@
erbin
sorularına tek tek cevap vereyim dostum.
-evet evlendiğim kız şizofren olduğumu biliyordu. sözlenmeden önce ve hastalığın ateşli dönemlerine beraber doktora bile gittik.
-evet ilaçlarıma devam etmem gerektiğini biliyor. hatta teşvik ediyor.
-doktor teşhisi tam olarak koyduktan sonra kız arkadaşımla oturup yüz yüze konuştuk. zaten kendisinin de bende bi gariplik olduğunu fark etmesi çok sürmedi. 3 aylık tanışmıştık ki hastalık tekrar baş gösterdi. eşim bu konularda bilinçli ve bilgilidir . çoğu insan gibi şizofreniye kötü bakmıyor.
yukarda da yazıldığı gibi şizofrenler çok çeşitli bir skalada toplanıyor.
-eşim ingilizce öğretmeni ben makine mühendisiyim.
-eşimde ve bende engelli bir durum yok raporumuz da yok ancak eşimde de çok hafif okb var. şuan o ilaç kullanmıyor. temizlik takıntısı diyelim.
-çok iyi çok şükür maşallahımız var Allah nazardan saklasın. çocuk bekliyoruz.
-ben şuan xeplion 75 yaptıyorum ayda bir bir de depresyona girmeyim diye ve uykumu düzenlesin diye desyrel 100 mg kullanıyorum akşamları. eşim ilaç kullandığı vakitlerde prozac kullanıyyordu. ama şuan iyi çok şükür nazar değmesin maşallah.
son soruya gelecek olursak kıza söylemen şart ama aile ile paylaşmak zorunda değilsin. benim sıkıntımı ailesi bilmez eşimin.
eşime söyledim bir tek o da sırrıma ortak oldu.
bunlar eşller çiftler arasında kalmalı.
bence tedavini aksatma biraz daha iyi ol ataklar yok olsun ondan sonra evlenmemen için bir sakınca yok.
Allah yardımcın olsun...