Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Midyeleri geçen hafta sonu Ayvalık Sarımsaklı denizinden topladım.Piratik ucuz ve uygun yapılabilecek yemek tarifleri?
Helsinki açılışı sen yap bari çok istedin açtım
Semizotu yoğurtlu meze değilmi? Bugün yedim yemeği oluyormuş[emoji106]En pratiği ve ucuzundan..Bahçeden semizotu topladık, bir soğan biraz salça yada domatesle kavurduk az bulgur attık bir bardak kadar su ilavesi ile pişirdik Afiyetle yedik..Tavsiye ederim..
Kırmızı mercimek dolmasını dün yaptım.
POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben dolma diyorum. [emoji847]Bunun adı mercimek köftesi değil mi? Yoksa dolması da mı var?
Köy ekmeği. Fırın ankastre ise alta bir su kabı koymak gerekiyor.
Epey özet bir tarif olmuş.
Ekmek yapmak bir sanattır. Tarifle değil, yaparak öğrenilir.
Resimdeki ekmek çok güzel görünüyor. Ama bu köy ekmeği değil, ev ekmeği. Köy ekmeği ekşi maya ile yapılır.
Ekşi maya kullanan bulmak zor.
Gerçi çakma ama artık ekşi mayanın da hazırı var.
Ben üşenmezsem arasıra kendim yaparım ekşi mayayı. Köylerde de aynı mayayı sürekli besleyip çoğaltırlar. Normal mayalı ekmeğin kokusu, dokusu ekşi mayadan çok farklıdır.
Ekşi maya kullanan var. Sen hangi köyde yaşıyorsun? Mecidiyeköy olmasın yaşadığın yer
Ekmek ve simit yapmak ustalık ister konusunda MeTePe haklı basit değil yani yapması.
Ben köyde yaşamıyorum. Pazarlarda löy ekmeği diye satılan ekmeklerden bahsediyorum. Getirdikleri köylerin adını veriyorlar. Annemlere göre eskiden yapılan köy ekmeğiyle ilgisi yok. Bi kere en basitinden unları katkı maddeli. Siz duydunuz mu bilmem. Bi ara unun içinde kuaför artığı saçlar olduğunu okumuştum. O kadar midem bulanmıştı ki bu bilgi doğru mu sonrasında araştırmadım. Çünkü o dönem tv lerde "bunu da yaptılar. Ekmeğimize küspe de kattılar" başlıklı haberlerde çıkmıştı. Ya aç kalacaktım ya da bilgisiz.
Küspe kattıkları doğru.
Kuaför artığı saçlar ne arkadaşım sabah sabah midem bulandı ögg yani iyi ki ekmek yemiyorum.
Küspe dediğin hayvan yemi, bitki artığı, gübre yada yakacak olarak kullanılan atıklar mı? Ben son üç aydır ekmeği kestim. Daha önce marketten aldığım ekmeğin altı küspe doluydu elinle çırp dökülür zaten sanırım pişirirken döküyorlar
Gerçi çakma ama artık ekşi mayanın da hazırı var.
Ben üşenmezsem arasıra kendim yaparım ekşi mayayı. Köylerde de aynı mayayı sürekli besleyip çoğaltırlar. Normal mayalı ekmeğin kokusu, dokusu ekşi mayadan çok farklıdır.