Yakın bir akrabamın kızı. Çok güzel manken gibi bir kız Allah güzelliğine halel getirmesin. Güzellik, para, pul, şan, şöhret, makam mevki önemli değil, baht güzelliği ve iman olsun yeter. Zengin bir ailenin kızı. Güzel bir işi var. Altında Porche marka muhteşem bir araba var. Ailesi, yani akrabam, çok temiz, helal/haram hassasiyeti olan ahlaklı bir aile. Kız kapalı değil.
Damat tarafı da varlıklı sayılır. Babası fabrikatör.
İki sene önce evlendi. Haliylen düğüne gittik. Düğündeki damadın davranışlarını görünce gelinin akrabamız olan annesine “Bu damat biraz tuhaf, sıkıntılı birisi, haberin olsun” dedim. “Düğün günü böyle söylenir mi, Senin kadar patavatsız adam görmedim” diyerek hanım çok fena bozuk attı bana. Annesi bugün kahveye geldi ve “abi sen bir bakışta anladın da biz anlayamadık” dedi. Aslında gelinin babası damadın anasına bakarak çakmış durumu da bir şey dememiş, araya girmek istememiş. Neticede boşanmışlar bir ay önce. Evlenmeden bir gün önce damat denen it geline hasta olduğunu ve ilaç kullandığını söylemiş. Damada “it” diye hitap etmemin sebebi hasta olduğundan değil, nikâhtan 24 saat önce geline hasta olduğunu söylemesi. Hepimiz hasta olabiliriz, kimsenin rahatsızlığı ile dalga geçilmez ancak evlilik kutsal bir müessese, bir ömür geçirmeye karar verdiğin kişinin bunu makul bir süre öncesinden bilmesi gerek. Düşünme zamanı tanınmalı karşı tarafa. Kız bir gün önce hastalıktan haberdar olmasına rağmen damada sevgi ile yaklaştı ve nikâhı iptal etmedi, bir umut hep düzelmesini beklemiş. Ancak yürümedi, hastalık düzelmedi. Psikolojik sıkıntılar geçmedi. Kız mahkemede damadın hastalığına hiç değinmemiş, “açıklamak istemedi” diyor gelinin annesi, sadece geçimsizlik sebebi ile ayrılmışlar.
Doktora gitmişiler, doktor çocuğun hasta olmayacağının garantisi yok deyince çocuk da yapmadılar.
Kızı çok iyi tanıyorum, çok temiz ve çok narin, kibar, vicdanlı bir kız. Çok üzüldüm. Çocuğun hasta olmasına rağmen ona sevgi ile yaklaşmasına da hayran kaldım.
Kızın yerine kendimi koydum, nikâhtan bir gün önce böyle bir şeyi ben öğrenmiş olsaydım, o nikâhı iptal ederdim, evlenmezdim.
Bence bu olayda kabahat damat tarafında. Gelinin annesi geçimsizliğin ana nedeninin damadın ilaçlarını kullanmayı çoğu zaman aksatması ve bu nedenle sıkıntının seviyesinin artması olarak söyledi. Kıza ilaçları düzenli kullanacağına dair söz vermiş, yeminler etmiş ama kız “bitti” demiş ve ayrıldılar.
Bilmiyorum, bu hadiseyi psikolojik rahatsızlığı olan arkadaşlar belki çok daha iyi yorumlarlar.
NOT.Hastalığı tam olarak söylemedi kaynana veya söylemek istemedi.