Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla aldığım vergi indirimin zamanı dolunca yeni başvuru nasıl..?

muhteremk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
3.derece gelir vergisi indirim hakkı ile emekli oldum. gelir vergisi indirim hakkım 1 yıllık ve 05.03.2013 tarihinde kontrol gerektiriyor.
gelir vergisi indirim hakkından yararlanmak için başvurduğum heyet raporunun süresi yine 1 yıllık ve 16.08.2012 tarihinde süresi doluyor. 05.03.2013 tarihinde gelir vergisi indirim hakkından yararlanmak için 16.08.2012 tarihinde alacağım rapor ile mi talepte bulunacağım. yoksa 05.03.2013 tarihinde yeniden heyet raporu mu çıkartmam gerekecek. bilgisi olan varsa paylaşımınızı rica ederim.

vergi indirim hakkı aldıgınız son tarih dolmadan 1,5 -2 ay önce S GK dan sevk alıp tekrar hastaneden saglık raporu çıkartacaksınız.

raporum 1 yıl sonra konrol yani süreli, süresiz olmadığı için yenilenmesi gerekiyor.

kontrol şerhi konulan raporlarda maaş kesintisi olmadan tekardan saglık raporu alınmalı

merak ettiğim önemli konu; heyet raporumun kontrol süresi 16.08.2012, vergi indirim hakkımdaki kontrol süresi ise 05.03.2013. ben 16.08.2012 deki kontrol zamanımdaki heyet raporumu sunarak vergi indirim hakkı talebinde bulunabilecek miyim, yoksa 05.03.2013 te hastaneden yeni bir heyet raporu çıkartarak mı talepte bulunacağım?

kontrol şerhi demek süre dolmadan yeni saglık raporu alınacak demektir.

Sanırım tam olarak anlatamadım. 16.08.2012 de alacağım yeni rapor büyük ihtimalle süresiz olacak. Ben şu an vergi indirim hakkına dayanarak emekli oldum. Ancak; vergi indirim hakkımın süresi 05.03.2013 tarihine kadar. 16.08.2012 tarihinde alacağım süresiz raporla vergi indirim hakkı talebinde bulunabilir miyim yoksa yeni heyet raporu mu çıkarmam gerekiyor.

neden 2013 ü beklemeden şimdiden rapor alacaksınız.

çünkü heyet raporumun süresi 16.06.2012. Vergi indirim hakkımın süresi 05.03.2013.

Vergi dairesine başvurumu bilgi eksikliğimden dolayı raporu aldıktan sonra hemen yapmamıştım. Dolayısıyla başvuru tarihimden sonra bir yıl süreli verdiler vergi indirim hakkımı

Raporumun kontrol süresi 16.08.2012 yazacaktım yanlış yazmışım özür dilerim. Düzeltiyorum

vergi indirim belgesinin üzerinde yazan tarih geçerli o tarihten 1,5- 2 ay gibi önceden S G K ya başvurup tekrardan hastaneye sevk alırsınız .o zaman yeniden saglık raporu çıkartırsınız.

aklınızda olsun 1 yıl sonrası kontrol şerhi konulan hastalıklardan % 40 ve üzeri alabilecekseniz bana göre uzak durun

nasıl yani? ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım ki...

GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir
psikiyatri

Bipolar duygulanım bozukluğu benim rahatsızlığım ve ömür boyu koruyucu tedavi diyorlar sanırım bu guruptaki hastalar için

a.Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen: % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen: % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen: % 70

Bipolar duygulanım bozukluğu benim rahatsızlığım. Ve ömür boyu koruyucu tedavi diyorlar araştırmalarıma göre ve doktorların söylemlerine göre.

Hımmm hayırlısı bakalım. Ne diyecekler göreceğiz...

Benimki galiba tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen %40 gruba giriyor halen

çünkü 1. Değil 3. Te değil. Hala ilaçlarımın doz ayarlanması yapılıyor zaman zaman

Ve 15 yıldır tedavi görüyorum. Sizce oran ne olur.

Görünen o ki oldukça bilgilisiniz bu hastalık konusunda

2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen: % 40 ile bu şekilde tedavi gidebilir ama bir süre sonra düzelme olmaz ise

3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen: % 70 verirlerse süre kısıtlaması koymazlar

Ertuğrul1 arkadaşıma katılıyorum...
Zira bunu ben bizzat yaşayan kişiyim. Siz siz olun hastaneden aldığınız heyet raporuna çok ama çok dikkat edin. Güzelce heryerini okuyun..
Ben de % 53 sürekli-ömür boyu ibareli rapor almıştım. Bu raporla YAŞ haddini beklemeden emekli olmuş,maaş almaya başlamıştım. Devletin hastanesinin verdiği SÜREKLİ ÖMÜR BOYU raporu Ankara Maliye 1 yıl sonra kontrol ve % 46 olarak onaylamıştı. Burası nasıl bir ülke Yarabbim ? Hastane % 53 sürekli-ömür boyu yazıyor,bir başka kurum hayır efendim öyle değil böyle olacak diyor.. Bu durum neden böyle diye biraz araştırdım ve şunu öğrendim.. Benim hastaneden aldığım raporumun oranı yanlış hesaplanmış. Her branş için verilen oranın bir tanesinde yanlışlık var.Ben tip II diyabet hastasıyım. Oran % 30 verilmiş.. Alında % 20 olacakmış.. (AKŞ 200 mg üzerinde) Hal böyle olunca da rapor oranım düştü.. 1 yıl sonra kontrol nereden çıktı peki ? Ona da baktım.. Psikiyatrik rahatsızlıklarım da vardı.. Özürlülük ölçüt ve sınıflandırması cetvelinde o rahatsızlığı buldum.. Verilen oran doğru ama "Bu rahatsızlık 1 yıl sonra kontrol gerektirir" ibaresi vardı cetveldr..Pekiiii heyete girdim.. Heyet bunları bilmiyor muydu da bana bu raporu vermişti ? SGK dan aldığım emeklilik bağlama evraklarında muayene kontrol tarihi de 09.06.2012 yazıyordu. ben de 05.06.2012 de gittim SGK ya.. Geç geldiniz dediler ve maaşımı kestiler.. Neden dedim ? 3 ay önce gelmen lazımdı dediler. Ama burada yazan tarihten 4 gün önce geldim dediysem de 3 ay önce gelecektiniz.. Çünkü bürokrasi 3 ayda tamalanıyor dediler.. Ve arkadaşlar bu salak bürokrasi ve bu salak zihniyeti bize reva gören dangalakların yüzünden emekli maaşım kesildi.. SGK daki görevli sağlık yardımlarından da yararlanamayacağımı söyledi.. Eee ben diyabetim ve bir sürü ilaç içiyorum ne olacak diye sordum ? İlaçların biterse gel Genel müdürlüğe sorarız verin derlerse veririz dediler..Bakarmısınız olaya ? Ankaradaki bir memurun ağzından çıkacak 3 kelimeye bağlı herşey.. Bir de 14 ocak 2012 tarihli genelgede alınan raporlar geçerlidir,yeni bir rapor istenemez ve sağlanan sosyal haklar vs iptal edilemez deniyor.. Bunu da söylediğimde git dava aç kardeşim dediler.. Şaka gibi .. Devletin kurumu devletin verdiği emri kazımıyor.. Neyse.. 05.06.2012 de hastaneye sevkim yapıldı. 2 gün içinde ilgili branşları dolaştım. Sağlık kuruluna 07.06.2012 de teslim ettim. Heyet için 19 Temmuz 2012 yi yani 1.5 ay sonrasını verdiler.. Ohaa.. Durumumu anlattım rica ettim.. Ama olmadı.. 19 Temmuz'u bekliyorum.. Oradan rapor yazılacak,SGK ya gidecek orası Ankaraya gönderecek,ankara bakacak sonra buraya SGK ya geri gönderecek ve buna göre işlem yapılacak.. Yaşasın ileri demokrasi.. Herşey öyle başbakanın dediği gibi olmuyor bu ülkede .. Bunları neden yazdım ? Konuyu açan ve devamında konu ile ilgili yorumlarını okuduğum kişiler ülkede işlerin nasıl gittiğini canlı olarak görsünler diye.. Teşekkürler

serankonun dedigi gibi devlet bürokrasisi yeniligin ve insana hizmet odaklı olması gerekirken vatandaşın önüne engel olarak geliyor tabii burda zihniyet degişkligi şart bazı memurlar alışmış eski alışkanlıklarına bunları terk etmek istemiyor vede işinede gelmiyor. her zaman söyledigim eger mümkünse psikiyatri gibi 1 yıl sonra kontrol şerhli rapora dahil edimemeli.

heyet raporu

16.08.2012 kontrol için heyete girdim. ve hastalığım için verdikleri oran yine aynı % 40. emekliliğimdeki kontrol şerhinin süresi 05.03.2013. sgk ya bu raporu götürmem yeterli mi? bildiğim kadarıyla 1 yıl dolmadan yeni heyet raporu alınamıyor? ya da yanlış mı biliyorum. yeni heyet raporu mu almam gerek 05.03.2013'te?

Sn.Bülent Bey,

Bilgilerinizle beni de aydınlatırsanız çok memnun olurum

sanırım çok yoğunsunuz. bu gün 2022 maaşlarıyla ilgili konulara yanıt veriyorsunuz.

neyse bekleyip göreceğiz.

kolay gelsin...

Muhterem bey, kontrol muayenesi tarihi geldiğinde sevkle hastaneye gidip rapor almak lazım. Öncesinde alacağınız rapor bence mümkün değil iş görmez. Ama siz yine de şansınızı denemek için o raporla kuruma gidebilirsiniz tabii. Belli mi olur, belki bi insan evladına denk gelirsiniz!

yanıtınız için teşekkürler... bu arada bayanım :) ama alışığım böyle hitap edilmesine :p

:) hiç sorun değil.

benim bi sorum daha olacak. 16.08.2012 tarihinde kontrol şerhli heyet raporumun kontrolüne girdim ve raporumu aldım. rapor bu kez sürekli. bildiğim kadarıyla yönetmelik gereği sürekli raporu olan kişilerden hiç bir kurum yeni rapor istemiyor. ben şimdi aralık ayının ortalarında vergi indirimi hakkı talebinde bulunmak için defterdarlığa yeniden başvuruda bulunacağım. çünkü emeklilikte kullanmış olduğum vergi indirim hakkım 5.mart.2013 tarihinde kontrol şerhli idi. bu rapor o tarihlerde 8 aylık ve sürekli. bi sorun yaratırmı acaba?...

ya kusura bakmayın ben biraz sabırsız ve meraklıyım. tabi emekliliğim sonlandırılırsa kullandığım ilaçların da çok pahalı olmasından dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağım endişesini taşıyorum. biraz da bu konudaki kaygılarımdan kaynaklanıyor merakım...

8 aylık ve sürekli den kastım; raporu alalı 8 ay oldu ve raporun üzerinde herhangi bir kontrol şerhi yok. rapor sürekli. yanlış anlaşılmayı önlemek için bunu tekrar ifade etme ihtiyacı duydum.

E[-]meklilik söz konusu olduğunda SGK ille de kendi sevki ile rapor almak konusunda diretiyor. Bana sorsanız elinizdeki Sürekli ibareli rapor işinizi görmeli! Ama işte memurun ve SGK'nın tutumunu kestirmek zor. Dilerim yeniden rapor saçmalığı ile zamanınızı çalmazlar. Sonucu buraya da yazarsanız, bizler de bilgilenmiş oluruz[/-]

Bir dakka bir dakka, yanlış anladım sanırım (onun için yukarıdaki paragrafın üstünü çizdim). Siz elinizdeki 3. derece sakatlık indirimine istinaden zaten emekli olmuşsunuz. Değil mi? Peki SGK emeklilik belgelerinde sizden kontrol muayenesi istedi mi?

elimdeki raporla 15 aralıkta direkt maliyeye başvuruda bulunup yeniden vergi indirim hakkı talep etmeyi düşünüyorum. sgk ya sordum konuyla ilgili pek fazla bilgisi olan yok gibi. kontrol tarihin 5.3.2013 raporu çok erken almışsın dediler. ama ben zaten sürekli raporumdan 1 yıl önceki süreli raporumla vergi indirim hakkını kazanmıştım. ve süresi dolunca da kontrol raporum sürekli sonuçlandı. belki cümleleri toparlayamamış olabilirim. bu hastalığımla ilgili. kusurum varsa affola.

sonucu mutlaka paylaşıcam.

yanıtınız için teşekkürler...

sgk değil ama maliyenin vergi indirim hakkına dair yazısında 5.3.2013 te kontrol gerektirir ibaresi var

emekli oldum ve 3 aydır maaş alıyorum

5.3.2013 teki kontrol gerektirir şerhi sgk yı mı bağlıyor. yani ben yeniden maliyeye gitmeyecekmiyim acaba?

sorumu bi de şöyle değiştiricem.16.08.2011tarihli 1 yıl sonra kontrol şerhli raporumla vergi indirim hakkını alarak emekli olmuştum. ver indirim hakkım da 5.3.2013 kontrol gerektirir. bu darihe 1,5 ay kala ben maliyeye mi gidicem yoksa sgk ya mı gidicem. sürekli ibareli (23.08.2012 tarihli sürekli raporum var elimde.) raporlarda hiç bir kurum yeni rapor talep edemez diyor yönetmelik diye biliyorum. yanlış bilgim varsa düzeltirseniz sevinirim.

Ankara Maliye Sağlık Kurulu Sürekli raporumu 1 yıl süreli onayladı....

1 yıl süreli sağlık kurulu raporum ankara maliye tarafından yine 1 yıl süreli olarak onaylanmıştı. ve buna dayanarak emekli oldum.

Kontrol zamanı geldiğinde Sağlık kurulu raporum sürekli olarak verildi. Ancak; Ankara Maliye Sağlık Kurulu tarafından yine 1 yıl süreli olarak onaylandı. ve 1 yıl daha emekliliğim devam edecek.

Sağlık Kurulu Raporum Sürekli olduğu için aslında hiç bir kurum yönetmelik gereği yeni rapor isteyemez diye biliyorum. Yasal olarak hakkımı arama şansım var mı?

Üst Alt