Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
umut2135 Merhaba Umut Bey, rica etsem sizden de yorum alabilir miyim? Bu yazılanlar ile yüzde kaç oran alırım ya da alabilir miyim?
Astım hastasıyım raporlu ilacimin ismi foster. İlacı kullanali iki yıl oldu.
FVC 76
FEV1 70
FEV1/FVC 98
PEF 54
FEF2575 61
Hafif seviyeli restriksüyon
Kalite kontrol derecesi D yazıyor
Daha önceki mesajlarda bahsetmiştim resimde göndermiştim %20 puan alırsınız diye belirtmiştiniz acaba hoca bilerek mi puan vermedi ki onu danışayım dedim sizede @OğuzHan112
İnsiyatif kullanarak 20 puan verebilirdi.
Vermediyse de saygı duymak lazım.
Bizler sadece sizin anlattıklarınız kadar biliyoruz. En iyisini siz takip eden hekim bilir. Ahmet0626
VENTOLIN INHALER 200 DOZ (SABA
-FLUDALT DUO 50 MCG/500 MCG INHALASYON ICIN TOZ ICEREN KAPSUL (60 KAPSUL) (LABA+IKS)
ZESPIRA PLUS 5/10 MG 30 FILM KAPLI TABLET
Değerli hocalarım ben heyete girdiğim halde bana engel oranı olarak bişey vermediler ama duydum ki gittiğim hastane astım olarak bir puan vermiyormuş acaba başka hastaneye gideyim mi engel oranım varmı astım olarak heyet raporumu şuraya ekliyorum
Son olarak değerli hocalarım ben merdiven çakamıyorum nefes nefese kalıyorum sigara kullanmıyorum engel oranı nasıl alabilirim saygılarımı sunarım çok teşekkürler
Bu sonuç ne olur OğuzHan112 yardımcı olabilirmisin
Hocam yüzde 40 engelli raporu için ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz astımı biraz daha ilerletme veya tavsiyeniz varmı hocam Allah razı olsun teşekkürler
Ürolojisinde idrar kaçırma raporum hocam kullandığım ilaç bu kaç puan alabilirim bundan hocam= MICTONORM SR 30 MG SUREKLI SALINIMLI 30 KAP
Oğuzhan112 vergi indiriminden emekli oldum eski raporların 42 69 59 hastaliklar ve tani tansiyon kolestrol orta uykuapnesi astım iltihaplı romatizma boyun fıtığı ayak kısalığı. Aşkımdan oran alabilirmiyim diye merak ettim yardımcı olursan çok sevinirim birde sizce neden hep süreli rapor veriyolar herkesin durumu aynımı bilgin varmi
Merhaba Umut Bey sizden ricam engelli kimlik kartı basvurumla ilgili bana yol gosterebilirmisiniz
Sehir hastanesine başvuruda bulundum 5 yıldır alerjik astim ve koah tedavisi görüyorum sehir hastanesinde ilac raporunda 11 cat ve uzeri ağır koah tanısı yazıyor fakat engelli raporuna 0 verilmiş itiraz edicem fakat il sağlık müdürlüğü çalışanı Ankara sehir hastanesine gonderilirsiniz diyor burda başka hastaneler olduğu halde ben eskişehir de yaşıyorum. Sft testime göre bir değerlendirme yapabilirmisiz ona göre itiraz edeyim veya etmeyeyim. Bu arada 2 adet hava ve ilac kullanıyorum.
Birde noroloji huzursuz bacak sendromuna 0 vermiş 15 yıldır raporlu ilac kullaniyorum
Fvc 2.54
Fev 1 1.57
Fev1 fvc 61.7
Pef 1.84
Fef25 75. 1.38
Fev6. 0
Fev1fev6. 00
Fev1 61.7
Ankara sehir hastanesine yonlendirdiler ama puan alabilirmiyim @umut2135@OğuzHan112, @OturanBoğa
Yardımcı olacak kimse yokmu
1-Engelli kimlik kartından söz etmişsiniz... Daha önceden engelli raporunuz var mıydı... Engelli raporu olmadan kimlik kartı başvurusu nasıl yapacaksınız ki?
2-yaşadığın şehirde şehir hastanesinden daha teşkilatlı bir hastane olmadığı için biraz mantıksız olsa da Ankara'ya sevkiniz yapılabilir Ama bu bana biraz mantıksız geliyor.. Eskişehir'de bir sürü hastane var...çalışan yetkili biri miydi?
3-fvc 61.7 düşük bir değer.. puan neden verilmedi... Burada da bir yanlışlık var?
4-tanı almış ağır KOAH ve bununla ilgili tedaviniz düzenli ise.. gerekli ilaçları da kullanıyorsanız 40 veya üzeri 1 puan verilmeliydi.
5-itiraz etmeden önce.. heyete girdiğin hastanedeki o günkü heyet doktoru ile Bir görüşün... Ön bilgi alın,neden bu şekilde oldu,hatamı var bunu öğrenin.
Burada bir hata var.
Ayrıca sft raporunu ve çıkan engelli raporunu resim olarak buraya yapıştırabiliyorsanız yapıştırın.
@Meral06, bende alerjik astım hastayım 12 yıldır,raporlu ilaç kullanıyorum yıllardır. yanında kronik ürtikerimde var ve %20 aldım. sizinkinde yanlışlık olabilir. doktorla konuşmamızda bana en az 2 yıldır reporlu ilaç kullanan hastalara %20 verildiğini söyledi ve sft testim çok iyiydi hatta moralim bozulmuştu bu testle oran almam diye.. kaç yıldır raporlu ilaç kullanıyorsun önemli olan o..
@OğuzHan112, nasıl yapistiracagimi bilmiyorum
Engelli raporum yok ilk kez başvuruda bulundum sağlık kurulu başkanı ile görüştüm itiraz edin dedi bölüm şefi ile görüştüm açıklayıcı bir cevap veremedi doktora o hastanede tedavi gordugumude söyledim olabilir napim dedi yani vermemek için geçerli bir sebep sunmadilar il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz ettim ankaraya gidicem ama bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim onu bilemedim o yüzden önce sizlerden bir bilgi alıp öyle gidip gitmemeye karar vereyim dedim .
Bu arada ilaçlarımı düzenli kullanıyorum 3 ayda bir kontrole gidiyorum.
Arkadaşlar solunum testinin altında ileri derecede restriktif yazıyor. Solunum testi sonucumu ekliyorum. Doktor daha sonra da gelmemi,muayene olmamı söyledi inhaler başlayacakmış. Sevgili @OğuzHan112 Rica etsem bakar mısınız bu sonuca oran verir mi. Sonucu ekledim Solunums