Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla vergi indirimli emekli oldum. Süre bitince ne yapmalıyım?

harun68

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamünaleyküm,, % 100 lük 1 yıl süreli raporumla vergi indiriminden emekli oldum ALLAHın izniyle şuan maaşımı almaya başladım. raporumun günü dolmadan tekrar rapor almam gerekyormuş aksi halde maaşım kesilirmiş doğrumu ? herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamam için nasıl bir yol izlemeliyim? ne yapmalıyım? tam olarak bilen arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum ALLAHa emanet olun

Raporunuzun bir yıl süreli olmasına takılmayın.
SGK nın sizi emekli ederken belli bir süre sonra kontrol isteyip istemediği önemli.
Emekliliğinizde kontrol şerhi var mı?

svgili ufuk bey, ben henüz geçen ay emekli oldum lakin bahsettiğiniz emekliliğimde kontrol şerhi varmı yokmu bilmiyorum, daha doğrusu bana ulaşmış bir emekli bilgisi şuana kadar yok, bu bilgiyi tam olarak nereden öğrenebilirim acaba? e devlet sitesinden öğrenebilirmiyim ? alakanızdan dolayı teşekkür ederim ALLAH razı olsun

Size aylık bağlanma belgesi gelmiş olmalı, onda kontrol varsa tarihi yazması lazım. E-devlette tam bilgiler çıkmamış olabilir.

ben emekli müracatı yaptığımda başka adreste ikamet ediyordum, maaş bağlandığında faklı adresteyim.. bana şuana kadar ulaşmış bir belge olmadı ufuk bey.. bunu nasıl öğrenebi,lirim acaba? farklı bir yolu varsa lütfen aydınlatırsanız sevinirim..

E-devlette de her hangi bir bilgi yoksa sgk müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.
Bunu mutlaka öğrenin, emekliliğiniz süreli ise ve siz gereken sürede sevk alıp hastaneye gitmez iseniz emekli aylığınız kesilir boşa birkaç ay onunla uğraşıp mağdur olursunuz.

bu belgeye ulaştığımda şayet (kontrol şerhi) ne rastlamaz yada bir süre beyan edilmemişse ömür boyu kontrolsüz ve tekrar raporsuz emekli olduğum anlamınamı geliyor ufuk bey

Evet ama SKG her zaman kontrole çağırma yetkisi varmış.

bende hairan ayında maa bağlanıcam 1 yıl kontrol ssk heyeti hastaneye göndereck rapor tekrar ankaraya gidecekmi

harun68
Evet aynen öyle.
Ancak yukarıda arkadaşımız da yazmış, sgk her zaman herkesi kontrole çağırma yetkisine sahiptir, bu genel bir yetki yani sizinle ilgisi yok.

Ben Meme CA'yım.
Ben de 9 ay önce % 84 Sürekli Rapor aldım. Bunu sadece haklarımdan yararlanabilmek için Yetkili olan SGK Devlet Hst. almıştım.
1 ay sonra 1800 günle Malulen emekli olma hakkına kavuşacağım. Emeklilik için başvurduğumda SGK % Raporu için başka Hst. gönderiyormuş. Almış olduğum bu rapor geçersiz mi? Gittiğim Hst. bu raporu güncelleyip onaylar mı? Yoksa yeni baştan mı % oranı belirleyip rapor verecek. ( 5 sene oldu hst. devam ediyor ve ilaç alıyorum ve Sol kolumda Lenf ödem var kullanamıyorum.) Meme CA. olan Hts. genelde % kaç rapor veriyorlar.

Evet maalesef o raporunuza işlem yapmıyor. Sizi hastaneye sevk eder ve durumunuz içi heyete çıkarsınız. malüliyet cetveline göre değerlendirilmek üzere sgk sağlık kuruluna raporunuz sizin hastalığınızla ilgili tetkiklerle incelenmek üzere gönderilir. Maluliyetinize uygunsa emekli olursunuz. En önemlisi hastalığınızın ilk sigortalı olduğunuz tarihte olup olmadığı.

Malulen emeklilik için en az % 60 raporu hariç diğer bütün şartları sağlıyorum. 5 sene oldu tedavilerim halen devam etmekte. Desenize yeni baştan bir sürü bürokrasi ve telaş. Kendi sağlık kurulu ve heyetin verdikleri raporu kendileri kabul etmiyor. Nasıl bir zihniyet ve anlayışsa. Başa gelen çekilir. Olan da zaten hep bizlere oluyor.

Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. Malulen emeklilikte sadece oran yeterli olmayıp rahatsızlığın malulen emekliliğe esas hastalıklar listesinde olması gibi farklı şartlar da arandığından sgk sağlık kurulu tarafından değerlendirilmektedir.

değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim ufuk bey ALLAH razı olsun.. sizede teşekkür ederim murat kardeşim

selamün aleyküm... sevgili ufuk bey sizin vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda sgk dan bir yıl süreli kontrollü emekli olduğumu öğrendim. bana verilen tarihte ne yapmalıyım? sırasına göre beni yönlendirirseniz çok memnun olacağım.. kıymetli bilgilerinizi bizlerle paylatığınız, bizlere rehberlik ettiğiniz için sizlere sonsuz şükran ve hörmetlerimi sunarım ALLAH sizlerden razı olsun

Kontrol tarihinize 45 gün kala SGK müdürlüğüne gidip hastaneye sevk almanız gerekiyor.
Kuruldan sonra rapor direk SGK ya gönderiliyor.

harun68

Öncelikle geçmiş olsun sgk neden sizden kontrol istedi rahatsızlığınız arasında psikyatri değerlendirmesi mi vardı Harun bey

eyüp bey bana verilen % 100 lük raporda % 8 oranınıda kulaklarımdan vermişlerdi diğer büyük oran kalbimden verildi.. acaba ben sevk edildiğimde kulaktanda kalptende ayrı ayrı rahatsızlıklarımı benmi seçip kontrol ettireceğim yoksa sgk mı yönlendirecek? teşekkür ederim

ALLAH razı olsun ufuk bey çok teşekkür ederim. hayır benim psikyatri değerlendirmem vs. yoktu ben asıl kalbimden rahatsızım ve bana % 130 oranında doktor raporu verilmişti kulaklarımdada kalıcı işitme rahatsızlığımdanda aynı seansta ayrıca % 8 oranında raporuma yansıtmışlardı hepsi bu ve ankara vergi dairesinden % 100 raporla vergi indiriminden yararlandım

harun68
SGK sizi hastaneye yönlendirecek zaten, aynı ilk aldığınız gibi neyiniz varsa söyleyin ilgili bölümlere, kontrolün kulaktan dolayı olduğunu bilsem rapora dahil ettirmeyin diyeceğim ama kalıcı işitme kaybından dolayı kontrol konacağını sanmıyorum.
Kuruma mutlaka yukarıda arkadaşın dediği gibi önceden gidin ve sevk alın ki o tarihe kadar işleminiz bitsin, maaşınız kesilmesin.

sevgili ufuk bey, raporumda kulağımla alakalı kalıcı ibaresi yok, ben doktorumdan duyduğum için şimdi burada oyüzden kalıcı dedim.. 45 gün önce sevk için sgk ya gittiğimde direk nereye müracat etmeliyim.? raporumda olduğu üzere gerek kalbimden gerekse kulaklarımdan mevcut rahatsızlıklarımla alakalı seçenekleri benmi belirlyeceğim, yoksa sgk beni, şuraya şuraya şu hastalığınla alakalı kontrol ettireceksinmi diyecek acaba.? verdiğiniz bilgilerden dolayı cümlenizdende ALLAH razı olsun ....

SGK şuraya buraya gibi bölüm belirlemeyecek.
Sevk aldığınız hastanenin sağlık kuruluna başvurursunuz ve önceki raporu nasıl aldınızsa aynı şekilde rapor alacak heyete gireceksiniz.

sevk için SGK ya gittiğimde direk nereye müracat etmeliyim? çıkan sonucu önceki gibi ankaraya vergi dairesine yine gönderecekmiyim.? raporumun %lik derecesi düşük çıkarsa maaşımda düşermi.? bu konulardada aydınlatırsanız çok sevineceğim ufuk bey.. çok teşekkür ederim.

Raporu hastane gönderir.
Rapor oranınız düşerse emekli aylığınız düşer değil de, eğer vergi indirimi derecesini etkileyecek kadar düşerse yani 1.dereceden vergi indiriminden emekli olmuşsanız ama kontrol sonucu 2.dereceye düşerseniz ve siz 2.derece vergi indirimi için belirlenmiş emeklilik şartlarını taşımıyorsanız emekli aylığınız kesilir.

Eğer 1.dereceden onaylanmış emekliliğiniz kontrolde 3. dereceye düşse bile emekliliğiniz devam eder maaşınız kesilmez. Bizzat sgk bilgi edinme dilekçesi ile kuruma başvuru yapmış ve böyle bir elektronik cevap almıştım.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı : B.13.2.SGK.0.63.00.02/ 19.02.2016

Konu : 16.02.2016 Tarih ve 2923 numaralı başvurunuz.

Sayın : S.....*B......
H.....MAH. P......CAD. ... SOK. NO..... K...Y/G........A/IST.
Soru : 17.09.2016 tarihine kadar 1.derece vergi indirimi ile kurum tarafından kontollü olarak yaşlılık aylığı tarafıma bağlandı. Maaş bağlandığında toplam 3662 Gün primim vardı. Kontrole gittiğimde vergi indirim derecem 3. dereceye düşerse emekliliğin devamı için 3760 gün gerekiyor. Yani 98 gün prim eksiği kalıyor. Sorum şu: Bu 98 gün eksik kalacak primi şu an emekli iken askerlik borçlanması yaparak tamamlayabilir miyiz? Sonuçta geçmiş zaman dilimini bir nevi satın alacağız. Mevzuat buna uygunmu? Teşekkürler. İyi çalışmalar...

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

Başvurunuz Bağcılar SGM 2.Karar Servisine sorulmuştur.3.dereceye düşmenizin aylıkta değişim oluşturmayacağı emekli olduktan sonra borçlanma yapılamaz şeklinde bilgi verilmiştir.Detaylı bilgi için dilerseniz ilgili servise müracat edebilirsiniz.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ufuk bey lütfen hakkınızı helal edin... sevk için SGK ya gittiğimde direk nereye müracat etmeliyim? birde bu konuda yönlendirirseniz sevinirim..

sizede çok teşekkür edrim serkan bey.. benim sigorta başlangıcım 1995. ve toplam ödenmiş pirim gün sayım 3614 gün... sanırım derecem düşerse emekliliğim tehlikeye girecek..şayet emekli maaşım pirim gün sayımla alakalı olarak durdurulursa, ihtiyaç olan süreyi askerlikten tekrar tamamlayabilirmiyim acaba.? çünki daha önce 115 gün askerlikten satın almıştım..

harun68 Geçmiş olsun. Önce hastanenin yoğunluğuna göre erken sevk alın. Bence bir ay önceden Sgk ya git. Sevk için geldiğini belirt ona göre sana numara verirler. Sgk daki memura durumu anlat o sana sevk evrağını düzenleyip verir. Bu sevkle hastaneye gidip kayıt yaptırıp Sağlık Kuruluna gidip kontrol muayenesi için heyete gireceğini söyleyince onlar seni yönlendirir. Bu arada kendini sıkma. Tüm hastalıklarını tekrar belirt. Elinde dosya rapor ilaç raporu ne varsa yanında bulundur. Oranının düşeceğini sanmıyorum.

çok teşekkür ederim murat kardeşim ALLAH sizlerden razı olsun

harun68 Bende sizin gibi vergi indirimi ve 1 yıl sonra kontrol şerhli raporla emekli oldum, ve bu durum 3 yıl sürdü, 3cü rapordan sonra kontrol yazmayı bıraktılar, siz siz olun maaşınız kesilmeden 30-45 gün önceden bir dilekçeyle SGK baş vurun, onlar sizi bir üst yazıyla hastahaneye sefk edecek, sonrası 10-15 gün beklemek, şimdiden kolay gelsin...

selamün aleyküm, 1 yıllık kontrollü emeklilik maaşım durduruldu lütfen yardım.

geçen yıl % 100 raporumla vergi indiriminden 3600 gün pirimle 1 yıl süreli kontrollü emekli olmuştum, bana rapor yenilemek için verilen tarihten 1 ay önce sgk sevkimi alıp konya selçuklu hastanesinde 2 günlük süreçte kalp ve kulaklarımla alakalı tüm konrollerimi yaptırıp sağlık kuruluna evraklarımı teslim etmiştim. bana bizden telefon bekleyin ve telefonla vereceğimiz tarihte heyete gireceksin demişlerdi, ve aradan 2 ay geçti hala bir telefonda gelmedi, ve ben dün maaşımı almaya gittiğimde maaşımın olmadığını gördüm, ne yapmalıyım ALLAH rızası için bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum .... ALLAHa emanetolun...

Üst Alt