Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ürodinami Testi yaptıran var mı? Tecrübelerinizi yazar mısınız?

Ben her yıl ürodinami yaptıran birisi olarak yapılan olumsuz yorumları hayretle okudum. Sadece yatıyorsunuz ve yetkili uzmanlar gerekeni yapıyorlar. Sadece sıkılıyorsunuz o kadar.Ben bu işlemi istanbul fizik tedvai merkezinde yaptırıyorum. Sanırım her yerde de ayni işlemler yapılıyor.

al benden de o kadar, sen yatıyorsun ve gerekli olanlar yapılıyor..
ben OF"liyim tek sorun urodinamiden sonra kaçak artıyor o da mesaneye daimi sondayla giriş yaptıkları ve o şekilde bi muddet zaman gectiği için..

levent 54 arkadasım en son 2 yıl once ürodinami yaptım 2 yıl onceki olurmuki birde 2 yıl once ankarada yaptım şuan da urfadayım gaziantepte yapacam kısmet olursa işala sorun cıkmazda sorunsuz bu ürodinamiyi hallederim.

Sayın nova ben of lu değilim ben hissediyorum yani yaptıklarını o yüzden bana dediğin kadar kolay olmuyor o işlem anlatabildim umarım.

anlıyorum :( allah yardımcın olsun dostum o zaman.. ama saglık herseyden onemli ne gerekiyorsa kaçınma derim genede.. ben kaç sene evvel endoskopi yaptırmak zorunda kalmıstım, insanın agzından midesine kadar bahce hortumu sokuyolar :) birde ne kadar acıtsada hissetmek guzel be kardeşim.. darısı başımıza :) acil şifalar..

Cok saol tabiki sağlık için herşeye katlanıyorum.Sanada iyi dileklerimi yolluyorum acil şifalar diliyorum...

Dün ürodinami testi yaptırdım. Maalesef reflü çıktı, böbrek yoluna doğru kaçak var :( ve iyi ki testi yaptırmışım çünkü henüz böbreğe ulaşmamış. BUndan böyle mecburen sondaya geçeceğim, ilk 1 ay daimi sonda daha sonra ise 4 saatte 1 TAK.
Test dün yapıldı ama idrarla kanama oluyor hala, bu normal mi acaba? Şu an daimi sonda takılı, ben idrardaki kanamaları dün zorlamış olmalarına bağlıyorum ama yine de bilemiyorum. Doktora başvurmalı mıyım?

Ürodinami testi sonrası veya daimi sonda takıldığında idrarında kan gelen var mı?

Birkaç gün küçük kanamalar olabilir. Normaldir. Azalara iki günde geçecektir...

Bol su içerek kanamadan kaynaklı enfeksiyon üremesinin önüne geçebilirsiniz.

Ben yaptırdım kanama filan olmadı .Sadece çıkartırken ve takarken acı oluyor. Enfeksiyon olmaması içinde bir sıvı kullanıyolar. .

Arkadaşlar mesane boynu darlığı teşhisinden sonra doktorum bide ürodinami istedi.Kullanılan makinanın yeni yada eski olması bişey farkettirirmi? daha yeni yurt dışından gelmiş cihaz.Ayrıca merak ettiğim bir kaç husus var.
İşlem bittikten sonra normal işememe devam edebilecekmiyim sonda vs bişey kalmıycak degılmı?
Doktorum sadece hangı kas ve kas grubumu ne kadar kastıgımda ne kadar işeyebiliyorum ve tutabiliyorum onu öğrenmemiz için yapıcaz dedi dogrumudur
Bu testi bir kere yaptırmak yeterlimidir?Birden fazla yaptırırsam ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim
Son olarak 3 kere sistoskopiye girdim ama bu kadar korkmadım:) her işlemden sonra daha teferruatlı bir işlem karşıma çıkıyor

Sistoskopi ile ürodinami arasında yöntem olarak çok büyük bir fark yok. İkisi de penisten içeri girip kamera ile görüntülemedir. Ürodinami videolu ise daha iyi sonuç verir. Son teknoloji olması daha iyidir heralde.

Doktorlar bazen peryodik ürodinami istese de, çoğu zaman aslında buna gerek olmaz.

Ürodinami sonrasında sonda takılmaz. İlk birkaç saat işerken bi yanma vs. olabilir ama o da birkaç gün içinde azalarak yok olur gider.

Ürodinami -gerekliyse- önemli bir tetkiktir. İnşallah durumna dair önemli bilgiler verir ve tedavine katkısı olur.

ÜRODİNAMİ YAPANLAR?
ürodinami yapacamda ürolojiden randevu alıp gittiğimiz zaman hemen ürodinami yapılıyormu yoksa ameliyat sırası alır gibi randevumu veriliyor,ne kadar sürede ürodinami işlemi biter.

Randevu alacağım hastane istanbul 70. Yıl ftr
veya tavsiye edebileceğiniz biran önce ürodinami yapacağım bi hastane varmı?
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Test hemen yapılmıyor üniversite hastanesine gidersen asistan yapar bir ay kadar randevu veriyorlar. Test sondanin biraz daha incesini kamustan sokup sıvı veriyorlar. Mesanen doluncaya kadar veriyorlar . Mesanen doldumu test bitiyor verdikleri sıvı miktarına bakıyorlar. Bu kadar. Test yaptırmaya gittiğinde enfeksiyon ve kana olmasın yeter.

Sonuç olarak herhanği bir ameliyat oldunuzmu?Ben mesane boynu yüksekliğinden ameliyat oldum.

Ürodinami

Herkese merhaba;Ürodinami yaptıranlar deneyimlerini paylaşabilirlermi?

Ben yaptım omurilik dogustannuzundu.sinirleri tahrip etmis ve ben idrar gata tutamamya basladim cok da ilerledi sonra da ameliyt oldum omuriligim kısaltildi.dogum yapar gibi sandalyeye oturuyorsun iki incecik hortumu ön ve arkadan takiyorlar mesaneye kadar iceri itiyor ve cesmeyi acip su dolduruyor komut veriyor öksür tut yapma...sonra da yap öksür..gibi cihaz senin sinirlerini ölcuyor kas aktif mi diye o sonuca gore de beni ameliyt ettiler baya fazla tahrip cikti bende

Merhabalar soru sorulalı yıllar olmuş fakat konuyu araştırıp yolu buraya düşen arkadaşlar için deneyimimi paylaşmak istiyorum. Ben 2017 de yaptırdım beyin cerrahinin ürolojiye yönlendirmesiyle, mesanenin ne kadar sıvı alabildiği ne kadarını boşaltabildiği kasların kasılıp kasılamadığını anlamak teşhis koymak için yapılan bir işlem mesanenize katater yardımıyla vücut sıcaklığına uygun bir sıvı veriliyor bu sıvı verilirken size hissedip hissetmediğinizi soruyorlar mesela şuan ki sıkışıklıkta bir otobüste olsan inip ihtiyacını giderme isteği duyar mısın ne kadar dolduğunda sıkışıyorsunuz galiba bunu anlamak içindi bu soru yada öksürmeniz isteniyor kaçırma olayı var mı diye daha sonra artık tamam daha fazla tutamam yeterince doldu derseniz sizi özel bir sandalyeye oturup verilen sıvıyı işemeniz isteniyor burda da mesanenizi ne kadar boşaltabildiğiniz ne kadar sürede boşaltabildiğiniz gibi sorulara cevap aranıyor. Test sonucuna göre hayatınızı kolaylaştıracak bir yöntem sunuluyor. Benim mesanem kasılmıyor o yüzden TAK uygulaması yaparak mesanemi boşaltıyorum. Hemşireler size nasıl yapmanız gerektiğini anlatıyor en azından benim gittiğim hastanede yardımcı olmuşlardı. Şuan düşündüğümde o zaman çok garip gelmişti fakat insan alışıyor sanırım herşeye 😊

Buranın yabancısıyım.Sizinle nasıl konuşabilirim?

Üst Alt