Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla vergi indirimli emekli oldum. Süre bitince ne yapmalıyım?

Sgk yada hastaneye ugra bence 2ayda sonuclanmasi lazim

Malulenmi yoksa vergi indirimiylemi emekli oldunyz

Ufukalp

evet sevgili tarum41 kardeşim emekli olduğumda bana gelen sgk zarfı içinde filanca tarihte sgk dan alacağınız sevkle kontrol yaptırmam gerektiği yazıyordu ve onların verdiği tarihe 1 ay kala ben sgk dan aldığım sevkle yönlendirdikleri hatanede tüm işlerimi yaptırıp sağlık kuruluna vermiştim onlarda biz size telefon açınca gelip heyete gireceksiniz demişlerdi lakin 2 ay geçti hala çağrılmadım ve dün itibariyle maaş günümde maaşımın yatmadığını gördüm yani , sanırım hastane zamanında sgk ya ilgili raporumun sonucunu veremediği için maaşım durduruldu diye tahmin ediyorum, bu yüzden na yapmam gerektiği konusunda siz tecrübeli kardeşlerimden beni yönlendirmenizi rica ediyorum,, ALLAH sizden razı olsun ufuk bey beni daha öncede siz muhteşem bilgilerinizle yönlendiriyordunuz.. çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Sgk sizi hangi hastaneye sevk yaptı ilk aldıgın hastaneye mi yoksa

@tarum 41
vergi indirimi ile emekli olmuştum tarum41 kardeşim.. hastanede kontrol muayenelerimi taptırıp sonuçlarımı sağlık kuruluna teslim ettikten sonra bana bu hastane çok yoğun olduğu için hemen birkaç gün içinde heyete giremezsiniz biz sizi telefonla arayıp gel dediğimizde geleceksiniz dediler ve o gün bugündür 2 aydır haber vermediler. dolayısı ile raporum % kaç oldu veya olacak onu dahi bilmiyorum, sgk dan bana emekli olduğumda gönderilen kontrol tarihimde bu 2 ay içerisinde geçincede sanırım maaş durduruldu diye düşünüyorum.? şimdi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun şimdiden ALLAH razı olsun

@furkan-)
hayır ilk hastaneden faklı bir hastaneye sevk yaptı ve tüm kontrollerimi yaptırıp sağlık kuruluna evraklarımı teslim ettiğimde bana heyete gireceğiniz tarihi biz birkaç hafta içinde size tel açıp bildireceğiz dedi ve 2 aydırda aramamışlardı, dolayısı ilede sgk da şimdi sanırım süre geçti diye maaşımı durdurdu diye düşünüyorum furkan bey

Sgk yada hastaneye ugra bence 2ayda sonuclanmasi lazim

Malulenmi yoksa vergi indirimiylemi emekli oldunyz

evet sevgili tarum41 kardeşim emekli olduğumda bana gelen sgk zarfı içinde filanca tarihte sgk dan alacağınız sevkle kontrol yaptırmam gerektiği yazıyordu ve onların verdiği tarihe 1 ay kala ben sgk dan aldığım sevkle yönlendirdikleri hatanede tüm işlerimi yaptırıp sağlık kuruluna vermiştim onlarda biz size telefon açınca gelip heyete gireceksiniz demişlerdi lakin 2 ay geçti hala çağrılmadım ve dün itibariyle maaş günümde maaşımın yatmadığını gördüm yani , sanırım hastane zamanında sgk ya ilgili raporumun sonucunu veremediği için maaşım durduruldu diye tahmin ediyorum, bu yüzden na yapmam gerektiği konusunda siz tecrübeli kardeşlerimden beni yönlendirmenizi rica ediyorum,, ALLAH sizden razı olsun ufuk bey beni daha öncede siz muhteşem bilgilerinizle yönlendiriyordunuz.. çok teşekkür ederim

geçen yıl % 100 raporumla vergi indiriminden 3600 gün pirimle 1 yıl süreli kontrollü emekli olmuştum, bana rapor yenilemek için verilen tarihten 1 ay önce sgk sevkimi alıp konya selçuklu hastanesinde 2 günlük süreçte kalp ve kulaklarımla alakalı tüm konrollerimi yaptırıp sağlık kuruluna evraklarımı teslim etmiştim. bana bizden telefon bekleyin ve telefonla vereceğimiz tarihte heyete gireceksin demişlerdi, ve aradan 2 ay geçti hala bir telefonda gelmedi, ve ben dün maaşımı almaya gittiğimde maaşımın olmadığını gördüm, ne yapmalıyım ALLAH rızası için bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum .... ALLAHa emanetolun...

Harun bey mrb sizin vergi indiriminiz sureklimi yoksa sürelimiydi.

Bedriatak
şimdi kontrol ettim evrağı... evet vergi evrağım 1 yıl süreli yazıyor bedri bey lütfen çok acil cevap ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim

harun68
raporumda 1 yıllık süreliydi zaten bu yüzden zaanı gelincede kontrol muayenemi yaptırmıştım, heyet için çağırmadılar 2 ay oldu dolayısı ile süre geçincede sanırım maaş durduruldu

Peki sağlık kurulu raporunuzda mi süreli ben sizin yerinizde olsam hemen hastaneye gidip durumunuzu anlattin SGK maasimi kesmiş süreçleri hızlandirin allah bilir dosyanızı hangi köşeye almışlardır burasi Türkiye hersey olur bence zaman kaybetmeden hastaneye uğrayın

harun68

Maaş kesilse de rapor süreci sonunda kaldığı yerden ödenmeye devam edilir.

Ben olsam BİMER'e yazarım, ayrıca valiliğe bir dilekçe ile durumu bildirir ve çözüm talep ederim.

vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim bülent bey.. dün bir arkadaşım daha uyarıp bimere şikayet etmemi tavsiye etmişti bende dikkate alıp bimere durumu bildirmiştim. nekadar isabetli olduğunu şimdi sizde tavsiye edince anladım.. önümüzdeki hafta ortasına kadar duruup bir cevap gelmezse bu defa valiliğe dilekçe yazayım inşaallah..peki bülen bey ben 3600 pirim günüyle, % 100 raporla vergi indiriminden emekli oldum, yeni raporum % 100 ün altına düşerse emeklilik yine iptalmi olur, yoksa başka formüller varmıdır.?

bu bir seçim mi. yani, yüzde yüz rapor olunca, direk malulen emekli edilmiş olmuyormusunuz?. vergi indirimi belgesiyle, erken emeklilik, engelli emekliliğinden faydalanmışsınız gibi anladım. doğru mu anladım. tercih edilebiliyor mu böyle bir durum?. geçmiş olsun bu arada. okuyorum konuyu, dilerim bir an önce sorununuz çözülür. mağduriyete mağduriyet yaratmaktan başka bir şey değil.

harun68

Rapor oranı %80 ve üzerinde kaldığı sürece sorun yok. Eğer %80'in altın düşerse o zaman sakalık indirim derecesi 1'den 2'ye düşer. Bu durumda emeklilik kriterleri değişir, o kriterleri sağlayıp sağlamadığınıza bakılır...

%100 raporlu engelli emeklilik maaşım durduruldu ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

her yıl kontrolü muayene olmak şartıyla 3614 gün ödenmiş pirimimle %100 raporla vergi indiriminden emekli olmuştum, yaklaşık 5 ay önce bana verilen kontrol tarihine 1 ay kala sgk dan aldığım sevkle gönderdikleri hastanede muayenemi yaptırdım, lakin hastanenin yoğunluğu sebebiyle, heyete girmem için yaklaşık 3 ay sonra çağırdılar ve benim maaşım ozamandan buyana verilmiyor..hastane yi bugün tekrar aradım benim rapor bilgilerimi yaklaşık 1 buçuk ay önce sgk ya verildiğini söylediler, rapor konusunda bilgi vermediler. benim maaşım iptalmi edildi.? yoksa hastane rapor sonucu geciktiği için durduruldumu.? bilemiyorum. ne yapmalıyım, nasıl bir yol takip etmeliyim, ? şayet hastalığımın derecesi düştüde ödenmiş pirim borcum şartlara göre düşükmü geldi.? lütfen ne yapmam konusunda bilgi verirseniz çok teşekkür ederim... şimdiden ALLAH razı olsun

Aynı olay benim başıma da gelmişti, hastahanede raporum uzamıştı ve maaşım kesilmişti.O sıralar bende bayağı sitrese girdim. Hastahane ve sgk arasında mekik dokudum. Sgk size rapor elimize ulaşmadı diyorsa eğer Ankara defterdarlığa telefon açıp bilgi alın. Bu arada raporunuz onaylandı ise size ödenmeyen maaşınızı toplu alıyorsunuz bilginiz olsun. Benim 3 yıl süre ile 1 yıl sonra kontrol ibaresi konuldu ve son raporumda sürekli emekli oldum.
Bu şekilde beklemek gerçekten zor, Allah yardımcınız olsun.

Şöylede bir bilgi vereyim eğer kontrolde oranınız % 80'den %79 yada daha aşağı düştü ve siz %80 nin kurtardığı gün ve yıl ile emekli oldunuz eyvah oran %79 a düştü gün ve yıl kurtarmıyor diye düşünmeyin 506 sayılı yasanın 60. Maddesinin b ve c maddeleri devreye giriyor ve emekliliğiniz devam ediyor. Yalnız % 60 ın altına düştü gibi bir sınırlama varmı onu bilmiyorum.

Her yıl % 8 işitme kaybı aldığım kulaklarıma bu yıl duyuyorsun diye rapor edildim!?

her yıl % 8 işitme kaybı aldığım kulaklarıma bu yıl duyuyorsun diye rapor edildim. ama kesinlikle duyma kaybım var. heyete önümüzdeki hafta gireceğim. sebebini anlayamadım. bu emekliliğimle alakalı olumsuzluğa sebep olurmu.? ne yapmalıyım.?

ben iki yıldır kontrollü emekliyim kulağımdan % 8 kalbimden %130 raporluydum. bu üçüncü kontrolümde her ne hikmetse doktor kulağınızda bişey yok dedive kesinlikle kulağımda duyma kaybım olduğundan eminim. ne yarın sabahleyin öğleden sonra heyete gireceğim ne yapmalıyım. iki farklı rahatsızlıktan rapor alıp emekli olanların rahatsızlığı teke düşerse emeklilik iptal olur diyorlar doğrumu.? lütfen çok acil yardımcı olun

harun68,
İşitmeden dolayı raporunuzda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

harun68

Kontrol muayenesinde oran %40'ın altına düşerse emeklilik iptal edilir. Böyle olursa itiraz edip başka hastaneye sevk istersiniz... Ama geçen süreçte maaş alamazsınız. Süreç sonunda eğer %40 rapor onaylanırsa, maaş kaldığı yerden devam edilir.

Her kontrolde oranın aynı, yeniden göndermeyeceğiz dediler ama emeklilik iptal oldu!?

OturanBoğa
3 yıldır %100 oranda raporumla kontrollü engelli emekli idim. heryıl sgk nın yönlendirdiği hastaneye normal süresinden enaz 2 ay evvel gidip kontrollerimi düzenli olarak yaptırmıştım. en son 6 ay evvel sevk için gittiğimde artık heryıl aynı oranda hastalık devam ettiği için kontrole yollamıyoruz. biz çağırmadanda bidaha gelme dediler,
ozaman sgkda ki bir tanıdığım senin sayfanda ağustosun sonunda kontrol görünüyor bak sonra kafan ağrımasın deyip uyardı ve ben konya il sgk ya gidip o kontrol olayının sistemden düşürülmesini istedim. onlar biz ankarayla yazıştıktan sonra hallederiz demişlerdi,

o tarih gelince şimdi ilaç almak için hastaneye gittiğimde sigortan yok veremeyiz dediler ve sgk ya gittim oradaki arkadaş dediğim gibi olmuş hemen il sgk ya gitmelisin dediler,

şimdi ne yapmalıyım , haklarım nelerdir, hastalığım kesinlikle aynıoranda devam ediyor, sanırım görevli memurun işini tam yapamadığıyla alakalı maduriyet yaşıyorum. raporlu ilacımıda alamadım ALLAH rızası için yardımcı olun lütfen çok acil..

Konya SGK ya aklım ermiyor benim Allah yardımcınız olsun

harun68

Söz uçar yazı kalır... İyi niyetli de olsa sözlü beyanlara itibar etmemek lazım.

Panik yapmayın, durumu kısaca özetleyen bir dilekçe yazın ve "bana kontrol muayenesi bildirimi yapılmadı" deyin ve hemen sevk alıp kontrol sürecini işletin. Süreç sonunda maaşınız kaldığı yerden devam edecektir.

OturanBoğa
kısmet olursa yarın sabahtan İL SGK na gidip bana bu sözlü vaadte bulunan, ve SGK daki benim dosyamda bulunan evrakların arkasına kırmızı kalemle bişeyler yazıp mühürleyip bunu ankaraya yollayacağız ve cevaba göre hareket edeceğiz diyen ilgili memurla birebir konuşup, benim enazından sağlık hizmetlerimin verilerek süreci devam ettirmelerini isteyeceğim,,,, aksi bir durum olursada SGK binasının çatısına çıkıp intihar eylemi yaparak vazifesini yapmayan veya zamanında ilgilenmeyenleri ifşa edip tüm tepe yönetime sesimi duyurmaya karar aldım bülent bey... şuana kadar her konuda vermiş olduğunuz değerli bilgiler için size minnettarımALLAH sizden razı olsun..

Üst Alt