Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

11 yıldır aldığım 2022 aylığım kesilmiş!?

furkan-) tekrar e-devletten 2022 aylık bilgilerini kontrol eder misin ablanın? orada yazılanları buradan bana yaz. ablanın kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma sakın.

furkan-) whatsapp var mı? varsa özel mesajla cep telefonumu yazayım sana, telefondan at resmi bana.

@furkan-) bir de ablanın sağlık provizyon bilgilerini isteyeceğim senden. e-devletten ablanın sağlık provizyon sorgulamasını yap ve ekranda görünenleri benim telefonuma gönder.

ablanın sağlık provizyon sorgulamasını şuradan yap: https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

sorgualama yaparken ablanın bilgilerini gir.

@furkan-) sizin işte ciddi bir gariplik var. ablanın şu an sağlık güvencesi yok. GSS kapsamında değil. 2022 aylığı kesildikten sonra hiç GSS gelir testi yaptırdınız mı ablanıza? kaldı ki 2022 aylığı başvuru yapmışsınız.

bu durumda öncelikle ablanızın GSS gelir testi yapılması gerekirdi. yarın vakfa gidip ne olup bittiğini öğrenmeye çalış. gelişmelerden de beni haberdar et. . annen ve baban da gitsin 65 yaş üstü yaşlılık aylığına baş vursunlar.

her gelişmeden haberim olsun. aylık almamaları için hiçbir neden yok.. bakalım vakıf neler söyleyecek:)

Kalem abla vakıfa gittim vakıf dediki detaylı bir şekilde engelli ablayın maaşı babayın üzerine 4 katlı ev var diyor çıkmaz diyor bende dedim önceden de vardı O zaman neden kesmediniz dedim yasalar değişti bu yüzden kesiliyor diyor ve bende dedim siz gelir testine bakmıyonuzmu dedim bakılıyor dedi eve de bakılıyor diyor. Dilekçede verseniz çıkmaz diyor babama 65 lik vermiyonuz anneme de vermiyonuz ve engelli ablamın maaşında kestiniz dedim bizlik birşey yok yasalar değişti diyor vakıf

4 katlı ev tapuda tarla olarak gözüküyo sebebi ise imarlı değil bizim buralar. Ha dairenin birinde biz kalmaktayık diğer lerinde ise abimgil kalmakta.bunlar bizden ayrı .

Bizle alakası yoklar

Annem babamda benim SGK dan faydalanmakta Ankara Aile sosyal politikalar bakanlığı aradım durumu iza ettim vakıf Nediyorsa o olur diyor Bakanlık.

Son düzenleme:
@furkan-) eksik bilgi verdiğin için bunca sürede iş uzadı. sana defalarca anen ve baban üstüne hanede yaşayanların üstüne mal mülk arsa vs var mı diye sordum. tapu var dedin. oturdugunuz evden bahsettin. ben de sadece oturdugunuz ev var sandım. oysa babanın üstüne tapulu 4 katlı ev varmış. bunu nasıl söylemezsin bana sen?

sana o kadar çok soru sordum ki 4 katlı evden bahsetmedin bile. burada yardım istiyorsan tam bilgi vereceksin. yanlış bilgilerin yüzünden babanları ta memlekete bile göndermişsin. kendince yanlış çözümler uretmişsin. yahu babanın üstüne 4 katlı ev varken istersen istediğin ile gönder yine çözüm bulamazsın. tapu babanın üstüne. orada 4 katlı ev var. birinde sanırım siz oturuyorsunuz. diğerlerinde abinler. isterse yabancılar otursun yine de o 4 katlı ev dikkate alınır. eger birinde siz oturuyorsanız diğer 3 dairede başkaları oturuyorsa isterse kira bile almayın yine dikkate alınır.

kira alınmadığı takdirde ya da kire geliri gösterilmediği takdirde her konut için konutun rayiç degerinin 120'de biri hane gelirine eklenir. 11 yıl alıyor olmanız da bu işi çözmez. bu konuda mevzuat değişikliği oldu.

babanın üstüne bu 4 katlı bina varsa (oturdukları kat hariç) bu durumda annen de baban da 65 yaş üstü yaşlı aylığı alamaz. bana şimdi oturduğunuz ev haricindeki diğer evlerin rayiç degerlerini öğren.

vakıf bu hesabı yapmış ki reddetmiş. bu durumda o evlerin rayiç degeri 116071, 2 TL ve üstünde olmalı. hakikaten o dört katlı binanın bir katında siz oturuyorsanız 3 katın da rayiç değeri 116071,20 TL veya üstünde ise anne ve babana asla 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanmaz.

ablana gelince. sen 1400 TL alıyorsun zaten. bu durumda oturdugunuz kat hariç babanın üstüne olan katların rayiç degeri 64142, 40 TL veya üstünde ise ablana da 2022 engelli aylığı baglanmaz.

yahu bu 4 katlı binayı en başta söyleseydin ben sana bunları çoktan yazardım!

Kalem abla peki babamın evini abim üzerine alsa 65 lik maaş ve engelli ablamın maaşı baglanırmı

Asgari ücret, 1603 lira değil mi? neden 1400 alıyorsunuz?

furkan-) baban, üstüne olan evleri (oturdugunuz ev hariç) abinin (abin sizin hanede kalmıyorsa) üstüne yaparsa bu durumda hane geliriniz uygun olur.2022 65 yaş üstü aylığı da, 2022 engelli aylığı da baglanır ( oturulan ev haricinde başka mal mülk yoksa tabi).

Kalem abla engelli ablamın maaşı çin tekrar dilekçe verdik onaylandı E.devletden baktım devan ediyor yazıyo vakıfı aradım onaylandı dedi 3..hafta önce onaylandı ama mart'ın 9.unda PTT.ye yatması lazımdı yatmamış maaş E.devlete tekrar baktım yardımın durumu devam ediyor yazıyı bu sıkıntı nedendir.

Son düzenleme:
@furkan-)

hade gözün aydın:) ablanın 2022 aylığı baglanmış.

doğru bilgi edinince işlerin çözülebileceğini de görmüş oldun böylece.
ablanın 2022 aylığı daha 3 hafta önce onaylanmış. işlemler mart'ta yetişmemiş. dolayısıyla ablan tüm ödemelerini haziran'da alacak.
en son dilekçe ile başvurdugun tarihi takip eden ay başından 1 Haziran'a kadar birikmiş para + haziran dönem maaşı olmak üzere hepsini birden haziran'da alacak.

babanlar naptı? onlar 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığına başvurmadı mı?

Bina hanesinde hiç bir değişiklik olmadı bimere şikayet ettim sonra incelemeye aldılar ama nafile bimer falan hikaye vatandaşı sadece oyalıyorlar kime kimi şikayet etcem ki @Kalem abla bimer dediki teline mesaj gelcek gelince bizi ara dediler mesaj geldi durumunuz sonuçlanmıştır diye aradım bimeri red cevap dedi

engelli ablana babana annene aile yardımlaşma vakfı yardıma muhtaç olmama nedeni ile baglanmıyo dedi bimer konuyu uzatmadım iyi günler dedim kapattım tekrar dilekçe verdik vakıfa engelli aylına dilekçe verirken memur dediki bazen onaylıyorlar bazende onaylamıyorlar dedi. Biz genede dilekçemizi verdik onaylandı annem baba ise babamın maaşa bağlamazlar. Ev tapusunu üstünden almadımız sürece almaya kalktımızda ise tapuyu 23.250.TL alım satıma bu parayı istiyo tapu müdürlügü @Kalem abla en azından.

Engelli ablamın ki bağlandı bunada şükür annem babam benim sgkdan faydalanıyo idare ediyok böyle

Son düzenleme:
Kalem abla engelli ablamın 3 aylık maaşını ptt den aldık bu ayın 7.haziranda ama E. Devlet sitesinde ödemeniz hazırdır yazıyor. Herkesinkinde böylemi yazıyo

furkan-)
teknik bir sorun ablası. düzelmiştir şimdiye:)
ablan haziran'da ödemesini aldı. yeni bir ödeme yapılmış değil yani.

@Kalem .abla slm abla engelli ablamın vasisi annem mahkeme kararı ile PTT ye annem ablamın maaşını cekmeye gittinde diyorki ptt bu vasi evragı iki yılda bir yenilenecek diyor dogrumu bu bilgin varmı abla yada abla aşagı bölümde arkadaşın dedigibi kart alsakda ugraşmasak olurmu

Son düzenleme:
Ablanın adına sosyal kart çıkarsın. Ne içeride sıraya girsin ne de memurla uğraşsın. Maaş günü geldiğinde sosyal kartıyla pttmatikten sıra beklemeden güzelce maaşını çeksin.

furkan-)

Evet ama normal pttkart değil gişe memuruna 2022 maaşım için sosyal kart almak istiyorum söyleyin. Sizden bir adet kimlik fotokopisi isteyecek. Ve anında kartınızı alır rahatça sıraya girmeden paranızı çekebilirsiniz.

2022 li yasa

Engelli maaşlar yattımı dogum tarihine göremi yatıyo

e devlet e girip bakabilirsin doğum yılının son rakamına göre çekersin 5 ile 10 arası

@tekgoz123
Hmmm cok saolun efemdim

E devletten baktım sadece ödemeniz hazır diyor ama kartla atmeye gittik hesap boş kartı bugün aldık sosyal kart

Üst Alt