Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren vb. hastalığı olanlar evlenebilir mi?

Bu konuyu doktora sordum, vasin yoksa hastalığını karşıdaki kişiye söylemek kaydıyla evlenebilirsin.

Yani kızı bulacaksın. Önceden bilgilendireceksin. Nikah için sağlık raporu aldığında hastalığınızıda belirteceksiniz.

Sonra imzaya kalmış işler

Yanlışın var benim annem %80 şizofreni babam ise 55 yaşında 25 yaşında eş aldı abimle yaşıt şuanki eşi ben ve abimde belirtiler var fazla depresif ve eve kapalı olduğumuz zamanlarda tetikliyor düşünce bozukluğu ile başliyor akrabaların hiç birinde yok şuan babamın 2 çocuğu daha var küçükler henüz ilerde ne olur bilmiyorum şuan onlar için herşey yolunda gibi

@Brs55,
Hocam sevgili anlamında değilde arkadaş bulmaya çalışın kendinize sevgiliden olmayabilie ama arkadaştan olur bizim için en iyisi bu daha toleranslı yanlizlik Allah'a mahsus o yüzden sabahları günaydın diyebileceğin kişiyle tanışmak şart bence.

@Breh81, ilginçmiş Allah yardımcın olsun. Babanız zengin sanırım.

Annenize siz bakıyorsunuz herhalde

@xdedahii,

Zengin değiliz ama bir ev bırakacak kadar durumu var annem bakım evinde kaliyordu abimle ben birimiz iş birimiz üniversite derken bıraktık sonra ben rahatsızlanmaya başlayınca okulu bıraktım şimdi herşeyi boşvermiştim hayat bu şekilde daha zor inanır mısın şuan %40 raporum var psikoz diyorlar ama ilk doktorum profesödu sizoaffektif diyordu onun oranı yüksek askere gitmeyi düşünürken gondermediler bende rapor çıkarttım üzerine kızıp şimdilerde ise benim hastalığıma yakın biriyle tanışmak istiyorum yoksa kimse askere gitmemiş engelli birine kızıni emanet etmez ve zaten şuanki kizlar hep ilgi istiyor kimse hastalığını bilmiyor 2 elin parmaklarını geçmez bilen sayısı anneme suanlik ben bakıyorum ama ileride bu şekilde devam edeceğini sanmıyorum şimdiden söylüyorum istemezler anacim diye bende hayatımı doğal olarak birini bulursam birleştirmek istiyorum oda normal karsiliyo umarım herşey istediğimiz gibi olur.

Fikirlerinizi saygıyla anlayış gösteriyorum.
Şahsen evliliği gereksiz sorumluluk olarak görüyorum,Zaten kendi iç sorunlarımla başa çıkamıyorum birde kimsenin derdini çekemem sorumluluk alamam,Cinsellik vs zaten umrumda değil,Hayatta alkolden başka dost edinmem 😅.

"Bırak kayayı, toprağa bile sırtımı yaslamayacağım, mezara bile dik gireceğim. Ola ki toprak sırtımı yasladım diye hak iddia eder, minnet ederiz."

@AS3,

alkol hariç dediklerinize katılıyorum bana göre alkolden ve sigaradan dost olmaz ha insanlardan olur mu ondan da emin değilim bayramlarda arayan akrabalarımız hariç kaç kişi bizleri menfaati olmadan hatır sormak için arıyor örneğin bir düşünün

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3
Bazen bende alkol alıyorum hayat eğer doğru kişiyi bulursan eglenceli hale gelebilecek kadar güzel bence.

Yasal hiçbir sıkıntı yokda evlecegin kişinin yakın arkadaş gibi olması gerek yada hastalığına yakın hastalığa sahip olması gerek bence yoksa yoksa zor kimse kimseyi çekmez gibi geliyor

@Breh81, anladım bu hastalık zor bir hastalık
Banada önce psikoz diyorlardı. Şimdi ilaç raporunda doktor şizofreni olarak girmiş.

İlaçları düzgün kullanıyorum. Kimse hasta olduğumu anlamaz bile sadece halsizliğim oluyor. Rapor çıkartmadım.

Babanız biraz sizi boşlamış gibi sizden umudu kesmiş gibi geldi bana

Ama olsun hayatını düzene sokmak için çabalamaya devam.

Benimde annem vasimdi. Yeni yeni iyileştim. Kaldırmak için dilekçeyi verip kontrol oldum.

Hayata yeniden başlamış gibiyim

@xdedahii
En başlarda benimde öyleydi ilaçları bırakınca düşünce bozukluğu saçmalamaya başlayınca hastaneye yatıyorum Allah'tan saldırganlık yok yoksa işler kötüye gider bazıları saldırgan oluyo

Babam hep öyleydi bana karşi telefonla arar haftada 1 2 halimi hatrimi sorar yoklama çeker sonra çekilir bende genelde kendi işlerimi kendim halleden biri idim taa ki hastalanan kadar sonrada dünya umrumda olmadı daha sıkı sarılmam gerekirken. Şimdilerde ise bı işe girip çalismam gerekiyor ama onuda farklı bı şekilde yapmaya başladım baya bı boşladim herşeyi.

Umarım bır ise girer çalışırsın çünkü çalışınca kafa hastalanacak birşey bulamiyo herhangi bi hobim varmı.? Şuan ben hasta olmama rağmen vasiyim anlatsam sende şasirirsin durumlar benimde çok tuhaf bı durumda

Aman diyim psikoza falan görme vakir kaybı en azından onun ilacını al vakit kaybı çok oyaliyo insanı sone hastane yatisi falan çok yorar senide madem dirildin bırakma ipin ucunu.

@xdedahii
2016dan beri ilaç kullanmayı bırakınca Bende 4 kere ama hepside güvenlik amaçli doktor soruyordu yatmak istermisin diye hepsinde kendim yatmayı tercih ettim hatta son yatisimda kafam çok karışmaya başladı ilacda kullanmıyorum beni 2 hafta dinlendirirmisiniz diye ricada bulundum aldılar. Sen ne kullaniyosun ilaç olarak?

@xdedahii
Önceden risperdal iğne oluyodum şimdi bunu verdiler sanırım daha az kilo aldiriyormuş ve bu iğne daha pahalı sanırım. ikisindende pek bişi anlamadım sadece kafa karışıklığı olmuyo o yüzden sanırım daha 2. İgnemi oldum.

@xdedahii
Öylemi oluyormuş bilmiyordum. Eğer agirlaşma olursa dozu azalttirim hersene 3 4 günlük tatil dışında dışarı çıkmıyorum doğru dürüst arkadaşım yok çok şehir degistirdim belkide ondan dışarı çıkmıyorum asosyal olmaya başladim onla uğraşıyorum uzun zamandır iş guçte yok sıkıntı.

İlaç belirtisi ve hastalık belirtisi o halsizlik isteksizlik evden çıkmama günlük işlerini görememe

İçmedigim zamanlarda aynıyım 8 senedir çalıştığım zamanlar hariç üniyi biraktigimdan beri Evcimen bişi oldum normalde böyle değildim günlük pek bı iş yapmıyorum aslında ama boş vakitlerimde dışarda olmam lazım iş aramam lazım yeni arkadaşlar edinmek lazim en kotu spor yapmam lazım ama tık yok hocam bende anlamadım nereye gidiyo böyle

@faruksinan,

Valla ben burda bı ara trsm diye bı yer var oraya gittim hastalar gidiyormuş beğenmedim 1 kere gittim çikanlar cikiyo. bazen bana bi tek ben cikmiyomuşum gibi geliyo yanılmışım bı zaman sonra sosyal bişi kalmıyor ki bütün ortam bozuluyo tekrar kuracak ne güç ne kafa kaliyo normal olarak görüyorum da nereye kadar böyle gider anlamış değilim.

@Breh81,

hayatımda tanıdığım hiçbir hasta ile anlaşamadım bana göre hastalar hastalara iyi gelmiyor

Abi bazıları sıkıntılı iyi olanlarda var onlar gene iyi bişiler olsun istiyorlar ve mücadele ediyorlar ama genellemede senin dediğin gibi oluyo illaki bı sorun cikiyo bide akılları başına geldiklerinde durumu kiviriyim toparlayıp derdide yok çoğunda koyvermişlik olduğu için

Hastalığı, evleneceği hanıma zarar verecek durumda olmazsa, kadına hastalığı açıklanır o da bunu kabul ederse İslam’a göre böyle bir hastanın evlenmesinde sakınca yoktur.

Ayırt etme gücü bulunmuyor ise ve bu durum hekim raporu ile sabit ise EVENME Yani nikah akdi mümkün değildir.
Mümeyyiz olmayan birey ne Dinen Ne Hukuken evlenme olanağına sahip değildir.
Özellik ile şunu açıklamakta yarar vardır '' Psikoz bir akıl hatalığıdır '' Evlenme olanağı bulunmaz. MUTLAK BUTLAN.
Şizofreni bir akıl hastalığıdır.
Şifahen görüş bildirmekle Halihazırda kendi var olan hastalığı sebebi ile eş olacağı kadına vazifesini yapamayacak ve ev durumu halini yönetemeyecek mahiyet ve derecede ki kimselerin evlenmelerine cevaz verilmemektedir.

Ben 14 yıllık evliyim. Bipolarım ama psikozlarım ağır geçiyor, benim nikahım yok hükmünde mi şimdi?

@osmangazi,
Hayır öyle şey olurmu? Şizofreni rahatsızlığı olupda vasisi olanlar için kendi baslarina evlenemezler.ancak aileleri izin verirse evlenebilirler

Kısacası psikra rahatsızlığı olupda vasisi varsa evlenemezler.

Üst Alt