Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sivas'ta halk otobüslerinde hangi kartlar kullanılıyor?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
673
Reaksiyonlar
448
Sivas ta halk otobüslerinde hangi kartlar kullanılıyor?

Büyükşehir ünvanı var ise kart sistemi vardır büyükşehir değil ise engelli indirimi geçmez. Örnek: Arkadaşa kütahyaya gitmiştim büyükşehir olmadığı için normal tarife kullanılıyordu. Ama büyükşehirlerin ulaşımları engelililere ücretsiz. Ör: İzmir, Ankara, Antalya vs... gibi.

@Alman,

Niğde belediyesi de büyükşehir değil ancak kartlı sistem kullanıyor ve engellilere ücretsiz. Yanlış bilgi var burada.

@aydünyavaz Sivas Belediyesi;

e) Engelliler : %40 ve üzerinde sakatlığı olup bu durumunu sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler,

f) Engelli velisi yada vasisi: %60 ve üzerinde sakatlığı olup, sağlık kurulu raporu ile “Ağır Engelli” olduğunu belgeleyen Engellilerin veli ya da vasisi,

l) Vize İşlemi : Kişiselleştirilmiş İndirimli veya Ücretsiz Kartlarda gerekli şartlarının devam ettiğini belgeleyerek kullanımının uzatılması mümkndür.

@emininceoglu,
Yani e şıkkı benim için geçerli sanırım.
Şimdi SİVAS da engelli raporunu halk otobüsü şöföremi göstereceğiz.

Dediğim durum 8 - 9 sene önce başıma gelmişti. O günden bugüne değişiklik göstermesi muhtemel. 2016'dan sonra kendi aracım olan motorla gidiyorum her şehirde nereye gideceksem dediğiniz gibidir o halde.

@Alman,
Ne oldu şimdi kim doğrusunu biliyor Sivas'ta olanlar bilir bence.

Yanımda engelli raporuda engelli kimlik kartıda var.

sivasta kent kart sistemi var eğer kartınız yoksa araç içi nakit 25 TL yoksa karttan kaç lira çekiyor bilmiyorum benim engelli kent kartım var ücretsiz... sivasta mı yaşıyorsunuz ??

Sivasa bende gitmek istiyorum. Hızlı trenle gezmek için ama çok soguk diye duydum

Hayır, orada kendiniz kart çıkartmanız gerekiyor. Başka türlüsünü kabul etmiyorlar. Zira siz para vermeseniz de otobüs işletmesi adınıza parayı devletten alıyor. KART ÇIKARTMANIZ GEREKİYOR. BASİT BİR İŞLEM YANINIZDA FOTOĞRAF VE RAPOR OLSUN YETERLİ. 10 DK ÇIKARIP VERİYORLAR.

@emininceoglu,

Yani mesela ben yaşadığım şehir dışında başka şehirlerde de ücretsiz kart çıkarabiliyor muyum ? Çıkardığım takdirde hepsini aynı anda kullanabiliyor muyum iptal olmadan ?

@ozmuşlu,
Çok doğru bu işte ist da en çok sivaslı var.

@emininceoglu,
Bugün tecrübe edindim. Şöföre nakit veriyorsun ve şöförde onu bilete çeviriyor.
(25 TL TEK bilet fiyatı)

@Tyler D., EVET. BENDE İSTANBUL, ANTALYA, NİĞDE VE İZMİR KARTLARI MEVCUT. HEPSİNİ KULLANABİLİYORUM. HER YIL VİZELERİNİ TAKİP ETMEN GEREKİYOR.

Üst Alt