Ertuğrul1 arkadaşıma katılıyorum...
Zira bunu ben bizzat yaşayan kişiyim. Siz siz olun hastaneden aldığınız heyet raporuna çok ama çok dikkat edin. Güzelce heryerini okuyun..
Ben de % 53 sürekli-ömür boyu ibareli rapor almıştım. Bu raporla YAŞ haddini beklemeden emekli olmuş,maaş almaya başlamıştım. Devletin hastanesinin verdiği SÜREKLİ ÖMÜR BOYU raporu Ankara Maliye 1 yıl sonra kontrol ve % 46 olarak onaylamıştı. Burası nasıl bir ülke Yarabbim ? Hastane % 53 sürekli-ömür boyu yazıyor,bir başka kurum hayır efendim öyle değil böyle olacak diyor.. Bu durum neden böyle diye biraz araştırdım ve şunu öğrendim.. Benim hastaneden aldığım raporumun oranı yanlış hesaplanmış. Her branş için verilen oranın bir tanesinde yanlışlık var.Ben tip II diyabet hastasıyım. Oran % 30 verilmiş.. Alında % 20 olacakmış.. (AKŞ 200 mg üzerinde) Hal böyle olunca da rapor oranım düştü.. 1 yıl sonra kontrol nereden çıktı peki ? Ona da baktım.. Psikiyatrik rahatsızlıklarım da vardı.. Özürlülük ölçüt ve sınıflandırması cetvelinde o rahatsızlığı buldum.. Verilen oran doğru ama "Bu rahatsızlık 1 yıl sonra kontrol gerektirir" ibaresi vardı cetveldr..Pekiiii heyete girdim.. Heyet bunları bilmiyor muydu da bana bu raporu vermişti ? SGK dan aldığım emeklilik bağlama evraklarında muayene kontrol tarihi de 09.06.2012 yazıyordu. ben de 05.06.2012 de gittim SGK ya.. Geç geldiniz dediler ve maaşımı kestiler.. Neden dedim ? 3 ay önce gelmen lazımdı dediler. Ama burada yazan tarihten 4 gün önce geldim dediysem de 3 ay önce gelecektiniz.. Çünkü bürokrasi 3 ayda tamalanıyor dediler.. Ve arkadaşlar bu salak bürokrasi ve bu salak zihniyeti bize reva gören dangalakların yüzünden emekli maaşım kesildi.. SGK daki görevli sağlık yardımlarından da yararlanamayacağımı söyledi.. Eee ben diyabetim ve bir sürü ilaç içiyorum ne olacak diye sordum ? İlaçların biterse gel Genel müdürlüğe sorarız verin derlerse veririz dediler..Bakarmısınız olaya ? Ankaradaki bir memurun ağzından çıkacak 3 kelimeye bağlı herşey.. Bir de 14 ocak 2012 tarihli genelgede alınan raporlar geçerlidir,yeni bir rapor istenemez ve sağlanan sosyal haklar vs iptal edilemez deniyor.. Bunu da söylediğimde git dava aç kardeşim dediler.. Şaka gibi .. Devletin kurumu devletin verdiği emri kazımıyor.. Neyse.. 05.06.2012 de hastaneye sevkim yapıldı. 2 gün içinde ilgili branşları dolaştım. Sağlık kuruluna 07.06.2012 de teslim ettim. Heyet için 19 Temmuz 2012 yi yani 1.5 ay sonrasını verdiler.. Ohaa.. Durumumu anlattım rica ettim.. Ama olmadı.. 19 Temmuz'u bekliyorum.. Oradan rapor yazılacak,SGK ya gidecek orası Ankaraya gönderecek,ankara bakacak sonra buraya SGK ya geri gönderecek ve buna göre işlem yapılacak.. Yaşasın ileri demokrasi.. Herşey öyle başbakanın dediği gibi olmuyor bu ülkede .. Bunları neden yazdım ? Konuyu açan ve devamında konu ile ilgili yorumlarını okuduğum kişiler ülkede işlerin nasıl gittiğini canlı olarak görsünler diye.. Teşekkürler