merhaba,
ysfrbkn ,
hocam ben de öğretmenim size şöyle yapın böyle yapın demek gibi olmaz umarım ama şu tarz bilgileri tecrübe ettim. Ben de psikiyatri grubunda bir öğretmenim. hastane yatışlarım da olmuştu. Ancak ,hem halihazırda elhamdulillah ki çok enerjik ve dinamik hissetmekle birlikte birkaç detayı sizinle paylaşmakta fayda görüyorum.
önce
OturanBoğa nın çok az ve öz bir paylaşımından anlıyoruz ki, işe girişte bir hastalığınız var (hatta ben şöyle anladım. ben mesela engelli olarak işe başladım (ekpss) ve %45 (engelli) raporum vardı.Ve ben şöyle anladım faraza ileri bir tarihte rahatsızlanırsam ve o tarihte maluliyet prim şartını sağlıyorsam , aynı hastalıktan (sanıyorum gereken (engel) oranı >%60 idi) yinede malulen emekli olabiliyorum.
kastettiğim detaylar da şunlar:
şimdi hocam psikiyatri grubunda önce her hasta aynı değil, aynı hastalık tanısı aldığınız halde çok kötü ve/veya ağır olarak bilinen bir tanınız varsa yani, çok hafif olduğu düşünülen bir tanıya sahip bir hastanın yaşam kalitesinden çok daha yüksek ve makul bir yaşantınız olabiliyor.
Artık yalnız yaşıyorum bir süredir.
tamamen bağımsızım şuan için. ve her tür ihtiyacımı elhamdulillah kendim karşılayabiliyorum.
yani fakat hastane yatış dönemi ve izleyen 2 yıl kadar bir süre içersinde çok ağır dönemlerimin olduğunu da biliyorum ve unutmuyorum.
(Bence 2 yıl da kısa bir süre değil gerçekten hatrı sayılır bir zaman dilimi)
şimdi söylemek istediğim şey şu: psikiyatri grubu hastalıklarında , demekki böyle durumlarda mümkün olabiliyor (aslında ben bunu bir defadan fazla kez yaşadım)
yani hemen ani bir karar almak yerine biraz kendinize zaman tanımayı da değerlendirebilirsiniz belki .
Biliyorsunuz 657 sayılı kanuna tabiiyiz. Bu sebepten benim bildiğim kadarı ile 18 aya kadar (heyet) rapor(u) ile rapor alma imkanınız da mevcut. isterseniz bu hakkınızı kullanmayı da deneyebilirsiniz yada değerlendirebilirsiniz. o arada ihtimal belki düzelebilirsiniz.
diğer taraftan eğer kesin ve emin bir şekilde malülen emekli olmak istiyor iseniz o zaman oturan boğa nikli kişinin anlattığından hareketle bence malülen emekli olmanız da mümkün.
ancak bunu seçerseniz benim önerim maluliyet koşullarını da güzelce okumanız ve araştırmanız. zira bildiğim kadarı ile malülen emekli olunduğunda bir başka bir işte çalışma imkanınız çok sınırlı olabiliyor.
ben de konuya hakim değilim ancak dağınık da olsa faydalı bilgileri paylaşmaya çalıştım.
iyi çalışmalar/günler