[şairinaşkı46] Evrensel hukuk kuralları ve demokrasi
Evrensel hukuk kuralları ülkemizde artık yavaş yavaş işlemeye başlamıştır bunu azda olsa demokrasimiz açısından ve dünya ülkeleriyle iletişimimiz açısından çok önemli görmekteyim.
Ülkemizde sosyal hukuk devletine yaraşır anayasal değişikliklerin hiç zaman kayıp etmeden tüm siyasi partilerin uzlaşmasıyla mümkün olduğu açıktır, toplumumuza ve devletimizede yaraşan demokrasimizin gelişmesi ve ülkemizin birlik ve bütünlüğünü esas alan Ulu önder Atatürk'ünde işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine erişe bilmek için bireylerin hak ve hukuklarınıda gözeterek özgürlüklerin önünün açılması suretiyle mümkündür.
Ülkemizde bulunan iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerimizin uzlaşarak çağdaş uygarlık ve hukuku öne alarak anayasa değişikliklerinin derhal yapılması daha ileri gidebilmemiz için kaçınılmazdır, müreffeh bit Türkiye için bizlerde üzerlerimize düşen vatandaşlık görevlerimizi yerine getirmeliyiz eğitim ve bilinçle var güçlerimizle çalışmalıyız.
Ben bir vatandaş olarak ülkemde adaletin, hukukun ve özgürlüklerin önünün açılması için gereken yasal düzenlemelerin bir an önce yapılarak yerine getirilmesini beklemekteyim.
Ülkemde siyasi partilerin kapatılmasını istemiyorum, bu anayasa değişikliklerini yapmakta siyasi partilerimize düşmektedir, ülkemizin önünün açılması demokrasi ve evrensel hukuk normlarının işlemesiyle mümkündür.
Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için biz vatandaşlarda bilinçle hareket etmeliyiz akademik olarak düşünce ve fikirlere saygılı olmalıyız değişik fikirler bizlerin zenginliğini göstermektedir selam ve saygılarımla.
yazar. Osman BOLAT