılmadan, engelli kişinin sağlık raporunda belirtilen tertibatın ilave aparatlarla taktırılmış olması” ve aracın engelli veya bu kişiler tarafından her iki şekilde de kullanılabileceğinin yetkili kurum ve kuruluşlarca belgelendirilmesi şarttır.

Ben 2017 de özel tertibat gaz fren ele aktarılmış olarak raporda ki ibareye göre makine mühendise proje çizdirip ustaya taktırdım usta bu işi biliyor ve bütün evrakları o halletti TSE belgeli olarak o dönem bir kişinin ismini yazdırabiliiryorduk benim ruhsatimda birinci derece aileden bir kişiyi yazdılar emniyette, şuan güncel durum değişti mi degismedimi net bilmiyorum...

Üst Alt