Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Strese Bağlı Sık İdrara Çıkma sorunu..?

ayhancakir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle hastalığımın baş sebebi stres gibi gözüküyor yani bana söylenenlere göre.Mart ayında ygs sınavına giricem üniversite sınavı yani anlarsınız.Bunun birde lys si var neyse.

Soruna gelirsek tuvaletim çok sık geliyor yani küçük olan tualetim 5-10 dk, yada 1-2 saat aralıklarla ya da günde 8 defa gidilmesi gerekilen tualete ben 20 defa ya da daha fazla gidiyorum.

İlk gittiğim doktor 2 ay önceydi ultrason çekildi.Ve aynen şu şekilde yazıyordu raporda:

Bilateral böbrekler normal konum ve büyüklükte olup,konturları düzgündür.Parankim ekosu ve parankim kalınlıkları normal sınırlardadır.Taş,pelvikaliektazi,kist ya da kitle izlenmemiştir.Mesane volümü 280 cc olup postmiksiyonel rezidü idrar 87cc'dir.Taş ve kitle saptanmadı.Prostat normal konum ve boyutlarında olup,homojen izlenmektedir.Seminal veziküller normal görünümdedir.​

Ve bana bazı ilaçlar yazdı 3 adetti.Bu ilaçlar beni iyileştirmedi ama hastalığın başlangıcında çok kötü durumdaydım bu ilaçlar beni biraz rahatlattı.Rahatlama derken 5-10 dk aralığı 40dk ya da 1 saate çıkardık.

Ardından bu durumun beni çok sıkması nedeniyle araştırma yapmaya başladım kegel egzersizleri iyi geliyormuş. Egzersizlerde yapmama rağmen pek yararlı olmadı.
Bunun üzerine bir araştırma hastanesine gittim bulunduğum ilçede Tekirdağda.Doktorumun adı Doç.Dr.Cenk Murat YAZICI bana bir takım sorular sordu işte kaç kere tualete gidiyorsun vb. ama bana sorduğu bir soru aynen şöyleydi "gece uyurken hiç uyanıyormusun tualete gitmek için" cevabım hayırdı böyle bir şey olmuyordu yani ve doktor bey buradan strese bağlı olduğuna değindi.
Benden idrar kültür testi röntgen ve kan testi istedi onların sonuçlarını bekliyorum
ayrıca 2 ay önce gittiğim hastaneden aldığım ultrason sonuçlarınıda gösterdim tabiki.
Mesane volümü 280cc çok kötü bir değer değil dedi onu 360-400 e çıkarmalıyız falan dedi.

Bunun üzerine ben yine eve döner dönmez araştırma yaptım ve burayı bu siteyi buldum normal bir insanda mesane volümü 500-600 yazmıştı oturanboğa kullanıcı adlı bülent beydi galiba bunu görünce tabi korktum biraz çünkü benim mesane volümüm 280cc düşük olduğu düşündüm onun içinde çözüm arıyorum tabi yani ameliyat dışında tabi.

Yazıcak daha başka bişey bulamıyorum teşekkürler şimdiden.
Yaşım 18 Boy 173cm Kilo:65 Bunlarıda yazdım lazım olur belki diye çünkü kilonunda pelvik taban kaslarına zarar mı ne veriyodu öyle şeyler okumuştum o yüzden yazdım.

ayhancakir

Gece sık idrara çıkma olmadığına göre bence de psikolojik bir durum olması ihtimali çok yüksek.

Bir de yatar pozisyonda olduğunda uyank da olsan sıkışıyor musun?

Sık idrara çıktığın için mesane kapasiten biraz küçülebilir. Ama dert değil. Zamanla bu sorununu aştıkça kapasite de artacaktır. 400-600 cc gayet sağlıklıdır.

@OturanBoğa
Hocam yatar pozisyonda ve oturduğumda durum daha iyi. Psikolojik mi bilmiyorum ama ayağa kalkınca ve hareket halinde daha çok geliyor ayrıca başıma bu gelenlerden sonra dışarı çıkmaya korkar oldum. Neyseki okulum yakın 20-25 dakikada ulaşıyorum.Ama dışarıda olmanın verdiği gerilim ve dolmuşta acaba tualetim gelicek mi vb. soruları sürekli kafamı kurcalar oldu.
Soğuk havanın getiriside var şuan.Ayrıca ayaklarım ne yapsam ne etsem çok üşür öylede zayıf bir noktam var.Yani hocam bunların tümü bana savaş açmış durumda ben nasıl toplayacağım psikolojimi ?
Mart ayındada sınavım var.Zamanla bu hastalığım geçse bile gelecekte üzerimde psikolojik bir etki bırakacağından eminim ileride uzun yola falan çıkamam yani çünkü dolmuşta başıma bir olay gelmişti çok sıkışmıştım inmek zorundaydım hemen iner inmez karşıdaki lokantaya atladım zor kurtarmıştım kendimi o günden sonra etkilendim tabi.

bende de aynı sorun vardı geçirdiğim kaza sonrası başlamıştı dr gittim muayeleneler hep normal çıktı psikiyatrik tedavilerim başlayınca zamnala normale girmeye başladı iş yerinde bile rahatsız oluyordum iki de bir lavoboya gitmek zorunda kalıyordum birde çok su içmediğim halde nasıl bu kadar çık idrara giderdim şaşıyorsum su içmeyi biraz daha arttırdım tuv. gidince tamamen ıkın idrarını boşaltmaya çalış ve bir psikiolohjik yardım al beyninde bu porblerm olduğu sürece bir iki damla idrar bile insana çok gibi geliyor

@hilal72
Sorununuz ne kadar bir sürede geçti ya da devam ediyor mu ? Yoksa aldığınız psikiyatrik tedaviler mi tamamıyla sorunun çözülmesine yardımcı oldu ? Bu sorununuzun geçtiğini nasıl anladınız bir etkisi falan kalmadı mı ? Ayrıca bir ilaç falan kullandınız mı ? Bu sorununuz üzerine psikiyatrik tedavi uzmanı nasıl yaklaştı sorununuza yani anladığım kadarıyla sizi iyileştiren bu tedaviler olmuş lütfen paylaşabilirseniz çok sevinirim çünkü bu sorun benim şuan yaşama sevincimi alt üst etmiş durumda.

ayhancakir

psikiyatri doktorumun verdiği ilaçları kullanmaya başladım bunun yanında işe başladım 6 ay kadar sürdü 6.ayın sonunda şikayetlerim gün gittikçe azalmaya başladı ilaçların etki ise kafama takmamaya başladım beyin düşünmeyince idrarda sık gelmiyor ama beyninde dışarı çıktığımda ne yapacağım en dişi ile çıktığında mutlaka bir damla idrar bile sanki günlerce idrarını tutuyormuşsıun gibi geliyor benim korkularımda vardı sinirlilik öfke falan bunlar şu anda aşağıya indi birincisi ilaçlar devamlı ve düzenli kullanmak ikincisi kendini işe vermek üçüncüsü hayata olumlu bakmak sorunun geçtiğini zaten kendi halinden anlamaya başlıyorsun mühim olan aklını o sorunundan uzaklaşitırmak uzaklaştırmayı başarırsan zaten vücudun kendini toparlamaya başlıyor

İyi akşamlar
Arkadaşlar bu sorunumdan dolayı araştırma hastanesine gitmiştim.Testlerden sonra sonuçlar için gittim tekrar.Doktor bey bana ilaç yazdı vesicare 5mg.
Neyse asıl sorun şu ki mart ayında gireceğim ygs sınavı için sağlık raporu istedim doktor beyden sınavda tuvalete gitmek yasak olduğundan ama doktor bey sağlık raporu vermedi ve burası araştırma biz rapor vermiyoruz dedi.

Ne yapmam gerek yani böyle bir cevapla karşılaşacağımı tahmin bile etmemiştim.Sağlık raporu almam lazım yani.Hani hastalığım psikolojik ya o yüzden mi rapor vermiyorlar yoksa gerçekten araştırma hastaneleri rapor vermiyor mu?.Ne yaparım ben sınavda rapor alamazsam :(

Araştırma hastaneleri rapor vermiyor normal gittiğiniz doktordan yada devlet hastanesinden bununla ilgili bir rapor alın yada araştırma hastanesindeki doktordan bir yazı alın probleminizle ilgili

Çok benzer bir sorun yaşaadım. Sürekli tuvaletim geliyor gibi hissediyordum. Dra gittim psikolojik dedi. Özellikle yerimden zorlanarak kalkıp uygun lavabo bulamadığımda stres tavan yapıyorsdu. 13 saat amerikaya ucarken ne yapacağımı düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyordum. Şu anda bu kadar çok hissetmiyorum o duyguyu tamamen psikolojik, eğer çok rahatsız edecekse hasta bezlerinden kullanın derim. Bu psikolojiyle sınavda da başarılı olamazsınız kafanız dağılır. Kendinizi mutlaka rahat ettirmelisiniz rapor da alsanız rahat edemezsiniz böyle..Zaten psikolojik diyorlarsa vermeye de bilirler...

kasap_sadik
4 aydır bu sorunla yaşıyorum ne kadar alışsam da artık böyle bir sorunum olsun istemiyorum çünkü işkencenin ta kendisi bu sorun.Sınav konusunda da hasta bezi kullanacağım.Asıl sorun zaten sınavda tuvaletimin gelip gelmemesi değil hasta bezi olmasa bile altıma salarım orada hayati bir sınavdan geçiyor olacağım altıma yapsam ne kaybederim hiç bir şey.Benim isteğim iyileşmek yönünde.Tuvaletimi yapıyorum yarım saat sonra gelmeye başlıyor yani dolduğunu hissediyorum ama ne çok sıkışıyorum ne de rahat hissedebiliyorum yarım saatten sonra tutabildiğim kadar tutmaya çalışıyorum tuvaletimi 1-2 saat daha affedersiniz ama sanki ucunda duruyor gibi bıraksam gidecek sanki ama bırakmıyorum ama bunu yaparken neler neler çekiyor insan.Ayrıca çok açık farkettiğim bir şey var otururken daha rahat tutuluyor ve kontrol ediliyor hareket halinde yürürken dolmuşta sallantı falan bunlar tutulmasını engelleyen şeyler bunlara da alışmam lazım ama çok zor tuvaletim geliyor işte engel olamıyorum.Ayrıca benimle yaşadığınız bu süreci paylaşırsanız sevinirim iyileşmek adına neler yaptınız ?

Açıkcası ben doktora gittiğimde tuvaletimi yaptım. Ultrasonda baktılar tuvaletimi yapabildiğimi ve aslında çok çok az birşey sadece kaldığını gördüler. Yani aslında tuvaletim yoktu, ama ben tuvalete heryerde çıkamadığım için..(özellikle ıslak zeminlerde sıkıntı yaşıyorum ve çalıştığım yerde tuvalette 2 kez kötü şekilde düştüğüm için) psikolojik olarak tuvalete gitme korkusu yaratmıştım kendime. He tuvaletim var gibi hissediyordum, hemen gittiğimde yapabiliyor muydum, evet yapıyordum bu asla kendimi rahatsız edecek kadar çok bir miktar olmuyordu. Doktor bana psikolojik dedikten sonra korkumu yenerek tuvaletim geldikçe gitmeye başladım. Ama fazla tuvaletim olmadığı için de bir süre sonra tuvaletim geliyor gibi hissetsem de, kendi kendime bunun sadece düşünce oldugunu gitmesem de hiç zorluk olmayacağını telkin etmeye başladım. Ben yürüyemediğim için dolmuşa falan binmiyorum, sürekli arabayla seyahat ediyorum. Arabaya idrar kabı aldım kendimi rahatsız hissedince musait yerlerde ya tuvalete gittim ya da bir şekilde ihtiyacımı giderdim ama sonunda gerçekten tuvaletim olmadan öyle hissetmemeye başladım. Beyin bunu kabul ediyor sonunda. Ama en ciddi iş toplantılarının ortasında, sınavlarda bu şekilde rahatsız olmak nedir çok iyi biliyorum. Benim için bu süreç bir yıldan fazla sürdü. Bunun en büyük sebebinin ıslak zeminli tuvaletlerde 2 3 kez düşmüş olmam olduğunu düşünsem de tamamen kendi kendine yenebiliyor insan. Ama başına gelmeyen birisinin anlamayacağı kadar can sıkıcı kesinlikle...

Bu durum ilk ortaya çıktığında stres yüzünden olabileceği hiç aklıma gelmemişti.Bu durumdan dolayı gittiğim ilk doktor idrar testi yaptırdı ve vesicare 10 mg vermişti.1 ay kullandım pek bir etkisi olmamıştı.Bu durumdan korkmuştum.İlacın iyi geliceğini düşünmüştüm.

Ardından özel bir hastaneye gittim doktorun bir makinesi vardı. Böbreklerime bakmıştı sağlıklıymış böbreklerim.Sonra ultrason çekildi.Ve oradaki doktorda ilaç verdi bunlar:purinol,ürispas 200 mg ve vesifixti.Vesifixin kaç mg olduğunu hatırlamıyorum.Bu ilaçlarında pek bir yararı olmadı.Yine ilk kullandığım ilaç gibi bu ilaçlarında iyi geleceğini düşünmüştüm.Bu seferde iyi gelmeyince daha çok korktum.

Ardından büyük bir umutla araştırma hastanesine gittim.Onca test yapıldı.İdrar testi.İdrar kültürü.Kan testi.Röntgende çekildi.Hiçbir kötü sonuç çıkmadı testlerden.Araştırmadaki doçent doktor tek bir ilaç yazdı.Vesicare 5 mg idi bu.Tabi ilacı görünce yüzüm düştü çünkü aynı ilacın 10 mgliğini kullanmışım ve bir yararı olmamış.Bende ilacı verdiğinden beri kullanmadım.Çünkü bana her gün kullanıcaksın diye bir şey söylemedi.Sana bir ilaç yazıcam bu ilacı ihtiyacın olduğu zaman kullanıcaksın şeklinde söyledi.Hani otübüsle uzun mesafe bir yere gideceksem gibisindende örnek verdi.Ben bu ilacın 10 mgliğinin zaten bana iyi gelmediğini biliyorum.Bir umutla deniyim dedim sonuçta bu 5 mg farklıdır diye düşündüm.İki gecedir ilacı tok karnına içiyorum.

Bu sefer daha çok idrara çıkar oldum.Öncelikle şunu sormak istiyorum sizlere.Bu ilaçların bir etkisinin olmaması anormal bir şey mi ? Neden bana iyi gelmiyorlar ?.Çünkü içinde bulunduğum durum tam bir işkence.Hasta olmadan önce çişimi yaptığımda çişim gelene kadar genital bölgemi hissetmezdim.Çişim geldiğinde hissederdim.Şimdi ise çişimi yaptıktan sonrada genital bölgemi hissediyorum sanki çişim varmış gibi.Eylül 2015 den beri sürekli genital bölgemi hissediyorum ve bu işkenceyle yaşamaktan sıkıldım.

Aynı sorunu abim daha önce yaşamış psikolojik olarak.Bana dediğine göre anksiyeteden dolayı olmuş onada.Evet bu sene gireceğim iki tane hayati sınavım var bu sınavın ilki martın 13ünde stres yapıyorum bunu kabul ediyorum.Ama en çok endişelendiğim korktuğum konu iyileşemeyecek olmamı düşünmem.Bunun en büyük sebepleride ilaçların iyi gelmemesi.Evet sorunum çok açık olarak psikolojik olarak gözüküyor ama şunuda belirtmek isterim penisim sertleştiğinde veya mastürbasyon yaparken çişim varmış hissi kayboluyor.Buda bana psikolojik değilde başka bir şey olduğunu düşündürmüyor değil yani.Aylardır bununla yaşıyorum artık bana iyi gelicek bir ilaç bulmam lazım.Çok çaresizim.Sosyal hayatımdan uzaklaşmak zorunda kaldım.Evden çıkmaya korkar oldum.Okulda her tenefüs tuvalete gittiğim için alay konusu oldum.Bana şuan tek iyi hissetiren şey bir ders boyunca yani 40 dk boyunca derste durabilmem.Hastalığın başında dersin ortasında çıkmak zorunda kalıyordum.Bana hangi ilaç iyi gelir? Ben iyileşebilcekmiyim ? Lütfen benimle her şeyinizi paylaşın.

Son düzenleme:
Bu idralik mesleleri bende zamanında çok yaşadım.Öncelikle kabız kalmıyacaksın, oturarak idrar yapmak mesaneyi daha cok boşaltır.Sitres idrarı çoğaltmaz ,idrar gelme hıssı yaratır fakat wc ye gittiğinde yarım çay bardağı zor yaparsın.Ha ben normal idrar yapıyorum dersen o zaman suyu çok içiyorsun.İlaç kullanmayı bırak gerekse psikolojiyle gerek mesane ile ilgili .Cok zorda kalırsan perzarvatif sonda tak kaçırma olacakmımhem ona bakarsın o sıkıntıdanda kurtulursun.Benim dediğim sistem en az 4 saat wc ye cıkmazsın.Ben bir zamanlar 125 c.c. sıkışıyordum, senin gibi hiç sorunlar yaşamadım.

@faruk34
Faruk Bey prezervatif sondayı biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim.Ne işe yarar.Neden kullanılır.Ne kadar süreyle kullanılmalıdır.Nasıl takılır vb.Anladığım kadarıyla bu sonda bir köprü görevinde.
http://galeri8.uludagsozluk.com/484/sonda-takmak_900559.jpg bu fotoğraftaki gibi değil mi ?
Onun dışında tak dedikleri olayı biliyorum araştırmıştım ama tam anlayamadım işlevini anladığım tak sayesinde mesane genişletiliyor.Tak ıda açıklarsanız çok sevinirim.Ayrıca son dediğinizide anlamadım 125 cc sıkışıyordum.Bu 125 cc mesane volümünüz değil dimi ? 125cc sıkıştığınız değer.Sağlıklı insanlar mesane volümlerine yakın bir değerde sıkışmıyor mu? Hatta mesane volümünü geçtiği zaman doğal olarak çiş kaçırılmıyor mu? Lütfen cevaplarınızı bekliyorum bilgileriniz çok değerli teşekkür ederim.
Bu arada çayı kahveyi bıraktım yani asitli içecekleri suyuda inanın içmekten korkuyorum tuvaletim gelicek diye.Okulum sabah 8de başlıyor 4 te bitiyor bu süre zarfı içinde hiç su içmiyorum.

faruk34
Bana birazda bu idralik meseleleri nasıl çözdüğünüzden bahseder misiniz? Yani bu bir süreç di mi?En çok kaygılandığım konu bu şekilde kalmam iyileşebileceğime inanmam lazım.Bunun için her şeyi yapmaya hazırım.Net bi soru sorucam bu sonda sizi bu sorunlardan kurtardı mı ?

sonda kaygılarını yok edecek normal zamanda cıkartırsın sondayı, sınavda bez kullanacagım dıyorsunya, belkide takılı duracak orda kaçırma olmayacak.Bu sondanın tedavi özelliği yok zaten.kaçağı engellemek mantık.

faruk34 sonda çok güzel bir şey ama alışmak istemiyorum.Üstelik sondayla beni sınava sokucaklarınıda sanmıyorum.Güvenlik önlemleri vesaire.O yüzden hasta beziyle gireceğim.Benim isteğim tedavi yönünde çünkü ben yeri geliyor 3-4 saat hatta daha uzun süre tuvaletimi yapmadan durabiliyorum.Ama bu tuvaletimi yaptıktan sonra geçirdiğim 3-4 saat içinde hiç rahat olamıyorum sürekli aynı his varmış gibi.Beni rahatsız eden bu işte.Ne kadar bu tuvaletim var düşüncesini aklımdan atmaya çalışsamda beni alttan alttan uyarıyor burdayım diyor.Şunu söylebilirim inanki psikolojik bir şey olsa anlarım.Psikolojik sorunlarım en fazla bu olayın gerçekleşmesini arttırıyordur.Olay ama şu sanki penisimde bir şey var gibi böyle sanki çişim mesanemde depolanmaya başlamıyorda direk idrar yolundan depolanmaya başlıyor gibi.Yanma acı falanda olmuyor işerken.Hala hastalığımla ilgili net bir şey yok çok kötü bir durum.

tamamen takıntı ve prsikolojik durumunuz aklınızdan çıkaramıyorsunuz çıkartamadığınız içinde devamlı vücudunuzu uyarıyorsunuz psikolojik muayeneyi kabul etmeniz gerekir

hilal72
Onun için sınavlarımın bitmesini bekleyeceğim.Çünkü psikolojik olarak sınavlardan sonra rahatlayacağımı biliyorum.Üstümden büyük yük kalkıcak.Eğer sorun hala devam ederse son çare psikolojik yardım alıcam.Ama tuvaletimi yaptıktan hemen sonra varmış gibi hissetmem hatta kimi zamanlar acıya benzer şeyler hissetmem idrar yolunda bir enfeksiyonun olduğunun bir belirtisi değil midir ?

Kronik sistit olabilir.doktor tahlilleri yapmadimi.

faruk34
Tahlillerde hiçbir şey çıkmadı.Kan tahlili,idrar tahlili ve idrar kültürü testi yapıldı.

bevliyeye çıktınmı böbrekler falan mesane hepsine bakıldımı eğerki devamlı boğazların şişiyorsa bedemciklerin şişiyorsa yada bademciklerin ameliyatı olup aldırdı isende bu gibi yanmalar olur oğlumdan biliyorum birde hacematı dene işinin ehli bulunduğun yerde hacemat yapan biri varsa yaptır onunda baya faydası var

hilal72
bevliye dediğiniz şey üroloji ile aynı şey oluyorsa tabiki çıktım.Böbreklerde sorun yok dendi.Ultrason çekildi mesaneme bakıldı.Genital bölgeye röntgen çekildi ya da mesane bölgesine.Ya da ikiside genital bölge olarak geçiyor tam bilmiyorum.

Bende de ilk defa uzun yolculuklu otobüsle seyahatımda oldu. Her dilenme tesisinde ini tuvalete gidiyordum. Sanki idrar torbası tam dolmuş gibi oluyordu fakat tuvalette gittiğimde birkaç damla yapabiliyordum. Tamamen piskolojik...
Ayrıca kalınbağırsağı da etkiliyor.

Tam anlamıyla iyileşemedim ama bu hastalıkla 3.yılım ama size şunu söyleyebilirim eğer ayaklarım üşüyorsa bu durumla çok daha sık karşılaşıyorum.Benim ayaklarım üşüyor mesela bu durum için napıyorum sürekli aktif oluyorum ayaklarımın üşümesine sebep vermiyorum spora gidiyorum sürekli yürüyorum ya da koşuyorum ve bol bol su içiyorum.Spordayken 1-2 saat içinde 1.5 litre su içiyorum ve spordan sonra tuvalete gidiyorum ve inanın bana idrarım hiç su içmediğim zaman ayaklarımın soğuk olduğu andan daha az oluyor.

Eğer idrarınız beyaz şefaf bir renkte ise bu demek oluyor ki ayaklarınız üşümüş ve tuvalete sık çıkıcaksınız demektir.Eğer sarıysa ve yine de sizi çok sık tuvalete çıkartıyorsa problemin psikolojik olma ihtimali var.Çevremdekilerde bana psikolojik olduğunu söylüyor şuan Tekirdağ araştırma hastanesinde tedavi görüyorum fiziksel bir sorunum olmadığından emin olmak için.

Dipnot:Ayaklarımın üşüme nedeni bacaklarımda varis var ve bacaklarımdaki damarlar biraz dar kan az gidiyor ya da zor ulaşıyor olmalı ki ayaklarım üşüyor.

Ayhan kardeş nasıl bir şeyki tam düzelemedin bu psikolojiktir ancak 7 24 olmuyorsa sıkıntı yok bana özelden ulaşırmısın veya facebook adresi falan verir misin niye geçmedi diyorsun seninle konuşmak isterim

Ayhan seninle nasıl iletişime geçebilirim belki aynı sorunu yaşıyorum belki benzer kardeşim ancak konuşmak isterim senle tecrübelisindir bu konuda

Ayhan bir şekilde senle iletişime geçelim kardeşim hem senin için hemde benim için faydalı olacaktır

Merhabalar bende sık idrara çıkma sorunu yaşıyorum ama psikolojik mi yoksa biyolojik mi benim sorunum bir türlü anlamadım.Universite 1. sınıf öğrencisiyim benim sorunum geçen sene mezuna kalmıştım ve sınıfta ders işlerken birden oldu ilk ayaklarım üşüdüm zannettim ama idrar yaptıktan sonra bir türlü tam rahatlayamadım

sonra doktora gittim ultrasyon , kan-idrar tahlili ,idrar tazyik testi vs yaptırdım doktor biyolojik hiçbirşeyin yok dedi ve aams tanısı koydu 2 kutu 4 mg destritosol ( yanlış yazmış olabilirim) kullandım biraz geçtı.ama benim sorunum şu okulda derste hep idrarım gelecek mi kaygısı var evde rahatken pek bir sorun yok ama eski halim gibi deil hiçbir zaman olmatacak mıyım? Bu rahatsızlığın kesin bir tedavisi yok mu ?

Hudavendigar
Benim de yapılan bütün testlere göre psikolojik olduğunu anladık ve artık bunu ben de kabul ettim biyolojik olduğunu düşünüyordum.Evet bu durum 3-4 yıl önce bana da birden olmuştu ve o günden sonra her şey farklı gelişti.Aşırı aktifi mesane teşhisi konulup ben de bir kaç ilaç kullanmıştım fakat bende hiçbir etkisi olmamıştı.Eskisi gibi olmayacak belki ama o eskisi gibi dediğimiz duruma kendini getirmen tekrar o pozisyona yaklaştırman mümkün.Ben 3 4 yıldır bu problemle yaşadığım için üzerine çok gittim o kadar çözmek istiyosun ki bu problemi bi saatten sonra çünkü öldürmüyor süründürüyor.Araştırma hastanesinde senin girmediğin testlere de girdim ürodinami yapıldı her şey temiz çıktı.Doktorlar psikolojik olduğunu düşündüler ve beni antidepresan bi ilaca başlattılar adı laroxyl şuan onu kullanıyorum.İlacın etkisini görüyor muyum ? evet biraz işe yarıyor bana yıllar sonra umut oldu.Sana tavsiyem benim yaptığım hataları yapma kendini eve kapatma umutsuzluğa kapılma aktif olman gerek sürekli bir uğraş peşinde koşman gerek mümkün olduğunca oturma yatma sürekli hareket hareket yürüyüş koşu.Ya bir gün gelicek kendiliğinden geçicek kafanın içinde çok büyütmüyorsan ama büyütüyorsan kafanın içinde üzerine gitmen gerek.Detayları bilgileri ben yine sana anlatacağım her şeyi sorabilirsin.

Üst Alt