Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli rapor ile emekli oldum. Kontrol muayenesi zamanı gelince sorun çıkar mı?

yine kontrol muanesi ve benim 2 yıldır veren doktor tayını çıktı piskiyatri şimdi ne olacak yeni doktor verecekmi depresyon için rapor cevap ltf

Eski deoktorun değerlendirmesini okuyup o da aynı şekilde karar verecektir diye düşünüyorum. Canınızı sıkmayın...

slm daha önce vergi indirimi alarak emekli oldum bugun kontrol muanesine gittim giriş olarak malulen emeklilik diye yaptılar sağlık kurulu yanlışlık varmı bu iş te acil çok acil cevap ordaki memur doğru yaptı acaba

Malulen emeklikle bir ilginiz yok. Oradaki görevliye bunu söyleyip kontrol muayenesine dair ibare koydurmaya çalışın bence.

arkadaşlar bu üçüncü kontrol muanem hastaneden gerekli oranı alıyorum sgk ankaraya gönderiyor ankara kuruldan hastane raporu yazma kağıdı farklı diye geri gnderiyor sgk beni tekrar hastaneye rapor için gönderiyor hastane yeniform bu diyor ankara kabul etmiyor kısaca 1 ay içinde üç defa heyete girdim yani iki kurum arasındaki farklı istekler benim maaş kesildi ben şimdi ne yapacağım ltf yardım

Hay ben bu işin! Bu konuda sigorta müdürlüğü ile konuşup işi çözmeniz lazım. Ya da onlar hastaneye hitaben "şu şu şu şekilde olmalı, şu olursa olmaz" diye bir yazı yazsınlar, onunla hastaneye gidin, hastanedekiler de isterlerse bir yazı yazıp "şundan şundan dolayı böyle yapıyoruz" desin. Yani, kurumlar arası yazışma yaptırın. O zaman sorunu çözeceklerdir. Gerekirse SGK Ankara'ya merkeze yazar ve durumu sorar...

MS hastasıyım. Engelli raporu aldığımda heyetteki psikiyatri doktoru Anksiyete Bozukluğu da var dedi. Raporum %20 MS %25 Anksiyete yazıyor. Raporumu 8 ay önce aldım ve 1 ay önce de emekli oldum. Sürekli yazıyor raporumda ancak SGK Kontrol Muayenesi yaptırmalısınız yoksa aylığınız kesilir diyor yazısında. Engellilik oranında değişiklik olabilir diye mi bu şekilde yeniden rapor isteniyor? Ne yapmalıyım?

SGK kontrol istiyorsa mecburen kontrol yaptırmalısınız. Bu konuda yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Bugün yenilenen raporumu almaya gittim ve engel oranımın %40 dan %25e düşürüldüğünü öğrendim. :(
3 ay önce emekli oldum. Emekliliğe hak kazanmış bir insanın bu hakkı elinden alınabilir mi... Rapor oranım düşürülerek kazanılmış hakkımı kaybeder miyim?

Eğer böyle birşey var ise dava ile hakkımı arayacağım. Bilgi verebilir misiniz?

Emekliliğe temel olan rahatsızlık aynen devam etmesine rağmen mi oranı düşürdüler, yoksa o işgücü kaybına neden olan durumun ortadan kalktığını mı söylediler?

MS hastalığım tabiki devam ediyor. Ancak işgücü kaybına neden olan durumun şuanda olmadığını söylediler. Bana raporumu teslim etmediler ve kedilerinin direk SGK ya göndereceklerini söylediler. Emekli olmadan önce SGK ya, eğer emekli olduktan sonra engel oranım değişirse hakkımı kaybeder miyim diye sorduğumda HAYIR kaybetmezsiniz demişlerdi. Şimdi bu durumu yaşadığım için kaygılıyım. Acaba maaşım kesilecek mi?

orion-rigel

%25 Anksiyete'ye dair orana gerek kalmadığını söylüyorlar anladığım kadarıyla hastane. Bu durumda aylığınızı keserler maalesef. Böyle bir durumla karşılaştığınızda karara itiraz etme hakkınız var.

Bülent Bey, %25 Anksiyete,%20 Ortopedi ve %20 Nöroloji (yürüyüş denge bozukluğu) verilen raporumda kurul sadece anksiyeteyi kabul etti. Yürüyüş düzelmiş diye düşünüldü. Daha 3 ay önce emekliliğimi kazanmıştım.

Peki nereye itiraz etmeliyim? Henüz sonuç elime gelmedi? Nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler.

Karar size bildirildiğinde sigorta müdürlüğüne gidip karara karşı yeniden değerlendirilemesi talebiyle itiraz edeceksiniz.

Üst Alt