Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1.6 cc'yi geçmeyecek araba tavsiyesi istiyorum..?

redkit

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
1.6 cc geçmeyecek şekilde dizel+otomatik veya trip. vites yakıt tüketimi ekonomik olan araçlar hakkında tavsiyelerinizi istiyorum
sedan,h.back farketmez...

marka-model tavsiyelerinizi bekliyorum... =) teşekkürler...

arkadaşım önce yaşadıgın yerde alacağın aracın parçasını gaz varsa modelinin servisinin olup olmadığını kontrol et ben kırıkkalede yaşıyorum aracım wosvagen bir adet 15 tl lik yağ müşüri için 5 ğün bekledim bulunamadı ve anlaraya ğittim aldım geldim.Gaz modelim landi renzo kırıkkale de servisi yok kalkıp ankaraya geliyorum bunları göz önüne alarak araç al derim.Denizlide durum nasıl bilemem bolş şans

reno megane, mst, flence, edc şanzıman
vw golf,polo, jetta, passat dsg şanzıman,
seat leon, ibiza, altea, dsg şanzıman,
citroen c4,c5,ds4 mcp şanzıman,
pejo 308,3008,508,5008 auto6r şanzıman,
toyota yaris, auris, corolla mmt şanzıman,
hyundai i20,i30, accent blue, tam otomatik,
kia rio, ceed, ceranto tam otomatik,
skoda fabia, octavia, dsg şanzıman,
honda jazz, civic tam otomatik ve cvt şanzıman,
ford focus , powershift şanzıman,

yeni honda civic çıktı hatcback modellerinde dizel seçeneğide olacak sedan modellerinde ise benzinli seçeneği var ayrıca benzinli modellerinde orjinal brc marka sıralı sistem lpgside var hemde 7 yıl garantili şu anda bu araba yeni kasasını çıkardı 4 veya 5 sene bu kasayla rahat gider 5 sene sonra bu arabayı sattığında fazla zarar da etmessin en full modeli 48000 civarı indirimle beraber bu sana 34-35000 tlye maal olur bu araba yeni model olduğu için giriş fiyatından piyasaya sürmüşler çok özelliği var müzik sisteminden yol bilgisayarına kadar çok özellikli bir araba bu fırsatı kaçırma al derim

@ERK103 ;

Arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum.
Yeni honda civic 2500 TL ye yakın lpg farkıyla satıyolar oda sana ötv indirimsiz fiyatı 52 ye falan gelir.

images

fiat bis

mami junior kardeş özetlemiş aslında.bunun yanısıra birde audi A3 1.2 TFSI 105 HP S tronic 7 ileri var.
karar verme sırası sende.tabi araştırman lazım biraz.fikrimi soracak olursan alman yada japon gerisini es geç derim.

Yeni Yaris 1.4 D-4D cool multi mode vites çok hoşuma gitti.
Şehir içi 4,9 lt/100 km
Şehir dışı 3,7 lt/100 km
Dizel motor...
Fiyat 46,000 ile 50,000 arasında.
Ya multi mode tam olarak nasıl birşey? otomatik vites veya trip.farkı ne?
fevzieryılmaz'a katılıyorum.Japon araçları mükemmel.Ama araç biraz küçük+fiyatıda tuzlu =)

Yaris birde siz inceleyin isterseniz? :)

multimode güvenilir bi şanjıman değil, tavsiye etmem.
Tek kavramalı hem otomatik hem manuel kullanılan bi şanjıman.
Eğer çok beğendim diyosan, toyota ismine güvenip alabilirsin tabi

otomatik vites bende araştırıyorum burdaki bilgiler işime yarayacak gibi ....nissan micrayı şuan markaja aldım aranızda otomatik vites micra kullanan varmı özellikleri olarak pek fikrim yok ama görsel olarak tam bana hitap eden bir araç

"yasemin sena"
nissan zaten harika bir marka micra da iyi bir model fakat yeni micra da dizel motor yok bir de çok dar bi araba hadi tüp taktırdın diyelim bu seferde bagaj kalmayacak fiyatı biraz tuzlu ama yeni yaris'i tavsiye ederim dizel motorda 4,9/100 km. micra benzinli 6,7/100 km. yakıt yönden yaris çok avantajlı
Nissanda Toyotada japon malı harika markalar ama toyota daha başka bence.
Nissan Micra - Nissan Türkiye bu linkten detaylıca bilgi alabilirsin =)

"mami junior"

Güvenilir değil derken biraz açıklayabilir misin? =)

audi a3 sporback seri, atak,yakıt tüketimi ortalama: 5.6-7.5 litre/100 km İstanbul trafiğinde ufak durduğuna bakmayın, kükredimi aslanı aratmaz :)

mmt tek kavramalı bir şanjıman hem pek konforlu değil yani vites geçişleri sarsıntılı hemde sorun çıkarma ihtimali olan bir şanjıman.
Mesela, benim değil ama bazı kişilerin başına gelmiş sıkışık trafikte sorun çıkardıgı ve ısınma yaptıgı duydum ve okudum ....

Benim arabam Toyata auris harika bir model tavsiye ederim ötv indirimi olmadan aldım yapamadım çünkü vermediler 50.000 'ye aldım.. Otamatik, benzinli çoookkk yakıyor ama 1.6 motor birde otomatik olunca benzin yetiştirmek zor oluyor :)))

redkit

verdiğin bilgi için teşekkürler ,
benim için aydınlatıcı oldu gerçekten:)

ERK103 arkadaşım:
bende dediğin aracı düşünüyorum ancak dediğin fiyatı baya aşıyo, birincisi 49 civarı o dediğin donanım 36 civarı bize olan fiyatı lpg ye 3 binlira istiyorlar ayrıca aparat taktıracaksa 1000 ile 2 bin arası da o, kaskosunu ve trafik sigortasınınıda sayarsan enaz 2 bin de öyle gider, 40 ile 42 bin civarı yapar.
ben dream yani en baz modelini alacak oldum 44.800 net fiyatı32 küsür bize olan fiyatı 3 bin lira lpg ye istediler aparatım mevcut ama ona fatura ve proje enaz bin lirada o ,kasko vs. hariç fiyatı.
ama arkadaşın para sorunu yoksa çok şahane olmuş kaçırmasın alsın çünkü bu fiyatı kesinlikle değiştiriler zam gelebilir..

Redkit araç mı alacaksın, şimdiden hayırlı olsun... :)

Bütçe belirtirseniz daha makul tavsiyeler yapılabilir...

Fiyat ve segment sıralamasına göre;

VW Passat 1.6 TDI DSG
VW Jetta 1.6 TDI DSG
VW Golf 1.6 TDI DSG (Gerçi 1 yıla kalmaz yeni kasası gelecek)
VW Polo 1.6 TDI DSG

Hyundai i30 modeli gelicek bir kaç ay sonra, oldukça başarılı olacağını umduğum bir model
Volvo S60 1.6 Dizel modelin PowerShift otomaitk şanzımanlı modeli bekleniyor yine çok yakında
Yeni kasası resmen Detroit fuarında tanıtılan Ford Mondeo 1.6 dizel otomatik seçeneğiylede yılsonuna kalmadan geleceği söyleniyor, oldukça yakışıklı bir tasarımı var...
Otomatik Şanzımanı biraz daha başarılı olsa Peugeot 508 de 1.6 eHDI da tasarım ve konfor olarak beğendiğim bir araç her ne kadar Peugeot da olsa :)

Seçenekler eskisi gibi değil artık seçenekler fazla ancak muhtemelen en geç 1 yıla kadar motor silindir hacmi yerine emisyona göre vergilendirme gündeme gelecek :)

@SiyahPelerinliAdam,

Bende senin gibi baya takip ediyorum bu araba olaylarını.
Ama 2 şeyi söylemeden geçmiycem,
1. söylediğin arabalar gerçekten çok pahalılar, indirimli halleri bile.
2. Renaultları neden yazmadın biraz şaşırdım açıkcası, bi ön yargımı var yoksa franszlara karşı :)

Engelli aracı

redkit;

dünyada 2 çeşit araç var... Mercedes ve diğerleri

Mami Junior;

Bütçe belirtilmeyince 45 binden 90 bine kadar anahtar teslimi olan pekte üzmeyecek VW grubunu yazdım öneri olarak... İhtiyaçları ve bütçeyi belirlemeden yola çıkmak bence yanlış olur zaten araç alımı konusunda, yani önce hangi segmentten (A,B,C,D ...) ne kadar bütçe ile (30-35 Bin yada 50-55 Bin) kullanımınıza göre hangi motorlu (dizel yada benzinli) bir araca ihtiyacınız var... Bunu belirlemeniz gerekir... Sonrasında marka yada renk seçmek işin çok zor olmayan tarafı...

Sadece Renault'a değil Peugeot ve Citroen de dahil olmak üzere bir önyargıdan ziyade kötü tecrübeler ve memnuniyetsizlikleri pekiştiren gözlemler diyelim. Buna rağmen fiyat /performans konusunda Türkiyede oldukça rekabetçi ve iddialı firmalar fransız markaları... Her zaman uygun fiyatlarıyla kafa karıştıracak kadar işlerini iyi yapıyorlar... Yinede bir fransız markasını çok makul fiyatla almış olsanızda, kıyas yapabilen ve diğer markaları kullanmış biriyseniz sorunsuzluk, satış sonrası, dahası genel memnuniyet konusunda diğer markalara göre biraz daha fazla risk alıyorsunuz demektir. Aslında Fiat markasıda Fransızlardan kesinlikle daha iyi değil. Benim genel bakışım maalesef bu... Yinede sadece fiyat cazipliği dersem haksızlık etmiş olurum, yeni Megane Coupe'un tasarımı içimi gıcıklayacak kadar başarılı diyebilirim, ama tek başına tasarımla olmuyor bu işler...

passat ın yeni modelleri 1.6 motor ve dizel var.ama pahalı keşke her engelli alabilse bu arabaları..

Passat'ın 1.6 TDI ve DSG şanzımanlısı yaklaşık 1 ay kadar önce gelmeye başladı... Ancak galiba bayilerde Passat 1.6 dizel otomatik stoğu kalmamış durumda, şimdilik 3-4 ay sonrasına sipariş alıyorlar...

Bende senin gibi düşünüyodum ancak yeni jetta içini inceleyip daha sonra meganenın içine bakınca bariz megane daha kaliteliydi.
Plastik farkını görsen yeterli olur bence....

Mami Junior;

Her ikisinide inceledim sadece kabin içi, ön konsol yada kapı trimleri olarak değerlendirmemekte yarar var, fırsatınız olursa kapı trimleri söküldüğünde kapının iç aksamında Alman ve Fransız grubu araçları kıyaslayabilirseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız... VW fanatiği felan değilim ancak VW'yi Renault grubu ile şu an üretilen araçlarını genel kalite anlamında kıyaslarsak bence VW ye haksızlık etmiş oluruz... Ama şu düşünceye hak veririm, VW özellikle son bir yıldır hakettiğinden daha pahalı buda satış rakamlarının çok iyi olmasından kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum zira Türkiye pazarında Ağustos 2011 den beri binek pazarı geçen yıla göre daralırken VW grubu aksine satış rakamlarını ve pazardaki payını agresif artırıyor, sanırım dünya pazarında da çok iyi hedefler yakalıyorlar buda haliyle arz/talep dengesinden ötürü satış fiyatlarına yansıyor... Bu sabah liderliği VW grubuna kaptıran General Motors'un liderliği tekrar aldığı ile ilgili bir haber okudum. Muhtemelen VW bu yıl araçlarındaki fiyat artışı konusunda biraz daha temkinli hareket edecektir diye düşünüyorum. Tabiki bu sadece bir öngörü...

vw jetta biraz çakma duruyor, yani 3.dünya arabası gibi..))))

Üst Alt