Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yıldır aldığım 2022 aylığım kesilmiş!?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
2022 3.aylık engelli maaş kesildi ablamın 11 yıldır alıyordu sebebi nedir Kalem abla

183'ü ara veya SYDV'ye başvur sor. Başkası senin aldığın aylığın neden kesildiğini nereden bilsin.

Galiba gelir durumunda değişiklik olmuş Onun için olabilir

E-devlet .sosyal yardimlar bölümünde ne yaziyor ona bak.

musty35

ağustos da para yattı ama eylulde cektik

Yardıma muhtaç değil feshedildi yaziyor e-devlette
@musty35

furkan-)

Insanlarin önünde sihirli küreleri yok,Biraz bilgi vereceksin ki yardim etsinler sana.Yanlis anlama ama eksik bilgi ile eksik cevap alirsin

Kolay gelsin

hopeless73

neden Anlamıyorsun halen bu gidişle daha çok engelli madur olur ve olacakda

Engellinin imkanları kısıtlanıyor

Ablamın 2022 maaş ikesildi

Ablamın 2022 maaş kesildi nasıl geri alabiliriz ne yapmamız gerekiyo arkadaşlar bilgi bekliyorum acil. E -Devletde böyle yazıyor Yardımın durumu/ Reddedildi feshedildi 21.08.2017 muhtaç olmama nedeni ile. Kalem

Son düzenleme:
furkan-) ablanın 11 yıldır 2022 aylığı alıyor olması sürekli alacağı anlamına gelmez. sosyal incelemesi geç yapılmış demek ki.
e-devlette muhtaç olmadığı gerekçesiyle aylığın fesh edildiği yazmış zaten. buna göre ablanın ikamet ettiği hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçtiğinden dolayı ablanın 2022 engelli aylığı kesilmiş.
agustos'ta muhtaçlıktan çıktıgı tespit edildiğine göre ablan en son haziran 2017'de 3 aylığını almış.

ablanın ikamet ettiği hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa yeniden başvurabilir 2022 aylığı için. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altında değilse ablana 2022 aylığı baglanmaz bilesin.

2022 aylığı gelir hesabına hanedeki alınan evde bakım aylıkları, mal mülk (oturulan ev haricinde varsa ev, araç,tarla vs) de dahildir.

Kalem abla anne baba yaşı 65"den fazla anne baba 65"lik maaş almıyor ve 38 yaşında engelli ablam var ve bende asgari ücretle çalışan biriyim durum ortada
Kalem abla sence baglanırmı

Araç ve arsa yok

@furkan-) sen de ablanla aynı hanede mi kalıyorsun? ablanın hanesinde toplam kaç kişi var? hanede senden başka çalışan ya da emekli aylığı vs geliri olan var mı? varsa belirt lütfen.

ablan için evde bakım aylığı alıyor musunuz ayrıca?
annen ve baban 65 yaş üstü ise onlar için 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığına başvurdunuz mu hiç? anne ve babanın geliri var mı hiç?

Hanede sgklı çalışan sadece benim sadece 4 kişi kalıyoruz ben ve ablam annem babam ve 65 lik maaş almıyorlar ve bakım aylıgıda almıyorlar
Kalem abla kömür yardımı için. Başvurduk ve ist ikamet etmekteyik ve memleketten 65.lik içinde baş vurduk bunlar 6.ıncı ayda başvurduk bunlara kömür yardımı için eve gelen memur kıl biriydi dosyayı biraz şişirdi galiba

@furkan-) bana net bilgi ver. hanede dört kişiymişsiniz. senden başka çalışan da yok. o halde aylık ne kadar alıyorsun? bana aralık'ta aldığın maaşı yaz lütfen.

ayrıca" istanbul... , memleket..." ne bu? şu an hangi ildesiniz? İstanbul'dan memlekete mi taşındınız? hangi tarihte taşındınız?

yahu adres değişikliği de önemlidir. adres değişikliği yaptıysanız hangi tarihte nereye taşındıgınızı yaz. bu detay önemli.

sen doğru dürüst bilgi vermezsen sana nasıl yardımcı olabilirim? her detayı istiyorum? annenin ve babanın üstüne arsa araç,tapu vs var mı? herhangi bir yardım alıyorlar mı?

Babamın üzerine tapu var 25 yıldır var annemin üzerine sadece engelli ablamın vasisi annemdir benim Aralık ayında aldığım maaş 1400 TL. Başka çalışan yok Ha istanbulda ikamet etmekteyik annem babam adres değiştirdi haziran aylarında samsuna aldı ikametini alma sebebi ise 65 lik maaş almak içindi ne yazıkki red cevap verdiler ablamın adresi değişmedi sabit kaldı başkada gelirimiz yok yardım ablamın maaşından başka gelir yok bunuda kestiler ablamın maaş ağustos aylarındaa kesildi

furkan-) sorunun kaynağı ortaya çıktı şimdi sen detaylı bilgi verince.

annen baban adres değişikliği yapmış. ikametini samsun'a aldırmışlar. doğru mu anladım? bu durumda ablanın ikamet ettiği hanede bir sen bir de ablan görünüyor. öyle mi?
babanın üzerine tapu varmış. ne tapusu bu? ev mi tarla mı bahçe vs?
ablanın ikamet ettiği adres yani İstanbul'daki ev kira mı?

Ev tapusu ama tapu varkende maaş alıyordu ablam

Evet doğru anladın abla

Ev babama ait

Kira degil
Kalem abla

@furkan-) ablası boşu boşuna annen ve baban samsun'a gitmişler. bu ikamet değişikliği ablanın maaşına mal oldu.

annen ve baban ikamet değiştirince ablanın kaldığı hanede 2 kişi kaldınız. sen de çalışansın ayda 1400 TL alıyorsun. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 1400 /2 = 700 TL eder. boyle olunca da ablanın 2022 aylığı kesilmiş.

hanede 4 kişi olsaydınız yani annen ve baban gitmemiş olsaydı gelir sınırı uygun çıkardı.
1400 / 4= 350 TL
bu durumda da aylığı kesilmezdi ablanın.

şimdi en kısa sürede annen ve babanı geri çağır:) ikisinin de ikametini yanınıza aldır ve eskisi gibi hanede 4 kişi olun. ADNKS'de (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi) annen ve baban ablanın hanesinde görününce de vakfa (SYDV) gidip ablan için 2022 aylığına tekrar başvurun.

Annen ve baban 65 yaş üstüymüş. onlar da ablanın yanına ikamet aldırdıktan sonra vakfa(SYDV) gidip 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığına başvursunlar. 65 yaş üstü yaşlılık aylığında rapora gerek yok. ayrıca hane gelirine ablan ve sen dahil edilmeyeceksiniz. sadece annen ve babanın geliri dahil edilecek ve ikiye bölünecek.

şu ev olayını tam net anlayamadım. babanın tapulu evi samsun'da mı? yoksa ablanla senin kaldığın evin mi tapusu babanda? ya da şöyle de sorayım.

istanbul'daki ev kira mı? babanın tapulu evi nerede, kiraya verildi mi?

Ev kira değil tapu istanbulda babam 65 lik maaşına istanbulda 2 defa başvurdu red cevap verdiler bide samsunda deneyim dedi oda olmadı

Babam 72 annem 66 yaşları
Kalem abla

Tapu babamın üzerine

furkan-) ablanın sorununu çözdük. yukarıda anlattıklarımı yaparsın.

şimdi sıra babanların maaşlarında. babanlardaki sorunun kaynağı da sanırım o tapulu ev.

babanın tapulu evinde mi oturuyorsunuz ablanla?
evle ilgili halen yazdıklarından net bir şey anlayamadım.

furkan-) bu harika:) babanın tapulu evinde oturuyorsunuz. başka da mal varlığı yok babanın.
bu durumda oturulan ev gss gelir testinde de 2022 aylığı gelir hesabında da gelire dahil edilmez.
vakfın red gerekçesi haksız gorunuyor. acaba kanun değişikliğinden önce mi başvurdunuz babanlar için?
baban ve annen 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylığı için vakfa ne zaman başvurdu? hangi tarihte?

baban ve annenin üstüne o oturdugunuz ev haricinde arsa vs yok di mi? memlekette gayri menkul vs var mı? ayrıca babanın gayriresmi geliri vs var mı? sigortasız çalışma vs durum?

Babamın annemin SGK sı BAŞLANGIÇLARI YOK bakur yok samsunda yok mal tapu vesayre yok istanbulda 2015 başvurduk 2016 baş vurduk 2017 haziranda samsunda başvurduk
Kalem abla gayri resmi bi geliri yok babamín

@furkan-) ablası 26 Nisan 2016'da 2022 sayılı kanun'un 1. maddesinde şöyle bir değişiklik yapıldı:

[SIZE=2]"...
Birinci fıkra kapsamına girenlerden, her ne nam altında olursa olsun kendisine ve eşine ait her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden fazla olanlar ile aynı tutardan fazla gelir sağlaması mümkün olan kimseler muhtaç kabul edilemez ve kendilerine aylık bağlanamaz."[/SIZE]

annen ve baban tam olarak 65 yaşını doldurmuşlarsa sadece ikisinin gelirine bakılır. senin gelirin onların gelirine dahil edilmez.

her ikisinin geliri toplanır ve ikiye bölünür. sonuç 483,63 TL (1 Ocak 2018 itibariyle) altında ise her iksiine de 65 yaş üstü aylığı baglanır.

öncelikle annen ve baban sizin yanınıza taşınsınlar. adres bilgileri ADNKS'de göründükten sonra kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 2022 65 yaş üstü yaşlı aylığına baş vursunlar. bu arada tabi ablan da onlarla gidip başvursun.

gelişmelerden kesinlikle haberim olsun. eger annen ve babanın hakikaten mal varlığı yoksa kendi gelirleri yoksa, gelirleri olsa bile bu sınırı geçmiyorsa, 65 yaş üstü yaşlılık aylığı baglanacaktır.

her aşamada haberim olsun. 26 Nisan 2016 yılından önceki başvuruları reddetmekte haklı olabilirler ama bu tarihten sonra haklı bir gerekçeleri yok.

İstanbul'a çağır annen ve babanı:)

ama her gelişmeden beni haberdar etmeyi unutma:)

@Kalem abla herşey için saol tamam bütün gelişmeleri yazacam ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.

@Kalem abla 2022. Maaş için tekrar dilekçe verdik ikamet samsundan istanbula alındı annenmin ve babamın ama ablamın maaş feshedildi rededildi yazıyor e devlette 18.01.2018

Bugün

furkan-) annen ve babanın ikametini hangi tarihte istanbul'a aldırdınız?
annen ve baban sizin haneye geldikten ve ikameti sizde göründükten sonra mı ablan için başvurdun? bana detaylı bilgi ver.

vakıftan sosyal inceleme için hanenize geldiler mi?

Vakıfdan eve incelemeye gelen olmadı forum 5 istediler ve rapor bunları kabul ettiler vakıf ikamet istanbulda göründü dedi dilekçe verme hakkınız var dediler ikamet samsundan istanbula alınış tarihi 02.01.2018

İkamet bizde görüldükten sonra başvurduk
Kalem abla

Forum 5 de annem babam engelli ablam ve ben.

Görünüyok

Üst Alt