Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli rapor ile emekli oldum. Kontrol muayenesi zamanı gelince sorun çıkar mı?

KARAMSAR-

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkaddaşlar % 40 piskiyatri göz toplamda H ile 1 yıl süreli raporla emekli oldum aslında yüksek tansiyonda vardı ama raporu aldığımda tansiyon ilaçları raporlu olmadığı için ekletmedim şimdi gelelim konuya 09.09.2013 tarihinde kontrol muanem var h eskergün 300 mg efexor ve 10 mg abilfy kullanıyorum 3 gün iyi 5 gün kötü idare ediyorum iştende ayrıldım 37 yaşındayım çalışmıyorum şimdi kontrol muanesinde sorun çıkarırlarmı piskiyatri doktorları hiç hastaneye yatmadım.yardımcı olursanız fikir ve öneriniz veya yapmam gereken konularda bu arada eski raporumda hastalık sürekli yazıyorum tedaviye kısmen cevap veren majör depresyon hastasıyım

Bu sorunun cevabi..aldigin hastanedeki dokrorun tutumu belirleyecek...
Kac aydir emeklisin..? Saygilar...

@KARAMSAR Slm hani Piskatrinin raporu senelikti ve bununla emekli olunamazdı diye burda güya ustalar yazıyordu bana (çünki kendi değimlerine göre piskatrilik hastalar iyleşebilirmiş ve dolayısıyla raporu devlet tarafından onaylanmazmış) ama sende olmuş anlamadım ?

Çünki bende Depresyion var hemide kronik şekilde binbir türlü ilaç kullandım/kullanıyorum,yanısıra panik atak,yüksek tansion,obsessif kompessiv hastalığı,yanısıra ağrılarım var kronik yani ''nöröpatik ağrılar,fibromiyalji,eklem ağrıları,bel ağrısı (sanki omurga kemiğim bel bölgesinde ipliğe bağlı) tarzı ağrılar yanısıra 25 seneye aşkın kronik Hepatit C hastasıyım 1 sene tedavi gördüm (belgeside var) iyleşemedim Kronik romatizmal ağrılar (yazın bile dizlerim ve eklemlerim sızlar ve ağrır)....bunlara burdaki aklı evveler demesinmi sen mesela en ciddi olan Kronik Hepatit C ile ilgili rapor alamassın diye şaştım kaldım....ne yani illa sedyedemi hastaneye taşınmam lazım rapor alabilmem için la havle ya ?

Biraz iş yapıyorum yorgunluktan takatim kesiliyor (hepatitten dolayı) ve su üzerimden bocalanmış gibi terliyorum geçen pazarda kan şekerim 35'lere düşmüş bayılmışım hastanede gözümü açtım galiba şekerde var,bu anlattıklarım doğrultusunda iş göremez yada özürlü raporu alamammı yani ???

somniferum;
Kardes..kimdemisse yanlis demis..ister 1 yil.ister 2 yil..sureli.yada suresiz..her raporla.vergi indirimi.alinirsaEmekli.olunur...Vekefki.1 ayagi olan ozurlu insan.aklindan intahar etmeyi.yada baskasins zarar vermeyiDusunmez...Ama piskolojik rahatsizligi olan kardesin..hem kulandigi ilaclarda da yazarki...intehar egilimi..Olumle bagi daha vazladir.Gel gelelim..devlet denen kurum piskolojik rahatsizliklari hem sureli.hem oran olarak hep tu kaka yapmistir.Care yok..her sene tekrarar tekrar rapor alarak..emekli olabiirsin..selametle..

KARAMSAR-;
Anladigim kadariyla...1 senelik vergi indirimin vardi..sgk basvurdun..emeki.oldun..emekki olurken 1 sene sonra gel raporu yenile dedier.. (hata gunun doldugundan 1 sene bile kalmamisti 10 aylikken rapor tarihin doluyor..) simdi 9 ayda tekrar sevk alip raporunu yenileyeceksin....dogrumudur..merakim ayni pozisyondayiz..ama ben daha baslamadim gunum dolmadi..Birde topkamda 4 kez rapor aldim...gitgel oradakilerle konusurken piskoloji doktruEmekli olupda gelenleri hemen onayliyordu...ama yasalar degisti.simdi nasil bir hikekarkik .pesindeler bilemiyirum...Eger paylasimlarni yazarsan...cok makbule gecer...bu senelik rapor okayi yakkasik 2 sebedir yogunlasdigindan uygulamakar ve izlenecek yol..her kes de farkli olabiiyor...

somniforum, süreli vergi indirimiyle emeklilk olur tabii. Ama süre sonunda kontrol muayenesi istenir (çok büyük olasılıkla) ve kontrol muayenesi sonrasında emekliliğin devamına ya da durdurulmasına karar verilir.

Kontrol muayenesine 2 ay kala sigorta müdürlüğünden sevk alıp kontrolleri tamamalmak lazım. Geç kalmayın. Aksi halde emekli maaşınız durdurulur...

02.10.2013 tarihinde kontrol muanem var bu hafta içinde sevk almayı düşünüyorum erkenmi olur

Tam zamanı, eger çıkmazsa 4 ay erteletebılıyon...

Slm ben geçem bizim burdaki hastaneye gittim (heyet raporu verme yetkisi var) Piskatrrtist bayanla konuştum açıkca derdimi anlattım depresyon,panik atak,manik atak,bunalım,ilaçda kullanıyorum herşeyi anlattım ve malülen emekli olmam için siz %kaç verirsiniz dedim,bana verdiği cevap aynen şu İstersenis şizrofyen eğiliminiz dahi olsa piskatri malülen emeklilik için size rapor vermez hele sizin bahsettiğiniz rahatsızlıktan ötürü hiç vermez başka kapıya ağzıyla (korkusundan panik düğmesinede basmış herhalde masasının altında,)bir baktım iki tane izbandot güvenlik gelmesinmi bende açtım ağzımı hesabı tepki gösterdim bunları hemen dışarı çıkarın birincisi ben bir hastayım ve hasta ve doktor arasındaki konuşma mahrumiyeti vardır üçüncü kişi dinleyemez bu yasaya aykırı diye ama kadın beni tınlamadı bile,bu nasıl bir iş ya ne yapmalıyıyım gerçektende piskatriden derdin piskolojik ne olursa olsun malüllük için rapor alamazmısın ???

somniferum, Benim eniştem % 60 tan malulen emekli ve 3 yıl sonra kontrol yazılı şu anda da emekli maaşı alıyor.2015 sonu kontrolü var.şizofren

slm;

ben %40 majör depresyon %13 göz raporum var öms hangi gurupta sınava gireceğim 2012 öms sorularını buluyorum ama benim katagörüm hangisi yardımcı olursanız sevinirim

Arkadaşım major deprosyon ilaç tedavisi ile zamanla iyileşir . Bu yüzden seni kontrol muayenesine tabi görmüşler. Bu muayeneden ne yap et psikiyatriden kalıcı ve zamanla ilaç tedavisi ile düzelmeyecek bir tanı ve teşhis yazdırman gerekiyor. Güzel güzel psikiyatri doktoruna derdini ve sorununu anlat bu senin geleceğin için çok önemli. Eğer tekrar rapor alabilersen bir daha kontrol muayenesi olmazsın umarım.

02.10.2013 Tarihinde kontrol muanem var ssk gittim sevk almaya 45 önceden sevk veremem dedi böyle olurmu istesem 2 ay önceden alamammı bir an önce bitsin istiyorum

slm;
hiper tansiyonum var 1 yıldır ilaç kullanıyorum raporlu özürlü raparu almak istesem direk doktoramı muane oluyorum yoksa ankaraya maliye başka birşey istiyormu eksik evrak durumuna düşmek istemiyorum ne bileyim holder takılmıştı o verileri falan istiyormu yoksa sadece doktorun tansiyon yazması yeterli oluyormu;

tşk

Karamsar kardesim sana bisey sorucam senin emekli olyrken vergi indiriminmi 1 yil sureliydi yoksa ozurlu raporunmu

sürekli [x] rapor geçerlilik süresi ; rakamla yazıyla belirtiniz

aynen yukarıdaki gibi yazıyor

sayfanın tam ortasındada 1 yıl sonra kontrol yazıyor şimdi benim hastalığımmı
vergi indirimi sürekli anlamadım

tşk

Raporda kontrol muayenesi yazması önemli değil. Önemli olan defterdarlıktan gelen sakatlık indirim yazısındaki ibare.

1 yıl sonra kontrol muanesi

pisk.% 40 göz den %13 rapor alarak 1 yıl sonra kontrol muanesi istenerek emekli oldum şimdi 02.10.2013 -de kontrol muanem var ama şimdi 6 ay önceden tansiyonum olduğunu öğrendim ve raporlu ilaç kullanıyorum bu durumda tansiyon rahatsızlığımı kontrol muanesine ekletebilirmiyim

acil cevap yazarsanız sevinirim;

6 ay sonrası için "acil cevap": evet, ekletebilirsiniz

şimdi 6 ay geçti yarın kontrol muanesine gideceğim maaş kesilmesindiye sigortadan 45 önceden sevk aldım yarın hastalıkları yazarken benim tansiyonumdamı var diyeceğim orda onlarmı yazacak artı doktor tansiyonum olduğunu nasıl bilecek 8aydır ilaç kullanıyorum tansiyon ilacı süreç nasıl olacak yardımcı olursanız sevinirim

Hastanede memura söylerseniz ilgili doktora sevk edecektir...

bende pskiyatrik hastalığı var bipolar bozukluk raporum süreli idi bitmesine 2 ay kala yenisini aldım devamlı hasteneye gittiğiniz zaman doktorda aynı olması işinizi kolaylaştırır..

02.10.2012 tarihinde 1 yıl süreli raporla emekli oldum 15.08.2013 tarihinde kontrol muanesine girdim sonucu bilmiyorum nerden öğrenebilirim ankarada telefona bakan yok birde ssk sayfasına baktığımda maaşım durdurulmuş ltf yardım nasıl olacak süreç

Rapor sonucumu ankaradan nerden hangi tlf öğrenebilirim bildiğim numaraları açan yok

Telefonla öğreniliyormu ki nasıl olsa almayacakmısın istediğinden az bir değerse almayacaksın sanırım.

Maaşım kesildi rapor oranım düştümü onu öğreneceğim

KARAMSAR-;

sayin kardesim....hastane ler hemen hemen tumu istanbulda.surekli yaziyor rapora...ama yonetmelige gore suekli degil olan raporlara bile surekli yaziyor....raporun ust kisminda tani teshis yazan yerdede 1 yil sonra kontrol yaziyor dimi...

Arkadaşlar 1 yıl süreli rapor ile emekli oldum kontrol muanem 02.10.2013 ben 13.08.2013 heyete gir dim sonuç gelmedi hala emekli maaşım kesildi şimdi ne olacak sağlıktan yararlanabilirmiyim yeni bir işe girsem sigorta pirimimi destek pirimimi yatacak kısacası çıkmazdayım ltf yardım edin

tşk

burda kimse yardım etmiyor insanlara

Kontrol muayenesi süreci devam ederken sağlık güvenceniz de devam eder.

Yaşlılık aylığı alanlar sigortalı çalışmaya başladıklarında sosyal güvenlik destek primi öderler. Emeklilik kontrol süreci işlerken çalışmanızda bir sakınca yok... Sadece, kontrol muayenesinin sonucuna göre eğer emekliliğiniz sonlandırılırsa, o zaman sosyal güvenlik destek primini iptal ettirip sırandan sigorta primi prosedürü başlatılmalı; ona dikkat edin

Üst Alt