Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

103,02 kodu nedeniyle süresi geçen raporda yeniden başvuru nasıl olacak?

Nihayet onayi aldim.ankarada olup da benim gibi ne yapacagini sasiran arkadaslar varsa beytepe murat erdi eker devlet hastanesini oneririm.103.02 kod icin saglik kurulu yardimci oldu.direk ortapediye sevk etti.eski mevcut raporumun uzerine kontrol edilmistir.suresiz uygunluk verilmistir yazdi kaseledi.cok yardimci oldular gercekten.suan yalnizca bu raporu ruhsat gibi yanimda tasimam yeterli olacak sanirim,onceki yazilarda boyle denmis ama emniyete gitmeme gerek yok mu?yeni bir rapor verilmedi yani ama emniyet kismi kafami karistirdi...

Sayın arkadaşlar burada bahsettiğiniz rapor engelli sağlık kurulu raporu mu? (Otomatik vites araç kullanır vs) yoksa il sağlık sürücü olur heyet raporu mu ?

furkan_goktepe
ÖTV muafiyeti için hem belirttiğiniz ibarenin bulunduğu engelli sağlık kurulu raporu, hem de kod içeren yeni tip B sınıfı sürücü belgeniz olmak zorunda. Sürücü belgesini yeni tip ile değişmek için de sürücü olur raporu gerekmektedir.

eski tip h sıfını ehliyetlerin yeni kodlu ehliyetle en son değiştirme tarihi ne zamandir kesin olarak bilen arkadaşlar cevap verirlerse iyi olur

[FONT=sans-serif]ehliyet raporuma, 78 ,10.02, 47 , 102 ve 103.04 yani 3 yılda bir sağlık kontrolünün kodunu yazdılar. Şimdi bu sağlık kontrolü neyi içeriyor. Tekrar İl sağlık Kuruluna mı gireceğim her 3 yılda bir yoksa sadece uzman doktor muayenesi yeterli mi? Bu raporu 3 yılda bir nereye teslim etmem gerekir[/FONT]

103.03 Kontrol

gokcesydn

Slm arkadaşlar 103.03 kontrolünde rapor üzerine kontrol yazısını özel hastahanede yaptırabilirmiyiz

samet40

Devlet hastanesinin saglik kurulu kismina basvurarak islemimi yaptim.saglik kurulu ortopedi bolumune yonlendirdi,hoca surekli uygundur yazdi mevcut raporun ustune.yanimda tasiyorum ruhsat gibi...suana kadar soran olmadi,ama ustteki yazilarimda detaylar mevcut..ozel hastane olmaz demislerdi,o nedenle devlete gittim mecburen ...

samet40
gokcesydn

Ehliyet verme yetkisi özel hastanelerde de var. Dolayısıyla kontrol muayenesini de özelde yapmanın hiç bir sakıncası olamaz.

İzlediginiz yolu tam olarak yazabilirmisiniz

Mevcut rapor dediginiz ehliyet için verilense onu emniyet almıştı
Bu durumda ne yapmamiz gerekiyor

Önceki raporu emniyete ehliyet almak için vermiştik. Siz nasıl önceki raporun üzerine kontrol muayenesi yaptırdınız acaba?
gokcesydn

@zenes merhaba.benden emniyet aslini almadi,asli gorulmustur dendi ,sisteme tarandi,sonra bana iade ettiler aslini.her yerde bir farklilik var ,belli bir prosedur yok malesef....keske raporunuzun noterden asli gibidirini alsaydiniz...

jöncumhur
Yer yok zaten kenardaki bosluga doktor yazdi ve kaseledi...

Noterden aslı gibidir vardı zaten. Onu aldım götürdüm. Benim 2026 ya kadar geçerli ehliyetim var, kontrol muayenesi için geldim dedim. Beni tekrar aile hekimine yönlendirdiler.Aile Hekimi evrakı doldurarak iki uzman hekime tekrar hastaneye yönlendirdi. Sanki yeni ehliyet alıyormuş gibi işlemleri yaptılar. İki bölüme de ücret ödedim. Ortapedi doktoru Özel Tertbatlı araç kullanır, 1.sınıf sürücü olur yazdığı halde, işgüzar memur illa komisyon olması gerekir dedi. Sonuçta komisyona havale kısmını memur işaretledi. Yeni ehliyetimi ve eski ehliyet raporunun tasdikli onayını gösterdiğim halde bazı işgüzar memurlar tarafından tamamen yanlış yönlendirildim. gokcesydn

zenes

Ben bu kod icin ugrasirken hic bir hastane konu hakkinda bilgi sahibi degildi.numune,diskapi yildirim beyazit vs..ben de ankarada uzak bi devlet hastanesi saglik kurulu bolumden randevu aldim.kuruldaki arkadaslar (sehire uzak bi devlet hastanesi oldugu icin bayag sakindi ortalik ve benimle ilgilendiler) kurul yoneticisine sordu,o da ortopediye gorunsun hocadan imza kase alsin dedi.ben de ole yaptim, doktor bidaha gelme ugrasma dedi,suresiz kontrol sarti uygulanmistir dedi.benim de kafama yatmadi,ama o kadar cok ugrastim ki en son boyle dediler boyle yaptim.emniyete felan da goturmedim.yolda iki kez polis cevirdi,ehliyetimi kontrol ettiler baskada bisi soran olmadi

Arkadaşlar bu konu benimde kafama çok takılıyordu il saglık müdürlüğünde yazmışlardı kodu bana 103,05 raporun aslını emniyet aldı ehliyet alırken tabi ben il saglık müdürlüğünde fotokopi çektirip aslı gibidir onaylısını almıştım bugun incelerken dikkatimi çekti raporda 1.bölüm,2.bölüm,3.bölüm,4.bölüm kısımları var.1.bölümde kimlik bilgileri yazıyor 2.bölümde aile hekimi bölümü 3 .bölümde uzman doktorların bölümü 4.bölüm ise il saglık müdürlüğü bölümü.Bunları incelerken raporun en alt kısmında açıklamalar gibi birşey var oradaki yazı dikkatimi çekti.

burada yazan Belirli süreler için öngörülmüş olan kontrol muayeneleri uzman tabip tabipler tarafından yapılacak karar bu raporun 3 numaralı bölümüne yazılır diyor.

Üst Alt