Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 Ağustos'ta vergi indirim başvurumu tamamladım. Sonuç ne zaman belli olur?

diabetus

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhabalar 10 ağustos 'ta vergi indirimi için hasekiye müracaat ettim aynı gün işlemlerimi tamamladım ve haseki hastahanesi ağustos 13'te vergi dairesine gönderdik diyor fakat eviss'te hala hastahaneden rapor bekleniyor diyor bir sorun yoktur dimi hala vergi dairesine gitmemiş gözüküyor..

2-6 ay arası bürokrasiye bağlı...

Raporunuz vergi dairesine gidecek, vergi dairesi Ankara'ya maliye merkez sağlık kuruluna gönderecek.
Kurul raporunuzu inceleyerek yürürlükteki yönetmeliğe göre değerlendirecek ve kararını verecek. Tabi burada sıra bekleyen bir yığın rapor olduğunu unutmayın.
Raporu ve sonucu tekrar vergi dairesine gönderecek.
Vergi dairesi sonucu işyerinize tebliğ edecek.
Her aşamada bürokrasi ve ptt devreye girecek.
Ortalama 3 ay yani.

Bende 18 ağustosta başvurdum 1 veya 45 gün sonra gelir dediler.

Vergi indirimi başvurusu..

merhaba arkadaşlar tip 1 diyabet tansiyon ve göz kuruluğu raporları ile vergi indirimi belgesi olumsuz geldi malesef %37' kalmışım,bundan sonraki süreçte ne olacak bilmiyorum daha önceki raporum %43'tü vergi indirimim 1 yıl süreliydi ama rapor sürekli yazılı o raporumda nöropati ve depresyon ilaç raporlarım vardı bu seferki başvurumda onları dahil etmedim çünkü süreli vergi indirimi verdikleri için pişman oldum keşke eklesydim en azından öylede bir şansımı denerdim, şimdi sormak istediğim iş yerime gelen raporlar iş verendemi kalacak yoksa benmi alacağım şu durumda bir işime yaramayacaklar, daha önce almış olduğum rapor halen geçerlidir dimi,ücretsiz iett kartlarım iptal olmaz heralde bunlarla ilgili bilgi istiyorum ve bir daha ne zaman rapor bşvurusu yapabilirim?

Diabetus arkadaşım şekerden 30 .tansiyona 10 verilmiş anladığım kadarıyla buda baltazar göre %37 yapar keşke nöropatiyi ekletseydin Psikiyatriyi hiç karıştırmasaydın Yine yüzde %40 geçerdi en son aldığın rapor geçerli olup diğer raporun geçerliliğini yitirir 6 ay sonra tekrar başvuru yapa bilirsin yeni rapor için

ya umut dostum dediğin gibi ama inan insan hastahaneye gidine aptal gibi oluyor herkes bir şey söylüyor şöyle yap böyle yap diye bende miiletin ağzına bakarak iş yaptım tekrar kontrollu gelmesin diye rapor sürekli olsun diye vergi indirimi herşeyde vardır hayır tekrar deneyeceğim şansımı teşekkür ederim.. birde vergi dairesine ben 5 haziranda başvurdum bu tarhiten itibarenmi yoksa vergi indirim yazısı geldiği tarihten itibarenmi 6 ay süre var?

birde ben engelli kadrosunda çalışıyorum 2005 yılında diyabetten %40 rapor aldım 2012 vergi indirimi için başvuru yaptım % 43 aldım rapor sürekli vergi indirimim 1 yıl kontrollü geldi daha sonra bu sene başvurdum tekrar şimdi ben engellilik haklarımdan mahrummu olucam iett kartım falan gidecekmi iş yeri engelli kadrosundan çıkartımı beni

Sağlık raporunu aldığın tarihten itibaren. psikiyatri rahatsızlığı dışında pek süreli görülmüyor vergi indirimi. dediğin gibi her şeyde bi Hayır vardır sıkma canını bidahakinde inanıyorum sürekli olarak onaylanarak gelecekti.r birde kara itiraz edip tekrar durumunuz değerlendirilerek rapor düzenlenebilinir hakem hastanesi tarafından karar senin ya 6 ay bekliyceksin yada karara itirazda bulunacaksın

peki umut bey hastahane %37 vermiş vergi daireside aynı şeilde onaylaıp gönderecek iş yerime,öğrenmek istediğim diğer raporlarım iptalmi olacak ve engelli kadrosunda özel bir şirkette çalışıyorum 10 yıldır bu etkilenirmi çıkartırlarmı engelli kadrosundan?

Dediğim gibi yeni almış olduğun raporun geçerli olur sistemde diğer raporun geçerliliğini yitirir 10 yıldır aynı iş yerinde çalıştığı belirtmişsin bunu işyeri göze alarak seni işten çıkaracağını sanmam bundan sonra engelli değilde normal sütadüde devam edersin olurda işine son verilirse tazminatını alırsın 6 ay sonra Tekrar başvuruda bulunursa yada itirazda bulunup tekrar diğer rahatsızlıklarınıda ekletirsin.

tamam teşekkür ederim çok sağolsun

birde benim psikoloji ilaç raporum olmasına rağmen beni psikologla görüştürmediler bunuda anlamadım sadece nöropati,göz,dahiliye,kulak burun boğaz,cerrahi bölümünü işaretlemişlerdi sadece bu 5 doktor ile görüştüm neden böyle bir şey oldu anlamadım nöropati ilaç raporumda var

ben 5 yıldır psikolog gözetiminde ilaç kullanıyorum iki yıldırda nöropatik ağrı nedeniyle ilaç kullanıyorum

Bunu dahiliye dokturuna yada sağlık kurulundaki görevliye söyleseydiniz sizi yönlendirirlerdi psikyatriye

haklısınız umut beyde sonuçta onalr sistemden benim ne ilaç kullandğımı raporlarımı görüyorlar hangi akla hizmet beni bu 5 doktora yönlendirdiler anlamadım emg sonucum yok çekilmedim daha doğrusu çektirmedi doktor oraya sağlam yazdı valla rapor hatalar ile dolu aslında

O halde itirazda bulunun ama biliyorsunuz hekimler ilgili değiller bu konularda sizin durumunuzu ve rahatsızlıklarını iyi bilip doktora bildirmeniz gerekiyor

bu %37 rapor geldikten sonramı şimdimi gidip bulunayım ben bir şekilde hastahanenin verdiği oranı öğrendim yani benim elime henüz bildirilmiş bir şey yok ama şöyleki ben oraya kullandığım ilaçların dökümü bio kimyalarım ve ilaç raporlarımı verdim noropati psikoloji, tansiyon, diyabet, ve göz kuruluğu acaba ankara bu yanlışını görür hastahanenin,yeniden geri gönderip beni çağırırlarmı veya vergi dairesinin kurul hekimleri bu oranı orda yükseltip tekrar bana gönderirmi böyle yetkileri varmı? kusuru bakmayın sizide yoruyorum ama

Onlarında işine geliyor sanki oranları cebinden veriyorlarmış gibi hekimler.

haklısınız umumt bey insaflarına kaldık

Elinize tebligat geldiğinde sağlık il merkezine itirazda bulunun onlarda sizi farklı hakem hastaneye göndericeklerdir yeniden rapor verilecektir sizde dikkatli olun tüm rahatsızlığınızı belirtin.

Vergi indirimi alamamak engelli haklarını kaybetmek anlamına gelmiyor diye biliyorum. Raporun aynı şekilde devam eder sadece vergi indirimi almazsın diye biliyorum. Engelli kontenjanında çalışmaya devam edersin vs.. vs.. ben böyle biliyorum diabetus kardeşim ama umut2135 arkadaşımız da haklı olabilir ama büyük ihtimal benim dediğim doğru bunu net bir şekilde öğrenmeden raporunuza itiraz etmeyiniz.

Birkan01 arkadaşım atladığın bir yer var arkadaş hastane diabetus arkadaşa ıüzde 37 vermiş ankara sağlık kurulu da 37 vermiş yani elinde son almış olduğu 40 lık bir rapor yok

Birkan01 arkadaşım eğer yüzde 40 ve üzeri bir rapor alsaydı diabetus arkadaşımız bu raporu vergi indirimi için gönderip oranı düşürülseydi eğer dediğiniz doğruydu ama hastanede merkez sağlık kuruluda %37 vermiş bu durumda arkadaşın yapacağı bekleyip 6 ay sonra tekrar başvuru yapması yada karara itiraz edip tekrar heyete girmesi olacaktır

günaydın arkadaşlar, kafayı yemek üzereyim ne yapmalıyım lütfen yardım, tip 1 diyabet +hiper tansiyon+nöropati ağrılar+psikoloji ilaç raporlarım var, vergi indiri nedeniyle haseki eğitm ve araştırma hastahanesine başvurdum forumalrdan okuduğum kadarı ile psikoloji ve nöropatiye 1 yıl süreli vergi indirimi veriyolar diye söyleniyordu bende ti1 diyabet +tansiyon+ göz kuruluğu raporlarımı verdim kotrollerimi oldum psikiyatri ile hiç görüşmedim nörolojiye gittim bir şey söylemeden sağlam dedi kaşe bastı yolladı emg sonucu vs istemedi şimdi rapor hastahaneden %37 çıkmış elime gelen henüz bir durum yok ama içerden öğrendim zar zor 10 yıldır özel bir şirkette engelli kadrosunda çalışmaktayım işimi etkilermi engelli kadrosundan çıkıcam çünkü sgk'da gözükecek işkur'da gözükecek ortalık karışacak, şimdi il sağlık müdürlüğüne gitsem başka bir hastahaneye sevk edecek bende psikoloji ve nöropati raporlarımı verince bu oran değişecek sonra iki rapor farklı olduğu için hakem hastahaneye gönderecek ordan çıkacak oran kesin bir bilgi olacak fakat bu süre zarfında iş yerine ne söyleyeceğim ve zaten ordan oraya gitmekle yine bir beş veya altı ay geçecek , yeni rapor için 6 ay beklemek dahamı mantıklı ne yapmam gerek.. teşekkürler

İl sağlık müdürlüğüne itiraz,ordan hastaneye sevk,olmadı bidaha hakem hastaneye git vs vs
Bana sorarsan 6 ay bekleyip yeniden müracaat etmen daha mantıklı
Ayrıca psikoloji değil ama nörolojiyi dahil ettir

Anladığım kadarıyla göz kuruluğu için oran vermemişler
Diabet+Tansiyon dan %37 olmuş

Rapora itiraz edebilirsiniz. İl sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazar ve itiraz edersiniz. Haklı gerekçelerinizi sıralarsınız. İtiraz dilekçenize ayrietten psikiyatri yerine nörolog imza bastı diye not düşersiniz. ki Nörolog ceza alır.

olayısıyla sizi hakem hastaneye yollarlar ve önemlisi Dilekçenizdeki detaya dikkat ederler umarım...

evet aslında doktor muayne etti oraya ilaç ile tedavi edilen diye yazdı ama oran çıkmamış gözden, tamam ama bu süre zrfında iş yerimde sorun olurma beni işten çıkartmazlar fakat özel sektör hiç güven vermiyor ne demem lazım şirketime ben engelli kadrosundan çıkınca eksik olacak engelli kadrosunda ben 6 ay sonra %40 üzeri alırım kesin ama bu yeni rapor sürecin ne diyeceğim iş yerime

evvela rapor elinize geçsin ki itiraz edebilesin..

Mr.No

ögün hasekide bir doktor gece vefat etmiş orda çalışan zaten doktorlar cenazeye gidecekmiş doktor yok piyasada olanda hiç bir şey konuşturmadan bastık kaşeyi ben ilk defa böyle bir şey gördüm 3 saatte işim bitti ve 5 doktor işaretlemişler onuda anlamadım belki ortopedik rahatsızlığım var psikoloji yok üroloji yok vs

onu da dilekçenize ekleyiniz..

her şey yazınız ki hakem hastane dikkate alsın..

bu arada belirteyim dilekçe düzgün olsun yani abartmadan yazmalısınız... abartılı dilekçe dikkate alınmayabilir.

Hocam siz işkur vasıtasıyla gitmediğiniz için %37 oran alınca özürlü kadrosundan çıkmazsınız.
Kafanızı buna takmayın.

Siz vergi indirimi için başvuru yapmışsınız.
Raporunuz sgk veya işkura gönderilmez.

eyüp bey inanın ben rapordan çok iş yerimle sorun yaşamaktan korkuyorum evet vergi indirimi için gittim, fakat sisteme işlenme olayı olursa çünkü hastahane veriyor bu %37 oranı maliye değil eğer dedikleriniz doğruysa çok sevinirim

Üst Alt