@
furkan-) eksik bilgi verdiğin için bunca sürede iş uzadı. sana defalarca anen ve baban üstüne hanede yaşayanların üstüne mal mülk arsa vs var mı diye sordum. tapu var dedin. oturdugunuz evden bahsettin. ben de sadece oturdugunuz ev var sandım. oysa babanın üstüne tapulu 4 katlı ev varmış. bunu nasıl söylemezsin bana sen?
sana o kadar çok soru sordum ki 4 katlı evden bahsetmedin bile. burada yardım istiyorsan tam bilgi vereceksin. yanlış bilgilerin yüzünden babanları ta memlekete bile göndermişsin. kendince yanlış çözümler uretmişsin. yahu babanın üstüne 4 katlı ev varken istersen istediğin ile gönder yine çözüm bulamazsın. tapu babanın üstüne. orada 4 katlı ev var. birinde sanırım siz oturuyorsunuz. diğerlerinde abinler. isterse yabancılar otursun yine de o 4 katlı ev dikkate alınır. eger birinde siz oturuyorsanız diğer 3 dairede başkaları oturuyorsa isterse kira bile almayın yine dikkate alınır.
kira alınmadığı takdirde ya da kire geliri gösterilmediği takdirde her konut için konutun rayiç degerinin 120'de biri hane gelirine eklenir. 11 yıl alıyor olmanız da bu işi çözmez. bu konuda mevzuat değişikliği oldu.
babanın üstüne bu 4 katlı bina varsa (oturdukları kat hariç) bu durumda annen de baban da 65 yaş üstü yaşlı aylığı alamaz. bana şimdi oturduğunuz ev haricindeki diğer evlerin rayiç degerlerini öğren.
vakıf bu hesabı yapmış ki reddetmiş. bu durumda o evlerin rayiç degeri 116071, 2 TL ve üstünde olmalı. hakikaten o dört katlı binanın bir katında siz oturuyorsanız 3 katın da rayiç değeri 116071,20 TL veya üstünde ise anne ve babana asla 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanmaz.
ablana gelince. sen 1400 TL alıyorsun zaten. bu durumda oturdugunuz kat hariç babanın üstüne olan katların rayiç degeri 64142, 40 TL veya üstünde ise ablana da 2022 engelli aylığı baglanmaz.
yahu bu 4 katlı binayı en başta söyleseydin ben sana bunları çoktan yazardım!