Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 sene önceki teşhisten dolayı askerliğe elverişli değildir denebilir mi?

eskiyim ben askerlik şubesine git kardeşim onlar raporu alıp dosyaya koyuyorlar tebligat falan göndermiyorlar bende gidip şubeden almıştım rapor çok önceden gelmişte bana göndermeyi unutmuş beyefendiler
Orayla da görüştüm bekliyorlar onlar da (İl Sağlık'dan yazıyı). anlaşılan uzun bir süre uğraştıracak bu işler bizi. Sence daha ne kadar sürer

Mağdur çocuk

Hocam E-Devlet'te sadece muaf olarak geçer size verdikleri evrakta muafiyet sebebi yazar. TSK dışında kimse bilmez-görmez.

Diğer türlüsü veri hırsızlığına girer TSK'nın da kimseye veri satacağını zannetmiyorum

Anıl_95 işe başvurduğunda askerlik soruyor herkes. Muaf olduğunu söylediğin zaman illaki sorarlar neden muaf olduğunu

Benim işim seninkinden zor çünki bayağı karışık göreceğiz.

Anıl_95

ÇSGB mevzuatı gereği İşe Giriş Muayenesinde EK-2 Form gereği Sağlık Bilgilerinizin doğruluğu ile ilgili bir beyan vermek mecburiyetindesiniz. Hastalığınız o an ortaya çıkmaz, daha sonra ortaya çıkarsa, işveren sizin işinize son verir.

Ayrıca çürük raporunuz Sağlık Bakanlığı E-Nabız sistemine işleniyor. TSK elbette kişilerin niçin AED kodu aldığını söylemez zaten onlara sorulmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gittiğim doktor raporu aynı teşhisle hazırlayacağını söyledi yani bir insanı Otizm teşhisli yapabilmek son derece kolay.

Kısacası 10 sene önceki teşhisten muafiyet verilir mi sorusunun cevabı evet verilir hatta daha kötü bir teşhise döner.

eskiyim ben geçmiş olsun kardeşim çok üzüldüm. 10 yıl önceki bir olay şimdiki hayatı nasıl mahveder anlamıyorum. Mahkeme yolunu deneyecek misin?

eskiyim ben Allah yardımcın olsun kardeşim engelli raporu al istersen yada bilmiyorum ya bu durumlar çok karmaşık benim sonucum ne olur bilmiyorum alt tarafı 6 ay askerlik izmarit toplayıp mıntıka yapıyon onu da yaptırmıyolar. Allah insaflı işverenlerle karşılaştırsın seni kardeşim inşallah iyi bir iş bulursun

Engelli raporu niye alayım kardeşim şu olursa o zaman hukuk yollarını açarım: Devlet kurumunda tüm şartları sağladığım halde bu sebepten işten atılırsam ki yüksek bir ihtimal değil, o zaman şikayet ederim.

Ben er olarak askerlik yapmıyordum. 12 aydı benim askerlik sürem.

Girersin. İster normal ister engelliden.

Muvazzaf Asker, Polis, Bekçi, Güvenlik Görevlisi olamayız.

Sadece akıl hastalığı nedeniyle işine son verilebilir. Uyum bozukluğu akıl hastalığı değildir. Anksiyete bu kapsama girmez. Şizofren, Bipolar gibi durumlar buna dahildir. Burada kurumun kararı ve öncesinde alınacak ayrıca sağlık raporu etkilidir

eskiyim ben uyum bozukluğundan muaf olup güvenlik görevlisi olan birisi vardı. aslında muaf olanlar işe giremez diye bir kanun yok ama insanlarımız çok önyargılı ben o yüzden çok tedirgin oluyorum

Bunu ilk kez duyuyorum. Güvenlik görevlisi olabiliyor yani. İlginç.

eskiyim ben evet bir güvenlik görevlisi ile konuşmuştum oda uyum bozukluğundan muaf olmuş. Rapor alırken mevcut haline bakıyorlar aktif psikopatoloji saptanmadı ise sonuç büyük ihtimal olumlu oluyor ama dediğim gibi işe girerken iş sahibi sorar askerlik yapıp yapmadığımızı orda sorun çıkabilir istemeyebilir yani bizi.

Raporun çıkması gerekiyor normalde. Bana heyete çıkacaksın denildi ben çıkmadım. Zaten yoğun olduğu dönemde karar direkt bensiz de okunabilir. (Yönerge gereği)

Sivil hayatla ilgili olarak gelecek planlarına çoktandır başladım ama eğitimime uygun iş aradığım için biraz sıkıntılı bir süreç olacak. Rapor gelince arada bir itiraz süreci daha var. Yazılı bir dilekçe verirsiniz (CİMER gibi) oradan gelen yanıtla KDK'ye yani Ombdusman'a gidersiniz. Bir sonuç bulacağımı sanmam ama deneyebilirim. Sonrası mahkeme zaten.

11 sene önce psikoz geçirmediğimi ispatlayabilsem zaten bu teşhis de bana konamayacak. Olayın tek çözümü yıllar yılar önce bana o teşhisi konmasının mümkün olamayacağını ortaya koyabilmek.

-Bir psikotik atak geçirdiyseniz (Kağıt üzerinde öyle)
-Siz buna karşı çıkıyorsanız
-Bir başka yerde de problem yaşadıysanız (Askerde yaşamış oluyorum kağıt üstünde)

Otistiksiniz.

O kişi benim yine devlette olunmaz özel sektör de olunur güvenlik silahlı özel güvenlik sertifikası da vermezler yine ama silahsız için sıkıntı olmaz kısaca özel sektör de silahsız özel güvenlik yapa bilir anksiyete yada uyum bozukluğundan rapor alan kişi

eskiyim ben Allah yardımcın olsun kardeşim inşallah kurtuluruz bu durumdan ben hiç tahmin etmezdim bu durumlara düşeceğimi ama hayatın insana ne getireceği belli olmuyor elbet geçecektir bu günler..
zedge sen hangi tanıyla muafiyet almıştın kardeşim. Birde muaf olduktan sonra mı güvenlik sertifikası aldın?

Uyum bozukluğu önceden almıştım ama alına biliyor dostum şizofreni bipolar falan olmadığı sürece yenileme yaptım mesela güvenlik kartını yenilemek için yine sınava giriyorsun bir problem çıkmadı keza ilk kez alırken de çıkmıyor ama silahlı için iyileştigini kanıtlaman gerekiyor heyet ile silahsız da problem yok

Kanka iş görüşmelerinde sorarlarsa gözden aldım veya kilodan aldım diyin yine psikoloji demeyin kiloyu verdim dersin gözüde ameliyat oldum bir problem yok dersin Halle edersin zaten göremezler muafiyet sebebini de e nabizini da

Son çıkan itiraz raporu da şahsıma tebliğ edildi. CİMER ve sonrası gelecek yazıya binaen KDK'ye de başvuracağım.

İtiraz raporuna itiraz edemezsin mahkeme yolu açık olmak üzere KDK'ye gidersin ama öncesinde bir başvuru yapman gerekiyor.

Bu konudaki ısrardaki sebep bu sürecin Anayasa'ya aykırılık içermesi.

Kamusay, başvurum sonucu mevzunun incelenemeyeceğine hükmetti.

Cezai Ehliyet sırasında yapılan işlemler KVKK dayanarak askerlikten muaf edilmeniz için yeterli görülmektedir. Ancak tanının silinme şartları olmalı deniyor. Tanı 18 yaş altında da olsa böyle. Kısacası idari olarak otizmli edildim. İdari Mahkeme süresini de geçirdim malesef.

Üst Alt