Ya ben şunu anlamıyorum, kimse evlenmek zorunda değil ki. Evlilik şart değil, düşüneceğiniz son şey evlilik olmalı. Şu hasta evlense ne olur gibisinden konu açanlara anlam veremiyorum arkadaş. Ne olacağını görmek istiyorsan hayatını nasıl yaşadığına bakman yeterli. Yani bu hastalığın sende oluşuturduğu etkileri görmen, farkında olman yeterli. İşte bu, senin evlenip evlenmeme yönünden karar vermene yanıttır zaten.
"Evlenebilirse şartları nedir?" gibi bir soruyu da ilk defa gördüm. Şarta bağlı evlilik mi olur? Durumun neyse izah edersin. Zaten tanışmadan, uzun süre konuşmadan, birbirinizi tanımadan bir kişiyle evlenmek mantıklı değil. Demek istediğim birisi bir kız bulur, görüşmeye gidersin, birbirlerinin durumlarını kabul ederlerse kısa sürede evlenirler. Yani bu aşırı saçma ve ilkel. Hatta bu iki kişinin birbirine yapabileceği saygısızlıktır diye düşünüyorum.
Bir insan evliliğin sorumluluklarını kavrayabilecek tecrübeye, insan halinden anlayacak tecrübeye sahip değilse evlenmemeli. Sonradan çocuklar zorluk çekebiliyor. Sonradan keşke evlenmeseydim, bilmiyordum böyle olacağını gibi düşüncelerle ve anlayışsız tavırlar ile pismanlıklar ve ayrılıklar oluşuyor.
Kendi hayatınızı kolay, rahat bir şekilde idame ettiremiyorsanız evlenmeyi düşünmek bana doğru gelmiyor. Çünkü evlilik, zorlu hayatınıza daha da zorluk katabilir.