Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

103,02 kodu nedeniyle süresi geçen raporda yeniden başvuru nasıl olacak?

duygum19

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sürücü olur raporu almıştım. İl sağlıkdaki heyetin yazdığı 103;02 kodu (6 ay süreli ibaresine karşılık geliyormuş) bütün işlerimi yarıda bıraktı. raporun süresi dolmuş dediler. ne saçmalık 6 ay süre??? şimdi ben yeniden AİLE HEKİMİ , hastane il sağlığı gezecek miyim?? yoksa sedece il sağlığa mı gdcemm?? bilenler yardımcı olsa

eğer baştan yapılacaksa bütün işlemler illaki ikametgah ettiğimiz yerde mi olmalı

duygum19

Maalesef, önceki raporda 6 ay kısıtlaması varsa, yeniden il sağlık müdürlüğüne gitmeniz gerek. (kısıtlamanın il sağlık müdürlüğünden geldiğini varsaydım. Eğer kısıtlama kodunu doktor yazmışsa, o zaman yeniden aile hekiminden sevk ile uzmana görünmeniz ve sonra yeniden il sağlık müdürlüğü komisyonuna görünmeniz gerek)

cevabınız için teşekkürler . İL sağlık müdürlüğündeki heyet yazmış inşallah hemen halledilir tekrar teşekkürler

Merhaba arkadaşlaar İl sağlık müdürlüğüne gittim. ordaki görevli dedi ki artık Aile hekimine gitmene gerek yok(AİLE HEKİMİ SEVKİ KALDIRILDI DEDİ?????) , bu 103;02 kodu yaşından dolayı ve hastalığının artıp artmaması ile ilgili kontrol için yazılmıştır. AİLE hekiminin sevk ettiği doktorlara gdip kontrol olacaksın. Ordan emniyete git direk dedi bidaha İl sağlığa gelmene gerek yok dedi.

merhaba arkadaşlar bugün emniyette hallettim işimi şükürler olsun. ilk önce nöroloji doktoruna gttim 6 ay önce almış olduğum sürücü olur belgesi ile orta kısma 6 ay daha süesi uzatılmıştır, muayenesi yapılmıştır yazdı. emniyette tarihi girdi ve 6 ay sonra aynı şekilde kağıdı imzalattır getir dedi.. rabbim hepimize yardım etsin

bendeki heyet raporunda da 3 yılda bir sağlık kontrolü kodu koymuşlar. Ama heyet raporunda da süreklidir ibaresi işaretli.

Şimdi siz o 6 aylık raporla ÖTVsiz araç alabilir misiniz? Diyelim aldınız. Her 6 ayda kurula tekrar mı gireceksiniz.Bnece o kod ehliyet ile alakalı. Aracı alabilirsiniz ama ehliyet için 6 ayda bir kontrol gereklidir @duygum19

nöroloji doktoruna görünüp emniyete bildircem sadece o kadar. ehliyet ile alakalı imiş

Bu konu hakkında bir kafa karışıklığı olmaması için kendimce anladığımı yazmak istiyorum.

İlgili raporlarımız şunlar

1. ÖTV indirimli araç almak için kullandığımız rapor (ya da sadece engel durumunu bildirir rapor da olabilir, araç almamış olabiliriz)
2. Sürücü olur raporu (kısıt kodları olabilir 103.03 gibi mesela)

Bu iki rapor birbirinden tamamen farklı raporlar.

İkisinde de süre sınırı olabiliyor ya da olmayabiliyor. Engel durumunu bildirir rapordaki süre sınırı sürücü olur raporunu çok fazla ilgilendirmiyor. "Senede bir kontrol", "6 ayda bir kontrol" ibareleri sürücü olur raporlarımızda var ve ehliyetlerimize işleniyor.

Mesela benim ehliyetimde senede bir kontrol ibaresi var. Bu 103.03 kodu ile belirtilmiş. Ancak bunu belirten sürücü olur raporu benim elimde değil. Çünkü ehliyetimi alırken başvurduğum ilçe trafik emniyet birimi bu raporu benden alıp dosyaladı.

Şimdi ne yapmam gerekiyor? duygum19 sizin elinizde ilk raporunuz varmış çünkü ehliyet için kullanmaya fırsat bulamadan süresi dolmuş anladığım kadarıyla. O yüzden ilçe trafik sizden raporu almamış.

Umarım konuyu anlatabilmişimdir. Bu durumda olan arkadaşların ne yaptıklarını merak ediyorum. Yol gösterebilecek varsa eminim hepimiz faydalanırız bu bilgiden.

Slm cakirlarc size 103.03 kod yazılmış bu kodlu ehliyetli araç aldınızmı bende ehliyetimi değiştirdim bana 10.02 _78 _ 103.03 kod verildi yeni araba almak istiyorum araç için raporum var ama ehliyetteki103.03 kodla yeni araba alabilirmiyim

@samet40 durumumuz benzeşiyor.
10.02 ve 78 otomatik vites ile ilgili kodlar. -- ÖTV indirimini bunlar sağlıyor
103.03 yılda bir sağlık kontrolü kodu. -- Bunun etkisi yok, ehliyet ile ilgili daha çok. İl sağlıktan ehliyet için aldığınız raporu yenileyip yanınızda taşımanız lazım.

Sol bacak polio sekeli olarak takip ettim durumunuzu, doğru mudur?

Ben Mayıs 2017 de ÖTV indirimli araç aldım. Kodlarımız aynı. Vergi dairesine sunacağınız sağlık raporunda olması gereken bir ayrıntı var. O da "sol alt ekstremitedeki sakatlık yüzünden sadece otomatik vitesli araç kullanır" şeklinde bir ibare.

Hastaneden aldığınız raporu vergi dairesi görmek istiyor. Sizi de bizzat görmek isteyebilir. Elinizdeki ehliyet için aldığınız sağlık raporu sizin ÖTV muafiyetli araç almanıza yetmeyecektir. Sol bacaktaki sakatlıkla ilgili ÖTV ve MTV muafiyeti mevzuatlarında özel bir durum var. Sol bacak debriyaja güvenli şekilde basamayacağınız kadar sakat olmalı. O durumda otomatik vites özel tertibattan sayılıyor vergi dairesi tarafından ve ayrıca bir teknik düzenleme yapılmadan özel tertibatlı araca uygulanan ÖTV muafiyeti uygulanıyor.

Dediğim gibi ben hastaneden aldığım sağlık raporuna "sol alt ekstremitedeki sakatlık yüzünden sadece otomatik vitesli araç kullanır" ibaresini özellikle yazdırmadan otomatik vitesli aracı ÖTV muafiyetli alamadım. İsterseniz sağ bacağınız olmasın (o zaman başka tertibat yazarlar tabii ama) sadece otomatik vitesli araç kullanır ibareli ehliyet ile ÖTV'siz araç almanız zor.

Son düzenleme:
Teşekkürler cakirlarc benim otomatik vitesli araç kullanır diye raporum var bu raporla ben daha önce 2014 de araba aldın o zaman H ehliyetim vardı arabayla kaza yaptım araç hurdaya ayrıldı yasa gereği araç alma hakkım doğdu yeni araç almak için yeni ehliyet almam gerekti yeni ehliyetli de 10.02_ 78 _ 103.03 kod yazıldı siz 103.03 kodla araba alabildinizmi bu kod maliyede sıkıntı yaşadınız mı benim öğrenmek istediğim konu bu

Teşekkürler cakirlarc benim otomatik vitesli araç kullanır diye raporum var bu raporla ben daha önce 2014 de araba aldın o zaman H ehliyetim vardı arabayla kaza yaptım araç hurdaya ayrıldı yasa gereği araç alma hakkım doğdu yeni araç almak için yeni ehliyet almam gerekti yeni ehliyetli de 10.02_ 78 _ 103.03 kod yazıldı siz 103.03 kodla araba alabildinizmi bu kod maliyede sıkıntı yaşadınız mı benim öğrenmek istediğim konu bu

103.03 kodunun ÖTV muafiyetine etkisi yok. Diğer kodları maliye görmek istiyor ehliyette. Bir de sol bacağa vurgu yapılmış olmalı diğer raporda. Bende bunlar yeterli oldu samet40. 103.03 de sorun olmadı.

Teşekkürler benim engelim sol bacak polio sekeliyim araç almak için pazarlık yaptım ama satıcı bu koda 103.03 takıldı bende ehliyetimi raporumu emniyete götürüp ehliyeti hala değiştirmedim araç alımında sorun olmuyorsa yeni ehliyetimi hemen alacagim

Satıcı doğru bilmiyor. 103.03 sorun değil. Eski H ehliyetinizle ÖTVsiz araç alamazsınız. O doğru. Rapor çok eskimeden ehliyeti değiştirmekte fayda var. Tarihi dolarsa yani rapor tarihinden itibaren 1 yıldan fazla geçerse o zaman o rapor ile yeni ehliyet vermez emniyet.

Yani sonuç olarak 103.03 kodlu ehliyetle ötvsiz yeni araba alabilirim sıkıntı olmaz degilmi

Evet, 103.03 kodu ÖTVsiz araba almanıza engel de olmaz, sağlamaz da. Etkisiz eleman gibi.

Teşekkür ederim sagolasin verdigin bilgiler için içimi ferahlatan.

Engelli kod 103.02 gorusleriniz

Merhabalar.bugun ehliyet degisimi icin yeni raporu aldim.yalniz raporda 103.02 kodu yani alti ayda bir saglik kontrolu vermisler.benim surekli engelli %55 raporum zaten var.anlayamiyorum neden surekli engelli birine(- ki hastaligim aslinda sabit ortopedik) bu kodu verdiler.bu su mu demek oluyor?2 aydir cektigim eziyeti her alti ayda bir cek mi demek istiyorlar?bundan sonra ben her alti ayda bir ne yapacagim?bilgisi olanlanlardan yardim rica ediyorum.

gokcesydn hayır daha önce hangi bölüm/bölümlerden muayene olduysanız o bölümlere tekrar gidip muayene olucaksınız onlarda ehliyet süresinin uzatılması uygundur gibi bir ibare yazacaklar. yönetmelikten anladığım bu

gokcesydn

6 ay sonra doğrudan uzman hekime gidip yeniden rapor almalısınız. Ama bu sefer giderken yanınızda şuradaki mevzuat olsun. Size Sürekli olacak şekilde rapor vermeliler. Sonra araç sürerken o raporun yanınızda olması yeterli, bir kuruma teslim etmenize gerek yok

OturanBoğa

Sevgili oturanboğa bir sorum olacak. Bu ikinci raporda süre belirtilmedikçe sürekli mi sayılır. Mesela benim 103.0x bir sene kontrol sürem dolduktan sonra aldığım ikinci ehliyet raporunda ilk doktor Ok dedi, ikinciye, ftrye gönderdi, ftr de ankilozan spondilit yazdı, sürücü olur yazdı ve kendi kısmındaki 2. Derece sürücü olur gibi bir kutuyu işaretledi. Sonrası imzalar kaşeler başhekimlik onayları falan var. Bu sefer il sağlığa göndermedi. Ben de raporu alıp çantama koydum.
Şimdi ben rahat etmeli miyim? Yoksa yapmam gereken başka bir şey var mı?

cakirlarc

Evet, uzman doktor imzalı rapor olması yeterlidir. İl sağlık ile hiç bir işiniz olmayacak

OturanBoğa

Teşekkürler, bu durumda şimdilik kafam rahat. Ama aklıma takılan bir başka şey daha var. Konu sıcakken onu da konuşalım isterim. Bir sene sonra ne olacak. İlk ehliyet raporu senede bir kontrol gerekli ibaresini ehliyete işletti. Sene doldu yeni rapor aldım. Üzerinde süre yok. Onu çantada taşıyorum. Bir sene sonra gene bir rapor almalı mıyım?

Bu soruların aklıma bimere yazdığım soru ve aldığım cevaptan geldi. Bir başka başlıkta bimer cevabım ve sorum var. Linkini mobilden koyabilirsem koyarım. Koydum galiba :)
https://www.engelliler.biz/forum/showthread.php?t=186498

cakirlarc

Yolda kontrol ettiğinde memur, o anda geçerli rapor varsa elde, tamamdır. Raporda süre kısıtlaması yoksa, yeniden-yeniden almaya da gerek yok.

OturanBoğa
Bulent abi ben daha once kontrol oldugum hastaneye gittim.danismadakiler bana il sagliga git dediler.il sagliga gittim.il sagliktakiler heyette imzasi olan ortapedi hocasini bul kontrol ol dedi.o hoca kecioren hastanesinden ayrilmis,suan yok ole bir hoca.kac gundur ugrasiyorum halen 6 aylik kontrolumu yaptiramadim.ben ne yapmaliyim?

gokcesydn

Başka bir doktor yok mu acaba? Bilemedim ki nasıl çözülebilir bu durum!

Önerisi olan var mı arkadaşlar?

OturanBoğa

Bulent abi simdi beytepe tarafinda bir hastanenin saglik kurulu kismindan yalvar yakar randevu aldim.yrn gidicem insallah bana ilgili belgeyi verirler.sureci paylasirim.

Üst Alt