Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren vb. hastalığı olanlar evlenebilir mi?

Özellik ile şunu açıklamakta yarar vardır '' Psikoz bir akıl hatalığıdır '' Evlenme olanağı bulunmaz. MUTLAK BUTLAN.
Şizofreni bir akıl hastalığıdır.
Ne diyon sen ne masal anlatıyon ne akıl hastalığı arkadaşim yaşasin şizofreni biz şizoyuz herşey para paran varsa herşey olur kapitalizm var

@(Gölge), :LOL: Yürü be koçum ; kim tutar seni.

Bu arada ben 42 yaşındayım ve 2 defa evlilik yaptım. O yüzden psikozlar evlenemez diye bir durum & tespit varsa beni bağlamıyor

Son düzenleme:
Bazen 20'lerin başında evlenip şöyle 3 çocuk falan yapmak istiyorum, bazen de hiç evlenmek istemiyorum. Bakalım nolcak 🤣🤣🤣

Hep düşünmüşümdür evlenirsem çocuğum psikoz olur mu veya evlenirsem eşim psikoz olmamı sorun yapar mı onlarıda geçtim isteksizlik var bende henüz ilaçlara alışamadım onu alsam belki evlenir ı'm sonuçta bir hayat arkadaşına ihtiyaç var ama evlenip eve bakamayacak isem ne anlamı var evlenmenin o yüzden siz siz olun kendinizi taşıyacak kadar sorumluluk alın çevremde diyorlar evlen bir an önce evkur falan ama beyindeki hastalığı gören olmadığı için kimse anlamıyor durumu

Yakın bir akrabamın kızı. Çok güzel manken gibi bir kız Allah güzelliğine halel getirmesin. Güzellik, para, pul, şan, şöhret, makam mevki önemli değil, baht güzelliği ve iman olsun yeter. Zengin bir ailenin kızı. Güzel bir işi var. Altında Porche marka muhteşem bir araba var. Ailesi, yani akrabam, çok temiz, helal/haram hassasiyeti olan ahlaklı bir aile. Kız kapalı değil.

Damat tarafı da varlıklı sayılır. Babası fabrikatör.

İki sene önce evlendi. Haliylen düğüne gittik. Düğündeki damadın davranışlarını görünce gelinin akrabamız olan annesine “Bu damat biraz tuhaf, sıkıntılı birisi, haberin olsun” dedim. “Düğün günü böyle söylenir mi, Senin kadar patavatsız adam görmedim” diyerek hanım çok fena bozuk attı bana. Annesi bugün kahveye geldi ve “abi sen bir bakışta anladın da biz anlayamadık” dedi. Aslında gelinin babası damadın anasına bakarak çakmış durumu da bir şey dememiş, araya girmek istememiş. Neticede boşanmışlar bir ay önce. Evlenmeden bir gün önce damat denen it geline hasta olduğunu ve ilaç kullandığını söylemiş. Damada “it” diye hitap etmemin sebebi hasta olduğundan değil, nikâhtan 24 saat önce geline hasta olduğunu söylemesi. Hepimiz hasta olabiliriz, kimsenin rahatsızlığı ile dalga geçilmez ancak evlilik kutsal bir müessese, bir ömür geçirmeye karar verdiğin kişinin bunu makul bir süre öncesinden bilmesi gerek. Düşünme zamanı tanınmalı karşı tarafa. Kız bir gün önce hastalıktan haberdar olmasına rağmen damada sevgi ile yaklaştı ve nikâhı iptal etmedi, bir umut hep düzelmesini beklemiş. Ancak yürümedi, hastalık düzelmedi. Psikolojik sıkıntılar geçmedi. Kız mahkemede damadın hastalığına hiç değinmemiş, “açıklamak istemedi” diyor gelinin annesi, sadece geçimsizlik sebebi ile ayrılmışlar.

Doktora gitmişiler, doktor çocuğun hasta olmayacağının garantisi yok deyince çocuk da yapmadılar.

Kızı çok iyi tanıyorum, çok temiz ve çok narin, kibar, vicdanlı bir kız. Çok üzüldüm. Çocuğun hasta olmasına rağmen ona sevgi ile yaklaşmasına da hayran kaldım.
Kızın yerine kendimi koydum, nikâhtan bir gün önce böyle bir şeyi ben öğrenmiş olsaydım, o nikâhı iptal ederdim, evlenmezdim.

Bence bu olayda kabahat damat tarafında. Gelinin annesi geçimsizliğin ana nedeninin damadın ilaçlarını kullanmayı çoğu zaman aksatması ve bu nedenle sıkıntının seviyesinin artması olarak söyledi. Kıza ilaçları düzenli kullanacağına dair söz vermiş, yeminler etmiş ama kız “bitti” demiş ve ayrıldılar.

Bilmiyorum, bu hadiseyi psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlar belki çok daha iyi yorumlarlar.

NOT.Hastalığı tam olarak söylemedi kaynana veya söylemek istemedi.

Son düzenleme:
@alifatih1958, Bu konu çok hassas ve zor bir konu benim oğlum 27 yaşında Atipik Pisikoz hastası bazen bizde de evlilik konusu açılıyor herkes evladının bir yuva kurmasını ister ama pisikoz rahatsızlığı olan bir kişinin sorumluluğu ve stresi sağlıklı bir kişi için bile fazla olan evliliği yürütmesi istisnai durumlar dışında çok zor bizde onun için olmaz diyoruz çünkü bu iki taraflı bir mesele sıkıntı olması durumunda karşı tarafın hayatıda cehennem olabilir biz anne babayız sabrederiz ama karşı tarafa kendi isteği dışında bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.

Bazı aileler ve kişiler bu tür şeyleri gizliyorlar yanlış yapıyorlar evlilik güven üzerine kurulu ve oyuncak değil ha iki tarafta her şeyi biliyordur biz sabırla aşarız evlendikten sonrada rahatsız olunabilirdi denilip kabul edilirse tamam ama gizleyerek hele evlenince düzelir mantığı çok yanlış kız olsun erkek olsun.

Ayrıca ne yazık ki bu tür rahatsızlıklarda genetik taşınmada olabiliyor garanti olacak diye bir şey yok ama ihtimal artıyor.

Yani çok zor bir durum kimsenin ne olacağının garantisi yok hiç bir şeyi yokken evlendikten sonrada rahatsız olanabilir.

Burada kritik nokta hastanın ilaçlarını düzenli kullanıp kullanmadığı ve ilaçlardan tam fayda görüp görmediği iki tarafta razıysa neden olmasın ama çoook sabırlı olmalı iki tarafta zamanımızda öyle eş adayıda mucize gibi bir şey.

@kara duman,

Hocam, kız benim yeğenim yani kız kardeşimin kızı. O nedenle hem yeğenim, hem de aile hakkında rahatlıkla fikir yürütebildim. Yeğenim nikâhtan bir gün önce durumu öğrenince anası ile konuşmuş, kardeşim bugün ağlaya ağlaya anlattı, dinlerken içimiz parçalandı desem yalan olmayacak. “Kızım evlenecek olan sensin ben ne diyeyim şimdi sana? Davetiyelerin bastırılmış olması, düğün yerinin ayarlanmış olması, masraflar önemli değil, yapabilir misin yapamaz mısın düşün taşın bu son günde” demiş. Yeğenim de: “Çok iyi bir insan, hastalığını geç söylemekle hata etti ama hakikaten iyi niyetli bir insan, karınca dahi incitmez, evleneceğim, altından kalkarız evvelallah” diye cevap vermiş. Yani kız sevmiş çocuğu anladığım kadarı ile. Ama çocuk ilaçlarını ihmal edince iş yürümemiş.

Elbette her ana, her baba evladının mutlu olmasını ve mürüvvetini görmek ister dünya gözü ile ama ben bir yandan yeğenimin azmini takdir ederken, diğer yandan çocuğun hastalığını gizleyip son gün açıklamasını hoş bulmadım.

Durum zor elbette. Allah onlara şifa, yakınlarına da kolaylıklar versin. İnsanız, şu an belki sağlamız veya yarım yamalak sağlamız ancak sabah uykudan uyandığımızda ne olacağımızın garantisi var mı? Omurilik felçlileri derneğine gittiğimde öğrendim ki (gösterdiler) orada bulunan bir bayan hapşırma neticesinde omurilik felci olmuş. Kimin aklına gelir böyle bir şey?

Siz de ana baba olarak evladınızın mürüvvetini görmek istersiniz tabii ki, sizin için de zor bir durum. Ama bir evliliğe niyetlense evladınız veya siz evliliğe olur verseniz herhalde karşı tarafa bilgi verirsiniz, saklamazsınız. Allah sizlere de kolaylıklar ve evladınıza da şifa nasip buyursun inşallah.

Neyse hakikaten zor bir durum. Bence psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlar ellerine geçen fırsatları çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Benim bir memurum vardı, rahatsız idi. Ama çok zeki bir çocuk idi, üstelik oldukça da yakışıklı idi kerata. Biz onu arkadaşlarla beraber çok idare ettik, ayrıca sevdik de. Onun da kanı bize ısındı ama gel gör ki bir gün bir başka arkadaşına sebepsiz yere terbiyesizlik edince atıldı işten, fırsatı iyi kullanamadı.
Selametle

Bilader benimde yakınım bir OKB ile evlendi tabi bunu dört ay sonra anladı kız kardeşinden gelinin ama ne çare bir buçuk yıl katlandı geline ilaçta içmiyordu tedavide olmuyordu sonra boşandılar kazasız belasız bitti yakınım dedi tövbe evlenmem ne günlerdeyi kızın annesi babası sakladı hastalığını kızın ve unutmayalım eğer ilaç kullanılmazsa hastalara ancak bir kaç yıl karlanılır onlar kurtuldu peki eski insanlara ne diyorsunuz onları nice hastalarla evlendirdi ler de sorunlu geçti hep yaşamları ilaçta yoktu o zamanda ve bize miras kalan hastalıklar genellikle geçmiş atalarımızın akrabalarımızın hastalıkları

Şuan toplumun bir kısmı zaten hasta.. Tanı alanla almayan arkasında tek fark tanı almayan hastaneye gitmemiş. Şuan boşanma oranları ayyuka çıkmış. Hastalıkla boşanmayı yanyana koymanız hiç hoş değil. Psikiyatriye giden savcılar, doktorlar var . Canımız onlara emanet. Kimse demiyor bu doktor bu vsvs diye . İstisnalar olabilir. Genellemeyin lütfen.

Merhaba arkadaşlar süresiz atipik psikoz raporum var ve evlenmek istiyorum bu bir engel yaratır mı? birde süresiz raporumu yeniletebilirliyim ?

Geçmiş olsun hayırlısi olsun.erkek tarafı yada bayan tarafının aileleri itiraz etmediği sürece dileğiniz zaman evlenebilirsiniz herhangi bir mani yoktur

Şizofren ilaçları hadım etkisi yapar genelde (Örnek: Adnan Oktar: Her ne kadar kendisi sorun yok dese de (bkz: Adnan Oktar Cinsel Gücünü Anlatıyor Hakim Parmak Olayını Soruyor Kedicikler İtiraf Etmiş) kedicikleri itiraf etmişti sağlık sorunu var diye)...
Birde ruhsal olarak ve bedenen evlilik kaldırabilecek kapasitede olmazlar genelde şizofrenler; ama ilaçlar ile 3 yıldır stabilim kendimi iyi hissediyorum ataklarım tekrarlamıyor kontrol altında diyebiliyorsa şizofren hastası o zaman evlenebilir kendisini iyi kötü gününde yanında olacak birisi ile.

Üst Alt