Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlandık sanırım

Ölüm, kişinin sevdiklerinin bir araya toplanması tek fark sevilen kişinin orda

olmuyor.

@(ben), Bunu ilk kez duydum ama çok da güzel bir gerçek.
@Tenê, Bak dostum, bu para peşinde olma meselesini ben de fark ettim. Gitti gidiyor artık, uzatmaları oynuyor ama kafada hala maddi konular.
Mesela dayım, bir illete tutulmuştu. İlk eşinden olma kızına miras bırakmamak için çevirmediği numara kalmadı, ölüm döşeğinde iken hep bunları düşündü. Bu yaz kızı ile (dayımın kızı kuzinim oluyor herhalde) görüştük. Bir kez dua etmiyor babasına. Para evladı anaya babaya, anayı babayı evlada düşman yapıyor.

@alifatih1958 Maalesef hem de ne maalesef...

Ya büyükler adalet nedir bilmez ya da küçükler kişi haklarına saygı duymayı bilmez. Zengini, fakiri de yok bu sorunun; herkes kendi çapında yaşıyor neredeyse. Benim de hikayem var ama bahsetmeye bile değmez. Arkamı dönüp gittim, herkesi başbaşa bıraktım. Birbirlerini tanımaları açısından iyi oldu. Benim için de iyi oldu, hem pişman olmadım hem de insanları daha iyi tanıdım. Artık hayat felsefem; kendi ayaklarının üstünde durdun durdun, durmadın kimseden hayır beklemedir. Artık hayata ve insan ilişkilerine daha gerçekçi yaklaşıyorum.

Dünya malı, yaşadığımız sürece emanet edilmiş, bir bakıma bekçiyiz.
Ne demişler,
Malda yalan mülk te yalan var biraz da sen oyalan.

Mümkünse hemen yaşlı olmak istiyorum. Dubai'lerde gezmiyoruz, her gün hayat kavgası veriyoruz. Gelecek kaygısı, geçim sıkıntısı bizimki. Bizi ancak 70 yaşında emekli olmuş hal kurtarır valla.

Ömrümüzden gidiyormuş, sanki ömründe ne var

"70 yaşında emekli olmuş durum beni kurtarır" diyorsun ancak emekli olduğunda üç aşağı beş yukarı ne kadar maaş alacağını düşünüyorsun? İyi bir emekli maaşı alabilecek şekilde primler ödeniyorsa belki, ona bir şey diyemem ama iki gün önce 69 yaşında vefat eden bir emekli ahbabımızın aldığı maaş 12,500, TL. Bozdur bozdur harca..

Abı valla normalde en düşük emekli maaşını da hakkketmeyeceğim, Allah'tan en düşük emekli maaşı benim hakkedeceğimden fazlası oluyor. Yani o yaşta starbaks yerine parka gidilir, bankta oturulur. Çocuklara masraf yoksa, kira yoksa araba yoksa.. imanı olan şükür de eder buna. Bir de en azından gelecek kaygısı yok, gidilecek yer belli artık. Kazasız belasız varmışsam o yaşa, gayet rahat olurum diye düşünüyorum.

Ölüm, kişinin sevdiklerinin bir araya toplanması tek fark sevilen kişinin orda

olmuyor.

Tamamen bakış açısı ile ilgiki bence,

Düşünün, eğer geçmişe dönebilirsek bile bu günkü tecrübe ve geçmişin aynısını yaşamakla alaksı olmasa bile aynı cehaletle benzer sıkıntılar yaşamak ve bir süre geçirmek gerekli ben tene ya katılıyorum.

Şahsi anlamda açtığım konu ise zaman zaman düştüğüm bunalımdır ki geçermi bilmem sebepler ortada bu ara aşırı bir kayıbım var dostlardan. Yaşım onlara göre küşük bile olsa yaşla rakamla hayatı değerlendiremiyorum.

Yine bizler 30 lu 40 lı yaşlardayken ne düşünüyorduk şimdi nelerin farkındayız yaşamak bu mu ? Kıyas yapsak geçmişle yapabiliriz ama geçmişteki örnekler bu günle uyuşmuyor

Abı valla normalde en düşük emekli maaşını da hakkketmeyeceğim, Allah'tan en düşük emekli maaşı benim hakkedeceğimden fazlası oluyor. Yani o yaşta starbaks yerine parka gidilir, bankta oturulur. Çocuklara masraf yoksa, kira yoksa araba yoksa.. imanı olan şükür de eder buna. Bir de en azından gelecek kaygısı yok, gidilecek yer belli artık. Kazasız belasız varmışsam o yaşa, gayet rahat olurum diye düşünüyorum.
[/Qylemi?

Son düzenleme:
Tene ::::::::D seni Yeni anladım yeminl

6Sefer Nasip oldu ümre yaptım. Tene

Yalana ortak olma. Bilmediğin konulaara girme yeter.

Bunalım Herkez de olur, olmaz diyen yalan söyler kendi kendini kandırır. Ve hayatımız zor diğer insanlara göre.

Son düzenleme:
Tene ::::::::D seni Yeni anladım yeminl

6Sefer Nasip oldu ümre yaptım. Tene

Yalana ortak olma. Bilmediğin konulaara girme yeter.
İnan yine anlamamışsın, bence sadece keyfine bak, boşver

Dünya malı, yaşadığımız sürece emanet edilmiş, bir bakıma bekçiyiz.
Ne demişler,
Malda yalan mülk te yalan var biraz da sen oyalan.
Ne güzel mışıl mışıl uyuyorsun, insan uyandırmaya kıyamıyor.

@alifatih1958 Maalesef hem de ne maalesef...

Ya büyükler adalet nedir bilmez ya da küçükler kişi haklarına saygı duymayı bilmez. Zengini, fakiri de yok bu sorunun; herkes kendi çapında yaşıyor neredeyse. Benim de hikayem var ama bahsetmeye bile değmez. Arkamı dönüp gittim, herkesi başbaşa bıraktım. Birbirlerini tanımaları açısından iyi oldu. Benim için de iyi oldu, hem pişman olmadım hem de insanları daha iyi tanıdım. Artık hayat felsefem; kendi ayaklarının üstünde durdun durdun, durmadın kimseden hayır beklemedir. Artık hayata ve insan ilişkilerine daha gerçekçi yaklaşıyorum.
Lütfen kimse üstüne alınmasın, sözüm meclisten dışarı

Bazı yaşlılar (bence çoğu) gerizekalı. Aslında bunlar hep gerizekalıdır, yaşlanınca daha da ahmaklaşıyorlar.

Yaw artık muhtaçsın etrafına. Dilini tutmayı bil, insanların (oğlun veya gelini) haklarının olduğunu bil, herşeye karışamayacağını ve hatta hiçbir şeye artık karışmaman gerektiğini bil... Yaw biraz akıllı ol, bu eski kafayı, saçma sapan gururunu bırak.

Hala otorite sahibi olmak isteyen, hala ben laf ederim kimse bana edemez kafasında yaşayan, oğluna kızına gelinine saygı duymak nedir bilmeyen nice kendini bilmez yaşlı var. İnsanlar bunlardan uzaklaşınca "kötü" oluyor.

Elbette içki içen, şiddette meyili kişileri değil, normal kabul ettiğimiz yaşlıların çoğu böyle. Şiddet konusu varsa zaten herkes hemfikir... Fakat normal kabul ettiğimiz yaşlılarımızın çoğu aslında saygısız insanlar. Yaşından dolayı kendini nir bir şey sanan insanlar. Muhtaç olmasına rağmen ortalığı daha da zora sokan insanlar.

Sonra da gençleri suçluyor herkes; bakmadı etmedi fln fistan. Değil kardeşim, biz çabaladıkça, biz yaptıkça, biz ortam oluşturdukça onlar ahmaklıktan dolayı hep bozuyor, hep bozuyor...

Yaw ben mi dedim beni dünyaya getirin? Gece gece keyfinize baktınız, çocuk getirdiniz dünyaya sonra da 40-50 yıl anne baba hakkı diye onun hayatına sıçtınız. Ortadoğu'da bu yaygın sorunun bir çözümü olmalı artık. Bunlar nasıl düzelir, sorun çıkarmayı bırakır acaba?

Üst Alt