Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 Mayıs idari izin hakkı Başbakanlığın lağvedilmesi ile değişir mi?

ben konuyu saptırmak istemiyorum ama bi soru soracağım biliyorsunuzdur umarım.

Mesela 23 nisan tatili salı gününe denk geliyor, ondan önceki pazartesi günü engellilere tatil midir?

geçerlilik süresi belli bir tarih veya dönem belirtilerek sınırları çizilmemiş bir kanun, genelge v.s. ne olursa olsun aksi bir hüküm çıkmadığı sürece (aksi bir genelge v.s. varmı bilemiyorum) geçerliliğini korur. ilgisiz kurumlar veya çalışılan kurum gerekli bilgiye sahip olmadığı için top onda kalmasın diye böyle cevap verilmiş ki verdiği cevaba bir dayanak göstermiş mi onu bilemiyorum.
kurumlara insiyatif verilmiş olması için engellinin çalışma saatleri ile ilgili düzenleme yapan genelge gibi ilin mülki amiri karar verir gibi bir ibare olması gerektiği kanaatindeyim.

Suret

Bu konuda engellilere tanınan bir ayrıcalık yok.Bakanlar kurulu kararıyla tatil edilirse herkes gibi engellilerde bu haktan faydalanır .

StratoS

Neden tartışıyor ki.İşe gitmesin şefi soruşturma açarsa .ifadesine bu genelgeye istinaden gelmediğini yazıp verir.
Bu arada senin bu genelgeye karşı bir duruşun olmadığını biliyoruz. İkirciklemelere girildiği an elimizdeki hakkında kaybolacağını düşündüğümüz için net ifadeler yazmanı istedik sadece :)

vilanjik

Her engelli arkadaş sizin gibi cesaret edemiyor bazı şeylere... İşimi kaybederim korkusunu bile yaşıyorlar.

İkirciğe girmiyoruz, haklarımız güçlü olsun yeter.

Teşekkürler.

Ben de yıllarca kullanmadım engelli izinlerini,o bizim işgüzarlığımızdan kaynaklı biraz da..Haklarımızı kullanmadığımız zaman idareciler öğrenemiyor hakları..

vilanjik

Teşekkürler :)

ayrıca sormak istediğim birşey daha var. bu bahsettiğiniz izin 10 mayıs haftasının olduğu hafta başı ya da hafta sonu kullanılmıyo muydu?

Suret
10 mayıs ve 3 Aralık günleri tatil olur.Hafta başı hafta sonu diye bir durum yok.
3 aralık Salı güne denk geliyor.Salı günü izinli olursun.

Üst Alt