Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanseriyim. 2 yıl süreli %40 raporum ne zaman süresiz olur?

Merhabalar,

Bende testis kanseriydim, ilk 2 yıl %82 - sonrası 3 yıl için %64 oran aldım.

Raporuk 2027 de doluyor, yenilemem gerektiğinde eski yönetmeliğe göre 5 yıl sonrası hastalık bitmiş gözüktüğü için onloloji sabit 40 veriyordu.

2025 ile birlikte oranlar değiştiği için artık onkoloji 20 veriliyormuş böyle bir durum var mı? Youtube da video izlediğimde öyle dediler.
Şuan engelli kadrosunda çalışıyorum bu hakkımı kaybedersem işimden olacağım.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim.

@tesla77,

1.ci engelli hakkınız yanmaz işiniz devam edersiniz normalde güncel olan onkolojide remisyonda takipteki durumda 40 veriliyor ama burda kanser türlerine göre bir fark olmaması lazım. O youtube bilgisi hatalı sanırım

@Denizcan78,

Merhabalar,

Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim, aslında videoda denilen 2025 yılı için engelli oranlarından bahsederken, kanseri atlatmış ve 5 yılı geçmiş kişilere oranın artık %20 verileceği söyleniyor.

Benimde rapor yenilemem seneye olduğu için tedirgin oldum.
Acaba 20 ye düşer miyim diye.

Videonun linkini ekliyorum

@tesla77,
Evre 1 yada 2 kanser hastası iseniz ve bu hastalık tedaviler (ameliyat, kemoterapi, radyoterapi gibi) sonrası şifa ile sonuçlandıysa, diğer bir ifadeyle kanser kitlesi / tümör tamamen ortadan kaybolduysa 5.yıla kadar; Evre 1 yada 2 kanser hastalığı için %60 maluliyet/engellik oranı alabilirsiniz. 5.yıldan sonra bu oran %40` a düşmektedir

@Denizcan78,
@BnymnYldz,
Bende bunu arıyordum ok arkadaşa net cevap olmuş oldu aynı engel olarını çalışma gücü kaybında remisyonda sıfır olarak kabul ediliyor bilginiz olsun

Merhabalar,

Deniz Bey ve Bünyamin Bey, desteğiniz in çok teşekkür ederim. Bir daha sahte videolara inanmayacağım.

@Deniz Bey, yukarıda demek istediğinizi anlayamadım kusura bakmayın, hangi durumda oran 0 sıfıra iniyor acaba?

Bende testis kanseriydim kemoterapi gördüm metastaz vardı. 2020 yılı ilk raporumu aldım 2 yıl %68 di. Emekli oldum 2022 yılında yeniledim %64 verdiler 3 yıllık. Şimdi tekrar sgk dan aradılar süre yaklaştığı için kontrole haftaya bakalım gidicem. İnşallah sıkıntısız atlatırız da şu stresten kurtuluruz.

@tesla77,

Yanlış Bilgi vermişler : Biten kanser %20 değil %40 alır. %40 ın altına düşmez. Kaynak: Yönetmelik Onkoloji sayfası madde 2 (Yönetmelik pdf inde sayfa 86/172)
2019 öncesi yönetmelikte %20 idi

@tesla77,

Engelli raporı değil emekli olmak isyeğinizde süresiz yüzde 40 engelli raporunu emekli olmak istediğinizde çalışma gücü kaybı yok diyor o yüzden sıfır dedim

Rapor çıktı arkadaşlar hangi akla hizmet bilmiyorum ama 5 yıl süreli verdiler bu sefer. %40 onkoloji %10 üroloji %10 Dahiliye. :sneaky: haftaya sgk ya götürür veririm bakalım raporu.

@kartalisa,

Süresiz olması gerekmiyor muydu sonuçta 5 yıl geçmiş neden 5 yıllık süreli rapor verdiler ki

@Fenerli03,

Bende anlamadım acaba Dahiliye nin verdiği oran yüzünden mi diye düşünüyorum. Tiroid ilacı içiyorum onun için hipertiroidi teşhisi koydu doktor. Geçebilecek iyileşebilecek bişey diye mi acaba süreli verdiler anlamadım.

@kartalisa,
Dahiliyenin oranı etki etmemesi lazım Sonuçta testis kanseri değil misin onkoloji hastası olarak 5 yıldan sonra süresiz olması gerekiyor

Üst Alt