Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla aldığım vergi indirimin zamanı dolunca yeni başvuru nasıl..?

Bu yetki maalesef Maliye'de... Bu konuda itiraz hakkınızı kullanın derim. "Sürekli ibareli raporuma rağmen 1 yıl sonraya kontrol muayenesi istenmesi hakkaniyetle bağdaşmamaktadır" deyin...

Bir de, emeklisiniz.. Sizden kontrol muayenesini SGK mı istiyor yoksa -yine SGK eliyle- Maliye mi?

Sgk maliyenin verdigi karar bizim icin onemlidir diyor. Hastaneden aldigim raporun surekli olmasi onlari baglamiyormus

Yani sizden kontrol muayenesi isteyen kurum SGK. Öyle mi? SGK çağırıyor, "maliye'ye gidin ve kontrol muayenesi olun" diyor?

Ever aynen oyle. 14.12.2013 te yine gel burdan maliyeye gondericez. Ordan hastaneye sevk alacaksin dediler

Maliyeden surekli onay verilene kadar da boyle devam edecekmis. Biz maliyenin kararina bakariz diyorlar cunku

Anladım. Bazen 1-2 yıl süreli vergi indirimine rağmen SGK Sürekli emeklilik onaylıyor. Şans!

1 yıl süreli raporum ankaradan sürekli onaylandı geldi ama...

sgk seni hastaneye ben sevk edecektim. vergi dairesinin sevkini kabul etmem dedi ve yeniden hastaneye sevk etti. yeni heyet raporu çıkardım. hastane sgk ya posta ile gönderecek. uygulamada yeni bir değişiklik mi oldu acaba???

bu arada emekliyim ve emekli maaşım kesildi

emekli olalı ne kadar olmuştu böyle oldu daha detaylı yazabilirmisiniz.

Bir yıl. Ama bu kez tapor surekli onaylandi.

Sgk vergi dairesi değil sevki ben yapacaktim dedi

Kontrol şerhini kim koymuşsa, sevki de o yapacak. Temel kural bu.

süreli rapora vergi indirimi nasıl yapıyorlar ilginç şimdi bu arkadaş emekli olunca ne olacak her sene rapor mu alacak..veya rapor alamazsa maaşımı kesilecek..arkadaşım 30 lria için uğraştığın seye bak..emeklilik zamanı gelince alırsın alabilirsen sürekli bir rapor emekli olursun

Raporun da vergi indirim hakkının da süreli olması emeklilik başvurusu yapmaya engel değil muhendis3232. SGK kendisine başvuru yapıldığında vergi indirim hakkı var mı yok mu, ona bakar. Varsa ve/fakat bir süre kısıtlaması içeriyorsa, o zaman kendi değerlendirmesini yapar ve ister kontrol muayenesi koyarak isterse koymayarak emekliliği onaylar...

Sayın Bülent Bey,

Demek istediğiniz örneğin ankara maliye 1 yıl süreli onayladı raporu diyelim. ( Rapor sürekli olmasına rağmen ) Buna rağmen SGK emekliliği sürekli olarak onaylayabilirmi.? Bunumu demek istediniz acaba.?

Saygılar,

Dün bu konularla ilgili sgk emekli servisinden yeni emekli olmuş bir beyle uzun uzadıya sohbet ettik. Bu kontrol muayenesinde sgk kesinlikle müdahalesi olmuyormuş. Ankara üst yazısında ne yazarsa onu uyguluyorlarmış. Raporun sürekli yazması veya sgk tutumu önemli değil kontrol zamanlarını Ankara belirliyormuş.

Evet Ahmet, onu söylemek istedim. EMeklilik söz konusu olduğunda Ankara SGK ne derse o...

Sgk'dan isteniler heyet raporum çıktı. ve Sgk'ya ulaştıktan sonra ankaraya gönderdiler. oradan da sürekli olarak onaylanarak vergi dairesine gelmiş. vergi dairesi sgk'ya göndermiş gelen raporu ama hala maaşımı açmadılar. kurumlar arasında bir anlaşmazlık olduğunu ve yazışmalarının sürdüğünü söylüyorlar ve bekletiyorlar beni. ankara'dan maaşımın açılması talimatını bekliyorlarmış. sn.bülent bey bu normal bir işleyiş midir? bilginizi paylaşırsanız sevinirim

Bence takmayın bunu. Bekleyin bakalım ne olur...

Sonunda emeklilik işlemlerim sürekli olarak onaylandı :)

Üst Alt