Merhaba arkadaşlar.
Ben 2016 yılından beri anksiyete ve major depresyon hastalığından dolayı psikiyatrik tedavi görüp antidepresan kullanıyorum. Son 5 aydır da antipsikotik kullanıyorum.
İlaçlarım Duxet 60 mg ve Abizol 20 mg.
Kendimi iyi hissettiğim bir dönemde askerlik için başvurdum ve muayene aşamasında bir hata yaptım ve doktorun;
-Nasılsın? Sorusuna
-İyiyim. Dedim ve remisyonda yazıp gönderdi.
Muayeden bir buçuk ay sonra bana aşırı derecede depresyon, anksiyete ve intihar dürtüsü geldi.
Erteletmek için araştırmalar yapmaya başladım.
Askerlik muayenesine itiraz süremde dolduğu için tek çare aşağıdaki aşamaları takip etmek olduğu kanaatine vardım. Belki benim durumumda olan insanlara yardımcı olur.
1-)Burası önemli. "Askerlik yeri belli olduktan sonra sevk aşamasında iken sevk başvurusu(sülüs'ü) almadan askerlik şubesine gitmek" ve rahatsızlığımı belirtip yardımcı olmasını istemek.
Askerlik şubesi aile hekimine yönlendirdi. Direkt hastaneye yönlendirme yapmadı.
2-)Aile hekimine gitmek (Ben şu anda bu aşamadayım aile hekimim izinden iki gün sonra dönüyor onu bekliyorum).
3-)Aile hekiminin yönlendirdiği hastaneye gidip psikiyatriye durumumu anlatmak.
4-)Doktorun kanaatine göre hareket etmek.
İki ihtimal var;
A-)Sevk geciktirme.
B-)Askerliğe elverişli.
Eğer sevk geciktirme verirse iyi sorun yok tedavime devam edebilirim. Eğer vermezse;
Dört ihtimal var.
A-)İntihar.
B-)Bakaya kalmak.
C-)Kredi çekip bedelliye yatırıp seneye askerlik yapmak.
D-)Nizamiyeye gidip teslim olmak ve derdimi orada anlatmak. (Düşük ihtimal)
Size sorum şudur:
Benim gibi sevk aşamasında psikiyatrik rahatsızlığından dolayı sevk geciktirme alan var mı?
Konu hakkında en ufak yardıma, tavsiyeye ve fikir alışverişine açığım.
Teşekkürler...
Ben 2016 yılından beri anksiyete ve major depresyon hastalığından dolayı psikiyatrik tedavi görüp antidepresan kullanıyorum. Son 5 aydır da antipsikotik kullanıyorum.
İlaçlarım Duxet 60 mg ve Abizol 20 mg.
Kendimi iyi hissettiğim bir dönemde askerlik için başvurdum ve muayene aşamasında bir hata yaptım ve doktorun;
-Nasılsın? Sorusuna
-İyiyim. Dedim ve remisyonda yazıp gönderdi.
Muayeden bir buçuk ay sonra bana aşırı derecede depresyon, anksiyete ve intihar dürtüsü geldi.
Erteletmek için araştırmalar yapmaya başladım.
Askerlik muayenesine itiraz süremde dolduğu için tek çare aşağıdaki aşamaları takip etmek olduğu kanaatine vardım. Belki benim durumumda olan insanlara yardımcı olur.
1-)Burası önemli. "Askerlik yeri belli olduktan sonra sevk aşamasında iken sevk başvurusu(sülüs'ü) almadan askerlik şubesine gitmek" ve rahatsızlığımı belirtip yardımcı olmasını istemek.
Askerlik şubesi aile hekimine yönlendirdi. Direkt hastaneye yönlendirme yapmadı.
2-)Aile hekimine gitmek (Ben şu anda bu aşamadayım aile hekimim izinden iki gün sonra dönüyor onu bekliyorum).
3-)Aile hekiminin yönlendirdiği hastaneye gidip psikiyatriye durumumu anlatmak.
4-)Doktorun kanaatine göre hareket etmek.
İki ihtimal var;
A-)Sevk geciktirme.
B-)Askerliğe elverişli.
Eğer sevk geciktirme verirse iyi sorun yok tedavime devam edebilirim. Eğer vermezse;
Dört ihtimal var.
A-)İntihar.
B-)Bakaya kalmak.
C-)Kredi çekip bedelliye yatırıp seneye askerlik yapmak.
D-)Nizamiyeye gidip teslim olmak ve derdimi orada anlatmak. (Düşük ihtimal)
Size sorum şudur:
Benim gibi sevk aşamasında psikiyatrik rahatsızlığından dolayı sevk geciktirme alan var mı?
Konu hakkında en ufak yardıma, tavsiyeye ve fikir alışverişine açığım.
Teşekkürler...
Son düzenleme: